Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Har du kendskab til forbrydelser, som ikke har politiets opmærksomhed, er du velkommen til at kontakte vores redaktion på mail: redaktion@dit-holbaek.dk

Forsøg på indbrud i villa – Holbæk
Kl. 18.05 var en 82-årig kvinde ude for et forsøg på indbrud i hendes bolig på Arnold Sørensens Have, hvor en person var i færd med at fjerne lister på et vindue til kvindens hus. Hun bankede kraftigt på ruden, og manden forsvandt fra stedet. Han beskrives som: Mand, 175 cm høj, ca. 35 år, iført mørkeblå tophue og gråblå jakke.

Mistænkeligt forhold – Mørkøv, Holbæk
Kl. 14.25 fik politiet oplysninger om, at der på en adresse i Mørkøv skulle være en mand, der var i besiddelse af en pistol. Da politiet kontaktede manden, ville han ikke komme ud af huset, der efterfølgende blev omringet af politiet. Kl. 15.42 kom manden selv ud af huset, og politiet ransagede efterfølgende stedet, hvorunder der ikke blev fundet nogen pistol. Manden blev kørt til Slagelse til psyk. afdeling.

Uligevægtig kvinde på stationen – Skarridsøgade, Jyderup – Holbæk
Kl. 11.25 fik politiet via alarm 112 melding om, at en kvinde opholdt sig på Jyderup station, og at hun måske havde til hensigt at gøre skade på sig selv. Politiet underrettet straks DSB, som ville køre langsomt ind på stationen med sine tog. Kort efter fik politiet kontakt til en uligevægtig, 15-årig pige fra Næstved, så togdriften blev normaliseret igen kl. ca. 12.05. Politiet sørgede for, at pigen blev indlagt på et sygehus til fornøden psykiatrisk behandling.

Anholdelse – Røveri mod supermarked – Stationsvej, Vipperød – Holbæk
Kl. 13.30 anmeldte personalet i Dagli’Brugsen, at to mænd netop havde stjålet en kasse med cigaretter fra supermarkedets kiosk, og at de havde verbalt truet med at skyde personalet, der fulgte efter mændene. I alt tre mænd var flygtet fra stedet i en personbil, som både personalet og et vidne aflæste nummerpladen på. Vidnet forsøgte at følge efter gerningsmændenes bil, men mistede kontakten undervejs. En patrulje, der kørte på Holbækmotorvejen i østlig retning, blev pludselig overhalet af den efterlyste bil, som fortsatte mod Roskilde. Her fik politiet på motorvejen udramatisk standset bilen, således at politiet kl. 1347 kunne anholde en 19-årig mand uden fast bopæl, en 21-årig mand fra Valby samt en 21-årig mand uden fast bopæl, der var fører af bilen. Føreren havde i øvrigt ikke noget kørekort og blev i øvrigt skønnet påvirket af narkotika under kørslen. Ved  ransagning af bilen fandt politiet de stjålne cigaretter samt andre supermarkedsvarer, hvis oprindelse skal undersøges nærmere. Der blev ikke fundet noget skydevåben eller andet, der kunne minde herom. Hverken ansatte i supermarkedet eller vidner led fysisk overlast i sagen, der af politiet vurderes som et røveri på grund af truslerne mod de ansatte, der fulgte efter dem. De tre anholdte er fortsat i politiets varetægt, da de kan mistænkes for bl.a. tyveri af cigaretter i et supermarked i Hørve d. 02.09.16 samt tilsvarende cigarettyverier i Allerød og i Lejre d. 12.10.16. Anklagemyndigheden fremstiller alle tre anholdte i grundlovsforhør i Retten i Holbæk kl. 1300 med krav om varetægtsfængsling.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Munkholmvej, Holbæk
Kl. 17.12 var en 49-årig mand fra Holbæk standset for rødt lys i lyskrydset Munkholmvej-Øster Fælledvej-Stormøllevej. Han blev pludselig påkørt bagfra af en personbil, der var blevet ført ad Munkholmvej mod vest med lav hastighed af en 71-årig mand fra Holbæk. Han blev kortvarigt anholdt af politiet, der sigtede ham for spirituskørsel og fik udtaget en blodprøve med henblik på undersøgelse for alkohol. Ingen af parterne kom til skade ved uheldet.

Kørsel uden førerret – bil beslaglagt – Holbækvej, Kalundborg
Kl. 22.25 standsede politiet en personbil ført af en 23-årig mand fra Kalundborg, som ikke havde nogen førerret. Politiet sigtede ham for den overtrædelse af færdselsloven samt for at bruge nogle nummerplader, som var afmeldte hos SKAT. Bilen var dermed heller ikke hverken indregistreret eller forsikret, hvilket den 23-årige også blev sigtet for. Da den 23-årige flere gange tidligere var blevet afsløret i at køre bil uden førerret, beslaglagde politiet bilen med henblik på senere konfiskation ved et retsmøde, som den sigtede vil blive indkaldt til.

Spirituskørsel – Tjebberupvej, Tjebberup, Holbæk
Kl. 21.35 anholdt og sigtede politiet en 58-årig mand fra Holbæk for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve.

Forsøg på voldtægt – Holbæk
Lørdag kl. 06.30 gik en 18-årig kvinde fra Holbæk ad Lundemarksvej og fra broen på Vald. Sejrsvej havde kvinden bemærket, at en mand i gik samme retning. På Lundemarksvej ud for Multi Motion ville forurettede binde sin ene sko, og hun bøjede sig ned. Manden, der gik i samme retning, tog med den ene hånd fat om forurettedes mund og øjne og fik hende lagt hende ned på maven. I det samme kom en bil, der kørte ad Lundemarksvej, og det fik tilsyneladende gerningsmanden til at rejse sig og forsvinde i vestlig retning ad Lundemarksvej. En forbipasserende bil standsede op og samlede forurettede op og kørte hende hjem, hvorfra politiet blev tilkaldt. Gerningsmanden beskrives som: A: Mand, dansk/lys i huden, 175- 180 cm høj, 25-30 år gammel, almindelig af bygning, og stærk. Mørke øjne, måske brune. Lyse skægstubbe omkring kæbeparti og munden. Han var iført sort hue, sort jakke, sorte (ski)handsker med knopper på indersiden, dog ikke dothandsker og mørke bukser. Politiet vil meget gerne høre fra vidner, der har hørt eller set noget i relation til sagen eller som ud fra signalementet kan komme med oplysninger til politiet. Ring på 114.
Medicinpåvirket bilist – Vipperød, Holbæk
Kl. 08.00 kørte en 72-årig mand fra Kundby ad Holbækmotorvejen. Han slingrede voldsomt og det så en anmelder, der tilkaldte politiet. Den 72-årige fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt.

Røverilignende forhold mod forretning – Tølløse, Holbæk
Kl. 11.54 blev anmeldt om røveri mod Fakta på Industrivej. En mand kom ind i forretningen kl. 10.43, hvor han sprang over en kasseterminal og stjal 3-4 passer cigaretter og en flaske vodka. En medarbejder forsøgte at stoppe gerningsmanden ved at mase sig forbi hende med kosterne. Senere kom nogle venner til mistænkte retur og afleverede en del af kosterne. Politiet søgte efter gerningsmanden uden held i første omgang.

Blufærdighedskrænkelse – Kalundborg/Holbæk
Kl. 16.44 blev anmeldt om blufærdighedskrænkelse i toget mellem Kalundborg station og Holbæk, hvor en 21-årig kvinde fra Kalundborg sad over for en mand i toget, hvor han begyndte at onanere. Hun flyttede kupe, men manden fulgte efter og satte sig igen over for hende. Hun steg af toget i Holbæk og bemærkede, at personen sad og sov i en kupe. Gerningsmanden beskrives som: Mand, dansk, 40-45 år, 170-180 cm høj, almindelig af bygning , hvid hudfarve, brunt kort hår, iført sort lang frakke og cowboybukser. Politiet vil gerne høre fra personer, der har set manden i toget og evt. overværet episoden, eller som har et bud på en gerningsmand. Ring på 114.

Spirituskørsel – Holbæk
Kl. 01.31 anholdt politiet en 22-årig mand fra Næstved, der blev standset af politiet på Lindevej. Han var påvirket af spiritus og måtte aflevere en blodprøve.

Blufærdighedskrænkelse – Holbæk
Kl. 11.15 stod en 14-årig pige fra Mørkøv på Holbæk station og ventede på toget. På stationen sad en mand, som pigen spurgte om han havde ild til en cigaret. Manden talte ikke dansk med gebrokkent engelsk og sagde blandt andet, at han var fra Rumænien. Manden forsøgte dernæst at kysse pigen og beføle hende på hendes bryster. Hun skubbede manden væk og kom dernæst ind i toget og kørte fra stedet. Manden beskrives som: Mand 20-25 år 180-185 cm høj, alm. af bygning, brun hudfarve, sort hår, iført mørkt tøj og muligt lærredsbukser.

Indbrud i perioden
Arnold Sørensens Have, Holbæk
Solbakken, Holbæk
Ahlgade, Holbæk
Valdemar Sejrsvej, Holbæk
Elmegården, Jyderup (2 steder)
Østergade, Tølløse
Centervænget, Vipperød (2 steder)
Fiskervænget, Vipperød