Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2023/03/01 til 2023/03/14.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Hash beslaglagt flere steder – Holbæk

Fra kl. 10.01 var medarbejdere fra den forebyggende afdeling i Holbæk sammen med en narkohundefører på besøg på en ungdomsuddannelsesinstitution i Holbæk by og derefter ved nogle private adresser også i den centrale del af Holbæk by.

På uddannelsesinstitutionen fandt narkohunden interesse for en 16-årig ung mandlig elev, der gemte godt seks gram hash i en skjult lomme i sine bukser.

Senere på formiddagen besøgte patruljerne en 37-årig mand fra Holbæk på hans bopæl i Holbæk by som opfølgning på en mistanke om, at han kunne være i besiddelse af narkotika. Mistanken viste sig at være begrundet, idet den 37-årige havde gemt 49 gram hash på bopælen.

Herefter fik en 50-årig mand fra den centrale del af Holbæk by af samme årsag besøg af politiet, der fandt ca. 100 gram hash hjemme hos ham.

Sidste besøg foregik hos en 29-årig mand også i den centrale del af Holbæk by, hvor politiet fandt ca. 69 gram hash hjemme hos ham.

Alle fire blev sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer på grund af den ulovlige besiddelse af hash, som politiet i hvert tilfælde beslaglagde som bevis i den konkrete sag.

De sigtede vil derfor i nærmeste fremtid høre nærmere fra politiet i anledning af sigtelserne.

Indsats mod ulovlig arbejdskraft – Køge / Holbæk

Udlændingeafdelingen hos Midt- og Vestsjællands Politi foretog i løbet af torsdagen selvstændigt en kontrol på fem forskellige arbejdspladser i hhv. Køge og Holbæk for at kontrollere, hvorvidt udlændinge var beskæftiget uden at have de fornødne tilladelser i orden.

I Køge blev tre arbejdspladser inden for autobranchen kontrolleret i løbet af formiddagen. I alt otte udenlandske mænd blev kontrolleret, men alle havde orden i deres papirer og tilladelser, så politiet fandt intet grundlag for at skride ind over for nogen af dem.

Om eftermiddagen blev to arbejdspladser i Holbæk inden for personlig pleje og restaurationsbranchen kontrolleret. Tre udenlandske mænd blev kontrolleret, men også i disse tilfælde havde de pågældende orden i deres papirer, så ingen blev sigtet for noget.

Udlændingeafdelingen foretager disse kontroller med jævne mellemrum for at afsløre eventuel ulovlig arbejdskraft som et led i indsatsen mod social dumping i Danmark. Også andre myndigheder som f.eks. Arbejdstilsynet, Skattestyrelsen og Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI) kan bistå politiet i kontrollerne.

Narkokørsel mv. – Industriparken, Jyderup – Holbæk

Kl. 13.36 standsede politiet en personbil på Industriparken, Jyderup, med henblik på rutinemæssig kontrol af føreren og køretøjet.

I bilen var føreren en 45-årig kvinde fra Jyderup, som havde en 55-årig mand fra Ringsted med som passager.

Den kvindelige fører holdt med bilen i tomgang ved den indledende politikontrol, men udtalte pludselig, at nu ville hun fortsætte sin kørsel. Passageren var samtidig meget ophidset over politikontrollen, som blev kommenteret med mindre pæne verbale udgydelser.

En politibetjent forsøgte at forhindre kvinden i at køre videre ved at tage nøglen ud af tændingslåsen, men blev herunder forsøgt hindret heri af den mandlige passager.

Det medførte en anholdelse af den 55-årige mand, som blev sigtet for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om at lægge hindringer i vejen for politiet.

Den kvindelige fører blev nu kontrolleret nærmere og kunne efter en narkometertest mistænkes for at være påvirket af cannabis under kørslen, så hun blev også anholdt i forbindelse med en sigtelse for narkokørsel.

Den 55-årige blev også sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen på grund af sine verbale ytringer ved standsning af bilen, men løsladt efter afhøring til de to sager, han var blevet sigtet i.

Også den 45-årige kvindelige fører blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer og afhøring til sagen.

Begge sigtede kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når sagerne mod dem hver især skal afgøres.

Grundlovsforhør i sag om røveri, tyveri og vold – Holbæk

En 37-årig mand fremstilles i dag kl. 10.00 i grundlovsforhør ved Retten i Holbæk, efter et tyveri i et supermarked søndag udviklede sig til røveri, da han slog og sparkede en ansat for at forsøge at slippe væk. Manden havde op til denne episode fået flere sigtelser for tyveri og vold i februar måned.

Søndag kl. 10.34 anmeldte personalet i supermarkedet Aldi på Borgmester N E Hansensvej i Holbæk, at de havde tilbageholdt en butikstyv, som havde stjålet en kuliltedetektor og to digitalure til i alt 407 kr. Butikstyven, en 37-årige mand uden fast bopæl, havde slået og sparket personalet, da han blev stoppet efter at være gået igennem kassen uden at betale. Den 37-årige slap væk fra butikken, men blev fundet af en patrulje på Ahlgade, hvor han blev anholdt og sigtet for røveri.

Den 37-årige blev desuden sigtet for vold mod personalet i Kvickly i Slotscentret i Holbæk i forbindelse med at forsøgte at stjæle to pakker cigaretter mandag aften. Onsdag aften blev den 37-åriges anholdt og sigtet for vold mod en medarbejder på Mc Donalds i Holbæk. Den 16. februar blev den 37-årig anmeldt for forsøg på vold mod en vagt på et asylcenter i Holbæk, hvilket også fremgår af sigtelsen ved grundlovsforhøret.

Humanitær eftersøgning – Jernbanevej, Mørkøv – Holbæk

Kl. 16.04 fik politiet en henvendelse om, at personalet på et bosted havde bekymring for en 15-årig pige, der ikke havde det så godt, og at hun kunne find på søge hen mod Mørkøv togstation.

Politiet iværksatte straks en eftersøgning af den 15-årige samtidig med, at politiet bad DSB om midlertidigt at standse togtrafikken ved Mørkøv.

Kort efter politiet kontakt til den 15-årige pige, der var i fysisk god behold, men havde det i øvrigt ikke så godt, at det endte med, at politiet kørte hende til et sygehus til undersøgelse af behovet for en eventuel behandling.

Togdriften kunne herefter normaliseres i området.

Knivloven – Peder Billesvej, Holbæk

Kl. 20.00 var betjente fra forebyggelsesafdelingen til stede ved et UNG-FEST arrangement i Holbæk Badmintonhal. Her blev en 13-årig dreng fundet i besiddelse f en dolk i sin mavebæltetaske. Drengen var desuden påvirket af euforiserende stoffer, så hans forældre blev kontaktet og orienteret. Drengen blev hentet af sin mor, og de sociale myndigheder blev orienteret om sagen. Men drengen kan ikke straffes, da han er under den kriminelle lavalder.

Narkobilist – Valdemar Sejrsvej, Holbæk

kl. 19.15 sigtede og anholdt politiet en 24-årig mand fra Holbæk, som kørte i påvirket tilstand. Han blev stoppet på Valdemar Sejrsvej i Holbæk, hvor en narkometertest viste positivt resultat. Den 24-årige fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Nu afventer resultatet af blodprøven, hvorefter han vil høre mere.

Narkobilist med cannabisolie – Ringstedvej, Holbæk

Kl. 17.55 stoppede en patrulje en 47-årig mand fra Ugerløse, som i en narkometertest viste positiv for hash. Manden var desuden i besiddelse af 1,5 gram cannabisolie. Han blev sigtet for at overtræde lov om euforiserende stoffer og for narkokørsel. Den 47-årige blev anholdt og fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Cannabisolien blev beslaglagt og vil blive destrueret. Den 47-årige vil senere høre mere i sine sager.

Narkokørsel – Holbækvej, Jyderup – Holbæk

Kl. 16.27 blev en 34-årig mand fra Høng anholdt i forbindelse med en sigtelse for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, som han førte ad Holbækvej i østlig retning.

Den 34-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, så han kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

Narkokørsel – Tølløsevej, Tølløse – Holbæk

Kl. 05.31 blev en 34-årig mand fra Tølløse sigtet for narkokørsel, da han efter en narkometerkontrol kunne mistænkes for at være påvirket af benzodiazepiner under kørslen i en personbil ad Tølløsevej i Tølløse.

Den 34-årige fik i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, så han hører nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

Narkokørsel og besiddelse af narko/dolk – Søbæksparken, Jyderup – Holbæk

Kl. 19.00 standsede politiet en 63-årig mand fra Mørkøv som fører af en personbil ad Søbæksparken i Jyderup.

Efter en narkometertest kunne den 63-årige mistænkes for at være påvirket af amfetamin under kørslen, så han blev derfor sigtet for narkokørsel og anholdt med henblik på udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Ved en undersøgelse af bilen fandt politiet ca. 5,5 gram amfetamin og en dolk med en bladlængde på ca. 10 cm. De ulovlige effekter blev beslaglagt som beviser i sager om overtrædelser af knivlovgivningen og lov om euforiserende stoffer.

Den 63-årige blev løsladt efter udtagelse af blodprøven og kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen fra blodprøven foreligger.

Narkokørsel på ulovlig knallert – Kalundborgvej, Jyderup – Holbæk

kl. 16.55 bemærkede en patrulje fra færdselsafdelingen en lille knallert, som kørte hurtigere end tilladt. Den blev stoppet i krydset Dyremosevej/Kalundborgvej, hvor føreren af knallerten, en 16-årig lokal ung mand blev testet positiv i en narkometertest.

Knallerten blev taget med ind hastighedsundersøgelse, hvor knallertens topfart vil blive udmålt. Den 16-årige blev anholdt og sigtet for narkokørsel. Han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Den unge mands forældre blev orienteret, og de vil høre mere i sagerne, når svaret på blodprøven kommer.

Narkokørsler – Kalundborg / Holbæk / Ringsted

Seks bilister blev i løbet af onsdagen sigtet for at være fører af et køretøj, selv om de kunne mistænkes for at være påvirket af euforiserende stoffer. Der var tale om følgende bilister:

Kl. 11.30 – Håndværkervej, Roskilde: en 33-årig mand fra Roskilde blev sigtet for narkokørsel i en personbil efter mistanke om at være påvirket af cannabis under kørslen.

Kl. 12.07 – Munkholmvej, Holbæk: en 29-årig mand fra Tølløse blev sigtet for narkokørsel i en personbil på grund af en mistanke om at være påvirket af cannabis under kørslen.

Kl. 15.20 – Sorøvej, Sæby, Høng (Kalundborg): en 37-årig mand fra Fjenneslev blev sigtet for narkokørsel i en varebil, da han efter en narkometertest kunne mistænkes for at være påvirket af amfetamin.

Kl. 17.24 – Ahorn Alle, Ringsted: en 22-årig mand fra Roskilde blev sigtet for at være påvirket af cannabis under kørsel i en personbil. I bilen var en 20-årig mand fra Ringsted passager og i besiddelse af en ulovlig kniv, så den 20-årige blev sigtet for overtrædelse af knivloven.

Kl. 17.34 – Centervej, Høng (Kalundborg): en 26-årig mand uden fast bopæl blev sigtet for narkokørsel i en personbil, efter at en narkometertest indikerede påvirkning af cannabis under kørslen.

Kl. 17.35 – H/F Rørvangsparken, Holbæk: en 39-årig mand uden fast bopæl blev sigtet for narkokørsel, da en narkometertest indikerede påvirkning af både cannabis, amfetamin og kokain. Ved en ransagning af hans bil samt hans opholdssted i haveforeningen fandt politiet efterfølgende ham i besiddelse af mindre mængder af både amfetamin, skunk, kokain, MDMA og hash til eget forbrug samt herudover også en ulovlig kniv og en strømpistol. Disse fund medførte beslaglæggelse af de ulovlige effekter i forbindelse med yderligere sigtelser for overtrædelser af lov om euforiserende stoffer, våben- og knivloven.

De sigtede bilister blev alle kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, så de vil hver især høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen fra blodprøven foreligger.

Optræk til uorden afslørede besiddelse af dolk – Nygade, Holbæk

Kl. 16.04 fik politiet en anmeldelse om, at flere unge skabte utryghed og måske var ved at komme i slagsmål med hinanden i nærheden af biblioteket i Holbæk.

Politiet kørte til området med flere patruljer, som bemærkede, at en fra gruppen stak af til fods i retning mod Apotekerhaven, men politiet fik dog løbet vedkommende op.

Der var tale om en 15-årig dreng fra Holbæk, som var i besiddelse af en dolk, hvorefter han blev anholdt i forbindelse med en sigtelse for overtrædelse af knivlovgivningen. Da han efter det oplyste havde fået overdraget dolken fra en anden, blev også en 13-årig dreng fra Holbæk tilbageholdt i anledning af sagen.

Begge blev dog hurtigt løsladt efter afhøring til sagen, som både de sociale myndigheder og de to drenges værger blev underrettet om.

Politiet fik i forbindelse med sagen også kontakt til seks andre lokale unge i alderen 13 – 17 år, som alle var uskadte og derfor blev bort fra området for at få genoprettet roen og trygheden i området.

Pige tæt på togskinner – Skarridsøgade, Jyderup – Holbæk

Kl. 11.32 fik politiet en henvendelse om, at en pige sad tæt på togskinnerne på Jyderup station, hvilket måske kunne tolkes, som om pigen kunne finde på at gøre skade på sig selv, når et tog ankom til stedet.

Politiet fik få minutter senere kontakt til en 14-årig pige, der blev overgivet til personalet fra en institution, hvor pigen boede. Der var således ikke sket pigen noget, idet der ikke var kommet noget tog til stedet inden politiets ankomst.

Rutinekontrol på togstation afslørede narkobesiddelse – Jernbaneplads, Holbæk

Kl. 20.45 foretog personale fra den præventive afdeling i Holbæk et rutinemæssigt tilsyn på Holbæk togstation for at kontrollere, om rejsende trygt kunne færdes på stedet.

I venterummet bemærkede politiet en mand få særdeles traf med at slikke noget pulver fra en mobiltelefon i sig, så han var hvid om munden. Da politiet mistænkte pulveret for at være narkotika, blev pågældende kontrolleret nærmere.

Der var tale om 26-årig mand uden fast bopæl, som blev fundet i besiddelse af 0,9 gram amfetamin, som blev beslaglagt i forbindelse med en sigtelse for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

Den 26-årige opholdt sig på stedet sammen med en formentlig narkopåvirket, 20-årig mand fra Svinninge, men den 20-årige havde ikke noget ulovligt på sig, da politiet kontrollerede ham.

Den 26-årige kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen strafferetligt skal afgøres.

Spirituskørsel (vanvidskørsel) uden kørekort – bil beslaglagt – Holbækvej, Jyderup – Holbæk

Kl. 00.43 sigtede politiet en 32-årig mand fra Skælskør for spirituskørsel i en varebil, som han førte ad Holbækvej i Jyderup, da politiet stoppede ham.

Mistanken om spirituskørsel opstod, da han pustede i alkometeret, der gav et udslag for en forventet alkoholkoncentration i blodet på over to promille.

Den 32-årige havde i øvrigt ikke fået generhvervet sig kørekort efter udløbet af en tidligere frakendelse. Han blev kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Med baggrund i alkometertesten var den 32-åriges kørsel i varebilen omfattet af reglerne om vanvidskørsel, hvorfor politiet straks beslaglagde hans varebil med henblik på senere konfiskation.

Når analyseerklæringen fra blodprøven foreligger, kan den 32-årige forvente at høre nærmere fra politiet, ligesom han kan forvente at blive indkaldt til et retsmøde, når sagen og spørgsmålet om endelig konfiskation af varebilen skal afgøres.

To mænd med ulovlige knive – Bysøparken, Holbæk

Kl. 17.54 ville politiet gerne tale med to mænd, der opholdt sig i Bysøparken, men som gik fra området, inden politiet opnåede kontakt til dem.

Kort efter fik politiet i Bagstræde kontakt til de to mænd, hvoraf den ene slukkede en smøg, der formentlig var tale om en joint.

Der var tale om to 20-årig mænd fra hhv. Holbæk og Valby, der blev kontrolleret og hver især fundet i besiddelse af ulovlige knive i form af hhv. en butterflykniv og en dolk.

Begge knive blev beslaglagt som bevis i sager om overtrædelse af knivlovgivningen, som de hver især blev sigtet for overtrædelse af. Ingen af dem havde euforiserende stoffer på sig, og begge nu forvente at høre nærmere fra politiet, når knivlovssagerne skal afgøres.

Uorden ved et diskotek – Vestergade, Holbæk

Kl. 01.07 fik politiet en anmeldelse om, at en mand stod og skubbede til vagterne ved et diskotek, hvorfra manden tidligere var blevet bortvist.

Politiet fik på stedet kontakt til en 35-årig mand fra Svinninge, der ikke ønskede at forlade området trods påbud fra politiet herom for at få skabt ro og orden på stedet.

Den 35-årige begyndte i stedet at åbne patruljebilens døre, så politiet ikke kunne køre fra stedet, ligesom han insisterede på en truende måde at tale med politibetjentene.

Mandens adfærd endte med sigtelse for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen på grund af den truende adfærd over for politiet, som til sidst måtte bruge peberspray mod ham for at kunne pacificere den 35-årige, der ikke havde villet forlade stedet.

Politiet vurderede, at en frihedsberøvelse sluttelig var nødvendig for at få skabt ro på stedet, så den 35-årige blev efter et lægetilsyn anbragt i detentionen til afrusning frem til søndag morgen, hvor han blev løsladt fra politistationen i Roskilde.

Uro og uorden – Jernbaneplads, Holbæk

Kl. 16.22 fik politiet en anmeldelse om, at flere unge råbte ad hinanden og måske var ved at komme i slagsmål på busterminalen ved Holbæk togstation.

Politiet fik på stedet kontakt til i alt fire unge i alderen 12 og 13 år, som alle var uskadte efter deres indbyrdes uoverensstemmelser af mindre alvorlig karakter.

Alle parterne kendte hinanden fra skolemiljøet, hvorfor politiet underrettede de respektive værger om episoden, så værgerne indbyrdes kunne få sig en drøftelse af årsagen til den uro- og utryghedsskabende adfærd ved busterminalen.

Politiet vil tillige underrette de sociale myndigheder og SSP om hændelsen, så de relevante myndigheder kan foretagne det fornødne over for de involverede parter.

Varetægtsfængsling – Sager om røveri og vold – Holbæk

En 37-årig mand uden fast bopæl blev fremstillet i et grundlovsforhør i Retten i Holbæk mandag formiddag og sigtet for røveri i et supermarked, da et butikstyveri udviklede sig, samt for tre tilfælde af vold mod forskellige personer siden 16. februar 2023 i Holbæk by.

Grundlovsforhøret endte med, at den 37-årige blev varetægtsfængslet foreløbigt frem til den 28. marts 2023.

Indbrud i Perioden

Kalundborgvej, Holbæk
Mogenstrupvej, Regstrup
Wegenersvej, Holbæk