Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2022/12/19 til 2023/01/03.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Brand i køkken – Torslunde, Svinninge, Holbæk

Kl. 16.14 anmeldte et alarmselskab, at der var opstået brand i en villa i Svinninge. Da politi og brandvæsen kom frem var der røgfyldt i huset, men der var ingen personer i huset. Branden var formentlig startet i en trappeopgang, men havde spredt sig hurtigt. Ilden havde spredt sig til førstesalen, men brandvæsnet fik kontrol over ilden. Ingen kom noget til, men der skete skader på huset. Politiet optog rapport om branden, og brandeefterforskere skal nu undersøge brandstedet nærmere for at forsøge at afklare, hvorfor branden opstod.

Fyrværkeri og hærværk – Tjørnedevej, Nr. Vallenrød, Tølløse – Holbæk

Kl. 13.57 anmeldte en borger, at han havde fundet to ikke sprængte kanonslag i sin skraldespand. Om natten var fire affaldscontainere ved adressen blevet udsat for hærværk med fyrværkeri, og borgeren var bekymret for, om det fundne fyrværkeri kunne være farligt. Billeder af fyrværkeriet sendt til forsvarets ammunitionsryddere (EOD), som ikke vurderede kanonslagene som farlige. En patrulje afhentede fyrværkeriet, som blev taget med til destruktion.

Fyrværkeri tændte ild i forladt lade – Holbækvej, Vig – Odsherred

Kl. 00.52 fik politiet anmeldelse om, at nogle yngre mænd opholdt sig i en lade på en landejendom på Holbækvej i Vig, og at de muligt havde sat ild til noget i laden. Ejendommen er en ældre forladt landejendom uden døre og vinduer.

Politi og brandvæsen kørte til ejendommen, hvor der havde været en mindre brand i laden, som hurtigt blev slukket. På stedet traf politiet to mænd, en 22-årig fra Tølløse og en 18-årig fra Vig, kunne mistænkes for at have affyret kanonslag i laden, som havde antændt branden. De blev anholdt og taget med til afhøring på stationen.

På stedet holdt en bil, som tilhørte den 22-årige. I bilen blev fundet 30 ulovlige kanonslag, som de anholdte erkendte tilhøre dem begge. De blev derfor sigtet for at overtræde fyrværkeriloven og for beredskabsloven om uforsigtighed med ild. De ulovlige kanonslag blev beslaglagt og vil blive destrueret.

De to mænd begge løsladt tidligt lørdag morgen, men kan forvente at høre mere fra politiet i deres sager.

Færdselsuheld – Holbækmotorvejen, Holbæk

Kl. 16.44 kørte en 21-årig mand fra Humlebæk i en personbil fra Holbækmotorvejen ad afkørsel 20 Holbæk V frem mod rundkørslen for enden af afkørslen. Under nedbremsningen smuttede hans fod fra bremsepedalen, så han med lav hastighed påkørte bagenden af en personbil, som en 54-årig kvinde fra Svinninge førte lige foran.

Ingen af parterne kom til skade ved sammenstødet, som politiet blot registrerede omstændighederne ved.

Færdselsuheld – Hvalsøvej / Mølleskovvej, Store-Merløse – Holbæk

Kl. 07.29 var en bilist forulykket på Hvalsøvej ved Mølleskovvej, så både en ambulance og politiet rykkede ud til uheldsstedet.
En 40-årig kvinde fra Havdrup var som fører af en personbil sluppet uskadt fra uheldet, der skete under hendes kørsel ad Hvalsøvej mod øst. Ved Mølleskovvej mistede hun kontrollen over sin personbil og påkørte et vejskilt på et helleanlæg på vejen. Bilen ramte yderligere en lygtepæl, inden den kørte ud over en skrænt og standsede på en mark.
Ingen øvrige trafikanter var involveret, så politiet registrerede blot omstændigheder ved uheldet.

Færdselsuheld – Ringstedvej – Kvanløse – Holbæk

Kl. 13.02 skete et færdselsuheld, da en 74-årige kvinde fra Nykøbing Sjælland, som kom kørende i sin personbil mod nord ad Ringstedvej af ukendte årsager krydsede over i modsatte vognbane og påkørte en personbil, som kom kørende i sydgående retning, og som blev ført af en 76-årig mand fra Holbæk. Dette medførte, at den 76-årige mandlige bilist påkørte en bil, ført af en 42-årig mand fra Kalundborg, som kom kørende i sydlig retning. Den 74-årig kvinde pådrog sig alvorlige skader ved uheldet og blev kørt på sygehuset for at få behandling for sine skader. Den 42-årige blev også kørt til tjek på sygehuset, men var ikke kommet til skade, og den 76-årige mand slap uskadt fra uheldet. Den 74-årige kvinde skal afhøres til sagen, når hun er klar til det.

Groft hærværk i opgang – Ladegårdsparken Vest, Holbæk

Kl. 11.25 fik politiet en anmeldelse fra personalet hos boligselskabet for Ladegårdsparken Vest om, at der ifølge overvågningen i bebyggelsen var sket en sprængning i opgangen lige omkring nytårsskiftet.
Politiet kiggede nærmere på opgangen og kunne konstatere, at ruder i indgangsdøren var blevet ødelagt, og at videoovervågningen i området afslørede noget, der havde givet et kraftigt lysglimt, hvilket tydede på en slags sprængning. En sag om groft hærværk efterforskes nu af politiet i et forsøg på at finde frem til nogen, der kan drages til ansvar for de forvoldte skader nytårsaften.

Efterfølgende talte politiet med flere beboere, der følte sig utrygge på grund af den megen brug af fyrværkeri, herunder formentlig kanonslag, hen over nytåret. Beboernes oplevelser og observationer nytårsaften vil naturligt også indgå i efterforskningen af hærværkssagen.

Gæst skulle bortvises, men blev anholdt – Kongsgårds Alle, Holbæk

Kl. 15.40 kørte en patrulje til Kongsgårds Alle i Holbæk, hvor en 21-årig mand fra Holbæk, der var på besøg på stedet havde skabt utryghed og skulle bortvises. Politiet traf den stærkt påvirkede gæst, som blve udadreagerende over for patruljen. Han blev anholdt, men gjorde modstand, da han skulle anbringes i patruljebilen, hvor han spyttede mod den ene betjent, der blev ramt på armen.

Den anholdte 21-årige mand blev taget med til Politigården i Roskilde, hvor han blev sat til afrusning i detentionen. Han blev sigtet for vold mod tjenestemand, da at spyt anses som vold. Han blev løsladt senere på aftenen, men vil høre mere fra politiet i sagen.

Humanitær eftersøgning – Engvang, Holbæk

Kl. 16.02 fik politiet en anmeldelse om, at en 6-årig franks pige var forsvundet i området, efter at hun havde været ude at lege. Hun var sidst blevet set kl. ca. 14.30, og de pårørende vidste nu ikke, hvor hun befandt sig.

Politiet iværksatte en humanitær eftersøgning i området med flere patruljer, der dog allerede kl. ca. 16.20 fandt pigen i Engvang, men ved den forkerte opgang, efter at en mand havde taget kontakt til den vildfarne pige i området.

Hun var i god behold og havde blot ikke kunnet finde retur til det sted, hvor familien opholdt sig i Engvang, da legeaftalen udendørs med en anden pige var afsluttet.

Humanitær eftersøgning – Holbæk

Politiet iværksatte lørdag eftermiddag en humanitær eftersøgning af en 49-årig kvinde fra Holbæk, som lørdag formiddag havde lånt en bil til et privat ærinde. Da hun efter flere timer ikke var kommet retur, havde familien fået en bekymring for hendes ve og vel.

Politiet iværksatte derfor en eftersøgning af kvinden ved kontakt til relevante personer i et forsøg på at få klarlagt hendes opholdssted, ligesom hun også blev efterlyst offentlig via Twitter, så offentligheden kunne kigge efter hende og den bil, hun formentlig var kørende i.

Den savnede vendte dog selv retur sent om aftenen nytårsdag, hvorefter eftersøgningen af hende blev indstillet.

Kanonslag i bil – Landevejen, Gislinge, Holbæk

Kl 22.05 standsede politiet en personbil ført af en 18-årig mand fra Holbæk, da der var mistanke om, at han var påvirket af euforiserende stoffer. Det valgte den 18-årige at erkende, og ved ransagning af hans bil fandt patruljen desuden 12 kanonslag i bilen. Den 18-årige blev også fundet i besiddelse af en foldbar lommekniv, som blev konfiskeret på stedet.

Kniv i bil – Omfartsvejen, Holbæk

Kl 00.25 standsede politiet en bil ført af en 22-årig mand fra Kalundborg-egnen. I sidedøren lå en foldekniv, som blev konfiskeret på stedet.

Søndag-mandag

Narkokørsel – Landevejen, Gislinge – Holbæk

Kl. 23.30 anholdt og sigtede politiet en 25-årig mand fra Nykøbing Sj. for narkokørsel i en personbil, som han førte ad Landevejen i Gislinge. Han blev bragt til et sygehuset, hvor han ved årsskiftet i politiets varetægt fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Narkokørsel – Rørvangsparken, Holbæk

Kl. 10.08 blev en 52-årig kvinde fra Holbæk sigtet for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil ad Rørvangsparken i Holbæk. Hun fik i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Narkokørsel – Vandtårnsvej, Holbæk

Kl. 21.20 blev en 29-årig mand fra Holbæk anholdt i forbindelse med en sigtelse for kørsel i narkotikapåvirket tilstand, efter at en narkometertest havde givet udslag for påvirkning af amfetamin under kørslen.

Politiet løslod den 29-årige efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Narkokørsel uden førerret – bil beslaglagt – Skovvejen, Mørkøv – Holbæk

Kl. 05.40 bemærkede en patrulje en modkørende personbil køre ad Skovvejen i vestlig retning med en kvinde på førersædet. Da bilisten opdagede, at politiet ville foretage en kontrol og kørte bagefter, blev hastigheden sat op, indtil en parkeringslomme blev nået. Her kunne politiet se heftig aktivitet inde i bilens kabine, således at der nu sad en mand på førersædet ved politiet henvendelse ved bilen.

Manden på førersædet var en 30-årig mand fra Høng, som ikke havde nogen sikkerhedssele på. På passagersædet foran sad en kvinde også uden sikkerhedssele. Hun blev identificeret som en 22-årige kvinde fra Slagelse, som politiet anså for at have været fører af bilen.

Kvinden havde ikke nogen førerret, som var blevet inddraget af politiet tidligere i 2022 i forbindelse med en verserende færdselssag, hvorfor hun nu blev sigtet for kørsel uden førerret. Endvidere blev hun mistænkt for at være påvirket af euforiserende stoffer (hash), så hun blev også sigtet for narkokørsel.

I bilen fandt politiet en lille klump hash og et kanonslag, som den 30-årige mand erkendte at være ansvarlig for, så han blev sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer og fyrværkeriloven.

Den 22-årige kvinde blev anholdt med henblik på udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, hvilket hun var uforstående overfor, idet hun nægtede at have fører af køretøjet.

Politiet kunne endvidere meddele den 22-årige kvinde, som var ejer af personbilen, at bilen ville blive beslaglagt på grund af flere verserende sager om narkokørsel og nu også kørsel uden førerret. Beslaglæggelsen ønskede den 22-årige forelagt for Retten i Holbæk, hvor en dommer nu skal tage stilling til, hvorvidt politiet havde hjemmel til at beslaglægge hendes bil.

Den 22-årige blev løsladt efter udtagelse af blodprøven og vil høre nærmere fra politiet, når der er taget stilling til beslaglæggelsen af bilen, og når analyseerklæringen fra blodprøven foreligger.

Overtrædelse af ordensbekendtgørelsen – Nygade, Holbæk

Kl. 01.55 anholdt politiet en 24-årig mand, som blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, da han lavede ballede ved et diskotek. Manden, som var påvirket af alkohol, tilbragte nogle timer i politiets varetægt, inden han blev løsladt til gaden. Han vil høre nærmere i sagen på et senere tidspunkt.

Mandag-tirsdag

Påvirket bilist – Valdemar Sejrsvej, Holbæk

Kl 21.15 standsede politiet en personbil, da der var mistanke om, at føreren var påvirket af euforiserende stoffer. Den 28-årige mand fra Odsherred, der var fører af bilen, blev taget med på sygehus til udtagelse af blodprøve. Det viste sig samtidigt, at han ikke havde kørekort, da han var frakendt førerretten. Manden var samtidigt i besiddelse af et større kontantbeløb, og en stor del af pengene blev beslaglagt, da han havde gæld til det offentlige.

Spiritus-/narkokørsel – Landevejen, Gislinge – Holbæk

Kl. 02.52 blev en 54-årig kvinde fra Hørve sigtet for både spiritus- og narkokørsel i en personbil, som hun førte ad Landevejen i Gislinge. I forbindelse med en kortvarig anholdelse fik hun udtaget blodprøver til undersøgelse for både alkohol og euforiserende stoffer.

Tilsyn ved Holbæk station medførte to sager – Jernbaneplads, Holbæk

Kl. 21.17 foretog en patrulje et tilsyn i området ved Holbæk togstation som en præventiv indsats over for personer, der færdes på stedet.
I ventesalen traf politiet en 15-årig dreng fra København og en 15-årig pige fra Holbæk. Drengen havde knap et gram hash på sig og fremstod i øvrigt påvirket af euforiserende stoffer, og pigen havde en lille foldekniv uden noget anerkendelsesværdigt formål på sig.

Begge blev sigtet for overtrædelse af hhv. lov om euforiserende stoffer og knivloven, hvorefter politiet underrettede deres værger om sagerne mod dem. Endvidere udfærdigede politiet også en rapport til de sociale myndigheder i de unges hjemkommuner. Senere vil de begge og deres værger høre nærmere fra politiet i anledning af sagerne mod dem.

Unge sprængte postkasse – Byvej, Gislinge – Holbæk

Kl. 19.28 anmeldte en husejer, at hans postkasse og hoveddør var blevet ødelagt af et kanonslag, og at nogle drenge formentlig stod bag hærværket. En patrulje kørte til Gislinge, hvor de fandt frem til to 14-årige drenge fra lokalområdet, som kunne mistænkes i sagen. Drengenes forældre blev kontaktet, og hos den ene dreng fandt politiet 17 kanonslag i en kasse, som blev beslaglagt. Drengene erkendte forholdet, selvom de ikke kunne blive enige om, hvem som havde kastet kanonslaget. Da de er under den kriminelle lavalder kan de ikke straffes, men de sociale myndigheder blev orienteret om sagen. Drengene kan forvente et erstatningskrav for de skader kanonslaget forårsagede.

Indbrud i perioden

Stokkebjergvej, Jyderup
Skovbrynet, Jyderup
Æblegården, Holbæk

Foto: ABW