Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet Maj 18, 2017 til Maj 30, 2017.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Indbrud i kirke – Gislinge, Holbæk.

Kl. 1620 blev anmeldt om indbrud i Gislinge kirke, hvor et vindue var opbrudt mellem tirsdag kl. 2200 og onsdag kl. 0630. Fra stedet stjålet 14 Wegener Y-stole.

Vold – Tuse, Holbæk.

Kl. 2314 blev anmeldt om knivstikkeri på Landevejen i Tuse, hvor en mand var stukket i benet med en kniv efter uoverensstemmelser med to personer.

Grundet sproglige problemer var det ikke let at finde ud af, hvad der var foregået. En Audi A6 med littauriske nummerplader kørt fra stedet.

Den 38-årige mand, der var kommet til skade, blev bragt til sygehus til behandling. Den nævnte bil blev kl. 0010 fundet brændende på Overdrevsvej i Undløse. Ingen personer set ved bilen.

Udbrændt bil – Undløse, Holbæk.

Kl. 1725 fik politiet anmeldelsen om en udbrændt bil, der stod ved skoven ved Undløsevej. Der var tale om en Audi A3 uden plader. Politiet undersøger nu bilen nærmere.

Sidste skoledag – Folkeparken, Roskilde / Strandparken, Holbæk

Folkeskolernes 9. klasser havde sidste skoledag og fejrede dette ud på eftermiddagen ved at samles i bl.a. Folkeparken, Roskilde, samt i Strandparken, Holbæk. Begge steder hvor der blev indtaget alkoholiske drikke og spillet musik. Et par medarbejdere fra politiets forebyggelsesafdeling i både Roskilde og Holbæk var også til stede i parkerne, hvor der var god stemning og hygge blandt eleverne. Politiet vurderede, at der i eftermiddagens løb var samlet op mod 400 skoleelever i hver af de to parkområder. Først på aftenen ebbede festerne ud, og alt var forløbet stille og roligt.

Færdselsuheld – Vipperødvej, Nyby, Tølløse – Holbæk

Kl. 2325 kontaktede en anmelder politiet, fordi en personbil havde påkørt et helleanlæg og en lygtepæl, hvorefter føreren af køretøjet var blevet samlet op af en anden bilist og dermed forsvundet fra stedet. Politiet kørte til uheldet, hvor den forulykkede bil var blevet efterladt ulåst. Som følge af skaderne fra uheldet lækkede bilen olie mv. ud på vejen, hvorfor det lokale redningsberedskab blev tilkaldt. Et bugseringskøretøj blev også tilkaldt til at få fjerne bilen, der ikke selv kunne køre fra stedet. Ingen var tilsyneladende kommet til skade ved uheldet, og senere fik politiet klarlagt, at det var bilens ejer – en 29-årig mand fra Roskilde – som havde været fører i uheldsøjeblikket. Årsagen til uheldet, hvor der ikke var andre trafikanter involveret, kendes ikke.

Narkokørsel – Kasernevej, Holbæk

Kl. 1730 anholdt og sigtede politiet en 26-årig mand fra Holbæk for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Uorden og spirituskørsel mv. – Ringstedvej, Brorfelde, Ugerløse – Holbæk

Kl. 2043 fik politiet en anmeldelse om, at der havde været noget uorden ved supermarkedet Fakta, Holbæk, og en af urostifterne, der måske var spirituspåvirket, var kørt fra stedet i en bil. Da vidner havde aflæst bilens nummerplader, kørte politiet i retning mod bilejerens bopæl syd for Holbæk. Undervejs traf politiet på Ringstedvej i Brorfelde en knallertkører, der ikke anvendte styrthjelm under kørslen. Det viste sig at være ejeren af bilen, der var kørt fra Holbæk lidt tidligere. Knallertkøreren var en 34-årig mand fra Holbæk, der var påvirket af spiritus under kørslen på 30-knallerten. Den 34-årige blev derfor anholdt og sigtet for spirituskørsel på knallerten. Da han i forvejen var frakendt kørekortet, blev han også sigtet for at have kørt både på knallerten og i bilen væk fra supermarkedet i Holbæk. Endvidere blev han også sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen i forbindelse med uordenen ved Fakta i Holbæk. Hvad uorden nærmere bestod i, kan politiet ikke oplyse p.t. Den 34-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol og kan se frem til at høre nærmere fra politiet, når sagerne mod ham skal afgøres.

Færdselsuheld / narkokørsel – Landevejen, Svinninge – Holbæk

Kl. 2226 fik politiet via alarm 112 melding om et færdselsuheld, idet to biler var stødt sammen. Det viste sig, at en 29-årig mand fra Mørkøv under kørsel i vestlig retning i en varebil pludselig kørte over imod modsatte kørebanehalvdel, hvor han stødte næsten frontalt sammen med en personbil ført af en 43-årig mand fra Gislinge. Den 29-åriges bil rullede rundt som følge af sammenstødet og standsede på en mark, hvor også den 43-åriges bil standsede. Den 29-årige blev kørt til sygehuset i Holbæk, hvor han blev indlagt til observation for indre kvæstelser. Samtidig fik han udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, idet han muligt havde indtaget ecstasy inden kørslen. Den 43-årige slap uskadt fra uheldet, men begge biler fik større skader.

Knivloven / lov om euforiserende stoffer – Nygade, Holbæk

Kl. 0245 fik specialpatruljen kontakt til en 18-årig mand fra Kirke-Eskilstrup på en p-plads tæt ved restaurationer i området. Den 18-årige var i besiddelse af ca. 10 gram hash, der var opdelt i mindre portioner, samt en foldekniv med en bladlængde på tre centimeter. Kniven havde på det pågældende sted og tidspunkt noget anerkendelsesværdigt formål, hvorfor den 18-årige blev sigtet for overtrædelse af knivloven samt lov om euforiserende stoffer. Han vil senere modtage besked fra politiet om, hvordan sagerne vil blive afgjort.

Spirituskørsel – Holbæk.

Kl. 2015 anholdt politiet en 70-årig mand fra Holbæk, der blev standset på Samsøvej. Han var påvirket af spiritus og fik udtaget en blodprøve, før han igen blev løsladt.

Spirituskørsel – Tølløse, Holbæk.

Kl. 2140 anholdt politiet en 46-årig mand fra Tølløse, der blev standset på Vestergade. Han var påvirket af spiritus og fik udtaget en blodprøve.

Brandstiftelse – Holbæk.

Kl. 2228 blev anmeldt om brand i stubmøllen, Strandparken, Kalundborgvej. Politi og brandvæsen til stedet, hvor det lykkedes brandvæsenet at redde dele af den flere hundrede år gamle mølle. Politiet foretog undersøgelser i sagens anledning og fik mange gode henvendelser fra unge, der havde været til stede i Strandparken. Det førte til anholdelse af en 17-årig dreng fra Holbæk og 16-årig dreng fra Jyderup, der begge blev anholdt natten til søndag.

Der skal lyde en stor ros til de borgere, der hjalp politiet med oplysninger, der førte til en hurtig opklaring af sagen.

Bil beslaglagt – Holbæk.

Kl. 2357 standsede politiet en bil på Valdemar Sejrsvej. Bilen blev ført af 26-årig mand fra Holbæk, der var frakendt førerretten. Det var ikke første gang, at han blev standset af politiet under lignende omstændigheder, og han fik bilen beslaglagt med henblik på konfiskation.

Spirituskørsel – Holbæk.

Kl. 0035 anholdt politiet en 46-årig kvinde fra Gislinge, der kørte i bil på Omfartsvejen. Hun var påvirket af spiritus og fik udtaget en blodprøve.

Røveri mod person – Holbæk.

Kl. 0140blev en 19-årig mand fra Holbæk udsat for et røveri, da han gik på Chr. Hansensvej sammen med en bekendt. han blev passet op af 6-7 drenge, der tog forurettedes mobiltelefon fra ham.

Gerningsmanden beskrives som: Mand, ikke dansk, 175 cm høj, almindelig af bygning, brun hud, sort hår, sort fuldskæg, talte dansk med accent, iført mørk trøje og mørke bukser.

Politiet vil meget gerne høre fra vidner eller andre, der har oplysninger til sagen. Ring på 114.

Fremstilling i grundlovsforhør – Holbæk.

En 16-årig dreng fra Jyderup og en 17-årig dreng fra Holbæk blev søndag fremstillet i grundlovsforhør kl. 1100. Begge sigtes for brandstiftelse. Den flere hundrede år gamle stubmølle i Strandparken brændte lørdag omkring kl. 2230. De to blev forholdsvis hurtigt anholdt grundet mange gode vidneforklaringer og godt politiarbejde. De to blev fængslet til den 130617. Begge anbragt i surrogat på en lukket institution for unge.

Social dumping aktion – Roskilde og Holbæk.

Politiet var i går på aktion sammen med Arbejdstilsynet , Styrelsen for International Rekruttering og Integration. Kontrollen rundt omkring gav ikke anledning til sager for politiet de fleste steder.

En 40-årig kvinde med thailandsk baggrund og med en slovensk opholdstilladelse blev anholdt i Holbæk, idet hun ikke havde dansk arbejds- og opholdstilladelse. Hun blev løsladt senere på dagen, men politiet inddrog hendes pas. Kvinden bliver nærmere afhørt en af de kommende dage.

Aktionen er et led i det tværfaglige samarbejde, som myndigheder har. Der er med jævne mellemrum kontroller i forskellige virksomheder for at finde personer, der arbejder ulovligt eller andre lignende sager.

Vold – Regstrup, Holbæk.

Kl. 1910 anholdt politiet en 42-årig mand fra Greve, der i et tog ved Regstrup slog på en togfører fra DSB. Tre passagerer kom den 51-årige togfører til undsætning, og gerningsmanden blev tilbageholdt til politiet kom frem. Den 42-årige blev sigtet for vold mod tjenestemand, og han blev løsladt ud på natten. Sagen vil senere blive behandlet i retten.

Tak til passagererne, der hjalp togføreren med at tilbageholde gerningsmanden.

Indbrud i perioden
Byvej, Gislinge
Kirkevej, Gislinge
Ved Lunden, Holbæk (2 steder)
Fjordparken, Allerup, Holbæk
Kærsangervej, Holbæk
Roskildevej, Holbæk
Dyremosevej, Jyderup
Svinget, Jyderup Lyng, Vig
Dambækvej, Jyderup
Provstevænget, Jyderup (2 steder)
Jyderupvej, Sønderød, Ruds-Vedby
Syvstjernen, Regstrup
Tåstrupvej, Store Merløse
Toftegårdsvej, Ugerløse