Her kan du se uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2024/01/02 til 2024/01/16.

 

Borger fik stoppet spiritusbilist – Holbækmotorvejen, Holbæk

Kl. 17.08 ringede en bekymret bilist til politiet, da hun kørte på Holbækmotorvejen mod øst bag en slingrede varebil. En patrulje satte straks kursen, mens borger fulgte efter den usikre bilist, som holdt ind ved rastepladsen Springstrup Nord. Her nåede patruljen frem og fik stoppet føreren af varebilen, en 34-årig mand fra Slagelse, som var ved at køre ud på motorvejen igen.

Den 34-årige bilist blæste alkometeret væsentligt over de tilladte 0,5 promille. Han blev derfor anholdt og sigtet for spirituskørsel. Promillen var så høj, at patruljen inddrog hans førerret på stedet, men den lå på grænsen til vanvidskørsel med over 2,0 promille. Derfor vil promilleerklæringen afgøre, om der var tale om vanvidskørsel. Bilisten blev løsladt efter blodprøven var afgivet, men vil høre mere i sagen senere.

Falsk bankmand snød ældre kvinde – Kirke-Eskilstrup – Holbæk

Kl. 17.53 anmeldte en kvinde i 80′;erne at hun kort forinden var blevet snydt af en eller flere falske bankfolk. Kvinden var blevet ringet op af en “Mads Nygaard” fra banken, som ringede fordi hendes konto var forsøgt hacket, og en mand havde forsøgt at overføre 8.000 kr til en konto i Spanien. Han overtalte hende til at lægge sine visakort i en kuvert, så banken kunne scanne kortene for at se, hvem som havde misbrugt dem.

Hun oplyste sine koder til “Bankmanden”, som lovede at hun fik nye kort onsdag. Bankmanden havde hele tiden tiltalt den ældre kvinde “fru”, hvilket irriterede hende, men ellers havde hun ikke fattet mistanke. Han spurgte desuden, om hun havde nogle smykker derhjemme, som han skulle sikre for hende. Det havde hun ikke.

Senere dukkede en mand op på adressen efter kreditkortene. Han beskrives som: Mand, 20-30 år, ca. 180 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Yderligere kendetegn: skægstubbe, Talte: Dansk, Iført: mørkt tøj og en mørkt halstørklæde.

Han fik udleveret hendes kort. Senere opdagede hun, at der var hævet et større pengebeløb i Euro fra hendes konto, svarende til en femcifret beløb i danske kroner, hvorefter hun anmeldte sagen.

Politiet afhørte den ældre kvinde i hendes hjem og sikrede mulige spor efter gerningsmanden. Nu efterforsker politiet sagen om bedrageri.

Færdsel på usikker is – Holbæk / Roskilde

Kl. 13.56 fik politiet den første af flere henvendelser om personer, der færdes på isen enten på mindre søer eller damme eller ved kysten.

I Holbæk fik politiet en henvendelse om unge, der færdedes på en mindre branddam mellem Stenhusvej og Knudskoven. Dog var der ingen ud på isen, da en patrulje kiggede forbi.

Senere på eftermiddagen var det en anmeldelse om to drenge ca. 50 meter ude på isen på fjorden ved Holbæk Marina, men de var kommet i land, inden politiet nåede frem.

Kl. ca. 16.00 fik politiet to anmeldelser om færdsel på isen på fjorden ud for Frederiksborgvej, hvor flere børn i alderen 8-10 år skulle færdes 20-30 meter ude. Også på Lysalleen i Roskilde skulle flere personer færdes på isen på en sø.

En patrulje fandt ikke nogen børn på isen på fjorden ved Frederiksborgvej, men på en sø ved siden af universitetet formanede og oplyste politiet nogle udenlandske universitetsstuderende om reglerne for færdsel på is i Danmark.

Kommunerne i Midt- og Vestsjællands politikreds er fra politiet blevet bemyndiget til ved opslag eller offentlig bekendtgørelse af forbyde færdsel på isen. Færdsel på isen er generelt forbudt, medmindre kommunerne offentliggør steder, hvor isen er så sikker, at færdsel kan tillades.

 

Grov vold på værtshus – Nygade / Jernbanevej, Holbæk

Kl. 16.45 rykkede politiet ud til et slagsmål på et værtshus i Nygade, hvor en mand var blevet overfaldet af en anden og slået i hovedet herunder.

Politiet fik på værtshuset i Nygade kontakt til en 70-årig mand fra Højby Sj. med et mindre, men blødende sår i hovedet efter et slagsmål med en 40-årig mand fra Holbæk.

Videoovervågningen på værtshuset blev gennemgået, hvoraf det fremgik, at den 40-årige havde væltet den 70-årige omkuld og efterfølgende slået ham med et stoleben i hovedet. Politiet anholdt derfor den 40-årige i forbindelse med en sigtelse for grov vold.

Under efterforskning i sagen kom det frem, at de to parter under ophold på et værtshus på Jernbanevej i Holbæk tidligere dagen var blevet uvenner, inden den ene part havde forladt dette sted. Uoverensstemmelsen mellem dem var fortsat på værtshuset i Nygade, da de begge tilfældigt var blevet gæster dette sted senere på eftermiddagen.

Efter afhøringen til sagen løslod politiet den 40-årige, der dog kan forvente at blive stillet strafferetlig til regnskab for volden mod den 70-årige.

Indbrud i cykelforretning – Smedelundsgade, Holbæk

Kl. 08.17 rykkede politiet ud til en cykelforretning i Smedelundsgade i Holbæk, hvor der kl. 03.12 var blevet forøvet et indbrud ved knusning af en forretningsrude.

Politiet undersøgte stedet for eventuelle spor efter indbrudstyven, som havde formået at stjæle tre racercykler af mærket Ridley Fenix.

Under politiets undersøgelser på stedet ønskede forretningsindehaveren at anmelde endnu et indbrud i forretningen, hvilket var sket natten til mandag d. 8/1-2024 kl. 03.10. Også i dette tilfælde blev en forretningsrude knust, så tyven kunne stjæle to cykler også af mærket Ridley ved dette indbrud.

I forretningen var overvågningsudstyr, som viste, at der med stor sandsynlighed kunne være tale om samme indbrudstyv, der kunne beskrives som: mand, almindelig af bygning og ved begge indbrud iført en hættetrøje, mørke bukser og sorte sko. Tyven var tillige maskeret og anvendte handsker ved indbruddene.

Efter begge indbrud havde tyven forladt cykelforretningen ad Smedelundsgade i retning mod Labæk og formentlig medbringende de stjålne cykler.

Politiet hører gerne fra personer, der måtte have bemærket tyven enten natten til mandag eller natten til onsdag i området ved cykelforretningen. Oplysninger i sagerne kan gives til politiet på tlf. 114.

Lokalbetjente fulgte op på utryghed på togstationen – Holbæk

Kl. 13.00 fik en af vores lokalbetjente et opkald fra personalet i kiosken på Holbæk Station, som ønskede at politiet gjorde noget ved utrygheden i venterummet. Flere kunder havde gjort opmærksom på, at de følte sig generet af en gruppe personer, som brugte venterummet som varmestue. Flere var påvirkede og højrystede, hvilket skabte uro på stationen. Det var ikke aktuelt på anmeldelsestidspunktet, men lokalbetjentene lovede at kigge forbi stationen jævnligt for at følge op på problematikken. Senere på dagen gik de en fodpatrulje på perronen og ved stationens venterum, men mødte ingen larm eller ballade.

Ud fra beskrivelsen af personerne vidste betjentene godt, hvem der kunne være ophavsmand til noget af uroen. Derfor lagde de på dagens patrulje vejen forbi en 50-årig mands fra Odsherred hjem, hvor de tog en snak med ham om god adfærd i det offentlige rum, hvor han lovede bod og bedring. Betjentene fulgte desuden op på mandens private forhold, da de skønnede at han havde brug for hjælp. Kommunen får nu derfor efter aftale med borgeren en underretning om hans situation.

Lokalbetjente gjorde narkofund – Holbæk

Kl. 08.50 lagde en patrulje vejen forbi en opgang i et beboelseskvarter i Holbæk, da flere borgere havde meldt om lugt at hash og en lind strøm af folk til og fra adressen. Med på patrulje var en narkohund, som straks markerede på en dør i opgangen. Beboeren i lejligheden, en mand i 50′;erne, åbnede døren og erkendte, at han havde lidt hash på stuebordet. En ransagning af lejligheden viste sig at være mere indbringende end som så. Patruljen fandt flere klumper hash som samlet vejede 106 gram og otte små poser med i alt 4,13 gram kokain. Beboeren erkendte, at han solgte hash for at finansiere sit eget misbrug. Narkoen blev beslaglagt og manden sigtet for narkosalg.

Kl. 10.06 gik patruljen videre til en anden lejlighed i bebyggelsen, hvor narkohunden også fandt fært af narko ved døren. Her inviterede beboeren, en mand i 20′;erne, politifolk og hund indenfor. Han erkendte at han havde et misbrug og ønskede hjælp. I lejligheden fandt patruljen i alt 160 gram skunk, 27 gram hash og et femcifret kontantbeløb, som formodes at være udbytte fra narkosalg. Betjentene sigtede manden for narkosalg og vejledte ham om muligheden for at få hjælp til at komme ud af sit misbrug. De to sigtede vil senere høre mere fra politiet, når deres sager skal afgøres.

Senere på dagen var lokalbetjente med en narkohundefører forbi en uddannelsesinstitution i Holbæk, som havde kontaktet politiet, da der var mistanke om, at nogen solgte eller røg hash på skolen. Narkohunden fik fært på flere unge, som blev visiteret. Der blev ikke fundet noget hash eller anden narko under besøget. Flere erkendte dog at have røget hash eller været tæt på nogen, som havde røget hash. Forældrene til unge under 18 år, som var blevet visiteret, fik en underretning om besøget.

Narkokørsel uden førerret – bil beslaglagt – Bjergskovvej, Kastrup, Holbæk

Kl. 17.15 standsede politiet en 25-årig mand uden fast bopæl som fører af en personbil, som han førte ad Bjergskovvej i Holbæk.

Den 25-årige havde ikke noget kørekort og deltog rutinemæssigt i en narkometertest, der gav udslag for påvirkning af amfetamin og methamfetamin. Han blev derfor anholdt i forbindelse med sigtelse for de to overtrædelser af færdselsloven, så politiet kunne få udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Da den 25-årige tidligere var blevet sigtet for flere tilfælde af spiritus- og narkokørsel uden førerret, fandt politiet grundlaget til stede for beslaglæggelse af hans personbil med henblik på senere konfiskation. Når analyseerklæringen fra den udtagne blodprøve foreligger, vil den 25-årige derfor høre nærmere fra politiet om sagernes videre forløb.

 

Søndag – mandag

Spirituskørsel – Kalundborgvej, Holbæk

Kl. 15.34 blev en 64-årig mand fra Holbæk sigtet og anholdt for spirituskørsel i en personbil ved Allerup. Han blev stoppet i en rutinekontrol, hvor en alkometertest viste en promille over det tilladte. Han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt.

 

Udlændingekontrol uden nogen sager – Ringsted / Holbæk

Onsdag eftermiddag var politipersonale fra udlændingeafdelingen hos Midt- og Vestsjællands Politi på kontrol i Ringsted og Holbæk i forbindelse med en udlændigekontrolaktion.

Fokus i kontrollen var virksomheder inden for massage- og wellness-branchen i begge byer, men i Holbæk fik også to restauranter og et supermarked besøg af politiet.

Kontrollen blev indledt i Ringsted by med besøg i tre virksomheder inden for wellness- og massagebranchen, hvor politiet kontrollerede i alt fem udlændinge.

Turen gik herefter til Holbæks centrale bydel, hvor også tre virksomheder inden wellness- og massagebranchen blev besøgt. I alt seks udlændinge blev kontrolleret disse tre steder.

I Holbæk fik et udenlandsk supermarked og to restauranter også besøg af udlændingeafdelingen, der disse tre steder fik kontrolleret i alt ni personer.

Udlændingeafdelingen kunne efterfølgende konstatere, at der var orden i diverse papirer og tilladelser, så ingen af de kontrollerede personer eller virksomheder blev sigtet for noget ulovligt.

Kontrolaktionerne sker regelmæssigt inden for forskellige brancher og med personale fra udlændingeafdelingen, som ved nogle kontroller også får assistance fra andre myndigheder som f.eks. Arbejdstilsynet, Skattestyrelsen og Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI). Fokus for myndighedernes indsats er social dumping, prostitution og menneskehandel.

Unge kørte vanvidskørsel væk fra politiet – Fjordvej, Holbæk

Kl. 01.35 forsøgte en politipatrulje at standse en bilist på Smedelundsgade i Holbæk. Da patruljen vendte rundt efter bilisten, satte bilen farten op og kørte over for rødt lys i krydset ved Henriettevej. Bilisten kørte videre ad Roskildvej, L.C Worsøevej og videre til Valdemar Sejrsvej, hvor den igen kørte over for rødt lys.

Turen gennem Holbæk fortsatte med høj fart til Gl. Ringstedvej/Skagerakvej og videre til Stenhusvej. Undervejs kørte bilisten med hastigheder, som overskred fartgrænsen med 100%.

På Fjordvej kørte bilen ind i en støttemur for enden af en sti på Fjordvej og stoppede. Ingen kom noget til, men en ung mand forsøgte at løbe fra bilen, men blev stoppet af en hundepatrulje. I bilen sad tre unge mænd, som alle blev tilbageholdt.

Føreren viste sig at være en 17-årig ung mand uden kørekort. Han var narkopåvirket, så han blev anholdt for at få udtaget en blodprøve og sigtet for vanvidskørsel. Bilen tilhørte hans mor, som blev gjort bekendt med sagen, og at hendes bil blev beslaglagt, hvilket hun accepterede.

De øvrige tre unge mænd, to på 16 år og en på 14 år, blev afhørt til sagen. Alle de unge kom fra Kalundborg Kommune. Den 14-årige blev kørt til tjek på sygehuset efter et kort møde med en politihund, men han var ikke kommet noget alvorligt til. Alle de unges forældre og de sociale myndigheder blev orienteret om sagen.

Den 17-årige fører og hans forældre vil høre mere fra politiet når resultatet af blodprøve analysen kommer. Senere vil retten tage stilling til, om bilen kan endeligt konfiskeres.

Varetægtsfængsling – Sigtet for voldtægt – Holbæk

Fredag den 5. januar 2024 blev en 45-årig mand fra Holbæk fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Holbæk og sigtet for voldtægt af en kvindelig bekendt i slutningen af 20-erne.

Overgrebet havde fundet sted på en adresse i Holbæk by torsdag eftermiddag, hvor kvinden ikke havde samtykket i et samleje med den 45-årige, hvilket han gentagne gange verbalt var blevet gjort opmærksom på.

Kvinden anmeldte straks overgrebet til politiet, der godt en time senere kunne foretage anholdelse af den 45-årige.

Retsmødet endte med, at den 45-årige blev varetægtsfængslet foreløbigt frem til den 30. januar 2024. Han nægtede sig skyldig i sigtelsen, men kærede ikke kendelsen om varetægtsfængsling.

Indbrud i Perioden

Nykøbingvej, Stigs Bjergby, Mørkøv

Smedelundsgade, Holbæk