Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2022/08/23 til 2022/09/06.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Mand faldt ned fra lastbil – Strandlystvej, Lammefjorden, Svinninge – Holbæk

Kl. 09.22 var en ambulance blevet sendt til Strandlystvej, idet en mand var kommet til skade efter et fald.
Politiet kørte til stedet og fik kontakt til en lettere tilskadekommen, 47-årig mand fra Tjekkiet, som i den tilkaldte ambulance blev kørt til undersøgelse og behandling på et sygehus.
Den 47-årige havde arbejdet på ladet af en sin lastbil, da han af ukendte årsager faldt knap 1,5 meter ned fra lastbilens lad. Der var ingen andre til stede, da ulykken skete, så Arbejdstilsynet og politiet skal nu i fællesskab undersøge omstændighederne i et forsøg på at klarlægge, om nogen kan drages til ansvar for ulykken.

Færdselsuheld – Dampmøllevej / Kastanievej, Holbæk

Kl. 14.04 rykkede politiet ud til et færdselsuheld, idet en knallertkører var væltet og måske kommet til skade, så en ambulance var sendt til uheldsstedet.
Det viste sig, at en 15-årig ung mand fra Holbæk var kørt på en knallert ad Dampmøllevej mod syd, da han i en kurve ud for Kastanievej væltede på grund af grus på vejen. Han ramte ind i en stolpe til et lyssignal og slog sig, men blev udskrevet efter undersøgelse på skadestuen uden behandlingskrævende skader.
Der var ikke andre trafikanter involveret i uheldet, som politiet blot registrerede omstændighederne ved.

Narkokørsel – Skovvejen, Mørkøv – Holbæk

Kl. 14.56 anholdt og sigtede politiet en 43-årig mand fra Ugerløse for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil ad Skovvejen i østlig retning. Politiet mistænkte ham for at være påvirket af cannabis under kørslen, hvorfor han fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer inden sin løsladelse.
Den 43-årige mente dog ikke at være påvirket af narkotika under kørslen, men det vil han få nærmere oplysninger om, når analyseerklæringen fra den udtagne blodprøve foreligger.

Narkokørsel – Holbækvej, Kalundborg

kl. 16.40 sigtede og anholdt politiet en 50-årig mand fra Svebølle for narkokørsel, da han blev stoppet på Holbækvej mod øst i Kalundborg. Han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Når svaret på blodprøven kommer vil bilisten høre mere i sagen.

Unge med hash og kniv – Jernbaneplads, Holbæk

Kl. 19.05 var en patrulje på Holbæk Station, hvor de traf to unge, som lugtede af hash. Betjentene visiterede de to 15-årige, en pige fra Holbæk og en dreng fra København. Pigens taske lugtede kraftigt af hash, og patruljen fandt jointpapir i tasken. Drengen var i besiddelse af 2 ½ hashjoint og 1 gram hash. De erkendte begge, at de røg hash indimellem. Drengen bar også en lommekniv, som han ikke havde et anerkendelsesværdigt formål til at besidde. Politiet beslaglagde hash og kniv, og den 15-årige dreng blev sigtet for at overtræde knivloven og lov om euforiserende stoffer. Betjentene orienterede drengens forældre om sagerne, men også pigens forældre blev kontaktet og oplyst om deres datters begyndende misbrug. Patruljen skrev desuden en socialrapport til de unges bopælskommuner med bekymring i forhold til hashrygning og trivsel.

Spirituskørsel – Skagerakvej, Holbæk

Kl. 02.07 blev en 26-årig kvindelig bilist fra Asnæs stoppet, da hun kørte på Skagerakvej mod vest ud for Kløverstien i Holbæk. Patruljen foretog en rutinekontrol bilisten, som blev testet med alkometeret, som viste en promille over det tilladte. Den 26-årige blev sigtet og anholdt for at få udtaget en blodprøve, hvorefter hun blev løsladt igen. Nu afventer politiet resultatet af blodprøven.

Færdselsuheld – Kalundborgmotorvejen, Holbæk

Kl. 11.19 stødte to bilister, der begge kørte i østlig retning på Kalundborgmotorvejen, sammen, så det østgående spor blev spærret.
En ambulance og en lægehelikopter var blevet sendt til uheldsstedet, men kun ambulancen blev taget i brug.
Det viste sig, at en 40-årig mand fra Nyrup under kørsel i en varebil havde påkørt bagenden af en forankørende personbil ført af en 41-årig mand fra Ugerløse. Sammenstødet bevirkede, at varebilen fortsatte ud i rabatten og rullede rundt, inden den standsede med fronten i den forkerte retning. Personbilen blev følge af påkørslen skubbet ud i rabatten, men røg tilbage og standsede på tværs af kørselsretningen med bilens front i sydlig retning.

Den 41-årige blev i ambulancen bragt til skadestuen, og den 40-årige blev også bragt dertil, men begge var sluppet uden behandlingskrævende skader som følge af uheldet. Kl. ca. 12.10 blev der atter åbnet for trafikken i det østgående spor, mens politiet afventede, at bugseringskøretøjer fik fjernet de involverede køretøjer.

Mand anholdt for uorden – Nygade, Holbæk

Kl. 03.38 bad personalet på en beværtning om politiets assistance til at håndtere en truende gæst. En patrulje kørte frem til værtshuset, hvor en beruset 49-årig mand fra Holbæk skabte utryghed. Han blev anholdt og taget med i detentionen til afrusning, da han ikke blev skønnet egnet til at tage vare på sig selv. Han blev løsladt næste morgen, men blev ikke sigtet for noget i den forbindelse.

Spirituskørsel – Kalundborgvej, Holbæk

Kl. 05.01 sigtede og anholdt politiet en 21-årig kvinde fra Vig for spirituskørsel, da hun blev stoppet i et rutinetjek på Kalundborgvej i Holbæk og blæste alkometeret over det tilladte. Hun fik udtaget en blodprøve, hvorefter hun blev løsladt.

Gammel militærgranat fundet – Dragerupvej, Holbæk

Kl. 16.15 anmeldte en borger, at han havde fundet en gammel granat ved Holbæk Golfklub i Dragerup. Området havde tidligere været anvendt som øvelsesterræn for artilleri, og der var tale om en mindre øvelsesgranat. Sprængstofeksperter fra EOD fik et foto af granaten, og sendte personale til stedet, men der var ikke behov for politi på stedet. Granaten blev bortsprængt ude i vandet af Søværnets Dykkertjeneste.

Orden og sikkerhed – Jernbanevej, Holbæk

Kl. 01.25 gjorde en 28-årig mand fra Nordvestsjælland sig så uheldigt bemærket i nattelivet i Holbæk, at politiet besluttede at frihedsberøve ham, indtil han var faldet til ro. Manden blev derfor taget med på politistationen, hvor han tilbragte natten i detentionen. Kl. 08.00 blev han løsladt til gaden.

Kørsel i frakendelsestiden – Nykøbingvej, Mørkøv – Holbæk

Kl. 18.45 stoppede en patrulje en 28-årig mand fra Ruds Vedby, som kørte ad Nykøbingvej i Mørkøv mod syd, da han blev blinket ind i en rutinekontrol. Bilisten havde ikke et gyldigt kørekort at fremvise betjentene, da han var frakendt retten til at køre bil helt frem til 2025 grundet tidligere sager om kørsel i påvirket tilstand. Den 28-årige blev sigtet for kørsel i frakendelsestiden. Bilen havde den 28-årige lånt, så bilejeren blev sigtet for at udlåne sin bil en person, som ikke lovligt kunne føre den. De kan begge forvente at høre mere fra politiet i sagen.

Narkobilist taget to gange på to timer – Holbæk

Kl. 19.53 stoppede en patrulje en 25-årig mand fra Holbæk i en rutinekontrol, da han kom kørende i bil på Roskildevej. En narkometertest viste positiv for hash, så han blev anholdt og fik udtaget en blodprøve. Den 25-årige er flere gange i år blevet sigtet for narkokørsel, og utilfreds med, at politiet stoppede ham igen. Han fik udtaget en blodprøve og blev løsladt.

Kl. 21.55 mødte samme patrulje igen den 25-årige bag rattet af en bil på Roskildevej i Holbæk. Igen blev han anholdt og sigtet for narkokørsel, og måtte igen med en tur på sygehuset for at få udtaget en ny blodprøve. Det gjorde ikke bilisten mere tilfreds med politiets fokus på ham. Nu venter politiet på resultatet af de to blodprøver, hvorefter den 25-årige vil høre mere i sin sager.

Narkokørsel – Ringstedvej, Holbæk

Kl. 14.02 standsede en patrulje en bil for at lave en rutinemæssig kontrol. Patruljen mistænkte, at føreren, en 22-årig kvinde fra Slagelse, var påvirket af euforiserende stoffer, og patruljebilens narkometer gav positivt udslag for cannabis. Kvinden blev derfor sigtet for narkokørsel og var anholdt imens hun fik udtaget en blodprøve. Sagens afgøres, når resultatet af blodprøve kommer politiet i hænde.

Narkokørsel – Holbækvej, Mørkøv, Holbæk

Kl. 17.26 blev en 34-årig mand sigtet for narkokørsel, da han førte en varevogn på trods af, at han var påvirket af euforiserende stoffer. Manden er frakendt førerretten og blev sigtet for kørsel i frakendelsestiden. Ejeren af varevognen blev sigtet for at overlade føringen af sit køretøj til en person uden gyldig førerret. Den 34-årige var kortvarigt anholdt, mens han fik udtaget en blodprøve

Indbrud i perioden

Kikhøjparken, Holbæk

Foto: ABW