Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Har du kendskab til forbrydelser, som ikke har politiets opmærksomhed, er du velkommen til at kontakte vores redaktion på mail: redaktion@dit-holbaek.dk

Vold – Gislinge, Holbæk.

Kl. 1402 var to personer oppe at slås på Byvej. En 35-årig mand fra Hørve var kommet til skade og havde pådraget sig benbrud. Politiet foretog undersøgelser på stedet og fandt bl.a. en flaske, der er brugt i forbindelse med volden.

Politiet kender endnu ikke motivet til volden. Sagen efterforskes nu, og politiet har ikke flere oplysninger om sagen i øjeblikket.

Politiet hører meget gerne fra vidner eller andre, der har oplysninger til sagen ring på 114.

Uro – Holbæk.

Kl. 2004 blev anmeldt fra Strandparken på Kalundborgvej, at nogle unge kørte med en fir-hjulet crossmaskine i Strandparken. Politiet fandt ikke frem til de unge eller det firhjulede køretøj.

Uro – Holbæk.

Kl. 1547 var politiet på Holbæk Sygehus, hvor der var optræk til ballade mellem to grupperinger, der var på stedet. Politiet fik de unge bortvist fra stedet, og freden således genoprettet. Politiet kender ikke den egentlige årsag til uenighederne.

Brand – Holbæk.

Kl. 1330 var der brand i en bygning på Kalundborgvej, hvor man havde arbejdet med en ukrudtsbrænder. Der var i den forbindelse gået ild i en udbygning af træ på husets bagside. Brandvæsenet fik hurtig kontrol over ilden.

Tricktyveri – Holbæk.

Kl. 1526 skete et tricktyveri i Netto på Jernbanevej, hvor en 76-årig kvinde fra Holbæk var ude at handle. Hun havde sin pung i sin skuldertaske, der lå i indkøbsvognen. En udenlandsk mand henvendte sig til hende og spurgt om noget, som forurettede ikke forstod. Hun henviste ham til forretningens personale. Kort efter kom manden tilbage og talte til hende igen. Da forurettede kom til kassen var hendes pung væk.

På forretningens video ses manden og en kvinde. Det var kvinden, der stjal pungen fra tasken. Manden beskrives som udlænding, 27-35 år, 170 cm, alm. af bygning, talte en lille smule dansk.

Politiet efterforsker nu sagen.

Færdselsuheld – Holbæk.

Kl. 0750 skete et færdselsuheld på Kattegatsvej ved Bispehøjen, hvor en 12-årig dreng fra Holbæk blev påkørt af en bil, der kørte ad Kattegatsvej mod syd.Drengen blev påkørt, da han ville krydse Kattegatsvej. Han ramte bilen med sin venstre underarm, og ramte formentlig bilens sidespejl.

Bilen fortsatte uden at standse op. Bilen beskrives som en mindre sort personbil. Intet signalement af føreren af bilen. Drengen slap med lidt ømhed i armen.

Politiet vil meget gerne i kontakt med føreren af bilen, og vil i den forbindelse også gerne tale med vidner til uheldet. Ring på 114.

Tricktyveri – Jyderup, Holbæk.

Kl. 1100 skete et tricktyveri på Søbæksparken, hvor en 85-årig kvinde fik stjålet sit guldarmbånd fra højre arm. En sølvgrå bil kom kørende med en kvinde og en mand, og kvinden steg ud af bilen og henvendte sig på gebrokkent dansk til forurettede. Kvinden krammede forurettede og stjal hendes guldarmbånd.

Kvinden beskrives som Kvinde, østeuropæisk udseende, talte gebrokkent dansk kraftig, rødt mellemlangt hår, iført rødlig eller rosa bluse. Manden, der førte bilen beskrives som mand, østeuropæer.

Butikstyveri – Holbæk.

Kl. 1515 anholdt politiet en 36-årig mand fra Litauen, der sigtes for butikstyveri af diverse make-up m.v. fra Føtex, Smedelundsgade. Pgl. blev standset ved udgangen. Han sidder fortsat anholdt, og politiets jurister vil vurdere, om han skal fremstilles i grundlovsforhør.

Eftersættelse – fra Tissø til Skamstrup, Holbæk.

Kl. 0150 ville politiet standse en bil ved Tissø. Føreren ville ikke standse og med politiet i hælene gik det ad de små veje fra Tissø til Skamstrup med 110-120 km/t, hvor bilen endte på en legeplads i krydset Skamstrupvej/Sørningevej.

Den 29-årige fører af bilen, en mand fra Mørkøv, blev anholdt og sigtet for narkokørsel, kørsel i frakendelsestiden og besiddelse af et mindre kvantum hash samt brugstyveri, idet bilen var stjålet. Han blev løsladt senere på natten. Sagen vil senere blive behandlet i retten.

Tyveri fra personbiler – Holbæk.

Kl. 0744 blev anmeldt om tyveri fra 12 biler, der stod hos Peugeot på Mellemvang. Fra bilerne er stjålet batterier og airbags. Tyverierne sket mellem mandag kl. 1900 og tirsdag kl. 0645.

Fremstilling i grundlovsforhør – Holbæk.

Kl. 1030 blev tre mænd fra Litauen fremstillet i grundlovsforhør, sigtet for røveri. De pgl. forsøgte at køre en mand ned efter tyveri på Halvmånen lørdag. – se døgnrapport fra g.d. – de blev alle fængslet til den 250417.

Narkohunde på besøg i Tølløse, Holbæk.

Politiet kørte forbi Bytorvet i Tølløse, hvor der sad nogle personer på torvet. Narkohunden Eddie gik en tur forbi personerne, og hunden fandt et meget lille kvantum hash på to personer. Det endte med en sigtelse for overtrædelse af lov om euf. stoffer.

Indbrud i frisørsalon – Nygade, Holbæk

Kl. 2313 modtog politiet en anmeldelse om et igangværende indbrud i en frisørsalon. Politiet kørte hurtigt til stedet og kunne anholde en lettere påvirket, 46-årig mand fra Holbæk på vej ud af salonen. Han havde knust en rude for at komme ind i salonen, hvor han nåede at stjæle en mobiltelefon og en saks. Han blev efter afrusning sigtet og afhørt til indbruddet lørdag formiddag, hvorefter han blev løsladt. Senere vil han dog høre nærmere fra politiet, når sagen og erstatningskravet skal afgøres.

Spirituskørsel – bil beslaglagt – Roskildevej, Holbæk

Kl. 0353 anholdt og sigtede politiet en 56-årig mand fra Stenlille for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Da politiet efter diverse alkometertest forventer, at alkoholkoncentrationen i mandens blod vil overstige to promille, beslaglagde politiet hans personbil med henblik på senere konfiskation. Den sigtedes førerret blev ligeledes inddraget på stedet, således at han ikke længere må køre bil, selv om analyseresultatet af blodprøven endnu ikke foreligger. Den 56-årige kan forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres i retten.

Vold – Holbæk.

Kl. 0419 blev en 24-årig mand fra Svinninge og en 24-årig mand fra Hørve anholdt og sigtet for vold mod en 30-årig mand fra Mørkøv. Volden skete på Nygade, hvor i alt fire mænd kontaktede forurettede og dennes kone og en veninde. Forurettede blev udsat for vold, og blev bl.a. slået i ansigtet.

Begge anholdte løsladt efter afhøring. Sagen vil senere finde sin afslutning i retten.

Anholdt – Holbæk.

Kl. 0451 blev en 50-årig mand fra Jerslev anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, idet han flere gange havde optrådt provokerende og voldeligt i Holbæk centrum.

Anholdt for røveri – Holbækmotorvejen – sag fra Holbæk.

Kl. 1040 anholdt politiet tre mænd fra Litauen på henholdsvis 27, 31 og 32 år. De tre sættes i forbindelse med tyveri fra en bil på Halvmånen lørdag kl. 1150, hvor de blev opdaget af forurettede, der efterfølgende måtte springe til side for at undgå påkørsel. Idet forurettede måtte springe til side for at undgå påkørsel udviklede sagen sig fra at været et tyveri til et røveri, idet de tre brugte bilen til at skaffe tyvekosterne i sikkerhed.

Forinden havde de stjålet forskellige effekter fra forurettedes bil. De tre personers flugtbil blev set søndag af et vidne, der fik politiet frem til stedet.

De tre er fortsat anholdt, og de forventes fremstillet i grundlovsforhør mandag med krav om varetægtsfængsling.

Indbrud i perioden
Bakkekammen, Holbæk
Regstrupparken, Regstrup, Holbæk
Smedelundsgade, Holbæk
Enghavevej, Holbæk
Munkholmvej, Holbæk
Nygade, Holbæk
Højen, Holbæk
Skamstrupvej, Skamstrup, Mørkøv
Nykøbingvej, Askov, Mørkøv
Skampstrupvej, Skamstrup, Mørkøv
Aspagårdsvej, Lammefjorden, Svinninge
Ågerupvej, Vipperød
Eriksholmvej, Vipperød