Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2023-02-20 til 2023-02-28

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Bil taget fra narkobilist uden kørekort – Omfartsvejen, Holbæk

Kl. 23.23 stoppede en patrulje en bilist, som viste sig at have mange lovovertrædelser på samvittigheden. Den 32-årig mand fra København kørte narkopåvirket venstre om i rundkørsel, så patruljen blinkede ham ind til siden. Bilisten havde intet gyldigt kørekort, da han ikke have generhvervet sin førerret efter en tidligere frakendelse, og bilen han kørte i var desuden ikke indregistreret eller forsikret. På bilen sad stjålne nummerplader på, og i bilens midterkonsol lå der tre klumper hash.

Da det var tredje gang inden for tre år den 32-årige kørte bil uden gyldigt kørekort kunne politiet tage bilen fra manden. Bilen blev derfor beslaglagt, og retten vil senere tage stilling til, om den kan endeligt konfiskeres, når sagen skal afgøres.

Bilisten blev anholdt og sigtet for de mange sager. Han blev taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt. Når resultatet af blodprøven kommer vil den 32-årige høre mere i sine sager.

Bålafbrænding – Ladegårdsalleen, Holbæk

Kl. 15.17 fik politiet en henvendelse fra en lokal borger, der var bekymret for et bål i nærheden af kunsthøjskolen.

Politiet kørte til stedet og fik kontakt med en 33-årig mand fra Holbæk, som oplyste at have lavet bålet med henblik på madlavning. Det måtte dog blive på en anden måde, idet politiet fik ham til at slukke bålet, så risikoen for skade på andre ting blev elimineret.

Færdselsuheld – Kalundborgmotorvejen, Holbæk

Kl. 07.19 var en 30-årig kvinde fra Kalundborg formentlig blevet overrasket over føret i det østgående spor på Kalundborgmotorvejen, da hun under en overhaling mistede kontrollen over sin personbil.

Den kvindelige bilist påkørte herefter et vejskilt i midterrabatten, hvorefter bilen væltede om på siden, så den standsede med dele af køretøjet ude på vejen.

Den 30-årige bilist kunne selv slå alarm, da hun var sluppet uskadt fra uheldet, som krævede, at et bugseringskøretøj blev tilkaldt for at få fjernet hendes bil.

Det østgående spor var således kortvarigt spærret under redningsarbejdet, men fra kl. ca. 08.10 var det østgående spor atter farbar.

Politiet registrerede blot omstændighederne ved uheldet, da ingen andre trafikanter blev involveret, og årsagen måske kunne være glat føre.

Færdselsuheld – Køllevej, Mørkøv – Holbæk

Kl. 17.10 rykkede politiet ud for at undersøge omstændighederne nærmere, efter at en bilist var kørt af vejen og forulykket.

Det viste sig, at der var tale om en minibus, som var havnet i et mindre vandløb, men der var ingen passagerer i minibussen.

Føreren var en 56-årig mand fra Holbæk, som var sluppet fra uheldet uden behandlingskrævende skader. Uheldet var sket, da at han i forbindelse med kørsel ad Køllevej mod øst var kørt af vejen i et skarpt sving.

Politiet registrerede blot omstændigheder ved uheldet, hvor ingen andre trafikanter var blevet involveret.

Færdselsuheld – Munkholmvej / Sofiesminde Alle, Holbæk

Kl. 18.20 havde en 72-årig mand fra Holbæk som fører af en personbil ramt et vejskilt, da han efter kørsel ad Munkholmvej mod øst ville svinge til venstre ad Sofiesminde Alle.

Vejskiltet blev ramt med lav hastighed, så den 72-årige slap uskadt fra uheldet, som politiet blot registrerede omstændighederne ved. Det lokale redningsberedskab ryddede op på uheldsstedet.

Færdselsuheld – Munkholmvej, Holbæk

Kl. 08.02 var to bilister stødt sammen i regnvejret, da de begge var nærmet sig lyskrydset Munkholmvej-Østre Fælledvej-Stormøllevej.

Det viste sig, at en 18-årig mand fra Holbæk ikke havde fået bremset sin personbil i tide, så han påkørte anhængertrækket på en personbil, som en 42-årig kvinde fra Holbæk førte foran ham.

Der skete kun en mindre skade på anhængertrækket, så politiet registrerede blot omstændighederne og parterne i sammenstødet.

Færdselsuheld – Møllevej, Holmstrup, Jyderup – Holbæk

Kl. 15.13 var to bilister blevet impliceret i et sammenstød i krydset Møllevej – Åvej i Jyderup.

Det viste sig, at en 66-årig kvinde fra Gørlev Sj. var kørt i en personbil ad Møllevej mod syd frem til krydset ved Åvej, hvor hun skulle svinge til venstre ad Åvej.

Under svingningen ramte hun ind i venstre forskærm på en modkørende personbil, som en 30-årig kvinde fra Jyderup førte ad Møllevej i nordlig retning. Hun forsøgte at undvige mod højre, men kunne ikke undgå at blive påkørt.

Begge biler fik større materiel skade, og begge kvinder blev indbragt til skadestuen til kontrol. Det viste sig, at den 66-årige kvinde var kommet lettere til skade og skulle behandles herfor, mens den 30-årige var sluppet uden behandlingskrævende skader.

Politiet fik fjernet de implicerede køretøjer og har i øvrigt optaget rapport om sammenstødet ud fra en mistanke om, at færdselsloven kan være blevet overtrådt.

Færdselsuheld – Ringstedvej, Store-Merløse – Holbæk

Kl. 20.19 var to bilister impliceret i et mindre alvorligt sammenstød på Ringstedvej lidt nord for sidevejen Hvalsøvej ved Store-Merløse.

Det viste, at en 71-årig mand fra Næstved var kørt i sydlig retning ad Ringstedvej i sin personbil, da han formentlig på grund af et ildebefindende havde strejfet en modkørende personbil.

Politiet rekvirerede en ambulance til stedet, så den 71-årige kunne blive bragt til skadestuen til kontrol. Da modparten – en 43-årig mand fra Asnæs – var sluppet uskadt fra uheldet, registrerede politiet blot omstændighederne ved sammenstødet.

Færdselsuheld – Skovvejen, Regstrup – Holbæk

Kl. 15.50 fik politiet anmeldelser om en bilist, der var forulykket på Skovvejen ved Regstrup i det østgående spor.

Det viste sig, at en 23-årig mand fra København under kørsel i en personbil i østlig retning og af ukendte årsager havde ramt et vejskilt under kørslen. Han var dog fortsat lidt længere frem til en parkeringslomme, inden han standsede.

Den 23-årige var sluppet uskadt fra uheldet, som ikke involverede øvrige trafikanter, så politiet registrerede blot omstændighederne.

Færdselsuheld – Sønderstrupvej / Vestergade, Tølløse – Holbæk

Kl. 15.17 var to mænd fra Tølløse i hver sit køretøj blevet impliceret i et sammenstød i krydset Sønderupvej – Vestergade i Tølløse.

Det viste sig, at en 19-årig mand i en personbil var kørt ad Sønderstrupvej mod syd frem til krydset ved Vestergade, hvor han svingede til venstre for at fortsætte ad Vestergade mod øst.

Under svingningen stødte den 19-årige sammen med en modkørende personbil, som en 20-årig mand også fra Tølløse førte i nordlig retning.

Ingen af de to parter kom til skade, men politiet har optaget rapport om sammenstødet ud fra en mistanke om, at færdselsloven kan være blevet overtrådt som årsag til uheldet.

Humanitær eftersøgning – Jyderup – Holbæk

Kl. 15.49 henvendte personalet på en ungdomsinstitution sig for at få politiets hjælp til at finde en 14-årig pige, som havde været væk i den sidste time. Årsagen til hendes forsvinden var måske nedtrykt sindstilstand.

Politiet iværksatte en humanitær eftersøgning med flere patruljer, som lykkedes med at finde hende kl. ca. 18.00 i Svebølle.

Pigen blev efterfølgende bragt til et sygehus til fornøden omsorg og eventuel behandling.

Mand overfaldet – Jernbanevej, Mørkøv – Holbæk

Kl. 21.06 slog en lokal mand alarm til politiet, da han kunne se et par mænd, der var i færd med at hive en mand ud af en personbil lige ud for Mørkøv station, samtidig med at mændene råbte højt.

Politiet kørte til stedet, hvor en forslået, 27-årig mand fra Ugerløse blev truffet. Han blev straks i en tilkaldt ambulance bragt til skadestuen til nærmere undersøgelse og behandling for de skader, som han havde pådraget sig ved overfaldet.

Den personbil, som anmelderen så den forurettede blive hevet ud af, var kørt fra stedet og forsvundet i ukendt retning.

Politiet undersøgte området omkring Mørkøv station for eventuelle spor efter overfaldet, men har dog ikke haft mulighed for at afhøre den forurettede på grund af hans indlæggelse og behandling på et sygehus. Nogle få vidner i området har dog afgivet forklaring til politiet om deres observationer.

Politiet har optaget rapport i en sag om grov vold mod den 24-årige, men ønsker fortsat at få kontakt til personer, der måtte have set eller hørt noget i forbindelse med overfaldet ved Mørkøv station, eller som måtte have set en personbil køre hastigt væk fra området inden politiets ankomst. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Maskeret person i bil med pistollignende genstand – Ladegårdsparken Vest, Holbæk

Kl. 20.57 fik politiet en anmeldelse om, at en maskeret person havde befundet sig i en bil i Ladegårdsparken-området, og at personen skulle have været i besiddelse af noget, der kunne minde om en pistollignende genstand.

Politiet tog anmeldelsen meget alvorligt og kørte med flere patruljer til området, hvor politiet i Ladegårdsparken Vest fandt en efterladt bil, der svarede til beskrivelsen af det køretøj, som den maskerede person havde befundet sig i.

Da der heller ikke umiddelbart var nogen personer i området, afspærrede politiet et område i Ladegårdsparken Vest, så tilkaldte hundepatruljer kunne assistere med at lede efter mistænkelige genstande i området.

Politiet foretog samtidig en undersøgelse af nogle opgange, som måske kunne være blevet benyttet af en eller flere personer fra det omhandlede køretøj.

Efter mere end tre timers undersøgelser i området kunne politiet konkludere, at der ikke var blevet fundet skydevåben eller andre effekter, der i mørket kunne minde herom.

Ingen er blevet sigtet eller anholdt i forbindelse med politiets undersøgelser i Ladegårdsparken, men anmeldelsen undersøges nærmere i et forsøg på at få klarlagt, om nogen kan drages til ansvar for at have været i besiddelse af noget ulovligt i området.

Narkobilist havde også doping og hash med – L. C. Worsøesvej, Holbæk

Kl. 13.30 blev en 26-årig mand fra Møn anholdt i forbindelse med en sigtelse for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, da politiet mistænkte ham for at være påvirket.

I forbindelse med visitationen fandt politiet ham i besiddelse af tre ampuller med dopingmidler, og ved en nærmere undersøgelse af hans bil fandt politiet nogle klumper hash med en samlet vægt på ca. tre gram. De ulovlige stoffer blev beslaglagt som bevis i forbindelse med to nye sigtelser for overtrædelse af lov om dopingmidler og for besiddelse af hashen.

Den 26-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, så han kan forvente at høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

Narkobilist uden førerret talte i telefon – Ringstedvej, Holbæk

Kl. 15.45 bemærkede en patrulje, at føreren af en personbil talte i håndholdt mobiltelefon under kørslen, hvorfor politiet standsede bilisten med henblik på en sigtelse herfor.

Føreren var en 32-årig mand fra Køge, som efterfølgende også blev sigtet for kørsel uden førerret, idet han ikke havde generhvervet førerretten efter udløbet af en tidligere frakendelse af kørekortet.

Herudover kunne politiet også mistænke den 32-årige for at være påvirket af hash under kørslen, så han fik i forbindelse med den tredje sigtelse herfor og en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Den 32-årige kan således forvente at høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen fra blodprøven foreligger.

Narkokørsel – Omfartsvejen, Holbæk

Kl. 16.18 blev en 24-årig mand fra Holbæk anholdt i forbindelse med en sigtelse for narkokørsel i en personbil ad Omfartsvejen, da narkometertesten indikerede påvirkning af kokain.

Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Narkokørsel – Tølløsevej, Tølløse – Holbæk

Kl. 16.15 blev en 28-årig mand fra Jyderup sigtet for narkokørsel i en personbil, som han førte ad Tølløsevej, da politiet mistænkte ham for at være påvirket af hash under kørslen.

Den 28-årige fik i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, så han kan forvente at høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

Politiet udfærdigede tillige en rapport til de sociale myndigheder ud fra en bekymring for et treårigt barn, som den 28-årige medbragte i bilen under disse omstændigheder.

Narkokørsel i frakendelsestiden – Havnevej, Holbæk

Kl. 10.51 standsede politiet rutinemæssigt en personbil, som blev ført ad Havnevej mod øst i Holbæk.

Bag rattet i bilen sad en 63-årig mand fra København, som ikke kunne fremvise noget kørekort, idet han i forvejen var frakendt førerretten og derfor ikke måtte være fører af et køretøj, hvortil et kørekort var krævet.

Da politiet skønnede den 63-årige påvirket af narkotika under kørslen, blev han også sigtet for narkokørsel og fik i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Den 63-årige kan nu forvente at høre nærmere fra politiet i anledning af de to sigtelser, når analyseerklæringen fra blodprøven foreligger.

Spirituskørsel – Jernbanevej, Holbæk

Kl. 16.30 blev en 44-årig mand fra Holbæk anholdt i forbindelse med en sigtelse for spirituskørsel i en personbil, som han førte ad Jernbanevej i Holbæk.

Den 44-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol, så han kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

To bilist mistænkt for narkokørsler – Holbæk

Kl. 15.33 blev en 43-årig mand fra Fårevejlse St. som fører af en personbil ad Stenhusvej, Holbæk, sigtet for narkokørsel, da narkometertesten indikerede, at han var påvirket af kokain under kørslen.

Kl. 17.10 blev en 25-årig mand fra Holbæk standset som fører af en personbil på Roskildevej, Ll. Grandløse, ved Holbæk. Da han kunne mistænkes for at være påvirket af cannabis under kørslen, blev han også sigtet for narkokørsel.

Begge bilister fik i forbindelse med kortvarige anholdelser udtaget blodprøver til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, så de vil begge høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringerne fra deres blodprøver foreligger.

To påvirkede bilister – Jyderup / Holbæk

Kl. 00.03 blev en 28-årig mand fra Ruds-Vedby anholdt i forbindelse med en sigtelse for spirituskørsel i en personbil, som han førte ad Cementvejen i Jyderup. Han blev testet mere påvirket end tilladt af spiritus, hvorfor han inden sin løsladelse fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Kl. 00.28 blev en 25-årig mand fra Rumænien også anholdt i forbindelse med en sigtelse for spiritus- og narkokørsel, da han i en rumænsk registreret personbil kom kørende ad Henriettevej i Holbæk.

Den 25-årige rumæner var nemlig blevet testet påvirket af både spiritus og narkotika, hvorfor han fik udtaget blodprøve til undersøgelse for alkohol og euforiserende stoffer inden sin løsladelse.

Begge bilister kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når analyseresultaterne fra deres blodprøver foreligger.

Tricktyv på restaurant – Valdemar Sejrsvej, Holbæk

Kl. 18.14 anmelde en 50-årig kvinde fra Asnæs, at hun ca. 15 minutter tidligere havde fået stjålet sin mobiltelefon af en fremmed mand, der havde bedt om penge til mad.

Anmelderen havde under opholdet lagt sin mobiltelefon på et bord, da manden henvendte sig og samtidig lagde et stykke papir på bordet hen over mobiltelefonen. Efter afslag på penge til mad forlod han stedet med både papir og anmelderens telefon, som han stjal med dette trick til at aflede anmelderens opmærksomhed.

Den mistænkte blev beskrevet som en mand, 30-35 år, mellemøstlig af udseende, 170-175 cm høj, sort kort hår og iført en sort kasket samt en sweater med bogstaverne “DG”.

Politiet har optaget rapport om tyveriet og forsøger nu bl.a. via videoovervågningen i restauranten at få identificeret den mistænkte.

Uorden ved forsøg på at stjæle cigaretter – Slotsvolden, Holbæk

Kl. 18.07 anmeldte personalet i et supermarked, at en mand havde forsøgt at stjæle to pakker cigaretter, hvilket havde udviklet sig, da manden ikke betalte herfor og gik sin vej.

Politiet rykkede ud til supermarkedet, hvorfra manden var forsvundet, men forinden havde afleveret de to pakker cigaretter til en 17-årig mandlig medarbejder. Han var fulgt efter manden, der ikke havde betalt for cigaretterne i kiosken, og bedt om at få dem retur, hvilket han fik samtidig med et lettere skub. Herefter vendte manden sig om og forsøgte at sparke ud efter en anden ung medarbejder, der også var fulgt efter, inden manden forsvandt i området.

Ingen af de to ungarbejdere kom fysisk til skade ved episoden, og politiet ledte efterfølgende efter manden i området, men uden at finde ham. Han blev beskrevet som 40-50 år gammel, mørk i huden, 175-185 cm høj, kort gråligt hår, iført sort jakke, grå joggingbukser og mørkeblå kondisko. Han medbragte en hvid plastpose.

Urolig patient på sygehuset – Smedelundsgade, Holbæk

Kl. 04.27 bad personalet på akutmodtagelsen på Holbæk sygehus om hjælp fra politiet, idet en patient var blevet uregerlig og årsag til uro, så tilstedeværende sundhedspersonale måtte fastholde ham.

Politiet fik på stedet kontakt til en 55-årig mand fra Jyderup, der nu var blevet rolig. Han havde været indlagt på akutafsnittet, men åbenbart utilfreds med, at han ikke var blevet tilset, så han var begyndt at råbe efter personalet. Senere havde han taget en saks, hvorefter han var blevet pacificeret af tilstedeværende sundhedspersonale.

Ingen var blevet direkte truet hverken verbalt eller med saksen, så løsningen blev, da det sundhedsfaglige personale ikke vurderede den 55-årige for akut behandlingskrævende, at politiet kunne køre ham hjem for at få skabt ro på sygehuset.

Ældre snydt af banksvindlere – Ringsted og Holbæk

Flere ældre er i løbet af weekenden blevet snydt af falske bank- og politifolk, som ringede og sagde, at deres konto var blevet hacket. En 82-årige fik franarret sit dankort mens hjemmeplejen var i hjemmet, og en 85-årig blev snydt til at overføre et større pengebeløb. En 69-årig fattede mistanke lige efter at have overført sin formue og fik standset overførslen hos sin bank

Fredag anmeldte pårørende til en 82-årig kvinde fra Ringsted, at hun omkring kl. 14.00 var blevet ringet op af en mand, der sagde han var fra Sparekassen Djursland. Manden i telefonen sagde, at der var forsøgt hævet 23.000 kr fra den 82-åriges konto, men at banken mente, at der var tale om snyd. En falske bankmand overtalte den 82-årige til at udlevere sit dankort og pinkode, til en mand, der mødte op på kvindens adresse. Hjemmeplejen var hos den 82-årige imens, men den falske bankmand havde sagt til den 82-årige, at hun ikke måtte fortælle noget til hjemmeplejen, da oplysningerne kunne misbruges. Efter den falske bankmand havde forladt stedet fattede den 82-åriges mistanke om kontaktede sin familie, som fik spærret kortet.

Manden der dukkede op på den 82-åriges bopæl beskrives som: Mand, 175 cm, Kropsbygning: Spinkel, Hudfarve: Hvid, Talte: Dansk, Iført: Mørk kasket

Søndag kl. 16.45 blev en 85-årig kvinde fra Holbæk udsat for bedrageri, da hun blev ringet op af en mand, der kaldte sig Kasper Juul Petersen, som udgav sig for at være fra politiets it-afdeling. Den 85-årige fik af vide, at politiet havde oplysninger om, at der var forsøgt optaget et lån på 75.000 kr i hendes navn. Men at hendes formue kunne overføres til en sikker konto, så ikke pengene gik tabt. Hun blev kort efter ringet op af en bankmedarbejder fra Nordea, som oplyste et konto nummer til en sikkerhedskonto.
Den 85-årige overførte nu 90.000 kr til dette kontonummer, men fattede senere mistanke og anmeldte kort før midnat sagen til politiet.

Søndag kl. 23.46 anmeldte en 69-årig mand fra Holbæk, at han også var blevet kontaktet af denne “Kasper Juul Petersen” fra politiets it-afdeling, som sammen med en falsk bankmedarbejder overtalte ham til at overføre 75.001 kr til en sikker konto hos Nordea. Lige efter overførslen fattede den 69-årige mistanke og fik standset overførslen hos sin bank.

Politiet efterforsker nu anmeldelserne om bedrageri, og vil følge pengestrømmen fra ofrenes konto til svindlerne. Udspekulerede kriminelle står bag de mange bedragerier mod ældre, som desværre er en udbredt kriminalitetsform.

Tal med dine ældre pårørende om risikoen for falske opringninger fra bedragere. Ingen banker eller myndigheder beder borgerne om at overføre penge eller udlevere kreditkort. Er du i tvivl om et opkald er reelt, så kontakt den bank eller myndighed på deres hovednummer, så du kan sikre dig at det ikke er snyd.

Ring til politiet på tlf. 114, hvis du har fået opkald fra svindlere, også selvom du ikke er blevet franarret penge. På den måde er det muligt for politiet at se omfanget og følge med i de metoder svindlerne bruger.

Indbrud i Perioden

Kalundborgvej, Tuse, Holbæk

Sofievej, Tølløse

Tølløsevej, Tølløse

Rønne Alle, Svinninge