Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet Jul 28, 2017 til Aug 08, 2017.

Bemærk, at det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Voldsom kvinde – Ahlgade, Holbæk

Kl. 15.29 fik politiet en henvendelse fra et vidne, der kunne se, at personale fra en boghandel tumlede rundt med en ældre kvinde på fortovet. Kort efter fulgte to ansatte efter hende i et forsøg på atter at tilbageholde hende, da hun mistænktes for at have stjålet fra forskellige butikker. Flugten fortsatte forbi Skt. Nikolaj Kirke til Jernbanevej, hvor hun trådte ud foran en bybus – uden dog at blive kørt ned. Politiet fik kontakt til den 65-årige kvinde fra Holbæk, som havde stjålne effekter fra bl.a. Søstrene Grene og Matas på sig. Hun er kendt af politiet for at blive udadreagerende ved pågribelse efter butikstyverier, hvorfor politiet kørte hende retur til hendes opholdssted, ligesom politiet – ud over sager på butikstyverierne – også udfærdigede en socialrapport til de sociale myndigheder i et forsøg på at give kvinden den fornødne hjælp efterfølgende.

Påfugl på udflugt – Hermans Vænge, Knabstrup, Mørkøv – Holbæk

Kl. 18.07 henvendte en lokal kvinde sig til politiet for at meddele, at hun nu for fjerde dag i træk havde set en påfugl gå rundt i området. Hun havde ingen anelse om, hvor påfuglen hørte hjemme. Politiet har ikke modtaget nogen efterlysning af en påfugl som savnet og foretog sig umiddelbart ikke yderligere i anledning af henvendelsen.

Narkobilist/kørsel uden førerret – Munkholmvej, Holbæk

Kl. 19.24 fik politiet en anmeldelse om en bilist, der netop havde parkeret på en p-plads ved et supermarked. Den mandlige fører af bilen var usikkert gået ind i supermarkedet og var kort efter kommet retur til bilen, hvor han var nået at falde i søvn inden politiets ankomst. Politiet fik vækket en 20-årig mand fra Søborg, som var påvirket af formentlig euforiserende stoffer. Han blev anholdt og sigtet for at køre bilen til p-pladsen i narkotikapåvirket tilstand og uden at have førerret til at føre personbilen. En læge udtog en blodprøve af den 20-årige, der efterfølgende var kommet så meget til sig selv, at han efter endt sagsbehandling kunne klare sig selv. Politiet kontakter ham senere, når blodprøven er blevet analyseret for euforiserende stoffer.

Truende mand i toget – Stationen, Svinninge – Holbæk

Kl. 21.00 fik politiet en henvendelse fra en bekymret togrejsende, som havde hørt en anden, mandlig togrejsende true nogle unge med at overfalde dem, når de stod af toget i Højby. Anmelderen stod selv af toget før Højby, hvorfor politiet kørte til Højby for at lede efter den truende mand, der var blevet beskrevet som 20-25 år, ca. 180 cm høj, spinkel, iført sort kasket, sort sweatshirt med grøn hætte og jeans. Politiet fandt dog ikke manden i Højby og foretog sig ikke yderligere i anledning af anmeldelsen.

Indbrud i supermarked – Ringstedvej, Kvanløse, Holbæk

Kl. 00.50 fik politiet en anmeldelse om et indbrud i et supermarked, hvis ruder var blevet knust. Politiet sendte flere patruljer mod stedet, hvor det ikke med sikkerhed kunne konstateres, om der var stjålet noget. En af patruljerne havde ca. 10 minutter inden anmeldelsen i Holbæk-området bemærket en sort Mercedes personbil med nummerpladen AB30196. Denne bil var faktisk meldt stjålet d. 4/8-2017 fra Rødovre, og føreren ønskede ikke at tale med patruljen, som desværre ikke fik kontakt med bilen. Politiet anser derfor denne bil som interessant i forbindelse med indbruddet, da en hurtig gennemgang af videoovervågningen viste, at et sort køretøj forlod området ved supermarkedet på gerningstidspunktet.

Lokalpolitiet i Holbæk hører gerne fra personer, som har bemærket noget mistænkeligt ved supermarkedet eller set den stjålne bil i området. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Indbrud i villa – Munkholmvej, Holbæk

Kl. 02.12 overraskede en 61-årig mand fra Holbæk en fremmed mand, der var i færd med at bryde et kældervindue op. Manden undløb i retning mod centrum, men politiet fik senere kontakt til en 47-årig mand fra Holbæk, som dels passede på beskrivelsen af gerningsmanden, dels var i besiddelse af en skruetrækker. Han blev sigtet for forsøg på indbrud hos den 61-årige, da spor fra den 47-åriges skruetrækker passede med sporene på det opbrudte kældervindue. Den 47-årige vil senere høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Tricktyveri – Borgmestergårdsvej, Holbæk

Kl. 17.04 anmeldte naboer til en 89-årig kvinde fra Holbæk, at hun ca. 30 minutter tidligere havde haft besøg af en fremmed mand, der var blevet lukket ind i lejligheden under påskud af, at der var sket en vandskade, og at vandrørene derfor skulle kontrolleres. Manden havde fået den 89-årige med ud i køkkenet, hvorefter en anden, ukendt person var kommet ind i lejligheden og havde stjålet 800 kr. fra en pung. Da manden forlod lejligheden, blev to kvinder set stående afventende ved en grå stationscar, som manden og den medsammensvorne kørte væk i. Manden blev beskrevet som: A: Mand, 25-35 år, kropsbygning: almindelig, hårfarve: brun, hårlængde: kort, talte: dansk med accent, iført: rød trøje, medbragte: et hvidt stykke papir, og B: ukendt person/køn, iført mørkt tøj.

Politiet ledte forgæves efter den grå stationcar og de mistænkte. Ring til politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Narkobilist – Valdemar Sejrsvej, Holbæk

Kl. 13.05 anholdt og sigtede politiet en 21-årig mand fra Holbæk for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for cannabis, som politiet mistænkte ham for at være påvirket af.

Tyveri af taske – Jernbanevej, Holbæk

Kl. 22.00 anmeldte en 62-årig kvinde fra Holbæk, at hun kl. ca. 21.45 under ophold på Jernbanehotellet fik stjålet sin taske, der indeholdt bl.a. et betalingskort. Da hun ville spærre sit betalingskort ved henvendelse til banken, kunne banken oplyse, at kortet netop var blevet brugt på et nærliggende værtshus. På dette værtshus kunne personalet oplyse, at en navngiven mand havde brugt det, men var gået fra stedet. Sammen med nogle bekendte ledte den 62-årige og politiet efter manden, der blev fundet i Bysøstræde i besiddelse af tyvekosterne. Der var tale om en 38-årig mand fra Orø, som blev sigtet for tyveri af tasken. I aftens løb blev der begået endnu et tyveri af en taske fra samme hotel, og politiet vil undersøge, om den sigtede også kan mistænkes for dette tyveri.

Færdselsuheld – Ringstedvej, Mørkøv – Holbæk

Kl. 22.22 fik politiet via alarm 112 melding om, at en bil var forulykket og kørt i grøften. Det viste sig, at en 45-årig mand fra Mørkøv under kørsel i en personbil ad Ringstedvej mod nord i en vejkurve ud for Kagerupvej mistede herredømmet over bilen på grund af grus/sand på kørebanen efter tidligere kraftigt regnvejr. Han skred ud i grøften, hvor bilen rullede rundt, men føreren slap uskadt fra ulykken. Der var ikke andre trafikanter involveret i uheldet.

Spirituskørsel – Holbækmotorvejen, Roskilde

Kl. 00.20 anholdt og sigtede politiet en 55-årig mand fra Roskilde for spirituskørsel i en personbil på rampen ved tilkørsel 14 til Holbækmotorvejen. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve.

Råbende mand – Ahlgade, Holbæk

Kl. 09.58 fik politiet en henvendelse om, at en mand gik råbende rundt i gaden, ligesom han var lidt truende i sin adfærd over for øvrige, der færdedes på stedet. Politiet fik kontakt til en nu mere afdæmpet, 41-årig mand fra Rørvig, som blev oplyst om god opførsel i det offentlige rum. Han oplyste, at han efterfølgende ville tage mod sin bopæl i Rørvig, hvorfor politiet ikke foretog sig yderligere over for ham.

Tricktyveri – Vestergade, Tølløse – Holbæk

Kl. 12.10 anmeldte en 79-årig kvinde fra Tølløse, at hun kl. ca. 10.30 i forbindelse med indkøb i et supermarked havde fået stjålet sin pung med bl.a. kontanter og betalingskort. I supermarkedets grøntafdeling blev hun kontaktet af to fremmede kvinder, hvoraf den ene på et fremmedsprog stillede spørgsmål om frugten, medens den anden kvinde stillede spørgsmål om gifler. Kvinderne forlod hurtigt forretningen, idet det under denne forvirring/afledning af den 79-åriges opmærksomhed lykkedes dem at stjæle hendes pung. Den 79-årige manglede netop sin pung, da hun skulle betale for sine varer ved kassen. De to mistænkte kvinder blev beskrevet som: A: vinde, østeuropæisk af udseende, 45-50 år, 155-160 cm, kropsbygning: kraftig, hudfarve: brun, hårfarve: sort, hårlængde: mellemlangt, yderligere kendetegn: hestehale 20 cm, talte: fremmedsprog, og B: kvinde, østeuropæisk af udseende, 20-29 år, 155-1
60 cm, kropsbygning: almindelig, hudfarve: brun, hårfarve: sort, talte: fremmedsprog, iført: sort kasket. Politiet ledte efterfølgende efter kvinderne i Tølløse-området, men fandt dem ikke.

Lokalpolitiet i Holbæk hører gerne fra personer, der har bemærket kvinder i Tølløse i løbet af onsdag formiddag. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Færdselsuheld – Skovvejen, Nr. Jernløse, Regstrup – Holbæk

Kl. 22.54 fik politiet via alarm 112 melding om et færdselsuheld mellem to lastbiler i en konvoj fra et cirkus. Det viste sig, at konvojen fra et cirkus kørte i vestlig retning ad Skovvejen, da den forreste del af konvojen bremsede op. Dette overså føreren af en lastbil i konvojen og påkørte derfor bagenden af en cirkusvogn tilkoblet den forankørende lastbil. En person blev indbragt på skadestuen til kontrol for eventuel personskade. En brændstoftank var sprunget læk, hvorfor brandvæsnet blev tilkaldt til oprydning i den anledning. Vejen var spærret i et par timer i forbindelse med oprydningen på uheldsstedet.

Voldelig mand i toget – Skarridsøgade, Jyderup – Holbæk

Kl. 22.22 ønskede DSB-personale hjælp fra politiet til at bortvise en mand fra toget på Jyderup Station. En 18-årig mand uden fast bopæl havde ikke nogen billet og blev bedt om at forlade toget. Det ville han ikke og fik derfor udstedt en kontrolafgift af DSB, hvilket bevirkede, at han både slog og sparkede ud efter de DSB-ansatte – dog uden at ramme. Politiet fik ham ud af toget og sigtede den 18-årige for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen på grund af adfærden over DSB-personalet. Der er således ingen tvivl om, at en billet ville have været en billigere løsning for ham, idet han nu kan se frem til at modtage både en bøde og kontrolafgiften fra DSB.

Narkobilist – Holbækmotorvejen, Kirke-Såby – Lejre

Kl. 13.28 anholdt og sigtede politiet en 28-årig mand fra Nykøbing Sj. for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil ad Holbækmotorvejen i østlig retning. Han blev standset og kontrolleret, fordi han havde ført bilen lidt usikkert på motorvejen før Torkilstrup rasteplads. Den 28-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Uorden/trusler mv. ved kiosk på togstationen – Jernbaneplads, Holbæk

Kl. 20.43 fik politiet en anmeldelse om, at en mand gik rundt i ventesalen på togstationen og viftede med en pistollignende genstand, samtidig med at han højtlydt bad alle om forlade kiosken på stationen. Tilstedeværende personer var skræmte og havde bl.a. bedt personalet i kiosken om at slå alarm. Politiet kom hurtigt til stedet, hvor den anmeldte mand havde forladt stationsbygningen og nu gik med en cykel i retning mod en tunnel mod Nygade. Der var tale om en 47-årig mand fra Holbæk, som blev anholdt. Han var i besiddelse af en pistollignende genstand, som viste sig at være en såkaldt splatterpistol, samt nogle personlige effekter tilhørende en anden person, som han ikke kunne gøre rede for. De personlige effekter viste sig at tilhøre en 70-årig kvinde fra Holbæk, som havde fået dem stjålet fra en taske i Nygade, Holbæk, dagen før. Den anholdte skal afhøres om sagerne om trusler og tyveriforholdet i løbet af tirsdag formiddag, hvorefter han formentlig forventes løsladt.

Tricktyveri – Bispehøjen, Holbæk

Kl. 10.20 anmeldte pårørende til en 82-årig kvinde fra Holbæk, at to fremmede mænd torsdag kl. ca. 10.00 havde afledt hendes opmærksomhed og stjålet hendes dankort. De havde standset hende på hendes cykel og oplyst hende om, at der var for lidt luft i dækkene, ligesom de påstod, at hun havde tabt en pose. I forvirringen var det lykkedes for dem at stjæle hendes dankort, som efterfølgende var blevet misbrugt til uberettiget hævning af 30.000 kr. De to mistænkte mænd blev beskrevet som: A: 40-45 år, ca. 170 cm høj, kraftig af bygning, kort sort hår, sort skæg, iført vindjakke, talte gebrokkent dansk, og B: 40-45 år, ca. 170 cm høj, kraftig af bygning, kort sort hår, sort skæg, iført vindjakke, talte gebrokkent dansk. Politiet forsøger nu at få A og B identificeret.

Indbrud i bil – Højen, Holbæk

Kl. 13.45 fik politiet en anmeldelse om, at en gerningsmand netop havde begået indbrud i en parkeret bil på p-pladsen ved en tennisklub. Gerningsmanden havde knust bagruden og stjålet en taske med bl.a. pung med kontanter, mobiltelefon, solbriller og diverse betalingskort. Et vidne havde set tyveriet og havde straks underrettet politiet om, hvor gerningsmanden var gået hen. En af politiets patruljer fik på Kløvermarksvej med baggrund i vidnets iagttagelser kontakt til den mistænkte, der var forpustet. Politiet anholdt en 25-årig mand fra Holbæk for tyveriet fra bilen, hvorfra han havde forsøgt at misbruge de stjålne betalingskort til hævning i en automat på Munkholmvej. Et vidne havde fulgt efter og forsøgt at filme den anholdte ved hæveautomaten, hvorefter den anholdte løb fra stedet. Det viste sig, at han inden anholdelsen havde nået at videregive den stjålne taske til en 20-årig kvinde fra Holbæk, som havde beholdt kontanter, men bortskaffet selve tasken. Hun blev derfor også sigtet i anledning af tyveri-sagen, men blev ikke anholdt. Den anholdte 25-årige mand blev senere på aftenen løsladt, men begge sigtede vil senere blive indkaldt til et retsmøde, når tyverisagen skal afgøres.

Uorden i shelter – Møllebrovej, Brønde, Orø – Holbæk

Kl. 19.47 fik politiet via alarm 112 melding om et alvorligt slagsmål mellem to mænd i et shelter. De skulle bl.a. have anvendt sten mod hinanden. Politiet og ambulancepersonalet kom hurtigst muligt med færgen til Orø, hvor myndighederne traf to lettere forslåede mænd. Der var tale om en 47-årig mand fra Ishøj og en 53-årig mand fra Jægerspris, som efter indtagelse af diverse våde varer var kommet i først skænderi, senere slagsmål, om et kvindeligt bekendtskab. Den 47-årige blev bragt til skadestuen i Holbæk til undersøgelse for eventuelle skader i ansigtet, mens politiet anholdt den 53-årige, som blev medtaget til politistationen i Roskilde. Efter nærmere vurdering af omstændighederne ved årsagen til slagsmålet, og da ingen af dem var kommet nævneværdigt til skade, blev begge sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen på grund af deres indbyrdes slagsmål. Den 53
-årige blev løsladt senere på aftenen, og begge kan nu se frem til at modtage en bøde.

Færdselsuheld/spirituskørsel – Bonderupvej, Store-Merløse – Holbæk

Kl. 13.22 kørte en 25-årig mand fra Ringsted i en personbil ad Bonderupvej mod sydøst. Under kørslen mistede han af ukendte årsager herredømmet over personbilen og kørte i grøften med mindre materiel skade på bilen til følge. Politiet kunne dog konstatere efter en alkometertest, at han var påvirket af spiritus, hvorfor han blev kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Ingen andre trafikanter var involveret i ulykken, som den 25-årige slap uskadt fra.

Indbrud i supermarked – Nyvej, Jyderup – Holbæk

Kl. 01.39 blev der forøvet indbrud i supermarkedet Super Brugsen, idet en butiksrude var blevet knust, hvorefter ukendte gerningsmænd havde stjålet et ukendt antal pakker cigaretter fra butikken. Tyvene havde forladt stedet på ukendt måde. Politiet skal nu gennemse videoovervågningen for at se, om der er spor til identifikation af gerningsmændene.

Lokalpolitiet i Holbæk hører gerne fra personer, der har bemærket noget usædvanligt i og omkring supermarkedet på gerningstidspunktet. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Tyveri var ikke tyveri alligevel – Holbæk

Kl. 13.39 blev anmeldt om tyveri af diverse værktøj, der stod uden for Sparekassen Sjælland på Ahlgade. En reparatør var i gang med at servicere hæveautomater, og han brugte diverse værktøj i den anledning.

På et tidspunkt forlod han kort stedet, men lod værktøjet stå, og da et vidne kort efter kom forbi og så, at der stod værktøj på stedet, så sikrede vidnet værktøjet og kørte det til politistationen i Holbæk, hvor det blev indleveret som hittegods.

Reparatøren kunne derfor hurtigt få sit værktøj udleveret igen. Han efterlader det næppe ude af syne en anden gang….

Dom i røverisag – Holbæk

En 28-årig mand og en 33-årig mand, begge fra Litauen, blev ved retten i Holbæk idømt 9 mdr.s fængsel og efterfølgende udvisning af Danmark efter røveri mod Rema 1000 på Halvmånen i Holbæk den 010417.

Butikstyveri – Jyderup, Holbæk.

Kl. 21.58 kørte politiet til Netto på Skarridsøgade, hvor der var tumult efter tilbageholdelse af to butikstyveri. Politiet sigtede en 22-årig og en 18-årig mand, begge fra Jyderup, der blev løsladt efter afhøring.

Spirituskørsel – Holbæk

Kl. 00.30 anholdt politiet en 20-årig mand fra Græsted, der kørte på Holbækmotorvejen. Han var påvirket af spiritus og derfor udtaget en blodprøve.

Overtrædelse af våbenloven – Jyderup, Holbæk

Kl. 00.57 fik politiet anmeldelse om, at der stod to mænd og en kvinde på Holbækvej. De tre havde en pistol, som de tog ladegreb på. De tre kørte fra stedet i en bil, og på Skovvejen fik politiet kontakt med bilen, og ved Regstrup blev bilen standset.

I bilen var en 21-årig mand fra Frederikssund og en 20-årig kvinde fra Jægerspris. Begge blev anholdt kl. 01.20.

I bilen fandt politiet en signalpistol, euro, mange cigaretter og en stor mængde lightere. De to sidder fortsat anholdt, og politiets efterforskere arbejder videre med sagen i løbet af dagen. Politiets jurister vurderer efterfølgende, om der er grundlag for fremstilling i grundlovsforhør.

Arbejdsulykke – Jyderupvej, Vig – Odsherred

Kl. 08.00 kom en 25-årig mand fra Vig til skade i forbindelse med en arbejdsulykke. Han stod på et ca. 2 ½ meter højt stillads og bankede en murpille ned. Pludselig væltede pillen ned mod den 25-årige, der forsøgte at værge for sig, hvilket bevirkede, at han faldt ned fra stilladset og slog ryg og hoved mod betongulvet. Ambulancepersonalet vurderede, at han skulle til undersøgelse og fornøden behandling på Rigshospitalet, hvorfor lægehelikopteren blev tilkaldt til transporten af den 25-årige. Arbejdstilsynet blev tilkaldt for at undersøge stedet i samarbejde med politiet for at klarlægge, om nogen kan drages til ansvar for ulykken.

Indbrud i perioden
Tranekær, Gislinge (2 steder)
Damvej, Gl. Hagested, Holbæk
Ringstedvej, Kvanløse, Holbæk
Poppelgården, Holbæk
Ewalds Have, Holbæk
Munkholmvej, Holbæk
Heibergs Have, Holbæk (2 steder)
Marievej, Holbæk
Ringstedvej, Igelsø, Holbæk
Østerled, Holbæk
Faurbjergvej, Kastrup, Holbæk
Mågevej, Jyderup
Elmegården, Jyderup
Nyvej, Jyderup
Tværvej, Jyderup
Mosevænget, Jyderup
Hallebyorevej, Jyderup
Knabstrup Stationsvej, Mørkøv
Bagmarken, Store Merløse
Hjertebjærgparken, Kvarmløse, Tølløse
Egevej, Ugerløse