Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 7-15. juni 2016.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Har du kendskab til forbrydelser, som ikke har politiets opmærksomhed, er du velkommen til at kontakte vores redaktion på mail: redaktion@dit-holbaek.dk

Færdselsuheld – motorcyklist dræbt – Landevejen, Tuse, Gislinge 

Kl. 2047 fik politiet via alarm 112 melding om et alvorligt færdselsuheld mellem en bil og motorcykel. En alvorligt tilskadekommen motorcyklist blev i den tilkaldte ambulance bragt til skadestuen i Holbæk, hvor lægerne ikke kunne redde hans liv. Politiet afspærrede uheldsstedet og tilkaldte en bilinspektør til at undersøge uheldsstedet og de involverede køretøjer. Det viste sig, at en 44-årig mand fra Fårevejle St. under kørsel ad Landevejen mod øst ville foretage et venstresving ind ad en privat indkørsel. En bagfra kommende motorcyklist, der havde foretaget en overhaling, ramte påhængsvognen på den venstresvingendes bilist og kom i den forbindelse alvorligt til skade. Politiet har afhørt vidner på stedet for at få klarlagt parternes kørsel og herunder deres hastighed før uheldet. Motorcyklisten blev senere identificeret som en 25-årig mand fra Holbæk, hvis pårørende er underrettet. Politiet afventer nu en erklæring fra bilinspektøren samt resultatet af den blodprøve, der rutinemæssigt blev udtaget af motorcyklisten, før politiet kan tage stilling til, om nogen skal sigtes for noget i anledning af uheldet.

Skunklaboratorium afsløret – Svinninge

Kl. 1108 ransagede personale fra specialpatruljen bopælen hos en 52-årig mand fra Svinninge på grund af mistanke om besiddelse af euforiserende stoffer. Ved ransagning fandt politiet et skunklaboratorium med 618 skunkplanter. Politiet bemærkede også, at strøm til skunkproduktionen blev ført uden om den 52-åriges el-måler. Produktionsudstyret blev beslaglagt som bevis i sagen, og en opvejning af skunkplanterne viste, at deres vægt ville svare til en færdig produktion af marihuana på ca. 21 kg. Den 52-årige blev i forbindelse med sagen kortvarigt anholdt og sigtet for overtrædelse af straffelovens narkotika-bestemmelser og kan formentlig forvente også at blive sigtet for tyveri af strøm. Når sagen er efterforsket færdig, kan den 52-årige forvente at blive indkaldt til et retsmøde, når sagen skal afgøres.

7-årig dreng forsvundet fra institution 

Kl. 1545 fik politiet en henvendelse fra forældrene til en 7-årig dreng fra Holbæk. Drengen havde forladt sin institution, og ingen vidste, hvor han nu befandt sig. Politiet iværksatte straks en eftersøgning af ham med flere patruljer og ledte bl.a. efter ham ved et cirkus i byen. Kl. ca. 1645 fik politiet igen en henvendelse fra forældrene, der havde fundet drengen hjemme hos en kammerat – i god behold. Politiet foretog sig ikke videre i sagen.

Højrøstet og utryghedsskabende adfærd – Nygade

Kl. 1427 traf den præventive afdeling hos lokalpolitiet i Holbæk to lokale drenge på 14 og 15 år fra Holbæk ved tunnelen ved Nygade, idet de havde en højrøstet og dermed utryghedsskabende adfærd. Under politiets ophold på stedet kom yderligere to lokale drenge på 15 og 17 år fra Holbæk til. Politiet gjorde dem bekendt med, at deres tilstedeværelse og optræden på stedet ikke var særlig hensigtsmæssig, hvorefter de alle fire blev bortvist fra stedet. Politiet fandt ikke grundlag for at sigte nogen af dem for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, men overvejer nu, om nogen af dem efterfølgende skal indkaldes til en samtale med deres værger i et forsøg på at finde anden måde at tilbringe fritiden på. Bortvisningen af drengene skal ses som et led i politiets indsats med at fastholde ro og orden i området.

Røveri mod supermarked – Ørnevej, Store-Merløse

Kl. 1957 fik politiet en anmeldelse om et netop begået røveri mod Dagli’Brugsen, hvor to maskerede røvere under trussel med både en pistol og en køkkenkniv havde fået udleveret kontanter, cigaretter og skrabelodder. De var efterfølgende flygtet fra stedet i en sort stationcar. Politiet sendte flere patruljer, herunder en hundepatrulje, til området for at lede efter røverne, der blev beskrevet som: A: Mand, Dansk af udseende, 20-25 år, 170-180 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Talte: Dansk, Iført: Sort mørk trøje, tildækket ansigt, mørke bukser, mørke handsker; B: Mand, Dansk af udseende, 20-25 år, 170-180 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Yderligere kendetegn: Bredt ansigt, talte dansk med stærk københavnsk accent, Iført: Sort mørk trøje, ansigt og hoved tildækket, mørke bukser og mørke handsker. Politiet fandt hverken røverne eller deres flugtkøretøj trods intensiv eftersøgning i området. Ingen personer led fysisk overlast i forbindelse med røveriet.

Lokalpolitiet i Holbæk hører gerne fra personer, der har bemærket enten A og B eller deres flugtkøretøj i området. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Brandundersøgelse – Bygaden, Kundby, Svinninge 

Kl. 1112 rykkede brandvæsnet og politiet ud til ildebrand i en lade. Ved brandvæsnets ankomst var taget brændt væk, og trods brandvæsnets indsats udbrændte laden samt de effekter i form af en bil, en jolle, en gammel campingvogn samt diverse byggematerialer, som var tilstede i laden. Branden udviklede en kraftig røg, men ingen personer kom til skade, ligesom ingen andre bygninger i nærheden led overlast. Den 36-årige mandlige beboer havde inden branden foretaget reparation af den nu udbrændte bil, men politiet skal undersøge brandstedet nærmere for at finde den egentlige brandårsag.

Kørsel i frakendelsestiden – bil beslaglagt – Blegdammen

Kl. 2320 sigtede politiet en 38-årig kvinde fra Holbæk for kørsel i frakendelsestiden i en personbil. Da politiet flere gange tidligere havde afsløret kvinden i at køre bil trods manglende førerret, beslaglagde politiet hendes bil med henblik på senere konfiskation ved et retsmøde, som vil blive indkaldt til. Kvinden havde i øvrigt også i 2015 fået konfiskeret en bil på grund af manglende førerret og andre overtrædelser af færdselsloven.

Færdselsuheld – Nykøbingvej/Smutvej

Kl. 1511 fik politiet via alarm 112 melding om et færdselsuheld, hvor en bil var forulykket. Det viste sig, at en 66-årig kvinde fra Kgs. Lyngby under kørsel i nordlig retning ad Nykøbingvej i sin personbil formentlig havde fået et ildebefindende. Dette bevirkede, at hun mistede kontrollen over bilen, der i en venstrekurve påkørte først et vejskilt og en lygtepæl, dernæst kørte gennem flere buske og ramte til sidst et træ, således at bilen standsede på Smutvej. Føreren af bilen slap uskadt fra ulykken og er kommet sig efter sit ildebefindende. Ingen andre trafikanter var involveret i ulykken.

Færdselsuheld 

Kl. 0732 blev en bus påkørt på Skagerakvej af en bil, der senere viste sig at være ført af en 17-årig dreng. Der startede en biljagt, der endte på Holbækmotorvejen efter en ca. 20 minutter lang eftersættelse. Der henvises til udsendte pressemeddelelse i går. Den 17-årige og den 13-årige passager blev begge afhørt til sagen. Den 17-årige sigtes for overtrædelse af færdselsloven og straffeloven i forbindelse med kørslen og det forudgående indbrud, hvor bilens nøgler blev stjålet i Farendløse ved Ringsted natten til i går.

Sagen behandles senere i retten.

Tricktyveri – Tølløse

Kl. 1451 blev anmeldt om tyveri på Tølløse station, hvilket sket kl. 1130. En udenlandsk mand, der formentlig var østeuropæer, henvendte sig til en 72-årige mand fra Tølløse for at få vekslet en mønt. Efterfølgende opdager manden, at pungen er væk. Inden hævekort blev spærret, var der hævet 2000 kr. på kontoen.

Mistænkeligt forhold

Kl. 0113 blev politiet kontaktet af en bekymret anmelder, der netop havde læst en besked på Facebook fra en 45-årig mand fra Holbæk, der havde skrevet, at han var ved Munkholmbroen, hvor han sad og drak saltsyre for at tage sig eget liv. Politiet kørte til broen, hvor de ikke fandt manden.

Det lykkedes at få fat i manden telefonisk, der forklarede, at han havde det godt, og at det hele blot var en joke. Han kunne godt se, at det var uheldigt at lave den slags ting, der medførte bekymrede venner og arbejde for politiet uden grund.

Indbrud i villa – Audebo

Kl. 1905 blev anmeldt om indbrud på Audebo Skolevej i en villa. Indbruddet sket mellem mandag kl. 0645 og kl. 1900. Der er stjålet tre haglgeværer og en riffel m.v. fra stedet.

Forsøg på bedrageri – Svinninge

Kl. 1410 var en kvinde fra Svinninge ude for, at hun blev kontaktet af en indisk talende person, der udgav sig for at komme fra Microsoft. Han ville fjerne hacket program fra hendes pc.

Politiet får til stadighed lignende anmeldelser. Rådet er hver gang: Lad være med at indlade sig i en dialog med pgl. og endelig være med at oplyse om kontonr. eller andre personlige oplysninger. Der er tale om fup og svindel!

Indbrud i perioden
Holbækvej, Mørkøv
Audebo Skolevej, Holbæk
Roskildevej, Holbæk
Stengårdsvej, Lunderød, Tølløse