Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2015-08-18 til 2015-08-24.

Anholdelse – Narkotika fundet / våbenloven – Holbæk kommune
2015-08-20 – Kl. 1015 ransagede lokalpolitiet i Holbæk bopælen hos en 27-årig mand fra Holbæks vestlige opland på grund af mistanke om besiddelse af narkotika. Ved ransagningen fandt politiet både noget narkotika, men også en skarpladt revolver, en ulovlig kniv og 6 hampplanter. Den anholdte mand er fortsat i politiets varetægt og forventes fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Holbæk torsdag som sigtet for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om besiddelse af narkotika med henblik på videresalg. Politiet kan af hensyn til efterforskningen og det kommende grundlovsforhør ikke oplyse yderligere i sagen.

Bil beslaglagt – Holbæk
2015-08-18 – Kl. 1959 standsede politiet en 23-årig mand fra Kalundborg, der kørte i bil på Gl. Ringstedvej i Holbæk. Den 23-årige var to gange tidligere standset af politiet i løbet af i år og hver gang konstaterede politiet, at han var frakendt retten til at føre bil. Det betød nu, at bilen blev beslaglagt, da det var tredje gang, at han blev standset af politiet.

Brand i skur – Teglværksvej, Jyderup – Holbæk
2015-08-24 – Kl. 1506 kørte brandvæsnet og politiet til ildebrand i et skur, hvorfra branden kunne brede sig til et nærliggende nabohus. Skuret, der var fyldt med brandlidtes ejendele pga. ombygning, udbrændte. Politiet kunne ikke umiddelbart finde årsagen til brandens opståen, hvorfor brandstedet skal undersøges nærmere. Ingen kom til skade ved branden.

Fremstilling i grundlovsforhør – Holbæk
2015-08-21 – Kl. 0945 blev en 28-årig mand fra Svinninge fremstillet i grundlovsforhør. Han sigtes for salg af narkotika og besiddelse af bl.a. en revolver. Den 28-årige blev fængslet til den 150915. Grundet lukkede døre ved retsmødet vil politiet ikke oplyse yderligere om sagen.

Færdselsuheld – Landevejen, Svinninge – Holbæk
2015-08-24 – Kl. 0023 fik politiet via alarm 112 melding om “uventede gæster i en have”, idet en personbil med to personer i var standset i en have. Det viste sig, at en 18-årig mand fra Føllenslev under kørsel ad Landevejen havde mistet herredømmet over personbilen, som fløj ca. 30 meter, før den standsede i en have. Både føreren og den 14-årige dreng, der var passager, slap begge uskadte fra ulykken. Ingen andre parter var involveret i ulykken, der formentlig skyldtes for høj fart.

Færdselsuheld – Ringstedvej, Holbæk
2015-08-24 – Kl. 1628 kørte redningspersonale og politiet ud til et færdselsuheld, hvor to bilister – den ene en ambulance – var stødt sammen. Uheldet var sket på Ringstedvej omkring Sasserupvej, hvor en 33-årig mand fra Holbæk kørte i sin personbil i nordlig retning. Af ukendte årsager kørte den 33-årige over i den modsatte kørebanehalvdel, hvor han stødte sammen med en ambulance, der medbragte en patient og en ambulanceredder i bårerummet. Vejen blev spærret som følge af uheldet, og alle blev i tre nye ambulancer kørt til kontrol på skadestuen. Alle var sluppet fra ulykken med mindre knubs. Kort før kl. 1800 var oprydningen afsluttet på uheldsstedet.

Færdselsuheld – Store-Merløse, Holbæk
2015-08-21 – Kl. 1512 skete et færdselsuheld på Bonderupvej, hvor en 71-årig mand cyklede mod syd på en racercykel. Han kiggede sig over skulderen og foretog et venstresving mod Bonderup Alle. En bil, der blev ført af en 59-årig mand fra Næstved, kom kørende bag cyklisten, og bilen påkørte cyklisten i forbindelse med dennes venstresving. Cyklisten pådrog sig bækkenbrud m.v.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Bygaden, Orø, Holbæk
2015-08-24 – Kl. 1650 fik politiet en melding om, at en knallertkører var forulykket, og at en ambulance var tilkaldt til stedet. Det viste sig, at en 51-årig mand fra Frøstrup under kørsel på en lille knallert ad Bygaden mod øst havde mistet herredømmet over knallerten. Han kørte ud i rabatten, hvor han væltede og slog sig kortvarigt bevidstløs. I den tilkaldte ambulance blev han bragt til sygehuset i Holbæk, hvor han blev konstateret uskadt efter uheldet. Han fik dog udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol, idet han var påvirket af spiritus under kørslen på knallerten. Der var ingen andre parter involveret i ulykken.

Knivstikkeri – Holbæk
2015-08-21 – Kl. 1317 blev politiet sendt til Bysøparken, hvor en mand var stukket med en kniv i venstre lår. Forurettede er en 22-årig mand fra Holbæk. Årsagen til knivstikkeriet skyldes formentlig en tvist om penge.
Gerningsmanden kørte fra stedet i en bil sammen med to andre. Politiet har afhørt de to andre personer i bilen, men vi mangler at afhøre den tredje, der formodes at være gerningsmanden.
Politiet har søgt efter pgl., men han er ikke fundet endnu. Politiet opfordrer ham til at melde sig selv.

Kvalificeret vold – Holbæk
2015-08-18 – Kl. 2029 blev anmeldt om vold på Slotsvej, hvor en 23-årig mand blev opsøgt af to personer, der beskyldte ham for at have brugt deres stegepande.
Den ene mand forsøgte at stikke den 23-årige i maven med en kniv og ramte i den forbindelse den 23-åriges hånd med kniven, ligesom forurettede blev nikket en skalle.
De to gerningsmænd gik fra stedet igen, og forurettede tog på skadestuen. Politiet anholdt kl. 2150 en 19-årig mand fra Stege og en 17-årig fra Holbæk.
De anholdte forventes fremstillet i grundlovsforhør tirsdag med krav om varetægtsfængsling.

Kørsel i frakendelsestiden / narkobilist – Kalundborgvej, Snertinge – Holbæk
2015-08-20 – Kl. 0056 anholdt og sigtede politiet en 21-årig mand fra Jyderup for kørsel i frakendelsestiden i en personbil. Da politiet også fik mistanke om, at den 21-årige kunne være påvirket af narkotika og måske også medicin under kørslen, blev han kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af blodprøver til undersøgelser for både euforiserende stoffer og medicin.

Lov om euforiserende stoffer – Nygade, Holbæk
2015-08-24 – Kl. 0335 fandt politiet en 17-årig mand fra Jyderup i besiddelse af ½ gram MDMA, hvorfor han blev sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Da han havde været gæst på en nærliggende diskotek, fik han efterfølgende et forbud mod at indfinde sig på stedet de næste 2 år. Den sigtede forsøgte flere gange efterfølgende at komme ind på diskoteket, hvorfor politiet til sidst måtte frihedsberøve ham kortvarigt i forbindelse med en sigtelse for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Han kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når sagerne mod ham skal afgøres.

Narkobilist / kørsel i frakendelsestiden – Isefjords Alle, Holbæk
2015-08-24 – Kl. 1755 anholdt og sigtede politiet en 24-årig mand fra Holbæk for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, som han i øvrigt ikke måtte køre, fordi han i forvejen var blevet frakendt kørekortet. En narkometertest indikerede, at den 24-årige var påvirket af kokain og hash under kørslen. Efter udtagelse af en blodprøve løslod politiet den 24-årige, der vil blive indkaldt til et retsmøde, når sagerne mod ham skal afgøres.

Spirituskørsel – Holbækvej, Jyderup – Holbæk
2015-08-24 – Kl. 1701 anholdt og sigtede politiet en 49-årig mand fra Svinninge for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve.

Spirituskørsel – Skovvejen, Jyderup – Holbæk
2015-08-24 – Kl. 1610 anholdt og sigtede færdselspolitiet en 36-årig mand fra Kalundborg for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve.

Spirituskørsel – Valdemar Sejrsvej, Holbæk
2015-08-24 – Kl. 0236 anholdt og sigtede politiet en 18-årig mand fra Holbæk for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Spirituskørsel / kørsel i frakendelsestiden – Holbækvej, Mørkøv – Holbæk
2015-08-24 – Kl. 1940 anholdt og sigtede færdselspolitiet en 62-årig mand fra Mørkøv for både spirituskørsel og kørsel i frakendelsestiden i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve.

Spirituskørsel / kørsel i frakendelsestiden – bil beslaglagt – Ringstedvej, Svinninge – Holbæk
2015-08-20 – Kl. 1630 anholdt og sigtede færdselspolitiet en 40-årig mand fra Svinninge for spirituskørsel i en personbil, som den 40-årige i øvrigt ikke måtte være fører af, fordi han også var frakendt kørekortet. Han blev løsladt efter afhøring til sagerne og udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Politiet beslaglagde den sigtedes personbil med henblik på senere konfiskation ved et retsmøde, som han senere vil blive indkaldt til.

Indbrud i perioden
Børstenbinder, Holbæk
Ejler Urnesvej, Holbæk
Havrevej, Holbæk
Hovedgaden, Nr. Jernløse, Regstrup
Lundemarksvej, Holbæk
Martin Lønnesvej, Mørkøv
Skeevej, Store Merløse
Solsortevej, Mørkøv (2 steder)