Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2015-07-28 til 2015-08-04.

Arbejdsulykke – Hjortholmvej, Tølløse – Holbæk
2015-07-31 – Kl. 0758 kørte redningsberedskabet og politiet til en ulykke i en børneinstitution, hvor en person skulle være faldet ned i et hul. Det viste sig, at en 58-årig kvindelig pædagog på institutionen var faldet ned i en ca. 1½ meter dyb krybekælder. Håndværkere var i gang med noget arbejde i kælderen og havde derfor åbnet for krybekælderen. Da åbningen var lige på den anden side af en dør, som pædagogen gik igennem, faldt hun ned i krybekælderen. Hun havde ikke bemærket, at håndværkere havde lukket op dertil. Pædagogen blev i en ambulance bragt til undersøgelse på skadestuen, hvor hun fik konstateret en skade i skulderen samt mindre knubs efter ulykken. Politiet undersøger nu i samarbejde med Arbejdstilsynet sagen for at finde ud, om nogen kan drages til ansvar for ulykken.

Biltyv anholdt og sat i fængsel – Industrivej, Jyderup – Holbæk
2015-07-29 – Kl. 0405 bemærkede en hundepatrulje, at en varebil, der var meldt stjålet, kørte rundt i området. Politiet fik bilisten standset og kunne efterfølgende anholde en 31-årig mand fra Søborg. Han blev sigtet for kørsel i den stjålne varebil og for at have ført varebilen, selv om han var frakendt kørekortet. Varebilen var meldt stjålet fra et autoværksted i Vallensbæk i april 2015, hvor bilen var blevet stjålet med rette nøgle. Den 31-årige var i øvrigt i gang med at afsone en frihedsstraf for berigelseskriminalitet og havde fået udgangstilladelse. Da han i forbindelse med nattens sag overtrådte betingelser ved den uledsagede udgang, afleverede politiet den 31-årige til personalet i et fængsel, så afsoningen kunne fortsætte. Den 31-årige vil dog høre nærmere fra politiet, når nattens sag skal afgøres. Bilejeren har fået sin varebil udleveret.

Brand blusset op igen – Landevejen, Tuse, Holbæk
2015-08-03 – Kl. 1625 kontaktede indsatslederen fra det kommunale beredskab politiet, fordi der igen var ildebrand i resterne af 40-50 halm-bigballer. Der havde været ildebrand på stedet d. 21/7-2015, hvorfor indsatslederen formodede, at dagens ildebrand var en genopblussen af gløder fra den tidligere brand. Brandvæsnet foretog sig det videre fornødne i anledning af branden.

Brand i buskads – Lindevej, Holbæk
2015-08-03 – Kl. 0521 rykkede politiet og brandvæsnet ud til ildebrand i et buskads. Da politiet kom til stedet, havde brandvæsnet fået slukket branden i buskadset tæt op ad en bygning. Politiet undersøger nu omstændighederne ved branden nærmere, idet årsagen til brandens opståen ikke er klarlagt.

Brandstifter varetægtsfængslet – Holbæk
2015-07-30 – En 24-årig mand fra Holbæk blev onsdag d. 290715 fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Holbæk som sigtet for at have sat ild i 5 skraldespande på/ved Holbæk station fredag d. 170715 kl. ca. 0030. Den sigtede, der var blevet prøveløsladt d. 100715 i forbindelse med afsoning af en frihedsstraf i en anden sag om brandstiftelse, blev varetægtsfængslet foreløbigt til den 25. august 2015. Der er nedlagt navneforbud i sagen.
Lokalpolitiet i Holbæk har siden gerningstidspunktet efterforsket sagen og fandt frem til den 24-årige ud fra bl.a. videoovervågningen på Holbæk station.

Brandundersøgelse – Bødkervej, Holbæk
2015-08-04 – Kl. 2254 udbrød der brand i en lastbil, der holdt parkeret på en p-plads hos et fragtmandsfirma. Brandvæsnet fik slukket branden, der forrettede skade på denne ene lastbil. Ingen kom til skade ved branden, hvis årsag politiet nu undersøger nærmere.

Færdsel – Holbæk
2015-08-03 – Kl. 0512 fik politiet anmeldelse fra Nygade, hvor en bil kørte i gågaden igennem de mange mennesker, der netop kom ud fra et diskotek. En 18-årig kvinde blev ramt på benet og blev kørt til sygehus for undersøgelse. Politiet undersøger nu sagen nærmere.

Færdselsuheld – Ladegårdsparken Vest, Holbæk
2015-08-04 – Kl. 1602 fik politiet melding om, at en pullert i Ladegårdsparken var gået op, netop som en bus passerede hen over den. Politiet kørte til stedet, hvor det viste sig, at to passagerer var væltet omkuld i bussen som følge af den bratte standsning. De havde fået overfladiske skader, og politiet undersøger nu årsagen til uheldet nærmere.

Færdselsuheld – Omfartsvejen, Holbæk
2015-07-29 – Kl. 0812 fik politiet melding om et færdselsuheld på Omfartsvejen ved Gammelbrovej, hvor en lastbil og en motorcyklist var impliceret. En 39-årig mand fra København NV ville efter kørsel ad Omfartsvejen mod vest svinge til venstre ad Gammelbrovej, men overså den modkørende motorcykel ført af en 66-årig mand fra Holbæk. Heldigvis skete der kun materiel skade på de implicerede køretøjer, idet motorcyklisten slap fra uheldet med diverse knubs. Vejen blev dog spærret i begge retning i ca. 30 minutter i forbindelse med politiets arbejde og oprydningen på stedet. Den 39-årige lastbilchauffør kan forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Færdselsuheld – Svinninge, Holbæk
2015-08-03 – Kl. 1355 blev anmeldt om færdselsuheld på Hovedgaden, hvor en 22-årig mand fra Svinninge, der er kørestolsbruger, kørte ud i fodgængerfelt, hvor han blev påkørt af en bil, der blev ført af en 33-årig mand fra Kirke-Såby. Den 22-årige slap med et slag på sit højre ben og skader på kørestolen.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Roskildevej, Vipperød – Holbæk
2015-07-29 – Kl. 2258 kørte politiet og redningspersonale ud til Roskildevej ca. 600 meter syd for Maglemosevej, hvor en personbil var forulykket. En 21-årig kvinde fra Tølløse havde under kørsel ad Roskildevej mod nord mistet herredømmet over bilen i en venstre-kurve. Hun påkørte først autoværnet to gange i højre side af vejen, før bilen kørte på tværs af vejen og endte med en frontal påkørsel af autoværnet i den modsatte side. Den 21-årige, der kunne mistænkes for at være spirituspåvirket under kørslen, blev indbragt til undersøgelse på skadestuen, hvor en læge udtog en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Hun var sluppet med diverse knubs fra uheldet, hvor ingen andre parter var involveret.

Mand med kniv – Agervang, Holbæk
2015-08-04 – Kl. 1728 anmeldte moderen til en 12-årig dreng fra Holbæk, at sønnen ca. ½ time tidligere var cyklet forbi fællesarealet, hvor han havde bemærket en mand sidde med en kniv. Manden havde virket truende, fordi han havde truet med at “komme efter” drengen med kniven. Den 12-årige dreng var cyklet hurtigt videre og hjem. Den truende mand blev beskrevet som: Mand, Nordafrikansk af udseende, ca. 30 år, Kropsbygning: Spinkel, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: sort fuldskæg, Talte: Dansk med accent, Iført: sort hættetrøje, mørke shorts, Medbragte: kniv med træfarvet skæfte og sort hylster.
Lokalpolitiet i Holbæk hører gerne fra personer, der har bemærket manden i området, eller som kan give oplysninger om hans identitet. Kontakt politiet på tlf. 114.

Nabo overfaldet – Audebo – Holbæk
2015-07-28 – Kl. 2019 anmeldte en 65-årig mand fra Holbæk, at han netop var blevet overfaldet af en nabo, der var gået tilbage til sin egen bopæl. Politiet besøgte den 65-årge, der var chokeret, og som havde fået et knytnæveslag i ansigtet og et spark i brystet, da han faldt omkuld sammen med den aggressive nabo. Den 65-årige var beskyldt for at have lukket for varmen hos naboen, som i flere omgange blev afvist med oplysning om, at den 65-årige ikke var ejer af den ejendom, hvor naboen boede, og dermed ikke ansvarlig for den manglende varme. Til sidste overfaldt naboen uden yderligere varsel den 65-årige. På naboens bopæl traf politiet en 40-årig mand fra Holbæk, der havde skader på sine hænder efter overfaldet på den 65-årige. Overfaldsmanden blev anholdt og sigtet for vold mod den 65-årige, men løsladt efter endt sagsbehandling. Den sigtede kan forvente at blive indkaldt til et retsmøde, når sagen skal afgøres.

Spirituskørsel – Audebo, Holbæk
2015-08-03 – Kl. 2242 anholdt politiet en 56-årig mand fra Asnæs, der blev standset på Nykøbingvej. Pgl. var påvirket af spiritus og fik derfor udtaget en blodprøve og løsladt efter afhøring. Kørekort havde han ikke noget af, så han blev også sigtet for at have ført bil uden at have kørekort. Han var frakendt retten til at føre bil for bestandigt.

Spirituskørsel – Holbæk
2015-08-03 – Kl. 0202 anholdt politiet en 27-årig mand fra Hørve, der blev standset på Slotsvolden i Holbæk. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve.

Uro – Holbæk
2015-08-03 – Kl. 0443 kørte politiet til Bagstræde, hvor der var slagsmål. Da politiet kom til stedet ville ingen anmelde noget som helst. Flere havde mindre skader. Slagsmålet var ophørt og politiet gjorde ikke mere ved sagen.

Indbrud i perioden
Børstenbindervej, Holbæk
Lærkemosen, Kisserup, Holbæk (sommerhus)
Mellemvang, Holbæk
Tjørneholm, Ugerløse
Vej 11, Jyderup Lyng, Vig (sommerhus)