Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 5-13. juli 2016.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Har du kendskab til forbrydelser, som ikke har politiets opmærksomhed, er du velkommen til at kontakte vores redaktion på mail: redaktion@dit-holbaek.dk.

Opfølgning på brand i Søbadet Venedig 

Politiet foretog undersøgelser på stedet i går. Det var meget vanskeligt at foretage en grundig undersøgelse grundet kraftige brandskader og risikoen for sammenstyrtning. Branden er opstået i den østlige del af søbadet, men politiet kan ikke sige, om der er tale om en brand opstået som følge af elektriske installationer eller om branden er påsat.

Vi er fortsat meget interesserede i at høre fra vidner eller andre, der kan bidrage med oplysninger til sagen. Ring på 114.

Hærværk 

Kl. 08.31 blev anmeldt om hærværk mod en Peugeot 107 personbil, der var lagt ned på venstre side. bilen blev fredag 080716 kl. 1200 parkeret på pendler parkeringspladsen på Dampmøllevej. Hærværket opdaget tirsdag den 12 juli 2016 kl. 08.31.

Politiet vil meget gerne tale med vidner, der har hørt eller set noget til det noget specielle hærværk. Ring på 114.

Færdselsuheld – Svinninge

Kl. 20.08 skete et færdselsuheld på Chr. Hansensvej/Rs. Hansensvej, hvor en 18-årig mand, der ikke havde kørekort, skulle svinge til venstre i krydset, hvorunder han påkørte en parkeret bil. Bilen den 18-årige kørte i væltede rundt på taget. Den 18-årige slap uskadt fra uheldet.

Den 18-årige blev sigtet for at have ført bil uden kørekort, og bilens ejer blev sigtet for at have overladt føringen til en uden kørekort.

Færdselsuheld 

Kl. 15.35 kørte en bil ind i en parkeret bil på Kalundborgvej. Politiet checkede føreren af bilen, og det blev konstateret, at han var påvirket, formentlig af narkotika. Derfor blev der udtaget blodprøve af den 33-årige mand fra Holbæk, der førte bilen.

Brand

Kl. 23.28 blev anmeldt om brand i Søbadet Venedig, Kalundborgvej, hvor der var ild i selve badeanstalten 120 meter ude i Holbæk Fjord. Branden blev opdaget fra havnen i Holbæk, hvor vidner så brandskæret. Der skete store skader på bygningerne, der alle er af træ. Brandårsagen kendes ikke.

Politiets teknikere vil undersøge stedet i dag.

Politiet vil meget gerne tale med vidner eller andre, der har bemærket noget ved stedet umiddelbart før branden blev anmeldt. Ring til os på 114.

Hærværk 

Kl. 21.23 blev anmeldt om hærværk på Blegstrædehagen ved stranden, hvor et skab med en hjertestarter var brudt op og hjertestarteren smidt ca. 25 meter fra skabet. Politiet kender ikke gerningsmanden til denne tåbelige handling, men vi hører gerne fra vidner eller andre, der har oplysninger i sagen. Ring på 114.

Mistænkeligt forhold 

Kl. 10.11 fik politiet anmeldelse om to mistænkelige rumænske varebiler, der stod på en parkeringsplads ved Tjebberup.

De to biler holdt bakket op mod hinanden. Politiet fik i første omgang kun fat i den ene bil, der viste sig at indeholde forskelligt værktøj m.v., som ikke umiddelbart kunne sættes i forbindelse med et tyveriforhold.

Det lykkedes politiet at finde den anden varebil en times tid senere, og det viste sig, at denne indeholdt fire bådmotorer, der var gemt bag nogle gamle dæk. Det viste sig, at bådmotorerne var stjålet i forbindelse med en sag fra Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi. To personer i bilen blev anholdt og overført til vores kolleger i Sydsjælland.

Ejeren af den første bil henvendte sig selv senere på politistationen i Holbæk, hvor han ville beklage, at politiet havde mistænkt ham for at lave tyveri. Det skulle vise sig at være en meget dum disposition. I samarbejde med Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi var det konstateret, at det værktøj, der lå i bilen stammede fra indbrud i Sydsjælland, hvorfor føreren af denne bil også blev anholdt og overført til Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi. Det havde i første omgang ikke været muligt at konstatere, at der var tale om tyvekoster.

En god iagttagelse af to mistænkelige biler, der blev gjort af en borger, førte således til opklaring af flere indbrud. Tak for det!

Fremstilling i grundlovsforhør

En 37-årige mand fra Frederikssund blev fremstillet i grundlovsforhør sigtet for røveri og for ulovlig tvang i forbindelse med sag fra Grevinge, hvor den 37-årige sammen med to andre gerningsmænd truede sig til en bil og en sølvkæde og diverse papirer. Den 37-årige blev fængslet til den 260716. Politiet leder nu efter medgerningsmændene.

Færdselsuheld 

Kl. 12.11 forsøgte en personbil, der blev ført af en 16-årig dreng at køre fra en politipatrulje. Politiet fik øje på bilen i Agervang, og dernæst gik den vilde jagt ad stistystemer, parkeringspladser m.v. med hastigheder, der vekslede mellem 30 og 110 km/t i bymæssig bebyggelse.

Flere fodgængere måtte springe til side for ikke at blive påkørt. Kl. 12.16 kørte bilen ind i Agervang igen, hvor han ramte huset. Han stak af fra bilen, men blev indhentet af en politimand, der anholdt den 16-årige dreng fra Holbæk.

Drengen blev sigtet for en lang række overtrædelser af færdselsloven og straffeloven grundet sin vanvittige kørsel, hvor der heldigvis ikke kom nogen til skade. Han blev løsladt senere på dagen. Han vil senere blive indkaldt til et retsmøde.

Indbrud i perioden
Teknikvej, Gislinge
Kasernevej, Holbæk
Slotshaven, Holbæk
Nygade, Holbæk (forsøg)
Østerled, Holbæk
Skovbrynet, Jyderup
Nykøbingvej, Mørkøv
Mørkøvvej, Undløse,
Mørkøvvej, Undløse,
Løvenborgvej, Regstrup (2)
Gl. Skovvej, Regstrup
Østergade, Tølløse
Ågerupvej, Vipperød
Gl. Skovvej, Vipperød