Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet Jul 21, 2017 til Aug 01, 2017.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Narkobilist – Holbækmotorvejen, Kirke-Såby – Lejre

Kl. 13.28 anholdt og sigtede politiet en 28-årig mand fra Nykøbing Sj. for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil ad Holbækmotorvejen i østlig retning. Han blev standset og kontrolleret, fordi han havde ført bilen lidt usikkert på motorvejen før Torkilstrup rasteplads. Den 28-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Uorden/trusler mv. ved kiosk på togstationen – Jernbaneplads, Holbæk

Kl. 20.43 fik politiet en anmeldelse om, at en mand gik rundt i ventesalen på togstationen og viftede med en pistollignende genstand, samtidig med at han højtlydt bad alle om forlade kiosken på stationen. Tilstedeværende personer var skræmte og havde bl.a. bedt personalet i kiosken om at slå alarm. Politiet kom hurtigt til stedet, hvor den anmeldte mand havde forladt stationsbygning og nu gik med en cykel i retning mod en tunnel mod Nygade. Der var tale om en 47-årig mand fra Holbæk, som blev anholdt. Han var i besiddelse af en pistollignende genstand, som viste sig at være en såkaldt splatterpistol, samt nogle personlige effekter tilhørende en anden person, som han ikke kunne gøre rede for. De personlige effekter viste sig at tilhøre en 70-årig kvinde fra Holbæk, som havde fået dem stjålet fra en taske i Nygade, Holbæk, i går. Den anholdte skal afhøres til sagerne om trusler og tyveriforholdet i løbet af tirsdag formiddag, hvorefter han formentlig forventes løsladt.

Tricktyveri – Bispehøjen, Holbæk

Kl. 10.20 anmeldte pårørende til en 82-årig kvinde fra Holbæk, at to fremmede mænd torsdag kl. ca. 10.00 havde afledt hendes opmærksomhed og stjålet hendes dankort. De havde standset hende på hendes cykel og oplyst hende om, at der var for lidt luft i dækkene, ligesom de påstod, at hun havde tabt en pose. I forvirringen var det lykkedes for dem at stjæle hendes dankort, som efterfølgende var blevet misbrugt til uberettiget hævning af 30.000 kr. De to mistænkte mænd blev beskrevet som: A: 40-45 år, ca. 170 cm høj, kraftig af bygning, kort sort hår, sort skæg, iført vindjakke, talte gebrokken dansk, og B: 40-45 år, ca. 170 cm høj, kraftig af bygning, kort sort hår, sort skæg, iført vindjakke, talte gebrokken dansk. Politiet forsøger nu at få A og B identificeret.

Indbrud i bil – Højen, Holbæk

Kl. 13.45 fik politiet en anmeldelse om, at en gerningsmand netop havde begået indbrud i en parkeret bil på p-pladsen ved en tennisklub. Gerningsmanden havde knust bagruden og stjålet en taske med bl.a. pung med kontanter, mobiltelefon, solbriller og diverse betalingskort. Et vidne havde set tyveriet og havde straks underrettet politiet om, hvor gerningsmanden var gået hen. En af politiets patruljer fik på Kløvermarksvej med baggrund i vidnets iagttagelser kontakt til den mistænkte, der var forpustet. Politiet anholdt en 25-årig mand fra Holbæk for tyveriet fra bilen, hvorfra han havde forsøgt at misbruge de stjålne betalingskort til hævning i en automat på Munkholmvej. Et vidne havde fulgt efter og forsøgt at filme den anholdte ved hæveautomaten, hvorefter den anholdte løb fra stedet. Det viste sig, at han inden anholdelsen havde nået at videregive den stjålne taske til en 20-årig kvinde fra Holbæk, som havde beholdt kontanter, men bortskaffet selve tasken. Hun blev derfor også sigtet i anledning af tyveri-sagen, men blev ikke anholdt. Den anholdte 25-årige mand blev senere på aftenen løsladt, men begge sigtede vil senere blive indkaldt til et retsmøde, når tyverisagen skal afgøres.

Uorden i shelter – Møllebrovej, Brønde, Orø – Holbæk

Kl. 19.47 fik politiet via alarm 112 melding om et alvorligt slagsmål mellem to mænd i et shelter. De skulle bl.a. have anvendt sten mod hinanden. Politiet og ambulancepersonalet kom hurtigst muligt med færgen til Orø, hvor myndighederne traf to lettere forslåede mænd. Der var tale om en 47-årig mand fra Ishøj og en 53-årig mand fra Jægerspris, som efter indtagelse af diverse våde varer var kommet i først skænderi, senere slagsmål, om et kvindeligt bekendtskab. Den 47-årige blev bragt til skadestuen i Holbæk til undersøgelse for eventuelle skader i ansigtet, medens politiet anholdt den 53-årige, som blev medtaget til politistationen i Roskilde. Efter nærmere vurdering af omstændighederne ved årsagen til slagsmålet, og da ingen af dem var kommet nævneværdigt til skade, blev begge sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen på grund af deres indbyrdes slagsmål. Den 53-årige blev løsladt senere på aftenen, og begge kan nu se frem til at modtage en bøde.

Færdselsuheld/spirituskørsel – Bonderupvej, Store-Merløse – Holbæk

Kl. 13.22 kørte en 25-årig mand fra Ringsted i en personbil ad Bonderupvej mod sydøst. Under kørslen mistede han af ukendte årsager herredømmet over personbil og kørte i grøften med mindre materiel skade på bilen til følge. Politiet kunne dog konstatere efter en alkometertest, at han var påvirket af spiritus, hvorfor han blev kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Ingen andre trafikanter var involveret i ulykken, som den 25-årige slap uskadt fra.

Indbrud i supermarked – Nyvej, Jyderup – Holbæk

Kl. 01.39 blev der forøvet indbrud i supermarkedet Super Brugsen, idet en butiksrude var blevet knust, hvorefter ukendte gerningsmænd havde stjålet et ukendt antal pakker cigaretter fra butikken. Tyvene havde forladt stedet på ukendt måde. Politiet skal nu gennemse videoovervågningen for at se, om der er spor til identifikation af gerningsmændene.

Lokalpolitiet i Holbæk hører gerne fra personer, der har bemærket noget usædvanligt i og omkring supermarkedet på gerningstidspunktet. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Tyveri var ikke tyveri alligevel – Holbæk.

Kl. 13.39 blev anmeldt om tyveri af diverse værktøj, der stod uden for Sparekassen Sjælland på Ahlgade. En reparatør var i gang med at servicere hæveautomater, og han brugte diverse værktøj i den anledning.

På et tidspunkt forlod han kort stedet, men lod værktøjet stå, og da et vidne kort efter kom forbi og så, at der stod værktøj på stedet, så sikrede vidnet værktøjet og kørte det til politistationen i Holbæk, hvor det blev indleveret som hittegods.

Reparatøren kunne derfor hurtigt få sit værktøj udleveret igen. Han efterlader det næppe ude af syne en anden gang….

Dom i røverisag – Holbæk.

En 28-årig mand og en 33-årig mand, begge fra Litauen, blev ved retten i Holbæk idømt 9 mdr.s fængsel og efterfølgende udvisning af Danmark efter røveri mod Rema 1000 på Halvmånen i Holbæk den 010417.

Butikstyveri – Jyderup, Holbæk.

Kl. 21.58 kørte politiet til Netto på Skarridsøgade, hvor der var tumult efter tilbageholdelse af to butikstyveri. Politiet sigtede en 22-årig og en 18-årig mand, begge fra Jyderup, der blev løsladt efter afhøring.

Spirituskørsel – Holbæk.

Kl. 00.30 anholdt politiet en 20-årig mand fra Græsted, der kørte på Holbækmotorvejen. Han var påvirket af spiritus, og derfor blev der udtaget en blodprøve.

Overtrædelse af våbenloven – Jyderup, Holbæk

Kl. 00.57 fik politiet anmeldelse om, at der stod to mænd og en kvinde på Holbækvej. De tre havde en pistol, som de tog ladegreb på. De tre kørte fra stedet i en bil, og på Skovvejen fik politiet kontakt med bilen, og ved Regstrup blev bilen standset.

I bilen var en 21-årig mand fra Frederikssund og en 20-årig kvinde fra Jægerspris. Begge blev anholdt kl. 01.20.

I bilen fandt politiet en signalpistol, euro, mange cigaretter og en stor mængde lightere. De to sidder fortsat anholdt, og politiets efterforskere arbejder videre med sagen i løbet af dagen. Politiets jurister vurderer efterfølgende, om der er grundlag for fremstilling i grundlovsforhør.

Spirituskørsel – Holbæk.

Kl. 00.01 anholdt politiet en 21-årig mand fra Holbæk, der blev standset på Stenhusvej. Han var påvirket af spiritus og fik udtaget en blodprøve.

Narkopåvirket bilist – Holbækmotorvejen, Gevninge, Lejre.

Kl. 12.17 anholdt politiet en 25-årig mand fra Grevinge, der sigtes for at føre bil på Holbækmotorvejen i narkopåvirket tilstand. Han fik udtaget en blodprøve, før han igen blev løsladt.

Unge på afveje – Holbæk.

Kl. 01.45 fik politiet anmeldelse om, at flere unge var oppe på taget af Meny i Smedelundsgade. Anm. vidste ikke, om de var i gang med at lave indbrud, eller hvad de lavede på taget. Politiet kørte til stedet, og det lykkedes at få fat i 6 unge, der alle var 15 år og fra Holbæk. Det viste sig, at de unge blot var kravlet op på taget for at lave lidt sjov. Der var ikke tale om forsøg på indbrud eller andet. De unge fik en alvorlig snak med politiet om deres adfærd.

Vandproblemer – Holbæk.

Som bekendt regnede det kraftigt søndag, og det førte til meget vand på kørebanen ved Skagerakvej. Flere biler snurrede rundt på stedet, hvilket tyder på, at de har kørt alt for stærkt efter forholdene. Politiet orienterede kommunens vagt om problemerne.

Der var også problemer med kloakker m.v. i Roskilde Kommune.

Målrettet færdselsindsats – Holbæk og Roskilde.

Mellem kl. 15.00 og kl. 21.00 var to patruljer på målrettet færdselskontrol hovedsagligt i Holbæk- og Roskildeområdet. Det blev til følgende antal sager:

9 x Håndholdt mobiltelefon

12 x Ikke anvendt sikkerhedssele

1 x Fejl og mangler

1 x Ubetinget vigepligt (Fuld stop)

2 x Kørsel uden førerret

1 x Brugstyveri af køretøj

1 x Forsikringssag (inddraget nummerplader)

Butikstyveri – Jyderup.

Kl. 18.30 tilbageholdt en butiksdetektiv en tyv, der netop havde stjålet en hårbørste i Netto på Skarridsøgade. Da tyven så, at han var opdaget, stak han af og smed børsten efter butiksdetektiven. Politiet var tilkaldt, og medens politiet var på stedet, kom tyven tilbage, og denne gang blev han på stedet, til politiet havde sigtet den 21-årige mand fra Ugerløse for tyveriet. Han får en bøde for sit besøg.

Det gamle ordsprog om, at “forbryderen vender altid tilbage til gerningsstedet”, kom endnu en gang til at passe!

Kom og hils på politiet – Svinninge, Asnæs og Vipperød

Den mobile politistation er i dag tre forskellige steder i den vestlige del af politikredsen:

Svinninge ved Aldi kl. 10.30-12.00

Asnæs Centret ved hovedindgangen kl. 13.30-15.00

Vipperød ved Stationscentret kl. 16.00-17.30

Vi håber, at mange vil kigge forbi og få en snak om nabohjælp, tricktyverier, sikring af bolig eller andre ting, som borgerne gerne vil høre mere om. Indtil nu har rundturen med den mobile politistation været en succes. Mange har fået en god og hyggelig snak med politiet rundtomkring. Vi fortsætter indsatsen de kommende dage og uger.

Indbrud i perioden
Tranekær, Gislinge (2 steder)
Faurbjergvej, Kastrup, Holbæk
Peder Billesvej, Holbæk
Holbækvej, Vig
Nyvej, Jyderup
Tværvej, Jyderup
Mosevænget, Jyderup
Hallebyorevej, Jyderup
Knabstrup Stationsvej, Mørkøv
Lindholtvej, Mørkøv
Bagmarken, Store Merløse
Hvedevænget, Svinninge
Torslundevej, Svinninge
Hjertebjærgparken, Kvarmløse, Tølløse.