Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 28. september-5. oktober 2016.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Har du kendskab til forbrydelser, som ikke har politiets opmærksomhed, er du velkommen til at kontakte vores redaktion på mail: redaktion@dit-holbaek.dk

Fremstilling i grundlovsforhør – Holbæk
En 45-årig mand, en 46-årig kvinde og en 27-årig mand blev fremstillet i grundlovsforhør for lukkede døre og fængslet fire uger. De sigtes for overtrædelse af straffelovens paragraf 191, der omhandler handel med narkotika.
I sagen var yderligere tre anholdte, der ligeledes sigtes for overtrædelse af samme paragraf. Politiet valgte at løslade de tre før fremstilling i grundlovsforhør. De er fortsat sigtet i sagen. Politiet kan ikke give flere oplysninger om sagen i øjeblikket.

Mistænkeligt forhold – Holbæk
KL. 10.30 blev en 22-årig kvinde kontaktet af en mand, der udgav sig for at komme fra Yousee. Manden kom med et fordelagtigt tilbud på flere tv-kanaler, og han fik forurettedes CPR-nummer. udleveret. Hun ville dernæst modtage en bekræftelse på aftalen. Dette skete ikke, og ved henvendelse til Yousee, blev det konstateret, at der ikke var et sådant tilbud. Det må derfor antages, at der er tale om en eller anden form for bedrageri eller lignende. Politiets råd er, at man aldrig opgiver CPR-nummer, kontonummer eller lignende til nogen, som man ikke kender.

Knivloven – Jernbanevej, Holbæk
Kl. 12.54 fik politiet en henvendelse fra en borger om, at tre unge mænd var højrøstede, og at den ene bar en ca. 20 cm lang kniv i området ved gamle politistation. Politiet kørte til området og fandt i manden med kniven i et nærliggende supermarked. En 20-årig mand fra Holbæk havde taget en ca. 20 cm lang isoleringskniv med sig ind i supermarkedet, ligesom han også havde et knojern på sig. Han blev derfor sigtet for besiddelse af kniven og knojernet, så han kan forvente at høre nærmere fra politiet, når sagerne mod ham skal afgøres.

Narkobilist – Valdemar Sejrsvej, Holbæk
Kl. 02.35 anholdt og sigtede politiet en 20-årig mand fra Jyderup for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve.

Tricktyveri – Vimmelskaftet, Holbæk
Kl. 15.55 anmeldte en 84-årig kvinde fra Holbæk med hjælp fra sin nabo, at to udenlandske mænd pludselig havde henvendt sig til hende på hendes bopæl, hvortil hun var ankommet kort forinden på sin scooter efter indkøb i et supermarked. Den ene af de to mænd havde medbragt et kort, som han bredte ud og spurgte den 84-årige for at aflede hendes opmærksomhed. Kort efter opdagede hun nemlig, at den anden mand kom ud fra hendes bopæl, hvorefter hun bankede på hos sin nabo. Han alarmerede politiet og forsøgte at følge efter de to mænd, der forsvandt for ham i Ahlgade. Den 84-årige opdagede, at hendes pung var blevet stjålet fra hendes taske, som hun havde stillet lige inden for døren sammen med indkøbsvarerne. De to mænd blev beskrevet som ca. 40-årige mænd, 165-170 cm høj, formentlig østeuropæere og iført sort beklædning. De talte ikke dansk, men et sprog, som den 84-årige ikke forstod. Politiet ledte med flere patruljer efter dem i byen, men fandt dem ikke. Lokalpolitiet i Holbæk hører gerne personer, der har bemærket de to mænd i området. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Søstrupvej, Tingtved, Holbæk
Kl. 14.40 kørte en 35-årig mand fra Snertinge mod syd ad Søstrupvej i en varebil. I et skarpt vejsving mistede han herredømmet over bilen og ramte en modkørende personbil ført af en 28-årig mand fra Mørkøv. Politiet alko-testede den 35-årige, som blev anholdt som mistænkt for at være påvirket af spiritus under kørslen. Han blev derfor indbragt til skadestuen i Holbæk, hvor han både blev tilset i anledning af uheldet samt fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Han blev herefter løsladt, men forvente at høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret. Den 28-årige slap uskadt fra uheldet.

Fremstilling i grundlovsforhør – Holbæk
Kl. 11.20 blev en 19-årig mand fra Høng fremstillet i grundlovsforhør i Holbæk. Han sigtes for indbrud i vinhandel onsdag 02.40. Pågældende blev fængslet til den 11.10.16.

Gårdbrand – Regstrup, Holbæk
Kl. 11.45 blev anmeldt om brand i en landejendom på Holløsevej. Tre længer brændte, hvor den ene indeholdt halm. En beboer var selv kommet ud fra stedet, og der var ingen personer eller dyr, der kom noget til. På gården havde man afbrændt noget halm uden for, og der er mistanke om, at en del af denne brændende halm kan have startet branden. Stedet skal nu undersøges nærmere af politiets teknikere.

Fremstilling i grundlovsforhør – Holbæk
Den 25-årige mand fra Holbæk, der blev anholdt natten til onsdag for indbrud i Vinoble, Smedelundsgade blev fremstillet i grundlovsforhør og fængslet til den 25.10.16. Medgerningsmanden, en 19-årig mand fra Mørkøv blev anholdt i løbet af onsdagen. Han fremstilles i grundlovsforhør torsdag med krav om varetægtsfængsling.

Tricktyveri – Holbæk
Kl. 12.40 var en 64-årig kvinde fra Holbæk udsat for et tricktyveri på parkeringspladsen ved Slotscentret, hvor hun skulle til at køre fra. En østeuropæisk udseende mand henvendte sig til kvinden og spærrede ligesom vejen for hende. Hun opdagede efterfølgende, at hendes pung var stjålet senere. Der var hævet 15.000 kr. på hendes konto.
Hvis man bruger sit dankort, så skal man være meget påpasselig med at skjule sin indtastning, så kortet ikke kan misbruges. Man bør naturligvis aldrig have pinkoden liggende i sin pung.

Butikstyveri/tricktyveri – Tølløse, Holbæk
Kl. 17.00 kom en kunde ind i en forretning på Jernbanevej, hvor kunden ville se på tasker, der var i den ene ende af forretningen. Samtidige bemærkede indehaveren, at en anden person luskede ud af forretningen. Hun opdagede efterfølgende, at kassen var tømt for penge. Den ene gerningsmand beskrives som mand, østeuropæisk udseende, 25-30 år, 170-175 cm , spinkel af bygning, brunligt hår, iført blå jakke, cowboybukser og en sort taske.

Mistænkeligt forhold – Jyderup, Holbæk
Kl. 03.19 blev tre mænd overrasket af anmelderen i en indkørsel på Parcelvej. De tre havde brudt ind i anmelderens bil. De kørte fra stedet en sort Mercedes. Det vides ikke, hvad der er stjålet fra bilen. Det lykkedes ikke politiet at finde frem til mændene.

Særlig farligt røveri – Holbæk
En 48-årig mand fra Holbæk blev kl. 11.15 fundet stukket med kniv i den nordøstlige del af Knudskoven. Manden blev fundet af et par. Manden har mistet sin mobiltelefon. I første omgang troede han også, at pungen var væk, men det var ikke tilfældet.
Der henvises til udsendte pressemeddelelse fra i går med signalement m.v. af gerningsmanden. Politiet efterforsker fortsat sagen, og vi er meget taknemmelige for de mange henvendelser, vi har fået fra vidner. Oplysninger som vi nu arbejder videre med. Vi har ikke hørt nyt om den forurettedes tilstand, der i går blev betegnet som kritisk. Vi er fortsat interesseret i oplysninger, der kan bruges ved opklaring af sagen. Ring til os på 114.

Indbrud i perioden
Nørrestængevej, Orø, Holbæk
Regnbuen, Holbæk
Holbækvej, St. Merløse
Nyvej, Holbæk
Ewalds Have, Holbæk
Lundehusvej, Holbæk
Smedelundsgade, Holbæk
Nyvej, Jyderup
Drivsåtvej, Jyderup
Elmegården, Jyderup
Elmevej, Jyderup
Skeevej, Allindelille, Store Merløse
Syvendeskovvej, Undløse, Tølløse
Ljungbyvej, Tølløse
Tølløsevej, Ugerløse