Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2023/01/12 til 2023/01/25.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Flere udrykninger i dagens løb til samme mand – Holbæk

Kl. 11.22 anmeldte personalet i supermarkedet Føtex, at en mand iført hospitalstøj måske kunne mistænkes for at have stjålet fra supermarkedet.

Politiet kørte til supermarkedet og fik kontakt til en 48-årig mand fra Humlebæk, som ganske korrekt var indlagt på Holbæk sygehus. Hertil var han i kraftigt spirituspåvirket tilstand blevet indbragt onsdag aften, da han blev fundet sovende på Roskilde bibliotek. Politiet kørte den 48-årige retur til sygehuset, mens supermarkedet ville finde ud af, om han kunne mistænkes for et butikstyveri.

Kl. 13.06 måtte politiet igen ud at lede efter en mand i hospitalstøj i Smedelundsgade, idet han kunne mistænkes for at have taget en flaske vin fra et nærliggende supermarked. Personalet i supermarkedet ønskede ikke at anmelde manden for tyveri, idet vinen var blevet frataget manden, der igen viste sig at være den 48-årige. Politiet kørte ham igen retur til sygehuset til fornøden behandling.

Kl. 18.09 henvendte en bekymret borger sig til politiet, idet en barfodet mand iført hospitalstøj gik rundt på Smedelundsgade. Manden var igen den 48-årige, der dog var kommet retur til sygehuset af sig selv, da politiet kontrollerede dette på sygehuset.

Kl. 01.07 fik politiet igen en henvendelse om en mand, der virkede konfus og i øvrigt ikke kunne finde retur til Holbæk sygehus. Manden opholdt sig nu i Slotshaven, Holbæk, hvor politiet traf den 48-årige igen. Han var kraftigt påvirket af spiritus og blev derfor frihedsberøvet, da politiet skønnede, at han ikke ville være i stand til at kunne klare sig selv. Efter en lægeundersøgelse blev han nu anbragt i detentionen på politistationen i Roskilde til afrusning. Her opholdt han sig stadig fredag formiddag, men kan forvente at blive løsladt, når han er i stand til at klare sig selv.

Færdselsuheld – Gl. Skovvej / Hovedgaden, Regstrup – Holbæk

Kl. 07.53 var der sket et færdselsuheld i krydset Gl. Skovvej – Hovedgaden i Regstrup, så en ambulance var sendt til uheldsstedet.

Det viste sig, at en 9-årig dreng var kommet lettere til skade og blev bragt til skadestuen til undersøgelse og fornøden behandling.

Drengen var kørt på et løbehjul ad Gl. Skovvej mod øst og fortsatte ligeud i krydset, hvor en 53-årig mand fra Sorø var kommet kørende i en personbil i modsat retning. Bilisten foretog et højresving mod Hovedgaden, men ramte under svingningen drengen på løbehjulet.

Bilisten fik en mindre bule i bilen, men slap selv uskadt fra uheldet, og politiet har optaget rapport om uheldet for at få belyst omstændighederne nærmere.

Færdselsuheld – Holbækmotorvejen, Vipperød – Holbæk

Kl. 12.13 var en bilist forulykket under kørsel ad Holbækmotorvejen i vestgående retning ved Vipperød.

Det viste sig, at en 29-årig mand fra Nykøbing Sj. som fører af en varebil havde mistet kontrollen over køretøjet, der skred ud og til sidst snurrede rundt flere gange, inden varebilen standsede over på et autoværn. Føreren slap med forskrækkelsen, og politiet registrerede blot omstændighederne ved uheldet, hvor ingen andre trafikanter blev involveret.

Færdselsuheld – Hovedgaden, Svinninge – Holbæk

Kl. 10.00 var en 71-årig mand fra Jyderup forulykket i en personbil, da han på Hovedgaden ud for vejen til Svinningehallen havde påkørt et lyssignal.

Den 71-årige var kørt ad Svinningehallen og skulle i krydset ved Hovedgaden lave et venstresving, men fik tilsyneladende ikke drejet skarpt nok, så han kom for langt ud mod højre og ramte lyssignalet.

Ingen øvrige trafikanter blev involveret i uheldet, som den 71-årige slap uskadt fra, så politiet har optaget rapport for at få belyst omstændighederne nærmere.

Færdselsuheld – Kalundborgmotorvejen, Holbæk

Kl. 22.36 forulykkede en 18-årig kvinde fra Roskilde, da hun som fører af en personbil ad Kalundborgmotorvejen i nordøstlig retning ved motorvejskryds Holbæk mistede kontrollen over bilen.

Hun påkørte derfor autoværnet i den vestlige side af vejen, men ingen andre trafikanter blev involveret i uheldet. Den 18-årige blev i en tilkaldt ambulance bragt til skadestuen til kontrol, men var sluppet fra uheldet uden behandlingskrævende skader.

Motorvejen var kortvarigt afspærret med en skiltevogn i forbindelse med oprydningen efter uheldet, som politiet blot registrerede omstændighederne ved.

Færdselsuheld – Odsherredvej / Landevejen, Tuse, Holbæk

Kl. 08.20 var to bilister stødt sammen i rundkørslen ved Landevejen, Tuse, og afkørsel fra rute 21 Odsherredvej.

Det viste sig, at en 31-årig kvinde fra Højby Sj. i en personbil var kørt ad rute 21 Odsherred mod syd og havde taget afkørslen til rundkørslen ved Landevejen, Tuse. Hun fortsatte frem over vigelinjen og kørte ind i rundkørslen, men blev herefter påkørt på sin venstre side af en anden personbil, som en 38-årig mand fra Grevinge førte i vestlig retning inde i rundkørslen, inden han ville fortsætte ad Landevejen mod vest.

Ingen af parterne kom til skade ved sammenstødet, der dog medførte skader på de implicerede biler. Politiet har optaget rapport om uheldet ud fra en mistanke om, at færdselslovens vigepligtsbestemmelser kan være blevet overtrådt.

Færdselsuheld – Skovvejen, Nr. Jernløse, Regstrup – Holbæk

Kl. 17.18 optog politiet rapport om et sammenstød mellem to varevogne, der var stødt sammen på Skovvejen.

En 58-årig mand fra Taastrup var som fører af en varebil kørt frem for sin ubetingede vigepligt og ud på Skovvejen, hvor en 27-årig mand fra Ruds-Vedby som fører af en anden varebil forsøgte at undgå et sammenstød ved at skifte vognbane.

Trods opbremsning og vognbaneskiftet kunne den 27-årige ikke undgå at ramme den 58-åriges varebil på dens venstre side, hvilket udløste airbags i den 27-åriges bil.

Ambulancepersonale tilså den 27-årige, som var sluppet uden behandlingskrævende skader, og et bugseringskøretøj fik fjernet hans varebil. Den anden varebil kunne selv køre fra stedet.

Færdselsuheld – Valdemar Sejrsvej / L C Worsøesvej, Holbæk

Kl. 12.36 forsøgte en 58-årig kvindelig bilist fra Svinninge at gøre en forankørende lastbilchauffør opmærksom på, at lastbilen enten bakkede eller rullede langsomt baglæns, da den kvindelig bilist holdt bag lastbilen på Valdemar Sejrsvej ved krydset til L C Worsøesvej.

Lastbilchaufføren opdagede tilsyneladende ikke lastbilens bevægelse, så den 69-årig mandlige lastbilchauffør fra Skælskør fik lavet en mindre bule og nogle ridser på kvindens bil.

Politiet registrerede blot omstændighederne ved dette sammenstød, hvor ingen kom til skade.

Færdselsuheld – fører flygtet – Hovedgaden / Strandvejen, Svinninge – Holbæk

Kl. 22.48 fik politiet flere anmeldelser fra beboere på Hovedgaden om, at en bilist var forulykket og havde påkørt et autoværn på den sydlige side af Hovedgaden ud for Strandvejen. Føreren af ulykkesbilen var efterfølgende blev afhentet af en mindre, hvid personbil, der var kørt væk ad Hovedgaden i vestlig retning.

Politiet fik på uheldsstedet klarlagt, at der var tale om et solouheld, og at ingen formentlig var kommet til skade som følge af uheldet.

Føreren af den forulykkede personbil var ifølge spor på stedet inden uheldet kørt ad Strandvejen mod syd, men havde i forbindelse med svingning til højre ad Hovedgaden mistet kontrollen over bilen og derefter ramt autoværnet.

Ifølge vidner var føreren af ulykkesbilen en mand, der blev samlet op og kørt væk i en mindre hvid personbil, der kørte ad Hovedgaden i vestlig retning.

Politiet har optaget rapport om uheldet og forsøger nu via ejeren af den forulykkede personbil at få klarlagt, hvem der har været fører af bilen på uheldstidspunktet.

Knivloven – Ladegårdsparken Øst, Holbæk

Kl. 15.07 fik en politibetjent fra forebyggelsesenheden i Holbæk under patruljering kontakt til en 18-årig mand fra Holbæk, der uden noget anerkendelsesværdigt formål var i besiddelse af en låsbar foldekniv med en bladlængde på syv cm.

Kniven blev beslaglagt som bevis i forbindelse med en sigtelse af den 18-årige for overtrædelse af knivloven, som han vil høre nærmere om, når sagen skal afgøres.

Mand fundet livløs i bil – Hovedgaden, Svinninge, Holbæk

Kl. 14.22 blev en livløs mand fundet i en bil foran bagerbutikken i Svinninge. En kunde på vej til bageren slog alarm, så politi og ambulance blev sendt til stedet, hvor de gik i gang med førstehjælp. Mandens liv stod ikke til at redde, og lægen erklærede ham død på stedet. Politiet undersøgte omstændighederne omkring den fundne mand, som viste sig at være en 75-årig lokal mand. Undersøgelsen viste intet mistænkeligt. Manden havde tidligere været i bageren og handle og fik formentlig et ildebefindende, da han efterfølgende satte sig ind i sin bil.

Narkokørsel – Ahlgade, Holbæk

Kl. 14.29 blev en 47-årig kvinde fra Svinninge testet positiv for påvirkning af amfetamin efter kørsel i en personbil ad Ahlgade mod vest i Holbæk.

Det var hun lidt uforstående overfor, men fik efter en sigtelse for narkokørsel og i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Når analyseerklæringen foreligger, vil hun høre nærmere fra politiet og dermed få vished for, hvorvidt hun var påvirket eller ej.

Narkokørsel – Havnevej, Holbæk

Kl. 02.35 blev en 26-årig mand fra Holbæk anholdt og sigtet for narkokørsel i en personbil, som han førte ad Havnevej mod vest.

Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, og han kan forvente at høre nærmere, når analyseerklæringen foreligger.

Narkokørsel – Labæk, Holbæk

Kl. 17.20 blev en 47-årig mand fra Rødovre sigtet for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en varebil ad Labæk og tillige sigtet for kørsel uden førerret, da han ikke kunne fremvise et kørekort, som havde erhvervet sig i udlandet.

Den 47-årige blev kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Narkokørsel – Skagerakvej, Holbæk

Kl. 19.00 blev en 18-årig mand fra Holbæk anholdt og sigtet for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil ad Skagerakvej i Holbæk.

Den 18-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Narkokørsel – Valdemar Sejrsvej, Holbæk

Kl. 03.46 blev en 20-årig mand fra Jyderup anholdt samtidig med en sigtelse for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil ad Valdemar Sejrsvej, da politiet skønnede ham påvirket af narkotika under kørslen.

Den 20-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Narkokørsel / lov om euforiserende stoffer og våbenloven – Havnegade, Holbæk

Kl. 13.30 blev en 18-årig mand fra Holbæk standset og efterfølgende sigtet for narkokørsel, da en narkometertest gav udslag for påvirkning af kokain under kørslen.

Efter anholdelsen fandt politiet ham i besiddelse af et gram kokain samt en bushammer, som han gemte under et sæde i den bil, som han havde ført ad Havnegade.

De ulovlige effekter blev beslaglagt som bevis i sager om overtrædelse af lov om euforiserende stoffer og våbenlovgivningen, og den 18-årige blev løsladt efter udtagelsen af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Spirituskørsel – Holbækmotorvejen, Holbæk

Kl. 02.23 anholdt og sigtede politiet en 36-årig kvinde fra Grevinge for spirituskørsel i en personbil, som hun førte ad Holbækmotorvejen ved Holbæk.

Hun blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve.

To gange narkokørsel uden førerret – H/F Granløseparken, Holbæk

Kl. 10.55 standsede politiet en knallertkører, der kørte rundt i haveforeningen. Der var tale om en 45-knallert, som en 35-årig mand fra Holbæk var fører af. Han kunne mistænkes for at være påvirket af euforiserende stoffer under kørslen, hvorfor han blev sigtet for narkokørsel og anholdt med henblik på udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Da han heller ikke havde det krævede kørekort for at være fører af en 45-knallert, blev han også sigtet for kørsel uden førerret.

Den 35-årige blev kl. 11.11 løsladt efter blodprøveudtagelsen på Holbæk sygehus og blev afhentet i bil af et familiemedlem.

Patruljen fortsatte sin patruljekørsel i det store kolonihaveområde i den sydlige del af Holbæk og bemærkede til patruljens overraskelse, at den samme knallert kl. ca. 11.40 blev ført i området ved H/F Granløseparken.

Føreren viste sig igen at være den 35-årige mand fra Holbæk, som så igen blev sigtet for både kørsel uden førerret og narkokørsel på 45-knallerten. I forbindelse med en ny, kortvarig anholdelse fik han udtaget endnu en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Den 35-årig kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når de to analyseerklæringer fra blodprøverne foreligger.

Ung mand overfaldet – Jernbaneplads, Holbæk

Kl. 23.51 modtog politiet en anmeldelse fra en 16-årig ung mand fra Gislinge om et overfald, som var sket kl. ca. 20.30 på Jernbaneplads ved Holbæk togstation.

Den 16-årige oplyste ved afhøringen, at han sammen med en kammerat havde været på en fastfoodrestaurant på Valdemar Sejrsvej i Holbæk, hvor de kl. ca. 19.30 var blevet opsøgt af to unge, som den 16-årige ikke kendte. De to unge havde på en truende måde henvendt sig primært til ham og forlangt at få nogle personlige oplysninger ud af ham.

De to unge var efterfølgende forsvundet fra fastfoodrestauranten, som den 16-årige og kammeraten forlod en time senere.

Kl. ca. 20.30 gik de på Jernbaneplads på vej hen på togstationen og mødte her igen de samme to unge mænd, som nu overfaldt den 16-årige med slag mod hovedet og spark på kroppen. Samtidig blev den 16-årige truet til ikke foretage en anmeldelse af overfaldet til politiet.

Den 16-årige tog hjem efter overfaldet, som så efterfølgende blev anmeldt til politiet. Han blev opfordret til at lade sig undersøge på skadestuen som dokumentation for de overfladiske skader, som han havde pådraget sig ved overfaldet.

De to mistænkte blev af offeret beskrevet som: A: mand, ca. 15 år, mellemøstlig af udseende, 160-170 cm høj, spinkel af bygning, iført sort jakke og sorte joggingbukser, og B: mand, 15-20 år, mellemøstlig af udseende, 160-170 cm høj, kraftig af bygning, iført grå jakke og sorte bukser.

Politiet har nu optaget rapporter om vold og trusler, som efterforskes bl.a. ved gennemsyn af den offentlige videoovervågning både i området ved fastfoodrestauranten og i området ved Holbæk togstation.

Hvis nogen måtte have set overfaldet ved togstationen eller sammenstødet ved fastfoodrestauranten, vil politiet gerne høre fra disse. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Uro og uorden – Jernbanevej, Tølløse – Holbæk

Kl. 21.23 fik politiet en anmeldelse om et større slagsmål ved Tølløse togstation og gangbroen over skinnerne, idet flere personer var røget i totterne på hinanden.

Da politiet ankom til området, stak flere personer af fra stedet i flere forskellige retninger, så politiet fik kun kontakt til en 21-årig mand fra Nyrup og en 25-årig mand fra Stenlille.

Begge mænd var rolige og uskadte, men erkendte, at de havde haft en uoverensstemmelse, der var endt i håndgemæng. Ingen af dem ønskede at anmelde modparten for noget, så politiet fandt ikke grundlag for at gøre yderligere i anledning af anmeldelsen.

Uro og uorden – Vestergade, Tølløse – Holbæk

Kl. 18.34 skabte en mand så meget uro på en spillecafe, at politiet måtte tilkaldes.

Da politiet kom frem til spillecafeen, var uromageren gået, hvorfor politiet ledte efter ham i Tølløse.

Ved Tølløse togstation traf politiet den pågældende, der blev identificeret som en 54-årig mand fra den sydlige del af Holbæk Kommune Han gik rundt ude på skinnerne og gav udtryk for at være ked af det, så politiet kørte ham til et sygehus til fornøden undersøgelse og behandling i den anledning.

Indbrud i perioden

Gartnervænget, Regstrup (2 anmeldelser)

Foto: ABW