Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Blokvogn med bredt læs ramte bil – Hovedgaden, Ugerløse – Holbæk

Kl. 21.05 rykkede politiet ud for at undersøge omstændighederne ved en materiel skade, som en parkeret bil havde fået på Hovedgaden i Ugerløse.

Det viste sig, at sidespejlet på en personbil, der holdt parkeret i en parkeringslomme på Hovedgaden, var blevet ødelagt af en forbikørende blokvogn med et bredt læs.

En 46-årig mand fra Herning var chauffør på blokvognen, der transporterede et bygningsmodul. Herfra havde noget løsthængende plastmateriale fået fat i personbilens sidespejl, da lastbilchaufføren skulle rundt om vejchikaner på Hovedgaden.

Politiet har optaget rapport om sagen for at få afklaret, hvorvidt blokvognstransporten foregik efter gældende regler.

Brandundersøgelse – Bognæsvej, Markeslev, Holbæk

Kl. 03.01 slog en 70-årig mandlig beboer alarm til brandvæsnet, da han var blevet vækket af sin røgalarm på grund af en brand i boligen.

Den 70-årige fik reddet sig selv ud af den røgfyldte bolig og blev efterfølgende bragt til skadestuen til en rutinemæssig kontrol for eventuel røgforgiftning.

Brandvæsnet gik i gang med slukning af branden, der i mellemtiden havde fået godt fat i boligen. Røgen fra branden steg nærmest lodret til vejrs, så der var ikke behov for at varsko andre beboere i nærheden, ligesom der heller ikke var risiko for, at branden ville brede sig.

Boligens tag faldt delvist sammen på grund af branden, og brandvæsnet måtte i forbindelse med slukningsarbejdet tilkalde en kran til brug for fjernelse af bygningsdele, så branden kunne slukkes.

Tidligt på morgenen var branden slukket, og politiet vil i løbet af tirsdagen kigge nærmere på brandstedet i et forsøg på at finde årsagen til brandens opståen.

Færdselsuheld – Gl. Skovvej, Søby, Holbæk

Kl. 03.27 kontaktede en 51-årig mand fra Regstrup politiet, fordi han under kørsel ad Gl. Skovvej i vestlig retning i en varebil havde påkørt en bunke tagplader, som havde ligget midt på vejen.

Han var sluppet uskadt fra uheldet, og politiet kunne efterfølgende konstatere, at 60-70 tagplader tilsyneladende var blevet tabt på vejen på et tidligere tidspunkt. Tagpladerne blev lagt ind i vejsiden, så vejmyndigheden senere kunne fjerne dem.

Ingen andre trafikanter blev involveret i uheldet, som politiet blot registrerede omstændighederne ved.

Færdselsuheld – Skovvejen, Regstrup – Holbæk

Kl. 15.50 fik politiet anmeldelser om en bilist, der var forulykket på Skovvejen ved Regstrup i det østgående spor.

Det viste sig, at en 23-årig mand fra København under kørsel i en personbil i østlig retning og af ukendte årsager havde ramt et vejskilt under kørslen. Han var dog fortsat lidt længere frem til en parkeringslomme, inden han standsede.

Den 23-årige var sluppet uskadt fra uheldet, som ikke involverede øvrige trafikanter, så politiet registrerede blot omstændighederne.

Humanitær eftersøgning – Sønderstrupvej, Tølløse – Holbæk

Kl. 01.50 bad personalet på et plejehjem om assistance fra politiet til at lede efter en 85-årig kvinde, der var forsvundet fra stedet, og som kunne have besvær med at finde tilbage.

Flere patruljer, herunder hundepatruljer, blev indsat i eftersøgningsarbejdet, der blev indstillet kl. ca. 03.05, da den savnede kvinde blev fundet i god behold på Søndermarken. Hun blev herefter transporteret retur til plejehjemmet.

Humanitær eftersøgning – Ugerløse – Holbæk

Kl. 17.25 ønskede pårørende til en 49-årig kvinde fra Ugerløse hjælp fra politiet til at finde hende, idet hun havde forladt sin bopæl i formentlig nedtrykt sindstilstand.

Politiet iværksatte en humanitær eftersøgning med flere patruljer, herunder hundepatruljer, for at lede efter hende relevante steder, herunder steder som hun kunne formodes at søge hen til. Samtidig blev den savnede efterlyst både hos offentlige transportselskabet og via politiets Twitter-profil.

Kl. ca. 20.50 blev den savnede fundet i live af en hundepatrulje i et skovområde, hvor hun havde søgt hen. Da hun var nedkølet efter ophold udendørs, blev hun i en tilkaldt ambulance bragt til skadestuen til undersøgelse og fornøden omsorg i relation til hendes sindstilstand.

Den humanitære eftersøgning blev herefter indstillet, og familien blev underrettet om, at den savnede var blevet fundet.

Indbrud i forretning – Stenhusvej, Holbæk

Kl. 09.10 anmeldte personalet i en forretning med salg af haveredskaber mv., at der havde været indbrud på stedet i løbet af natten mellem mandag eftermiddag og tirsdag morgen.

Politiet kunne ved undersøgelse af forretningen konstatere, at indbrudstyven(e) via taget var brudt ind i forretningen, hvorfra en større mængde haveredskaber og tilbehør af mærket Stihl var blevet stjålet til en værdi af mindst et sekscifret beløb.

Ved forhøringer i området fik politiet klarlagt, at der var hørt støj fra området i løbet af natten i tidsrummet kl. ca. 0230-0330, hvorfor politiet formoder, at indbruddet måske kan været ske omkring det tidsrum.

Politiet afventer nu resultatet af de tekniske undersøgelser på gerningsstedet og vil i forbindelse med efterforskningen gerne høre fra personer, der måtte have set eller hørt noget mistænkeligt i området i løbet af natten. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Kokain på lommen gav forbud mod at komme på diskotek – Nygade, Holbæk

Kl. 03.09 fik en patrulje anmeldelse om, at en gæst på et diskotek havde indtaget narko på toilettet. Patruljen fik udpeget den mistænkte mand, en 20-årig mand fra Svinninge, som blev visiteret. Han havde 1,0 gram kokain på lommen, som blev beslaglagt. Den 20-årige blev sigtet for at overtræde lov om euforiserende stoffer. Han blev desuden meddelt et forbud mod at komme på diskoteket i to år, som det er muligt efter restaurationsloven, hvis man tager hårde stoffer med på en beværtning. Den 20-årige kan nu forvente en bøde i sagen.

Lørdag – søndag:

Narkokørsel – Hvalsøvej, Store-Merløse – Holbæk

Kl. 21.07 blev en 28-årig kvinde fra Korsør anholdt i forbindelse med en sigtelse for kørsel i narkotikapåvirket tilstand, da politiet efter en narkometertest kunne mistænke hende for at være påvirket.

Den 28-årige fører blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Narkokørsel og besiddelse af dopingmidler – Grandløse Kirkevej, Ll. Grandløse, Holbæk

Kl. 20.28 standsede en patrulje en personbil, der kørte ind ad Grandløse Kirkevej i vestlig retning.

Bag rattet i personbilen sad en 30-årig mand fra Aalborg, som rutinemæssigt deltog i en narkometertest. Da testen indikerede påvirkning af kokain under kørslen, blev den 30-årige sigtet for narkokørsel og anholdt med henblik på udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Politiet undersøgte dog hans bil og fandt i den forbindelse den 30-årige i besiddelse af to mindre glas med doping. Glassene blev beslaglagt som bevis i forbindelse med yderligere en sigtelse for overtrædelse af lov om dopingmidler.

Den 30-årige blev løsladt efter udtagelse af blodprøven på et sygehus og kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

Narkokørsel uden førerret – Lyngvej, Jyderup – Holbæk

Kl. 14.31 blev en 26-årig mand uden fast bopæl anholdt i forbindelse med sigtelser for narkokørsel og kørsel uden førerret i en varebil, som han førte ad Lyngvej mod øst.

Den 26-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, som politiet mistænkte ham for at være påvirket af under kørslen.

Spirituskørsel – Munkholmvej, Bredetved, Holbæk

Kl. 19.58 anholdt og sigtede politiet en 44-årig mand fra Holbæk for spirituskørsel i en personbil, som han førte ad Munkholmvej i østlig retning.

Den 44-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol, og han kan forvente at høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

Tricktyv på restaurant – Valdemar Sejrsvej, Holbæk

Kl. 18.14 anmelde en 50-årig kvinde fra Asnæs, at hun ca. 15 minutter tidligere havde fået stjålet sin mobiltelefon af en fremmed mand, der havde bedt om penge til mad.

Anmelderen havde under opholdet lagt sin mobiltelefon på et bord, da manden henvendte sig og samtidig lagde et stykke papir på bordet hen over mobiltelefonen. Efter afslag på penge til mad forlod han stedet med både papir og anmelderens telefon, som han stjal med dette trick til at aflede anmelderens opmærksomhed.

Den mistænkte blev beskrevet som en mand, 30-35 år, mellemøstlig af udseende, 170-175 cm høj, sort kort hår og iført en sort kasket samt en sweater med bogstaverne “DG”.

Politiet har optaget rapport om tyveriet og forsøger nu bl.a. via videoovervågningen i restauranten at få identificeret den mistænkte.

Truende mand lavede hærværk mv. – Fjordgårdsvej, Holbæk

Kl. 17.41 anmeldte en mandlig beboer i en etageejendom, at en mand havde stået og råbt ud på gaden foran hans lejlighed. Da beboeren var kommet ud på altanen for at undersøge årsagen nærmere, havde den fremmede mand pludselig råbt dødstrusler mod beboeren, som straks alarmerede politiet.

Inden den fremmede mand forlod stedet, havde han slået flere buler og derved ødelagt en altankasse ved beboerens lejlighed.

Politiet fik kort efter kontakt til en spirituspåvirket og udadreagerende 34-årig mand fra Holbæk, som blev genkendt som værende den truende mand. Den 34-årige blev under brug af peberspray anholdt i forbindelse med indledningsvise sigtelser for trusler mod beboeren og hærværk mod hans altankasse. Efterfølgende fandt politiet manden i besiddelse af både en hammer og en kagerulle i en medbragt taske.

Da politiet vurderede, at den 34-årige ikke havde noget anerkendelsesværdigt formål med at medbringe hammeren og kagerullen, blev disse effekter beslaglagt som beviser i sager om overtrædelse af våbenlovgivningen. Det blev senere klarlagt, at kagerullen formentlig var blevet brugt til at ødelægge altankassen.

Den 34-årige blev medtaget til politistationen i Roskilde, hvor han efter afhøring til sagerne tilbragte nogle timer i detentionen til kl. 01.00, hvor han blev løsladt og nu kan vente på at høre nærmere fra politiet i anledning af sigtelserne.

Uro på sygehuset – Smedelundsgade, Holbæk

Kl. 16.22 fik politiet en henvendelse fra sygehuspersonalet om højlydt skænderi og risiko for håndgemæng mellem en indlagt og en pårørende.

Politiet fik på sygehuset kontakt til en kraftigt spirituspåvirket og udadreagerende, 45-årig mand fra Holbæk, som måtte udsættes for peberspray i forbindelse med en frihedsberøvelse for at få skabt ro på stedet.

Den 45-årige blev efterfølgende bragt til politistationen i Roskilde, hvor han blev afruset i detentionen frem kl. ca. 02.00, hvor han blev løsladt uden at være blevet sigtet for noget.

Kl. 20.42 måtte sygehuspersonalet igen bede om assistance fra politiet, idet to spirituspåvirkede mænd var gået direkte ind på akutmodtagelsen, hvor de havde lagt sig i nogle senge. Personalet havde forgæves forsøgt at få dem til at forlade stedet, idet de krævede at få noget at spise.

Politiet fik på sygehuset kontakt til to kraftigt spirituspåvirkede mænd, som blev identificeret som en 31-årig mand fra Albertslund og en 33-årig mand fra Hvalsø. De blev begge frihedsberøvet med henblik på afrusning i detentionen på politistationen i Roskilde, hvorfra de begge blev løsladt onsdag morgen. Ingen af dem blev sigtet for noget trods deres forstyrrende adfærd på akutmodtagelsen.

Indbrud i Perioden

Sofievej, Tølløse

Stenhusvej, Holbæk