Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2023/03/08 til 2023/03/21.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Færdselsuheld – Ringstedvej, Kvanløse, Holbæk

Kl. 16.18 var flere trafikanter blevet impliceret i et sammenstød på Ringstedvej i Kvanløse, hvor der var vejarbejde på vejen. Ingen var dog kommet til skade ved færdselsuheldene.

Det viste sig, at en 55-årig kvinde fra Gislinge i sin personbil var standset ved vejarbejdet, da hun bagfra blev påkørt med lav hastighed af en varebil, som en 54-årig kvinde fra Næstved var fører af.

Sammenstødet mellem disse to bilister opdagede en 62-årig mand fra Herlufmagle for sent, så han i en lastbil og med lav hastighed påkørte bagenden af den 54-åriges bil.

Politiet registrerede blot parterne og omstændighederne ved uheldet.

Humanitær eftersøgning – Jernbanevej, Mørkøv – Holbæk

Kl. 16.04 fik politiet en henvendelse om, at personalet på et bosted havde bekymring for en 15-årig pige, der ikke havde det så godt, og at hun kunne find på søge hen mod Mørkøv togstation.

Politiet iværksatte straks en eftersøgning af den 15-årige samtidig med, at politiet bad DSB om midlertidigt at standse togtrafikken ved Mørkøv.

Kort efter politiet kontakt til den 15-årige pige, der var i fysisk god behold, men havde det i øvrigt ikke så godt, at det endte med, at politiet kørte hende til et sygehus til undersøgelse af behovet for en eventuel behandling.

Togdriften kunne herefter normaliseres i området.

Humanitær eftersøgning – Smedelundgade, Holbæk

Kl. 14.25 anmeldte personalet på Holbæk sygehus, at en 30-årig kvinde var gået fra stedet. Hun blev skønnet til at være i nedtrykt tilstand, hvorfor politiets assistance ønskedes til at finde hende snarest muligt.

Flere patruljer ledte efter kvinden i Holbæk by, samtidig med at politiet efterlyste hende via en besked på politiets Twitter-konto.

Kort efter kl. 15.00 lykkedes det politiet at finde den savnede kvinde i god behold i Roskilde, hvorefter hun blev kørt til en psykiatrisk skadestue til undersøgelse af behovet for eventuel behandling.

Indsats mod digital sexkrænkelse på skole – Holbæk

Torsdag morgen fik politiet anmeldelse om en digital sexkrænkelse af en 14-årig pige. Efterforskere og betjente fra forebyggelsesafdelingen mødte senere på dagen op på den skole i Holbæk, hvor der var mistanke om, at der var foregået deling af en video med seksuelt indhold i en af klasserne.

Politiet foretog de nødvendige efterforskningsskridt i sagen, men brugte også anledningen til at få en længere alvors snak med de unge om billeddeling og digital sexkrænkelse.

“Vi ser desværre en stigning i sager om digitale sexkrænkelser især blandt de helt unge. Det er meget alvorligt at dele intime videoer af mindreårige, og det kategoriseres som børneporno. Vi har derfor stor fokus på den præventive indsats blandt de unge, så de tænker sig godt om, inden de medvirker på eller deler videoer med seksuelt indhold” siger vicepolitiinspektør Kim Løvkvist, der er leder af Almen Efterforskning.

Sagen efterforskes nu for at afklare omfanget af den ulovlige billeddeling og vurdere indholdet på videoen. Opfordringen til de unge og deres forældre er, at tage en snak om, at det er ulovligt at optage og dele video med seksuelt indhold. Modtager du en intim video, så del den aldrig, men slet i stedet videoen.

Mand på togstation havde ulovlige ting på sig – Jernbaneplads, Holbæk

Kl. 21.40 foretog en patrulje rutinemæssigt et tryghedsskabende tilsyn på og ved Holbæk togstation for at se, om alt foregik i ro og orden på stedet.

Ved tilsynet henvendte politiet sig på perronen til en 22-årig mand fra Svebølle, som var i besiddelse af knap fire gram hash og en peberspray, som blev beslaglagt som beviser i forbindelse med sigtelser mod ham for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer og våbenloven.

En 27-årig mand, som opholdt sig sammen med den 22-årige på stationen, blev ikke sigtet for at besidde noget ulovligt.

Narkobilist – Valdemar Sejrsvej, Holbæk

kl. 19.15 sigtede og anholdt politiet en 24-årig mand fra Holbæk, som kørte i påvirket tilstand. Han blev stoppet på Valdemar Sejrsvej i Holbæk, hvor en narkometertest viste positivt resultat. Den 24-årige fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Nu afventer resultatet af blodprøven, hvorefter han vil høre mere.

Narkobilist med cannabisolie – Ringstedvej, Holbæk

Kl. 17.55 stoppede en patrulje en 47-årig mand fra Ugerløse, som i en narkometertest viste positiv for hash. Manden var desuden i besiddelse af 1,5 gram cannabisolie. Han blev sigtet for at overtræde lov om euforiserende stoffer og for narkokørsel. Den 47-årige blev anholdt og fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Cannabisolien blev beslaglagt og vil blive destrueret. Den 47-årige vil senere høre mere i sine sager.

Narkokørsel – Cementvejen, Jyderup – Holbæk

Kl. 22.35 standsede politiet rutinemæssigt en personbil, som en 26-årig mand fra Høng førte ad Cementvejen i Jyderup. Han deltog i en narkometertest, der gav udslag for påvirkning af cannabis under kørslen, så han blev anholdt i forbindelse med en sigtelse for narkokørsel.

Inden politiet nåede at visitere ham efter anholdelsen, fremtog han selv knap 20 gram hash og lidt skunk fra sine lommer, så han blev også sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer i forbindelse med beslaglæggelse af de ulovlige stoffer.

Den 26-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, så han vil høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

Narkokørsel – Roskildevej, Holbæk

Kl. 18.26 blev en 29-årig kvinde fra Holbæk sigtet for narkokørsel. Kvinden blev anholdt og fik udtaget en blodprøve på sygehuset, hvorefter hun blev løsladt. Hun kan forvente at høre nærmere fra politiet, når resultatet af blodprøven modtages af politiet.

Narkokørsel – Skovvejen – Jyderup, Holbæk

Kl. 15.45 blev en 28-årig mand fra København standset af politiet og sigtet for narkokørsel, da han kom kørende af Skovvejen i østlig retning. Manden var anholdt kortvarigt, i forbindelse med at han fik udtaget an blodprøve – derefter blev han løsladt. Han vil høre nærmere fra politiet, når sagen er afgjort.

Narkokørsel og besiddelse af narko/dolk – Søbæksparken, Jyderup – Holbæk

Kl. 19.00 standsede politiet en 63-årig mand fra Mørkøv som fører af en personbil ad Søbæksparken i Jyderup.

Efter en narkometertest kunne den 63-årige mistænkes for at være påvirket af amfetamin under kørslen, så han blev derfor sigtet for narkokørsel og anholdt med henblik på udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Ved en undersøgelse af bilen fandt politiet ca. 5,5 gram amfetamin og en dolk med en bladlængde på ca. 10 cm. De ulovlige effekter blev beslaglagt som beviser i sager om overtrædelser af knivlovgivningen og lov om euforiserende stoffer.

Den 63-årige blev løsladt efter udtagelse af blodprøven og kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen fra blodprøven foreligger.

Optræk til uorden afslørede besiddelse af dolk – Nygade, Holbæk

Kl. 16.04 fik politiet en anmeldelse om, at flere unge skabte utryghed og måske var ved at komme i slagsmål med hinanden i nærheden af biblioteket i Holbæk.

Politiet kørte til området med flere patruljer, som bemærkede, at en fra gruppen stak af til fods i retning mod Apotekerhaven, men politiet fik dog løbet vedkommende op.

Der var tale om en 15-årig dreng fra Holbæk, som var i besiddelse af en dolk, hvorefter han blev anholdt i forbindelse med en sigtelse for overtrædelse af knivlovgivningen. Da han efter det oplyste havde fået overdraget dolken fra en anden, blev også en 13-årig dreng fra Holbæk tilbageholdt i anledning af sagen.

Begge blev dog hurtigt løsladt efter afhøring til sagen, som både de sociale myndigheder og de to drenges værger blev underrettet om.

Politiet fik i forbindelse med sagen også kontakt til seks andre lokale unge i alderen 13 – 17 år, som alle var uskadte og derfor blev bort fra området for at få genoprettet roen og trygheden i området.

Rutinekontrol på togstation afslørede narkobesiddelse – Jernbaneplads, Holbæk

Kl. 20.45 foretog personale fra den præventive afdeling i Holbæk et rutinemæssigt tilsyn på Holbæk togstation for at kontrollere, om rejsende trygt kunne færdes på stedet.

I venterummet bemærkede politiet en mand få særdeles traf med at slikke noget pulver fra en mobiltelefon i sig, så han var hvid om munden. Da politiet mistænkte pulveret for at være narkotika, blev pågældende kontrolleret nærmere.

Der var tale om 26-årig mand uden fast bopæl, som blev fundet i besiddelse af 0,9 gram amfetamin, som blev beslaglagt i forbindelse med en sigtelse for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

Den 26-årige opholdt sig på stedet sammen med en formentlig narkopåvirket, 20-årig mand fra Svinninge, men den 20-årige havde ikke noget ulovligt på sig, da politiet kontrollerede ham.

Den 26-årige kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen strafferetligt skal afgøres.

Røg i affaldsskakt – Lundestrædet, Holbæk

Kl. 09.33 rykkede brandvæsnet og politiet ud i anledning af en melding om røg i en affaldsskakt i en beboelsesejendom på Lundestrædet.
Det viste sig, at der ikke var nogen egentlig brand, men dog lidt røgudvikling i affaldet nederst i affaldsskakten. Årsagen hertil var formentlig uforsigtighed med et cigaretskod i en affaldspose, der efterfølgende var blevet smidt i affaldsskakten. Ingen af beboerne havde været i fare i forbindelse med røgudviklingen, så politiet foretog sig ikke yderligere i anledning af anmeldelsen.

Spirituskørsel (vanvidskørsel) uden kørekort – bil beslaglagt – Holbækvej, Jyderup – Holbæk

Kl. 00.43 sigtede politiet en 32-årig mand fra Skælskør for spirituskørsel i en varebil, som han førte ad Holbækvej i Jyderup, da politiet stoppede ham.

Mistanken om spirituskørsel opstod, da han pustede i alkometeret, der gav et udslag for en forventet alkoholkoncentration i blodet på over to promille.

Den 32-årige havde i øvrigt ikke fået generhvervet sig kørekort efter udløbet af en tidligere frakendelse. Han blev kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Med baggrund i alkometertesten var den 32-åriges kørsel i varebilen omfattet af reglerne om vanvidskørsel, hvorfor politiet straks beslaglagde hans varebil med henblik på senere konfiskation.

Når analyseerklæringen fra blodprøven foreligger, kan den 32-årige forvente at høre nærmere fra politiet, ligesom han kan forvente at blive indkaldt til et retsmøde, når sagen og spørgsmålet om endelig konfiskation af varebilen skal afgøres.

Telefonsvindel – Ringsted / Holbæk

Kl. 13.14 henvendte en 84-årig kvinde fra Ringsted sig til politiet for at anmelde telefonsvindel, som hun var blevet udsat for tidligere på dagen.

Hun var kl. ca. 12.15 blev ringet op af en fremmed mand, der udgav sig for at være medarbejder i pengeinstituttet Nordea. Han ringede fra hemmeligt nummer og oplyste, at den 84-årige skulle have et nyt dankort, så en kvindelig medarbejder ville straks komme forbi for at hente dankortet og den tilhørende kode.

Den 84-årige skulle lægge dankortet i en kuvert, som blev udleveret til en kvinde, der blev beskrevet som: 20-30 år, lys i huden, 170-175 cm høj, almindelig af bygning, mellemlangt, brunligt og krøllet hår, iført halstørklæde og blå jakke.

Efterfølgende var der uberettiget blevet hævet 15.000 kr. fra den 84-årige bankkonto, inden hun anede uråd og fik spærret det udleverede dankort.

Senere mandag eftermiddag fik politiet endnu en anmeldelse fra en 85-årig kvinde fra Holbæk, som kl. ca. 15.35 var blevet ringet op af en falsk, mandlig bankmedarbejder fra Nordea.

Årsagen til hans henvendelse var et par forsøg på mistænkelige transaktioner på den 85-åriges bankkonto, hvorfor hun skulle udlevere sit dankort til en anden mandlig bankmedarbejder, som ville komme forbi hendes bopæl.

Den 85-årige blev under samtalen med den falske bankmedarbejder bekymret og opsøgte derfor sin nabo, som rådede hende til at kontakte politiet.

Dankortet havde den 85-årige ikke udleveret til nogen, og politiet har ikke oplysninger om, at en falsk bankmand skulle være dukket op for at afhente det.

Politiet har nu i begge sager optaget anmeldelser om bedrageri over for de to kvinder, hvis anmeldelser nu efterforskes sammen med andre sager af tilsvarende fremgangsmåde fra telefonsvindlere.

Rådet til at opdage mulig svindel via telefonen er at spørge efter den pågældende persons navn og arbejdssted, hvorefter opkaldet afbrydes. Her foretages et kontrolopkald via bankens hovedtelefonnummer, så omstilling til medarbejderen kan finde sted. Herved vil svindlen typisk blive opdaget, ligesom det er usædvanligt, at et dankort skal udskiftes i tilfælde af mistænkelige transaktioner på en bankkonto.

Desuden er det også usædvanligt, at en bankmedarbejder dukker op ved private adresser for at hente et dankort, som en bankkunde skal have udskiftet.

To mænd med ulovlige knive – Bysøparken, Holbæk

Kl. 17.54 ville politiet gerne tale med to mænd, der opholdt sig i Bysøparken, men som gik fra området, inden politiet opnåede kontakt til dem.

Kort efter fik politiet i Bagstræde kontakt til de to mænd, hvoraf den ene slukkede en smøg, der formentlig var tale om en joint.

Der var tale om to 20-årig mænd fra hhv. Holbæk og Valby, der blev kontrolleret og hver især fundet i besiddelse af ulovlige knive i form af hhv. en butterflykniv og en dolk.

Begge knive blev beslaglagt som bevis i sager om overtrædelse af knivlovgivningen, som de hver især blev sigtet for overtrædelse af. Ingen af dem havde euforiserende stoffer på sig, og begge nu forvente at høre nærmere fra politiet, når knivlovssagerne skal afgøres.

To unge havde slagvåben – Jernbanevej, Holbæk

Kl. 13.56 kørte var to lokalbetjente på cykelpatrulje i Holbæk by, da de på Jernbanevej traf to unge mænd, som ikke viste synderlig begejstring for at se politiet. Deres adfærd lugtede af dårlig samvittighed, så politinæserne begyndte at klø.

Patruljen henvendte sig til de unge mænd, som under en visitation blev fundet i besiddelse af slagvåben. Den ene, en 18-årig ung mand fra Holbæk havde en ulovlig Totenschlæger i bukselinningen, og den anden, en 19-årig mand fra Fredensborg, var i besiddelse af en bushammer. Den 19-årige kunne ikke komme med en fornuftig forklaring på, hvorfor han havde bushammeren, eller hvad han skulle bruge den til.

De to unge blev derfor sigtet for at overtræde våbenloven og slagvåbnene beslaglagt, hvilket de begge accepterede. Herefter fik de unge mænd lov til at gå, men de kan forvente at høre mere fra politiet i sagen senere.

 

Indbrud i Perioden

Kalundborgvej, Holbæk
Irisvej, Regstrup
Solbakken, Holbæk
Wegenersvej, Holbæk