Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2022/11/09 til 2022/11/22.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Arbejdsulykke – Søbæksparken, Jyderup – Holbæk

Kl. 09.38 var en mand kommet til skade i forbindelse med sit arbejde, så en ambulance var blevet sendt til stedet.

Det viste sig, at en 65-årig mand fra Kalundborg var faldet ned fra en stige, så han havde kvæstet sit ene ben. Ambulancepersonalet bragte ham til et sygehus, hvor han blev indlagt til behandling.

Politiet orienterede Arbejdstilsynet om ulykken og optog rapport herom for at få afklaret, hvorvidt nogen kan drages til ansvar på et senere tidspunkt.

Færdselsuheld – Elverdamsvej, Tølløse – Holbæk

Kl. 14.55 rykkede ambulancepersonale og politiet ud til et færdselsuheld, idet to bilister var stødt sammen på Elverdamsvej ved tilkørslen til Holbækmotorvejen.

Det viste sig, at en 56-årig kvinde fra Slagelse formentlig på grund af et ildebefindende under kørsel i nordlig retning ad Elverdamsvej i en personbil havde påkørt bagende af en anden personbil, som en 45-årig kvinde fra Høng førte i samme retning. Sammenstødet bevirkede, at bilerne endte i hver sin side af vejen og spærrede det sydgående spor.

Ingen af parterne kom til skade som følge af sammenstødet, men den 56-årige blev kørt til kontrol på skadestuen.

Færdselsuheld – Hjortholmvej, Tølløse – Holbæk

Kl. 15.07 anmeldte en 49-årig kvinde fra Ugerløse, at hun var blevet ramt af en bils sidespejl under kørsel på Hjortholmvej tidligere på dagen.
Politiet fik klarlagt, at hun kl. ca. 14.30 var kørt på sin cykel ad Hjortholmvej mod nord til ud for tennisklubbens baner. Her var hun i vejsiden standset helt op for at orientere sig bagud.

Herunder bemærkede hun efter nogle sekunder en hvid personbil kørende ad Hjortholmvej i samme retning nærme sig. Da personbilen passerede, blev den 49-årige kvinde ramt af bilens højre sidespejl, der klappede sammen. Bilisten foretog samtidig et slag mod venstre, men fortsatte sin kørsel videre ad Hjortholmvej i nordlig retning uden at standse og tage kontakt til cyklisten.

Den 49-årige havde ikke umiddelbart pådraget sig en personskade, men havde nu ondt i hoften som følge af påkørslen.

Politiet har optaget rapport om sagen i et forsøg på at få identificeret den hvide personbil og føreren. I den anledning vil politiet gerne i kontakt med enten føreren eller vidner, der kan give oplysninger om bilen og føreren. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Færdselsuheld – Holbækmotorvejen, Roskilde

Kl. 08.58 fik politiet en melding om, at en personbil og en bus var stødt sammen i det østgående spor på Holbækmotorvejen ved Roskilde.
Ingen af parterne var kommet til skade, men sammenstødet bevirkede, at kun et spor var farbart på motorvejen.

Det viste sig, at en 33-årig kvinde fra Aarhus havde skiftet vognbane til højre og herunder ramt ind i venstre side på en bus, som en 54-årig mand fra Samsø førte i samme retning. Efter sammenstødet kørte kvinden på tværs af motorvejen og endte i autoværnet på midten af motorvejen.

Politiet registrerede blot omstændighederne og parterne i uheldet, og motorvejen var atter farbar i alle spor kl. ca. 09.45, da et bugseringskøretøj havde fjernet kvindens personbil.

Færdselsuheld – Landevejen / Søholmvej, Tuse, Holbæk

Kl. 06.10 var to bilister stødt sammen på Landevejen ved sidevejen Søholmvej, så en ambulance var blevet sendt til uheldsstedet.

Det viste sig, at en 34-årig mand fra Borup var kørt ad Landevejen mod vest frem til krydset ved Søholmvej, hvor han standsede før et venstresving ad Søholmvej.
En 70-årig mand fra Holbæk overså dette og påkørte den 34-åriges bil, så der opstod skader på begge biler, herunder et olielæk fra den 70-åriges varebil.

Begge parter blev kørt til kontrol på skadestuen, men de var sluppet uden behandlingskrævende skader ved uheldet, som politiet har optaget rapport om.

Færdselsuheld – mand omkommet – Hagesholmvej, Audebo, Holbæk

Kl. 16.41 slog en forbikørende, mandlig bilist alarm, idet bilisten på Hagesholmvej ved et skarpt sving ved en kanal kunne se nogle hjulspor, der fortsatte ligeud mod kanalen. Heri lå et køretøj på hovedet og kun hjulene over vandet.
Redningspersonalet fik undersøgt bilen, hvorfra en livløs mand blev reddet ud. En læge fra den tilkaldte lægehelikopter kunne efterfølgende konstatere, at manden var afgået ved døden.
En bilinspektør blev tilkaldt til at undersøge uheldsstedet og omstændighederne herved, hvorefter den foreløbige konklusion er, at bilisten efter kørsel ad Hagesholmvej i østlig retning er fortsat ligeud i det skarpe vejsving, så han havnede i kanalen.
Den omkomne blev identificeret som en 54-årig mand fra Holbæk, hvis pårørende er underrettet. Ingen øvrige trafikanter var involveret i ulykken.

Hashfund i handskerum – Holbækvej, Svinninge – Holbæk

Kl. 20.37 var en patrulje fra operativ forebyggelse på gaden i Svinninge, hvor de ved en tankstation stoppede en bil i en rutinekontrol. Det viste sig at give pote, da betjentene under en ransagning af bilen fandt en stor klump hash i handskerummet. En 21-årig mand fra Birkerød blev sigtet for at besidde 36,39 gram hash, der blev beslaglagt med henblik på destruktion. Den 21-årige fik herefter lov til at gå, men vil senere høre mere i sin sag.

Indbrud hos optiker – Jernbanevej, Tølløse – Holbæk

Kl. 02.42 anmeldte et alarmselskab, at der havde været indbrud i en optikerbutik i Tølløse. Døren til forretningen var opbrudt og der var stjålet dyrt optikerudstyr, værktøj og en del briller. Overvågningen fra butikken viste en mørk personbil, som kørte op foran facaden. To personer brød herefter døren op og fik adgang til forretningen.

De to mænd beskrives som:

A: Mand, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Iført: Sort maskering med en åbning for øjnene, blå dynejakke, grå/sort arbejdshandsker, grå cowboybukser med et sort bælte og sorte sko med en hvid hæl og hvide snørebånd,

B: Mand, Kropsbygning: Kraftig af bygning, Iført: Blå maskering, sort T-shirt, brun læderjakke, gule/grønne handsker, sorte bukser, sorte sko.

Bilen de kørte i er en ældre mørk personbil med fem døre og lyse alufælge.

Politiet foretog en grundig gerningsstedsundersøgelse i forretningen, og efterforsker nu sagen. Vidner som har set personer eller køretøjer omkring Jernbanevej i Tølløse natten til onsdag bedes kontakte politiet med oplysninger i sagen på tlf. 114.

Knivloven – Valdemar Sejrsvej, Holbæk

Kl. 00.25 på Valdemar Sejrsvej i Holbæk. stoppede en patrulje en bil med fire unge mennesker fra lokalområdet rutinemæssigt. I bunden af bilen blev fundet en dolk med en bladlængde på 17 cm, som en 20-årig mand erkendte tilhørte ham. Da den 20-årige ikke havde en anerkendelsesværdigt formål til at besidde kniven, blev han sigtet for at overtræde knivloven. Patruljen visiterede alle i bilen, men der blev ikke fundet yderligere ulovligt. Den ulovlige kniv blev beslaglagt, og den 20-årige kan forvente at høre mere fra politiet i sagen.

Mand anholdt for uorden – Nygade, Holbæk

kl. 19.24 fik politiet anmeldelse om, at en fuld mand skabte utryghed ved et spisested i Nygade, da han gik og antastede folk og ville holde om dem. En patrulje kom frem og traf en 32-årig mand fra Hørve, som var så påvirket af alkohol, at han ikke var egnet til at færdes på gaden. Han blev derfor taget med i detentionen til afrusning og senere løsladt. Han blev ikke sigtet for noget i den forbindelse.

Narkobilist uden kørekort skyldte skylden på familiemedlem – Malthesminde, Vipperød – Holbæk

Kl. 10.16 standsede politiet en personbil, som blev ført af en mand, der kunne mistænkes for at være påvirket af narkotika under kørslen. Manden blev derfor anholdt og efterfølgende fundet i besiddelse af en joint, hvilket medførte yderligere en sigtelse for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

Manden havde oplyst sin identitet til politiet, da han blev anholdt, men da han trods fremvisning af identitetsdokumenter uden foto ikke kunne svare korrekt på efterfølgende kontrolspørgsmål, mistænkte politiet ham for at udgive sig for en anden.

Politiet fik sluttelig klarlagt, at den anholdte var en 39-årig mand fra Holbæk, som havde udgivet sig for at være et familiemedlem for at slippe for konsekvenserne af sigtelserne mod ham. Den 39-årige fik derfor yderligere en sigtelse for overtrædelse af færdselsloven, fordi han i forvejen var frakendt kørekortet, ligesom han også blev sigtet for overtrædelse af straffeloven, fordi en uskyldige risikerede at blive dømt for noget, som vedkommende ikke havde gjort.

Den 39-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve og afhøring til de mange sigtelser.

Narkokørsel – Gl. Ringstedvej, Holbæk

Kl. 18.07 blev en 22-årig mand fra Kirke-Såby anholdt af politiet og sigtet for narkokørsel, da han kom kørende ad Gl. Ringstedvej i vestlig retning på trods af, at han var påvirket af euforiserende stoffer. Patruljebilens narkometer gav positivt udslag for kokain, og manden måtte derfor følge med på sygehuset for at få udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Manden vil få afgjort sagen, når resultatet af blodprøven modtages af politiet.

Narkokørsel med barn på bagsædet i bilen – Ringstedvej, Holbæk

Kl. 02.04 standsede politiet en personbil med henblik på rutinemæssig kontrol af føreren og køretøjet.

Bilen blev ført af en 33-årig mand fra Kalundborg, som medbragte et treårig barn på bagsædet i bilen. Føreren deltog i en narkometertest, der indikerede, at han var påvirket af cannabis under kørslen, hvilket han var noget uforstående overfor.

Politiet sigtede ham dog for narkokørsel og fik i forbindelse med en kortvarig frihedsberøvelse udtaget en blodprøve af føreren med henblik på undersøgelse for euforiserende stoffer.

Den 33-årige vil blive underrettet om resultatet fra analyseerklæringen, og politiet har endvidere udfærdiget en rapport til de sociale myndigheder om kørslen med barnet i bilen på grund af mistanken om førerens narkokørsel.

Narkokørsel og besiddelse af hash – Hybenvang, Holbæk

Kl. 16.20 blev en 26-årig mand fra Holbæk anholdt i forbindelse med en sigtelse for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil ad Hybenvang. Ved visitationen af den 26-årige fandt politiet ham i besiddelse af flere klumper hash med en samlet vægt på godt 20 gram. Hashen blev beslaglagt i forbindelse med en sigtelse for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

Den 26-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, men vil høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen efter blodprøven foreligger.

Spirituskørsel – Ringstedvej, Holbæk

Kl. 18.09 blev en 30-årig mand fra Gislinge standset som fører af en personbil, som han førte ad Ringstedvej, og hvori han medbragte nogle børn.
Den 30-årige deltog i en alkometertest, der gav udslag ud over det tilladte, hvorfor politiet sigtede ham for spirituskørsel og efterfølgende foretog anholdelse af føreren.

Politiet måtte tilkalde pårørende til at afhente børnene, inden politiet kunne transportere føreren til et sygehus til udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Da den 30-årige medbragte børn i bilen i forbindelse med spirituskørslen, har politiet tillige udfærdiget en rapport til de sociale myndigheder om omstændighederne ved transporten af børnene.

Spirituskørsel – Smedelundgade, Holbæk

Kl. 02.06 blev en 24-årig kvinde fra Holbæk anholdt i forbindelse med en sigtelse for spirituskørsel i den personbil, som hun førte ad Smedelundsgade. Alkometertesten havde nemlig indikeret, at hun var mere påvirket af alkohol end tilladt.
Hun blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Spirituskørsel uden førerret til vogntoget – Skovvejen, Mørkøv – Holbæk

Kl. 15.00 standsede færdselspolitiet et vogntog bestående af en varebil med tilkoblet påhængsvogn med henblik på rutinemæssig kontrol af vogntoget og føreren.

Vogntoget blev ført af en 56-årig mand fra Mørkøv, hvis kørekort ikke gav tilladelse til at føre det omhandlede vogntog. Han blev derfor sigtet for kørsel uden førerret til vogntoget og deltog efterfølgende i en alkometertest, der indikerede, at han var påvirket af alkohol i en højere grad end tilladt.

Politiet sigtede den 56-årige for spirituskørsel, hvorefter han i forbindelse med en kortvarig anholdelse fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Trusler med kniv – Borgm. N. E. Hansensvej / Kastanievej, Holbæk

Kl. 21.28 fik politiet med kort mellemrum henvendelse fra både en 23-årig mand fra Holbæk og en 14-årig dreng fra Kalundborg kommune, idet de begge var blevet truet med at blive dræbt af en mand, som de hver især tilfældigt havde mødt i krydset mellem Borgm. N. E. Hansensvej – Kastanievej.
Ingen af de to anmeldere havde lidt fysisk overladt, og de var begge flygtet væk fra stedet.

Politiet kørte til området med flere patruljer, herunder hundepatruljer, for at få afhørt de to anmeldere nærmere og samtidig lede efter den truende mand, som kl. 21.52 kunne anholdes på Kastanievej.

Der var tale om en 19-årig mand fra Holbæk, som fremstod påvirket af euforiserende stoffer. Han blev bragt til politistationen i Roskilde, hvor han efter en lægeundersøgelse blev anbragt i detentionen til afrusning inden afhøring til sagen.
I området, hvor den 19-årige havde været, fandt politiet en kniv, som nu skal undersøges nærmere for at få afklaret, hvorvidt det var kniven, som den 19-årige brugte til at true med ud over de verbale trusler.

Torsdag morgen blev den 19-årige afhørt til trusselssagerne og herefter løsladt, men han kan forvente på et senere tidspunkt at blive stillet til strafferetligt ansvar for truslerne.

Ung mand frarøvet telefon – Skarridsøgade, Jyderup St. – Holbæk

Kl. 21.24 anmeldte en 16-årig ung mand fra Holbæk, at han kort forinden var blevet frarøvet sin telefon på Jyderup Station. Han sad på stationen og ventede på toget, da en ung mand henvendte sig til ham uopfordret. Efter en kort dialog imellem de to truede han den 16-årige til at udlevere sine værdier.

Den 16-årige gav gerningsmanden sin Iphone og sit rejsekort, hvorefter manden løb fra stedet i sydlig retning mod Netto.

Gerningsmanden beskrives som:
A: Mand, Ikke etnisk dansker af udseende, 15-16 år, 175-185 cm, Kropsbygning: Spinkel, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Yderligere kendetegn: Krøllet hår., Talte: Dansk med accent, Iført: sort jakke med teksten Ellesse, sorte bukser, sorte sko og sort maskering.

Den 16-årige fik hjælp til at ringe til politiet, som straks satte kursen mod Jyderup. Hundepatruljer afsøgte området, men fandt ikke frem til den flygtede gerningsmand. Den 16-årige blev afhørt til sagen, og hans forældre orienteret. Politiet efterforsker nu sagen, og søger i den forbindelse vidner, som har set den beskrevne mand i Jyderup tirsdag aften. Borgere som har set ham flygte fra stedet eller har bemærket ham forud for røveriet bedes til politiet på tlf. 114.

Uopmærksom påvirket bilist kørte galt – Holbækmotorvejen, Holbæk

kl. 23.41 mistede en bilist herredømmet over sin bil i forbindelse med et telefonopkald. Bilisten, en 29-årig mand fra Ruds Vedby, kørte ad Holbækmotorvejen ved Holbæk, da han påkørte autoværnet og bilen forulykkede. Autoværnet blev beskadiget og landede på bilens kølerhjelm.

Politi og ambulance kørte til stedet, hvor det viste sig at bilisten kunne mistænkes for at være påvirket under kørslen. Han blev kørt til tjek på sygehuset i ambulance, hvor han fik udtaget en blodprøve. En skiltevogn blev opsat på uheldsstedet, og bilen blev senere fjernet fra motorvejen. Den 29-årige kom ikke noget alvorligt til ved uheldet.

Patruljen optog rapport, og nu afventes resultatet af blodprøven, som skal vise om bilisten havde indtaget stoffer eller alkohol over det tilladte.

Vold mod gæst – Vestergade, Holbæk

Kl. 01.49 rykkede politiet ud til et værtshus, hvor en gæst var blevet slået i ansigtet af en anden gæst på værtshuset.
Det viste sig, at en 19-årig mand fra Asnæs havde skader på næsen efter flere slag mod ansigtet, hvilket var sket inde på værtshuset. Den 19-årige var under ophold på stedet stødt sammen med en anden gæst, hvilket havde udviklet sig til lidt tumult.

Kort tid efter var en anden mand pludselig kommet hen til den 19-årige, som uden varsel blev slået i ansigtet flere gange med en knytnæve.
Voldsmanden blev via overvågning identificeret og senere anholdt under ophold på et andet værtshus i Holbæk. Der var tale om en 31-årige mand fra Skibby, som blev sigtet for vold mod den 19-årige. Efter afhøring til sagen løslod politiet den sigtede, der dog vil høre nærmere, når sagen skal afgøres, og som allerede har fået meddelt et forbud mod at komme på det pågældende værtshus de næste to år.

Indbrud i perioden

Jernbanevej, Tølløse
Kikhøjparken, Holbæk
Kundbyvej, Torslunde, Svinninge
Sasserup Vænge, Sasserup, Holbæk
Østerhaven, Undløse, Tølløse

Foto: ABW