Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2016-04-04 til 2016-04-13.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at fortælle offentligheden om. Ikke-anmeldte eller af politiet ignorerede hændelser omtales ikke i det følgende.

Har du kendskab til forbrydelser, som ikke har politiets opmærksomhed, er du velkommen til at kontakte vores redaktion på mail: redaktion@dit-holbaek.dk

Anholdelse – Jyderup – sag fra Gislinge

Kl. 1100 anholdt politiet en 22-årig mand fra Jyderup, der sigtes for kvalificeret vold mod en 30-årig mand fra Gislinge. Sagen fandt sted den 290316 kl. 2140, hvor den 30-årige blev opsøgt af den 22-årige, der slog og sparkede den 30-årige, der bl.a. brækkede kæben.

Den 22-årige fremstilles fredag i retten med krav om varetægtsfængsling.

Indbrud i havecenter 

Kl. 0816 blev anmeldt om indbrud i Holbæk Planteskole, Stenhusvej, sket mellem søndag kl. 1500 og mandag 0730. Fra stedet stjålet diverse buksbom, enebær, paradisæbletræer m.v.

Politiet fik oplysninger i løbet af mandagen om, at der stod mange træer, der passede på det stjålne ved en adresse i Holbæk. Det viste sig at være rigtigt, at de stjålne planter returneret til planteskolen. Politiet efterforsker nu sagen nærmere.

Røveri mod person 

Kl. 2145 blev anmeldt om røveri på Holbæk station, hvor en 45-årig mand fra Ugerløse blev udsat for røveri, idet han blev slået i maven og på ryggen m.v. med en vodkaflaske. De tre gerningsmænd stak af fra stedet med forurettedes bærbare pc. Politiet søgte efter de tre mellemøstlig udseende gerningsmænd bl.a. ved brug af hunde. Det lykkedes ikke at få fat i de pgl.

Det skal bemærkes, at forurettede er identisk med den mand, der lørdag ligeledes blev udsat for vold på stationen.

Generelt fører politiet tilsyn med stationen, men weekendens sager gør, at dette tilsyn bliver skærpet, ligesom politiet naturligvis efterforsker dels røveriet og volden. Oplysninger om sagerne til politiet på 114.

Mistænkeligt forhold 

Kl. 2225 blev anmeldt om graffiti på genbrugspladsen ved Skagerakvej. Politiet kørte frem til stedet, og det var korrekt, at der blev malet graffiti, men det var bestilt af de ansvarlige for genbrugspladsen, og således var der ikke tale om noget ulovligt.

Vold 

En 44-årig mand fra Ugerløse blev kl. 2150 udsat for vold på Holbæk Station, hvor han blev tildelt et knytnæveslag i ansigtet tilsyneladende uden grund. Politiet fik fat i en gruppe unge på stationen, men tilsyneladende var ingen af dem gerningsmanden. Politiet efterforsker nu sagen nærmere.

Brand 

Kl. 2325 kørte politi og brandvæsen til Jernbanevej, hvor der var ild i en pavillionbygning ved Holbæk Kommunes administrationscenter. Branden opstået under bygningen. Der skete kun ringe skade.

Fremstilling i grundlovsforhør 

En 52-årig mand fra Rumænien blev i går anholdt i Odense. Han var i forvejen efterlyst af Midt- og Vestsjællands Politi, der sigter den pgl. for 11 forhold vedr. tricktyverier, der er begået fra maj 2015 til april i år.

Den pgl. vil blive begæret varetægtsfængslet. De fleste forhold er begået i Midt- og Vestsjællands Politikreds, men der er også forhold fra andre steder i landet.

Fremgangsmåden har været, at to personer finder typisk ældre mennesker, som de henvender sig til og spørger om et eller andet. Medens den ene snakker, så stjæler den anden pung m.v. fra indkøbsvogn.

Politiet har samlet sagerne fra videoovervågning og sagen har været omtalt i Station 2 i efteråret, og det har givet resultat. Politiet mangler at finde medgerningsmanden, og der dukker også flere forhold op i de kommende dage.

Forsøg på tricktyveri 

En forretning på Ahlgade havde kl. 1730 besøg af tre udenlandske personer, der med fagter forklarede, at de ville købe kaffe. Det havde kun 1000 kr. at betale med. Forretningen havde tidligere haft besøg af udlændinge, der kun havde 1000 kr. med til at betale for varer, og derfor var mistanken straks, at der var tale om tricktyveri. De tre gik dog fra forretningen uden at få kaffe eller uden firmaet mistede penge.

Kørsel uden førerret – bil beslaglagt – Bryggervej, Svinninge 

Kl. 0950 standsede færdselspolitiet en personbil, der blev ført af en 27-årige mand fra Svinninge. Han havde ikke noget kørekort at vise politiet og blev derfor sigtet for kørsel uden førerret. Da politiet for fjerde gang inden for de seneste tre år afslørede den 27-årige i at køre bil uden førerret, beslaglagde politiet personbilen med henblik på senere konfiskation ved et retsmøde, som den sigtede vil blive indkaldt til.

Spirituskørsel / kørsel i frakendelsestiden – Holbækvej, Jyderup 

Kl. 1454 anholdt og sigtede politiet en 54-årig mand fra Jyderup for spirituskørsel og kørsel i frakendelsestiden i en personbil. Politiet blev opmærksom på bilisten, da han ikke anvendte sikkerhedssele under kørslen, hvilket han derfor også blev sigtet for. Den 54-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol og vil høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret.

Brandundersøgelser – ukrudtsbrænder anvendt – Vipperød, Holbæk / Strøby, Stevns

Kl. 1456 rykkede politiet og brandvæsnet ud til ildebrand i et mindre brændeskur på Ågerupvej, Ågerup, Vipperød. Skuret brændte ned, og årsagen til branden kunne være, at beboeren – en 50-årig mand – nogle timer forinden havde anvendt en ukrudtsbrænder på stedet.

Kl. 0417 rykkede politiet og brandvæsnet igen ud til ildebrand i et skur på Garderhøjen, Strøby. Trods brandvæsnets indsats lykkedes det ikke at redde skuret, der udbrændte. Den 69-årige mandlige beboer oplyste til politiet, at han havde anvendt en ukrudtsbrænder omkring skuret tidligere på dagen.

Politiet undersøger nu begge brande for at finde ud af, om anvendelsen af ukrudtsbrændere kan have været årsagen til brandenes opståen.

Uro 

Kl. 1228 påtalte en 50-årig mand fra Holbæk over for tre drenge, at de røg inde på stationen. Det førte til, at de slog ud efter manden, så hans briller røg af ham. Politiet kom frem til stedet, men de pgl. blev ikke fundet i første omgang.

Der har været ro på Holbæk station et godt stykke tid, og politiet har ført særligt tilsyn med stedet, og det følges nu op af endnu flere tilsyn, så almindelige borgere kan færdes i fred og ro på stationen.

Spirituskørsel

Kl. 1842 anholdt politiet en 52-årig kvinde fra Tuse Næs, der blev standset i bil på Kalundborgvej. Hun var påvirket af spiritus og fik udtaget en blodprøve.

Mistænkeligt forhold 

Kl. 1250 så en anmelder to narkomanlignende typer luske rundt i området omkring Samsøvej. Bl.a. var de set ved en terrasse, der kunne lede mistanken hen på, at de ville lave indbrud.

Politiet kørte til området, og fik fat i den ene, der var en 38-årig mand fra Holbæk, der var eftersøgt til fogedretten.

Det var ikke muligt at finde et sted, hvor de pgl. havde forsøgt at begå indbrud.

Tricktyveri – Stenhusvej

Kl. 1651 anmeldte en 53-årig mand fra Regstrup, at han havde fået stjålet sin mobiltelefon, efter at to fremmede mænd havde henvendt sig til ham kl. ca. 1600. De talte hverken dansk eller engelsk, men fremviste et stykke papir, så den 53-årige fik indtrykket af, at de ønskede hjælp til at finde vej. Han afviste dem dog, men det var lykkedes mændene ubemærket at stjæle den 53-åriges mobiltelefon fra hans bæltetaske. Mændene blev beskrevet som: A: Mand, Østeuropæisk af udseende, 25-30 år, 170-170 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Brun, Hårlængde: Kort, Iført: Mørk kort jakke; B: Mand, Østeuropæisk af udseende, 25-30 år, 175-175 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Brun, Hårlængde: Kort, Iført: mørk striktrøje. Mændene forsvandt i ukendt retning og på ukendt måde.

Lokalpolitiet i Holbæk hører gerne fra personer, der har bemærket A og B i området. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Uorden på værtshus – Nygade

Kl. 2044 kørte politiet til et værtshus, hvor der havde været lidt uorden. To grupper af gæster var af ukendt årsag blevet uenige, hvorefter der opstod mindre tumult blandt gæster. Ingen kom til skade, og politiet bortviste efterfølgende seks mænd i alderen 17-54 år fra værtshuset for at undgå eventuel uro senere på aftenen. Ingen blev sigtet for noget efter tumulten på stedet.

Mistænkeligt forhold – Hermans Vænge, Knabstrup, Mørkøv 

Kl. 0005 kørte politiet til området, fordi en borger havde bemærket en sølvgrå varebil køre “søgende” rundt i området. Personerne i bilen havde muligt også forsøgt at stjæle et sæt nummerplader. Politiet fandt dog ikke noget mistænkeligt i området og fandt heller ikke den sølvgrå varebil.

 

Indbrud i perioden
Østervang, Holbæk
Stenhusvej, Holbæk
Anemonevej, Holbæk
Kalundborgvej, Holbæk
Bilbyen, Holbæk
Knevelsvej, Holbæk
Nykøbingvej, Mørkøv,
Nordgårde, Svinninge
Helsevej, Svinninge
Søgården, Undløse, Tølløse
Bakkehøj, Vipperød
Ejlstrupvej, Vipperød