Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2015-08-12 til 2015-08-18.

Anholdelse – Holbæk
2015-08-12 – Kl. 1320 blev en 25-årig mand fra Bosnien tilbageholdt af en anmelder og et vidne, der så, at manden kom ud fra en have på Isefjordsvej. Han havde en pose med dåser med sig. Den 25-årige havde stjålet poser med tomme dåser fra en ejendom på Isefjordsvej. Sagen blev klaret med en bøde på 500 kr., der blev betalt med det samme. Den 25-årige blev dernæst løsladt.
Det viste sig, at den 25-årige var på besøg hos bekendte i byen, hvor noget af tiden så blev fordrevet med at stjæle tomme dåser.

Bil beslaglagt – Holbæk.
2015-08-18 – Kl. 1959 standsede politiet en 23-årig mand fra Kalundborg, der kørte i bil på Gl. Ringstedvej i Holbæk. Den 23-årige var to gange tidligere standset af politiet i løbet af i år og hver gang konstaterede politiet, at han var frakendt retten til at føre bil. Det betød nu, at bilen blev beslaglagt, da det var tredje gang, at han blev standset af politiet.

Brand i mejetærsker forhindret – Cementvejen, Jyderup – Holbæk
2015-08-14 – Kl. 2330 bemærkede en patrulje en forankørende mejetærsker ført af en 18-årig mand fra Regstrup. Bag i mejetærskeren kunne politiet se diverse gløder, der var ved at udvikle en brand. Politiet standsede mejetærskeren og fik med en pulverslukket slukket gløderne, inden mejetærskeren til en skønnet værdi på ca. 3 mill. kroner gik op i flammer. Føreren sørgede for den efterfølgende oprydning på stedet, så høstarbejdet kunne fortsætte de næste dage.

Hastighedskontrol – Adelers Alle, Gislinge – Holbæk
2015-08-13 – Kl. 1130 afsluttede beredskabet i Holbæk ca. 2 timers kontrol af trafikanter, hvis hastighed blev målt med laser under kørslen gennem Gislinge, hvor hastigheden højst må være 50 km/t. I alt 10 bilister blev sigtet for overtrædelse af hastighedsbestemmelserne, og højst målte hastighed var 87 km/t. To bilister kørte så hurtigt, at de ud over en bøde også kan forvente en betinget frakendelse af kørekortet, medens de øvrige otte bilister fik et klip i kørekortet – ud over bøden. I alt ca. 80 bilister blev standset ved trafikkontrollen, men der var ikke andre overtrædelser af færdselsloven end hastighedssagerne på de anførte 10 bilister.

Indbrud i forretning – Holbæk
2015-08-12 – Kl. 0017 gik flere alarmer i Jysk, Frejasvej, og politiet var fremme på stedet inden for et par minutter. Det var dog lykkedes for gerningsmændene at stjæle 60-70 dyner fra nogle stålbure. En hoveddør var brudt op til forretningen.
Hvis nogen bliver tilbudt billige dyner, hvor tilbuddet er bedre end i Jysk eller andre forretninger, så vil politiet gerne høre om det. Ring på 114.

Kvalificeret vold – Holbæk
2015-08-18 – Kl. 2029 blev anmeldt om vold på Slotsvej, hvor en 23-årig mand blev opsøgt af to personer, der beskyldte ham for at have brugt deres stegepande.
Den ene mand forsøgte at stikke den 23-årige i maven med en kniv og ramte i den forbindelse den 23-åriges hånd med kniven, ligesom forurettede blev nikket en skalle.
De to gerningsmænd gik fra stedet igen, og forurettede tog på skadestuen. Politiet anholdt kl. 2150 en 19-årig mand fra Stege og en 17-årig fra Holbæk.
De anholdte forventes fremstillet i grundlovsforhør tirsdag med krav om varetægtsfængsling.

Narkobilist – Holbæk
2015-08-12 – Kl. 0250 standsede en patrulje en bil på Ringstedvej ved Kvanløse. Bilen blev ført af en 39-årig mand med ukendt adresse, der var påvirket af narkotika. Han fik udtaget en blodprøve, før han igen blev løsladt.

Ordensbekendtgørelsen – Holbæk
2015-08-17 – Kl. 0238 blev en 37-årig mand fra Regstrup sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, idet han trak sine bukser ned om haserne og satte sig på kølerhjelmen af en patruljevogn, der holdt på Nygade. Han var samtidig provokerende over for politiet, der gav ham en bøde på stedet.

Spiderman på færde – Holbæk
2015-08-12 – Normalt omtales husspektakler ikke på politiets døgnrapport, men dette er undtagelsen: Kl. 1729 fik politiet anmeldelse fra en adresse i Holbæk, hvor en anmelder havde hørt et barn skrige. Politiet kørte til stedet, hvor det heldigvis viste sig, at barnet ikke var kommet noget til.
Årsagen til skrigeriet var, at en 3-årig dreng ikke ville have vasket “Spiderman” af sit ansigt, og det gjorde han højlydt opmærksom på, hvilket en nabo havde hørt, og havde tilkaldt politiet, da man naturligvis frygtede for barnets ve og vel. “Spiderman” forlod stedet samtidig med politiet, og freden var genoprettet….

Spirituskørsel – Nørupvej, Søstrup, Holbæk
2015-08-13 – Kl. 1838 fik politiet via alarm 112 en henvendelse fra andre trafikanter om en væltet knallertkører. En ambulance var sendt til stedet, hvor politiet ud fra vidners iagttagelser kunne fastlægge, at en spirituspåvirket, 72-årig mand fra Holbæk under kørsel på sin knallert var væltet uden andre trafikanters indblanding. Han var sluppet uskadt fra styrtet, men blev kortvarigt anholdt i forbindelse med sigtelse for spirituskørsel på knallerten samt udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse i den anledning. Han vil således høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret.

Spirituskørsel – Valdemar Sejrsvej, Holbæk
2015-08-13 – Kl. 0846 anholdt og sigtede færdselspolitiet en 58-årig mand fra Holbæk for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve.

Ulovlig forbindelse til fanger – Holbæk
2015-08-12 – Kl. 0953 blev anmeldt fra Holbæk Arrest, at der stod fem personer uden for muren og råbte ind til en indsat. Det må man ikke, og politiet kom til stede, hvor fem mænd i alderen fra 19 til 39 år fra forskellige byer vest for Holbæk blev sigtet for at have råbt til fanger over muren rundt om arresten. De fem fik lov at gå efter at have talt med politiet. Sagen afgøres senere.

Vold – Holbæk
2015-08-12 – Kl. 1947 anholdt politiet en 45-årig mand, der tidligere på aftenen havde slået en 69-årig mand på venstre skulder med et baseballbat i en lejlighed på Kalundborgvej. Den 69-årige kom ikke til skade ved volden. Den 45-årige mand blev sigtet for kvalificeret vold og han blev løsladt efter afhøring. Baseballbattet blev beslaglagt af politiet. Motivet til volden var uenighed om, hvorvidt den 69-årige skyldte den 45-årige penge. Sagen behandles senere i retten.

Vold mod ambulancepersonale – Holbæk
2015-08-17 – Kl. 0013 blev en behandler på en ambulance slået i ansigtet af en 16-årig dreng fra Nykøbing Sjælland på vej i ambulancen til sygehuset i Holbæk. Den 16-årige lavede også hærværk i ambulancen. Drengen sigtes nu for vold og hærværk. Hans opførsel skyldes muligt, at han var påvirket af narkotika.

Indbrud i perioden
Ahlgade, Holbæk
Frejasvej, Holbæk
Havrevej, Holbæk
Hovedgaden, Mørkøv
Hovedgaden, Regstrup
Lundemarksvej, Holbæk
Nygade, Holbæk