Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2022/11/22 til 2022/12/06.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Hurtigt knallert undersøges – Østrupvej, Ugerløse – Holbæk

Kl. 15.10 standsede politiet en knallert, fordi den tilsyneladende kunne køre væsentligt hurtigere end tilladt. Føreren var en 15-årig dreng fra Ugerløse, som blev gjort bekendt med politiets mistanke om konstruktive ændringer, så knallerten kunne køre hurtigere end tilladt. Endvidere havde den 15-årige glemt at få tegnet en lovpligtig ansvarsforsikring for knallerten, hvilket vil indgå i sigtelserne mod ham, når politiet har fået undersøgt knallerten på et rullefelt til måling af dens mulige kørselshastighed.

18-årig mand sigtet og afhørt i drabssag – Samsøvej, Holbæk

Torsdag kl. 09.00 blev en 18-årig mand fra Odsherred anholdt og taget med til afhøring på politigården i sagen om drabet på den 37-årige gravide kvinde i Holbæk. Den 18-årige blev sigtet for at have en rolle i drabet på kvinden, som torsdag den 3. november 2022 kl. ca. 23.10 blev overfaldet med knivstik foran det plejehjem på Samsøvej i Holbæk, hvor hun arbejdede.

Den 18-årige blev sigtet for medvirken til drabet og afhørt til sagen, men efter grundig juridisk vurdering blev der ikke fundet grundlag for at fremstille den 18-årige i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling. Han blev derfor løsladt senere på dagen, men er fortsat sigtet, mens efterforskningen i sagen fortsætter.

En 24-årig mand og en 33-årig kvinde har siden den 8. november været varetægtsfængslet i drabssagen, og de vil den 6. december 2022 ved et retsmøde i Retten i Holbæk få behandlet spørgsmålet om fortsat varetægtsfængsling.

Arbejdsulykke – Roskildevej, Ll. Grandløse, Holbæk

Kl. 07.04 undersøgte politiet en tilskadekomst på en arbejdsplads, idet en mand var kommet til skade.

Det viste sig, at en 24-årig mand fra Viborg under sit arbejde som tømrer og i forbindelse med brug af en sømpistol havde “skudt” sig selv i det ene ben. Et søm var gået gennem huden, så tømreren kom på skadestuen til nødvendig behandling herfor.

Politiet har nu skrevet en rapport om ulykken, så Arbejdstilsynet og politiet i fællesskab senere kan afgøre, hvorvidt nogen kan drages til ansvar for ulykken.

Bil endte i have – Tornbrinken, Jyderup, Holbæk

Kl. 21.21 fik politiet anmeldelse om, at en bil var kørt ind i deres have på Tornbrinken, og føreren var stukket af i retning mod Bakkedraget. En hundepatrulje kørte frem, og gik spor med hunden i håbet om at finde frem til føreren, men uden resultat. Bilen blev undersøgt og bilens ejer kontaktet. Politiet forsøger nu at finde frem til, hvem som kørte bilen på uheldstidspunktet, så pågældende kan stilles til ansvar for de skader han forårsagede.

Fupopkald afsløret – Holbæk

Kl. 11.23 ønskede en 81-årig kvinde fra Holbæk at gøre politiet og andre opmærksomme på et mistænkelige telefonopringning, som hun havde modtaget omtrent en time tidligere.
En fremmed mand havde oplyst, at den 81-årige skulle have penge tilbage i pension, hvorfor han ønskede hendes kontonummer oplyst inden overførsel af pengene.
Den 81-årige ønskede ikke at oplyse sit bankkontonummer og havde derefter afbrudt forbindelsen.

Politiet har noteret sig fupopkaldet og glæder sig over, at den 81-årige gennemskuede, at der var tale om et forsøg på svindel, idet et pensionsselskab eller Udbetaling Danmark har oplysninger om borgeres NEM-konto, som penge i givet fald vil blive overført til.

Færdselsuheld – L. C. Worsøesvej, Holbæk

Kl. 15.59 var to bilister stødt sammen på L. C. Worsøesvej, så det ene spor blev spærret, og der lå glasskår på kørebanen.

Det viste sig, at en 36-årig mand fra Ringsted som fører af en personbil for sent havde opdaget, at trafikken foran ham var gået i stå i den tætte trafik frem mod rundkørslen ved Roskildevej. Han påkørte derfor bagende af en personbil, som 66-årig mand fra Holbæk var fører af.

Ingen af parterne kom til skade ved uheldet, som politiet blot registrerede omstændighederne ved.

Færdselsuheld – Ringstedvej, Holbæk

Kl. 17.00 måtte politiet igen rykke ud til et færdselsuheld, der var sket formentlig som følge af uopmærksomhed på Ringstedvej tæt på en af rundkørslerne ved Holbækmotorvejen.

En 66-årig mand fra Holbæk opdagede som fører af en personbil for sent, at den forankørende personbil ført af en 59-årig mand fra Hørve bremsede. Den 66-årige påkørte derfor bagenden af den forankørende bil, men ingen af parterne kom til skade ved sammenstødet. Begge parter var kørt i nordlig retning på Ringstedvej.
Politiet registrerede blot omstændighederne og parterne i uheldet.

Færdselsuheld – Valdemar Sejrsvej / Havnevej / Kalundborgvej, Holbæk

Kl. 19.45 var to bilister stødt sammen i det lysregulerede vejkryds Valdemar Sejrsvej – Havnevej – Kalundborgvej, hvor bilerne fortsat skulle være.

Det viste sig, at en 19-årig mand fra Eskebjerg i en personbil var kørt ad Valdemar Sejrsvej mod nord frem til lyskrydset, hvor han ville svinge til venstre ad Kalundborgvej mod vest.

Under svingningen blev han påkørt af en anden personbil, som en 56-årig kvinde fra Taastrup førte ad Havnevej mod syd i den hensigt at fortsætte ligeud i krydset og videre ad Valdemar Sejrsvej mod syd.

Ingen af parterne kom til skade ved sammenstødet, og et bugseringskøretøj sørgede for at få flyttet de implicerede køretøjer. Politiet har optaget rapport om uheldet ud fra en mistanke om, at færdselsloven kan være blevet overtrådt.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Ny Bjergbyvej, Mørkøv – Holbæk

Kl. 01.02 vågnede en 37-årig kvinde fra Mørkøv af et højt brag ved sin bopæl, hvor en bilist var forulykket, så hun slog alarm.

Det viste sig, at en 20-årig mand fra Jyderup var kørt ad Ny Bjergbyvej mod syd, hvor han af ukendte årsager mistede kontrollen over sin personbil. Han påkørte herefter et hegn og en busk ved den 37-åriges bopæl.

Politiet kunne konstatere, at den 20-årige var uskadt, men påvirket af alkohol, hvorfor han blev sigtet for spirituskørsel og fik i den anledning udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Alkometertesten indikerede, at den udtagne blodprøve vil vise en så høj alkoholkoncentration i blodet, at politiet fandt grundlag for straks at inddrage den 20-åriges førerret. Han må således ikke længere være fører af et køretøj, hvortil et kørekort kræves.

Hærværk – Kalundborgvej, Holbæk

Kl. 13.30 rykkede politiet ud til jernbanen ved Kalundborgvej med baggrund i et par anmeldelser om to unge mænds graffitimaleri på et elskab.
Politiet fik hurtigt øje på den ene unge mand, der stak af med politiet bagefter, så politiet måtte bede Bane Danmark om at indstille togdriften, mens politiet arbejdede i området.
Den ene af de to graffitimalere blev hurtigt løbet op, mens det lykkedes den anden at forsvinde væk i området.

Politiet fik dog hurtigt identificeret den anden mistænkte i sagen, så Bane Danmark kunne genoptage togdriften kort efter kl. 14.00.
De to mistænkte og tilbageholdte i sagen var en 13-årig dreng fra Ugerløse og en 14-årig dreng fra Holbæk, der kunne mistænkes for hærværk i form af graffiti på et elskab på området ved jernbanesporet.
Ingen af de to drenge kunne sigtes for hærværk, fordi de begge er under den kriminelle lavalder på 15 år. De blev dog begge afhørt til sagen under overværelse af deres respektive værger, der blev orienteret om sagens videre forløb, herunder en kommende underretning til de sociale myndigheder om sagen.

Hærværk, vold og trusler mellem bekendte – Kundby, Svinninge – Holbæk

Kl. 09.21 fik politiet en anmeldelse fra en 47-årig mand, som på sin bopæl var blevet overfaldet af en anden mandlig bekendt, mens hans 42-årige kvindelige bekendte opholdt sig hos anmelderen. Den mandlige bekendte havde efterfølgende forladt anmelderens bopæl.

Politiet fik anholdt en 47-årig mand på dennes bopæl som mistænkt i flere sager. Han havde indledningsvist knust en rude på anmelderens bopæl for at skaffe sig adgang til hans bolig. Efterfølgende var anmelderen blevet overfaldet og slået med et slagvåben, hvorefter anmelderen havde forsvaret sig.

Da slagsmålet var stoppet, udtalte den nu anholdte sig truende over for anmelderen, inden den nu anholdte havde forladt anmelderens bopæl.

Den 42-årige kvinde havde ikke lidt overlast, og hendes tilstedeværelse på anmelderens adresse skyldtes et midlertidigt husly på grund af problemer med at komme ind på den anholdtes bopæl. Det havde den anholdte taget ilde op og formentlig derfor opsøgt hendes opholdssted hos anmelderen.

Den anholdte blev afhørt til sager om hærværk, grov vold og trusler på livet, men blev efterfølgende løsladt senere på dagen. Han er fortsat sigtet i sagerne, der udspillede sig i et lokalt miljø blandt personer, der alle har et kendskab til hinanden.

Indsats mod social dumping – Holbæk / Lejre

Udlændingeafdelingen hos Midt- og Vestsjællands Politi foretog mandag formiddag en kontrol af en byggeplads lidt syd for Holbæk by sammen med Skattestyrelsen, Arbejdstilsynet og Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI).

Myndighederne traf otte udenlandske arbejdere, hvoraf de fem var fra Bosnien-Hercegovina med kroatiske opholdstilladelser, en mand fra Serbien og to mænd fra Kosovo-Albanien med svenske opholdstilladelser.

Kun serberen og de to mænd fra Kosovo-Albanien skal en tur forbi politistationen i Roskilde for at fremvise deres originale identitetsdokumenter, som de ikke kunne fremvise på selve byggepladsen. Trods disse mindre alvorlige mangler fra de tre mænds side fandt ikke grundlag for hverken at sigte eller frihedsberøve nogen af de udenlandske arbejdstagere.

I Hvalsø i Lejre kommune blev endnu en byggeplads kontrolleret efterfølgende, men her var kun danskere beskæftiget, så politiet fandt ikke grundlag for at foretage sig yderligere på denne byggeplads.

Myndighedernes kontrol af forskellige arbejdspladser inden for forskellige brancher er et led i indsatsen mod social dumping og ulovlig arbejdskraft i Danmark.

Mulig vold mellem bekendte – Holbæk

Kl. 21.31 tilkaldte en kvindelig bekendt til en 37-årig mand fra Holbæk en ambulance, idet den 37-årige havde det dårligt efter et muligt overfald under et besøg hos en 55-årig mands adresse i Holbæk.
Den 37-årige blev bragt til skadestuen, men senere overført til et andet hospital i København til behandling for alvorlige kvæstelser i hovedet.
Politiet fik klarlagt, at den tilskadekomne sammen med den kvindelige bekendte havde været på besøg hos den 55-årige, hvor en 40-årig mand fra Holbæk også kom på besøg.
Alle var mere eller mindre påvirkede af alkohol, da der opstod en diskussion mellem den 37-årige og den 40-årige gæst. Herunder var der blevet skubbet til hinanden, så den 37-årige var faldet. Det havde han ifølge andre tilstedeværende også gjort forinden på grund af sin påvirkning af alkohol.
Politiet besluttede at foretage anholdelse af den 40-årige, som blev sigtet for vold i anledning af diskussionen og skubberiet mod den 37-årige, så han muligvis fik slået sig eller forværret de skader, han måske tidligere havde pådraget sig ved sine fald.
Der var ikke grundlag for fremstilling af den anholdte i et grundlovsforhør, så han blev løsladt efter afhøring til sagen. Efterforskningen i sagen fortsætter for at få klarlagt, hvad der rent faktisk er sket på den 55-åriges bopæl og herunder, hvorvidt nogen af den 37-åriges skader skyldes en strafbar handling eller hans egen uforsigtighed.

Narkokørsel – Hovedgaden, Svinninge – Holbæk

Kl. 01.05 anholdt og sigtede politiet en 28-årig kvinde fra Næstved for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil på grund af en mistanke om, at hun var påvirket under kørslen.

Den 28-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, og hun vil høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

Narkokørsel – Valdemar Sejrsvej, Holbæk

Kl. 23.30 blev en 22-årig mand fra Holbæk sigtet for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, efter at politiet kunne mistænke ham for at være påvirket under kørslen.
Den 22-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Narkokørsel uden kørekort – Valdemar Sejrsvej, Holbæk

Kl.18.50 blev en bilist stoppet rutinemæssigt på Valdemar Sejr i Holbæk. Bag rattet sad en 29-årig mand fra Holbæk, som ikke burde befinde sig der, da han aldrig havde bestået en køreprøve. En narkometertest viste positiv for euforiserende stoffer, så han blev anholdt og sigtet for at køre uden kørekort i påvirket tilstand. Efter at have fået udtaget en blodprøve blev han løsladt, og nu afventer politiet svaret på prøven. Herefter vil han få besked om sagens videre gang.

Panttyv stoppet – Spånnebæk, Holbæk

Kl. 17.08 anmeldte personalet i Netto, at en mand var gået ind i på deres lager, hvor han havde stjålet en sæk med pantflasker. En patrulje kørte til stedet, hvor den mistænkte, en 28-årig mand fra Holbæk, blev stoppet med sækken i hånden på vej væk fra butikken. Den 28-årige blev sigtet for tyveri af pant, som han erkendte at have gjort grundet økonomiske problemer. Posen med pant blev leveret retur til butikken, som derfor ikke have et erstatningskrav. Den 28-årige fik lov til at gå efter endt afhøring, men kan forvente en bøde i sagen.

Påvirket bilist – Gl Ringstedvej, Holbæk.

kl 19.17 standsede politiet en personbil ført af en 25-årig mand fra Hedehusene, da der var mistanke om, at manden var påvirket af euforiserende stoffer, hvad han da også godt kunne erkende. Han blev også medtaget til sygehuset til udtagning af blodprøve.

Påvirket bilist fik taget bil og penge – Skovvejen, Holbæk

Kl. 00.09 blev en 33-årig mand fra Letland stoppet rutinemæssigt på Skovvejen i Holbæk. Bilisten viste sig at være påvirket af spiritus over det tilladte, så han blev anholdt for at få udtaget en blodprøve. Den 33-årige havde desuden ikke et gyldigt kørekort, og da han havde kørt gentagne gange kunne politiet beslaglægge hans bil med henblik på konfiskation. Kører man bil uden kørekort tre gange inden for tre år er reglerne om konfiskation af køretøjet opfyldt. Han blev sigtet for spirituskørsel uden førerret.

Den 33-årige mand var desuden i besiddelse af et ikke ubetydeligt femcifret beløb. Han skyldte penge til det offentlige, så pengene blev beslaglagt til sagen. Efter at have afgive en blodprøve blev bilisten anholdt. Han ønskede beslaglæggelsen af penge og køretøj forelagt retten, som nu skal bedømme sagen. Den 33-årige har adresse i Danmark, og han vil senere høre mere i sin sag, når den skal afgøres ved retten. Her vil også den endelige konfiskation af bilen blive behandlet.

Påvirket bilist i besiddelse af kniv – Skovvejen, Mørkøv, Holbæk Kommune

Kl. 13.25 stoppede politiet en personbil ført af en 41-årig mand fra Jyderup, da der var mistanke om, at manden var påvirket af euforiserende stoffer. Manden var desuden i besiddelse af en ulovlig kniv samt en mængde kokain og en pengesum, der indikerede videresalg. Manden blev sigtet for det hele og medtaget til sygehuset til udtagning af blodprøve.

Røg fra tog – Tølløse, Holbæk.

Kl 08.05 kom der anmeldelse om røgudvikling fra et tog på strækningen. Lokoføreren fik evakueret passagererne fra toget. Politi og brandvæsen blev sendt til stedet og kunne konstatere, at der ikke var brand i toget. Der var tilsyneladende alene tale om en teknisk fejl.

Spiritusbilist med frakendt kørekort – Landevejen, Gislinge, Holbæk

Kl.18.00 sigtede og anholdt politiet en 59-årig mand fra Svinninge, som kørte spirituspåvirket i en varebil, da han blev stoppet på Landevejen Gislinge. Den 59-årige var frakendt førerretten frem til år 2025 i en tidligere sag om spirituskørsel fra tidligere på året. Han blev sigtet for at køre påvirket i frakendelsestiden og fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Han vil høre mere om sagens videre gang, når resultatet af blodprøven kommer.

Tricktyverier i supermarkeder – Solrød / Holbæk

Tre anmeldelser om tricktyverier modtog politiet i løbet af onsdagen, idet tre kvinder havde fået stjålet deres pung i forbindelse med diverse afledningsmanøvrer.

En 98-årig kvinde fra Solrød havde kl. ca. 12.20 i et supermarked i Solrød Center fået stjålet sin pung fra en taske på hendes rollator, da hun uden for supermarkedet var i færd med at pakke sine varer. En fremmed mand havde stillet nogle mærkelige spørgsmål omkring noget frugt, hvorefter den 98-årige opdagede, at hende pung var væk, da manden var gået.

Efterfølgende var der blevet hævet 15.000 kr. fra den 98-åriges bankkonto, hvorfor politiet formoder, at hendes PIN-kode må være blevet afluret to mandlige mistænkte i forbindelse med brug af betalingskortet i supermarkedet.

I Holbæk i et supermarked på Sponnebæk havde en 71-årig kvinde fra Holbæk kl. ca. 14.00 fået afledt sin opmærksomhed under indkøb, da en fremmed mand havde stillet hende spørgsmål om nogle kager. Kort efter opdagede den 71-årige, at hendes pung med indhold var stjålet fra en pose i indkøbsvognen. Tyven kunne være en anden end den mand, der afledte hendes opmærksomhed ved at stille nogle spørgsmål.

Kort efter fik politiet endnu en anmeldelse om et tyveri af en pung i Holbæk, hvilket en 84-årig kvinde fra Holbæk var udsat for kl. ca. 14.10 i et supermarked på Slotsvolden. Under indkøb havde en fremmed mand stillet hende nogle spørgsmål om grøntsager, så hendes opmærksomhed på pungen i en pose i indkøbsvognen blev afledt. Pungen med indhold var herunder blevet stjålet på ukendt måde og måske af en anden end den mand, der stillede spørgsmålene.

Den fremmede mand havde i begge tilfælde i Holbæk talt engelsk og vil blive forsøgt identificeret ud fra bl.a. overvågningsmateriale fra de pågældende supermarkeder.

Politiet vil gerne benytte lejligheden til at erindre om at holde øje med sine værdigenstande hele tiden og ikke efterlade tasker og poser uden opsyn i indkøbsvogne. I øvrigt er det også vigtigt at skærme for indtastningen af PIN-koden under brugen af et betalingskort, idet et stjålet betalingskort uden afluret PIN-kode intet er værd for en tyv.

Tyverier fra varebiler – Svinninge – Holbæk

I løbet af den forgangne weekend modtog politiet ikke mindre end 10 anmeldelser om tyverier fra varebiler i Svinninge-området.
Tyverierne var sket på forskellige tidspunkter i løbet af weekenden, men tyven(e) havde i alle tilfælde stort set anvendt den samme fremgangsmåde for at skaffe sig adgang til varerummene på køretøjerne.
Låsen på varebilernes skydedør var blevet opbrudt, hvorefter primært værktøj, men også andre værdifulde genstande var blevet stjålet fra køretøjerne.
Politiet har undersøgt langt de fleste af køretøjerne og afventer nu resultatet af de tekniske spor, som måske kan give oplysninger om mistænkte, der står bag tyverierne.

Politiet vil gerne opfordre borgere med privat videoovervågning til at gennemse overvågningsmaterialet, hvorvidt nogen har foretaget mistænkelig adfærd ved køretøjer i Svinninge-området. Oplysninger herom og oplysninger i øvrigt til brug for efterforskningen i sagerne kan gives til politiet på tlf. 114.

Politiet modtog i løbet af weekenden i alt 19 anmeldelser om tyverier fra varebiler fordelt over hele politikredsen. Hertil skal lægges fire anmeldelser om tyveri fra personbiler i samme periode.

Husk det kriminalpræventive råd: Tøm bilen, før tyven gør det!

Varetægtsfængsling – Trusler og vold – Jyderup – Holbæk

En 39-årig mand fra Jyderup blev varetægtsfængslet foreløbigt til den 20. december 2022 efter fremstilling i et grundlovsforhør i Retten i Holbæk i løbet af fredagen.
Ved retsmødet sigtede anklagemyndigheden ham bl.a. for trusler på livet med et skydevåben over for en forurettet, 33-årig mand, vold og vidnetrusler mod samme mand samt for ulovlig besiddelse af et skarpladt haglgevær.
Sigtelserne havde baggrund i et overfald, der skete torsdag aften kl. ca. 21.50 på Holbækvej i Jyderup, hvor politiet mødte talstærkt op på grund af anmeldelsen om bl.a. brug af et skydevåben.

Voldelig mand – Jernbanevej, Holbæk

Kl. 18.36 måtte politiet igen en tur til området ved togstationen, efter at en dreng og pige begge på 14 år fra Holbæk havde søgt tilflugt i en bus, efter at en voldelig mand havde slået drengen på den ene arm samt udtalt sig truende over for begge.
Under ophold i sikkerhed i bussen alarmerede de politiet, som straks efter fik kontakt til en påvirket, 44-årig mand fra Mørkøv.

Manden blev anholdt og bragt til afrusning i detentionen på politistationen i Roskilde, mens politiet fik klarlagt hændelsesforløbet i de voldelige og truende adfærd over for drengen og pigen.

De sociale myndigheder blev underrettet om sagen, der endte med, at den 44-årig blev sigtet for vold og trusler på livet over for de to 14-årige. Han blev løsladt i løbet af natten og kan nu forvente at blive indkaldt til et retsmøde, når sagerne mod ham skal afgøres.

Voldelig og truende mand – Jernbanevej, Holbæk

Kl. 15.55 fik politiet en anmeldelse om en mand, der umotiveret havde slået tre drenge i tunnelen ved togstationen, så drenge skrækslagne var løbet deres vej. Anmelderen havde holdt øje med manden, der også var truende for alle andre i området.
Manden havde forladt området ved togstationen og bevæget sig mod Ahlgade med anmelderen bagefter, så anmelderen løbende kunne give oplysninger til politiet om, hvor han befandt sig.

Politiet fik således hurtigt kontakt til en påvirket og stadig udadreagerende, 47-årig mand fra Svinninge. Han blev ikke skønnet egnet til at færdes i det offentlige rum, hvorfor han blev anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.
Han blev efter et lægetilsyn anbragt i detentionen til afrusning, men blev løsladt omkring midnat. Senere vil han modtage en besked i sin digitale postkasse om afgørelsen i sagen.

Indbrud i perioden

Nørupvej, Regstrup

Skovhaven, Jyderup
Engvang, Holbæk
Kikhøjparken, Holbæk
Ridebanevej, Udby, Holbæk

Foto: ABW