Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2022/12/13 til 2022/12/27.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Spirituskørsel – Holløsevej, Nørre Jernløse, Regstrup – Holbæk

Kl. 17.37 anholdt og sigtede politiet en 26-årig mand fra Regstrup for spirituskørsel i en personbil ad Holløsevej. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve.

Vold – Jernbaneplads, Holbæk

Kl. 18.10 fik politiet flere anmeldelser om en mand, der ved Holbæk togstation optrådte truende over for personer med ærinde på togstationen. Til sidst havde manden ifølge vidner slået en mand umotiveret i ansigtet.
Politiet fik området kontakt til en spirituspåvirket, 30-årig mand fra Randers, som blev anholdt og sigtet for vold, idet politiet fik klarlagt, at en 25-årig mand fra Holbæk umotiveret var blevet slået i ansigtet af ham.
Ved visitationen af den anholdte fandt politiet ham i besiddelse af en kniv, som han medbragte uden noget anerkendelsesværdigt formål, så den 30-årige fik i forbindelse med beslaglæggelse af kniven yderligere en sigtelse for overtrædelse af knivloven.
Efter afhøring til de to sager løslod politiet den 30-årige, som dog kan forvente at høre nærmere fra politiet, når sagerne skal afgøres.

Vold i nattelivet udløste et forbud – Vestergade, Holbæk

Kl. 00.05 havde en 51-årig mand fra Store-Merløse en mindre kontrovers med en 19-årig kvinde fra Holbæk, som havde skubbet til inde på en restauration. Dørmændene ønskede derfor ikke at have den 51-årige som gæst længere og førte ham mod udgangen.

Undervejs hertil lykkedes det den 51-årige at slå ud efter og ramme den 19-årige, der blev ramt af et slag i ansigtet, så hun fik en hævelse og misfarvning.

Den 51-årige blev ved politiets ankomst anholdt og sigtet for vold mod den 19-årige kvinde, men senere på natten løsladt efter afhøring til sagen. Den 51-årige blev samtidig gjort bekendt med, at han i medfør af restaurationsloven blev meddelt et forbud mod at være gæst på den pågældende restauration de næste to år. Han vil senere høre nærmere fra politiet i anledning af sigtelsen for vold mod kvinden.

Færdselsuheld – Holbæk Have, Holbæk

Kl 14.05 skete der et færdselsuheld, da en 19-årig lokal mand kom kørende i sin personbil og ramte ind i bagenden på en holdende bus. Den 19-årige valgte at køre fra stedet, men en forbipasserende, der så uheldet, fulgte efter hans bil og så, at den unge mand parkerede på en p-plads og gik fra stedet. En patrulje kørte til bilens ejers adresse, hvor man fandt den 19-årige, der erkendte, at han havde ramt bussen.

Færdselsuheld – Hvalsøvej / Mølleskovvej, Store-Merløse – Holbæk

Kl. 07.29 var en bilist forulykket på Hvalsøvej ved Mølleskovvej, så både en ambulance og politiet rykkede ud til uheldsstedet.
En 40-årig kvinde fra Havdrup var som fører af en personbil sluppet uskadt fra uheldet, der skete under hendes kørsel ad Hvalsøvej mod øst. Ved Mølleskovvej mistede hun kontrollen over sin personbil og påkørte et vejskilt på et helleanlæg på vejen. Bilen ramte yderligere en lygtepæl, inden den kørte ud over en skrænt og standsede på en mark.
Ingen øvrige trafikanter var involveret, så politiet registrerede blot omstændigheder ved uheldet.

Færdselsuheld – Odsherredvej / Gl. Nykøbingvej, Svinninge, Nørre-Asmindrup – Odsherred

Kl. 07.53 var to bilister stødt sammen i krydset Odsherred – Gl. Nykøbingvej, så to ambulancer var sendt til uheldsstedet.

Det viste sig, at en 88-årig mand fra Vig var kørt i en personbil ad Gl. Nykøbingvej mod nord frem til krydset ved Odsherredvej, hvor han ville fortsætte ligeud.

Efter passage af vigelinjen blev den 88-åriges bil under passagen af Odsherredvej påkørt på sin venstre side af en anden personbil, som en 46-årig kvinde fra Kalundborg førte ad Odsherredvej mod nordøst.

Den 88-årige blev bragt til skadestuen til undersøgelse, men sluppet uden behandlingskrævende skader. Også den kvindelige bilist slap fra uheldet uden skader.

Politiet optog rapport om sammenstødet for at få klarlagt de nærmere omstændigheder, idet vejene i området var glatte efter nattens snefald.

Indbrud i pakkeboks – Bygaden, Kundby. Holbæk.

Kl 01.57 blev det anmeldt, at to mænd i en mørk varevogn havde parkeret ved pakkeboksen ved et supermarked og tvunget nogle rum i boksen op. De havde på den måde forsynet sig med et ukendt antal pakker, før de forsvandt fra stedet igen. Flere patruljer blev sendt til stedet, men det lykkedes dem ikke at finde gerningsmændene. Efterforskningen skal nu vise, om det er muligt at finde frem til de to mænd. I den forbindelse efterlyser politiet vidner, der trods det sene tidspunkt, har bemærket de to mænd eller varevognen.

Kanonslag i bil – Landevejen, Gislinge, Holbæk

Kl 22.05 standsede politiet en personbil ført af en 18-årig mand fra Holbæk, da der var mistanke om, at han var påvirket af euforiserende stoffer. Det valgte den 18-årige at erkende, og ved ransagning af hans bil fandt patruljen desuden 12 kanonslag i bilen. Den 18-årige blev også fundet i besiddelse af en foldbar lommekniv, som blev konfiskeret på stedet.

Kniv i bil – Omfartsvejen, Holbæk

Kl 00.25 standsede politiet en bil ført af en 22-årig mand fra Kalundborg-egnen. I sidedøren lå en foldekniv, som blev konfiskeret på stedet.

Narkokørsel – Ladegårdsparken Øst, Holbæk

Kl. 00.56 blev en 26-årig mand fra Holbæk sigtet for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, som han var fører af i Ladegårdsparken Øst.
Da politiet mistænkte ham for at være påvirket af ulovlige stoffer under kørslen, blev han sigtet for narkokørsel og fik i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Når analyseerklæringen foreligger, vil den 26-årige høre nærmere fra politiet.

Overtrædelse af ordensbekendtgørelsen – Nygade, Holbæk

Kl. 01.55 anholdt politiet en 24-årig mand, som blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, da han lavede ballede ved et diskotek. Manden, som var påvirket af alkohol, tilbragte nogle timer i politiets varetægt, inden han blev løsladt til gaden. Han vil høre nærmere i sagen på et senere tidspunkt.

Påvirket bilist – Valdemar Sejrsvej, Holbæk

Kl 21.15 standsede politiet en personbil, da der var mistanke om, at føreren var påvirket af euforiserende stoffer. Den 28-årige mand fra Odsherred, der var fører af bilen, blev taget med på sygehus til udtagelse af blodprøve. Det viste sig samtidigt, at han ikke havde kørekort, da han var frakendt førerretten. Manden var samtidigt i besiddelse af et større kontantbeløb, og en stor del af pengene blev beslaglagt, da han havde gæld til det offentlige.

Spiritus-/narkokørsel – Sports Alle, Holbæk

Kl. 13.10 henvendte en patrulje sig til en mand, som ifølge vidneforklaringer i nogen tid havde siddet i en bil, som manden skiftevis havde tændt og slukket. Endvidere blev han mistænkt for at være for påvirket til lovligt at kunne betjene eller føre køretøjet.

Politiet bemærkede ved kontakten til manden, at han skyndsomt satte bilen i frigear og slukkede for motoren. Der var tale om en 32-årig mand fra Holbæk, som skønnedes særdeles påvirket af alkohol og måske også narkotika, hvorfor han blev sigtet for forsøg på at føre køretøj i den tilstand. Endvidere var den 32-årige i forvejen frakendt kørekortet og måtte derfor ikke sidde bag rattet i et køretøj.

Den 32-årige blev kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af blodprøver til nærmere undersøgelse for både alkohol og euforiserende stoffer.

Da bilen, som den 32-årige befandt sig i, ikke var ejet af ham selv, blev bilens ejer efterfølgende sigtet for at have overladt føringen af køretøjet til en person, som ikke lovligt kunne være fører – selv i ædru tilstand.

Tilsyn ved Holbæk station medførte to sager – Jernbaneplads, Holbæk

Kl. 21.17 foretog en patrulje et tilsyn i området ved Holbæk togstation som en præventiv indsats over for personer, der færdes på stedet.
I ventesalen traf politiet en 15-årig dreng fra København og en 15-årig pige fra Holbæk. Drengen havde knap et gram hash på sig og fremstod i øvrigt påvirket af euforiserende stoffer, og pigen havde en lille foldekniv uden noget anerkendelsesværdigt formål på sig.

Begge blev sigtet for overtrædelse af hhv. lov om euforiserende stoffer og knivloven, hvorefter politiet underrettede deres værger om sagerne mod dem. Endvidere udfærdigede politiet også en rapport til de sociale myndigheder i de unges hjemkommuner. Senere vil de begge og deres værger høre nærmere fra politiet i anledning af sagerne mod dem.

Indbrud i perioden

Sønderstedvej, Tibberup, Tølløse
Æblegården, Holbæk

Foto: ABW