Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2022/08/17 til 2022/08/30.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Brand i bil – Gislinge, Holbæk

Kl 19.40 indløb der melding om, at der skulle have været en brand i en garage. To mænd havde på stedet arbejdet på at reparere en ældre bil, da der var opstået en pludselig brand og de to havde fået benzin ud over sig. Til trods for, at der var gået ild i den ene, der derfor var forbrændt på overkroppen, lykkedes det selv de to mænd at få slukket ilden. Der blev sendt en ambulance til stedet, og der var ikke yderligere i sagen for politiet.

Gammel militærgranat fundet – Dragerupvej, Holbæk

Kl. 16.15 anmeldte en borger, at han havde fundet en gammel granat ved Holbæk Golfklub i Dragerup. Området havde tidligere været anvendt som øvelsesterræn for artilleri, og der var tale om en mindre øvelsesgranat. Sprængstofeksperter fra EOD fik et foto af granaten, og sendte personale til stedet, men der var ikke behov for politi på stedet. Granaten blev bortsprængt ude i vandet af Søværnets Dykkertjeneste.

Orden og sikkerhed – Jernbanevej, Holbæk

Kl. 01.25 gjorde en 28-årig mand fra Nordvestsjælland sig så uheldigt bemærket i nattelivet i Holbæk, at politiet besluttede at frihedsberøve ham, indtil han var faldet til ro. Manden blev derfor taget med på politistationen, hvor han tilbragte natten i detentionen. Kl. 08.00 blev han løsladt til gaden.

Kørsel i frakendelsestiden – Nykøbingvej, Mørkøv – Holbæk

Kl. 18.45 stoppede en patrulje en 28-årig mand fra Ruds Vedby, som kørte ad Nykøbingvej i Mørkøv mod syd, da han blev blinket ind i en rutinekontrol. Bilisten havde ikke et gyldigt kørekort at fremvise betjentene, da han var frakendt retten til at køre bil helt frem til 2025 grundet tidligere sager om kørsel i påvirket tilstand. Den 28-årige blev sigtet for kørsel i frakendelsestiden. Bilen havde den 28-årige lånt, så bilejeren blev sigtet for at udlåne sin bil en person, som ikke lovligt kunne føre den. De kan begge forvente at høre mere fra politiet i sagen.

Narkobilist taget to gange på to timer – Holbæk

Kl. 19.53 stoppede en patrulje en 25-årig mand fra Holbæk i en rutinekontrol, da han kom kørende i bil på Roskildevej. En narkometertest viste positiv for hash, så han blev anholdt og fik udtaget en blodprøve. Den 25-årige er flere gange i år blevet sigtet for narkokørsel, og utilfreds med, at politiet stoppede ham igen. Han fik udtaget en blodprøve og blev løsladt.

Kl. 21.55 mødte samme patrulje igen den 25-årige bag rattet af en bil på Roskildevej i Holbæk. Igen blev han anholdt og sigtet for narkokørsel, og måtte igen med en tur på sygehuset for at få udtaget en ny blodprøve. Det gjorde ikke bilisten mere tilfreds med politiets fokus på ham. Nu venter politiet på resultatet af de to blodprøver, hvorefter den 25-årige vil høre mere i sin sager.

Søndag-mandag

Narkokørsel – Ringstedvej, Holbæk

Kl. 14.02 standsede en patrulje en bil for at lave en rutinemæssig kontrol. Patruljen mistænkte, at føreren, en 22-årig kvinde fra Slagelse, var påvirket af euforiserende stoffer, og patruljebilens narkometer gav positivt udslag for cannabis. Kvinden blev derfor sigtet for narkokørsel og var anholdt imens hun fik udtaget en blodprøve. Sagens afgøres, når resultatet af blodprøve kommer politiet i hænde.

Narkokørsel – Holbækvej, Mørkøv, Holbæk

Kl. 17.26 blev en 34-årig mand sigtet for narkokørsel, da han førte en varevogn på trods af, at han var påvirket af euforiserende stoffer. Manden er frakendt førerretten og blev sigtet for kørsel i frakendelsestiden. Ejeren af varevognen blev sigtet for at overlade føringen af sit køretøj til en person uden gyldig førerret. Den 34-årige var kortvarigt anholdt, mens han fik udtaget en blodprøve

Narkotest viste hash og kokain, Ahlgade, Holbæk

Kl.12.26 kørte en færdselspatrulje i krydset Ahlgade/Kalundborgvej, hvor de besluttede at stoppe en bilist i et rutinetjek. Den 24-årig mand fra Holbæk bag rattet blev testet med narkometeret, som viste positiv for hash og kokain. Manden nægtede at være påvirket, men erkendte at have indtaget narko i weekenden inden. Han blev gjort bekendt med, at euforiserende stoffer er i blodet længe efter indtaget. Den 24-årige blev sigtet for narkokørsel og taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt. Nu afventer resultatet af blodprøveanalysen, hvorefter han vil høre mere i sagen.

Spirituskørsel – Holbæk Have, Holbæk

Kl. 20.35 var to lokalbetjente på patrulje, da de stoppede en mand, der kørte på Holbæk Have i en personbil. En alkometertest viste, at han have en promille over det tilladte, så han blev sigtet, anholdt og fik udtaget en blodprøve,

Bilbrand – Gl. Skovvej, Regstrup, Holbæk

Kl. 19.10 kom et alarmopkald om en brændende bil, som holdt på Gl. Skovvej ud for nr. 158 i Nørre Jernløse, Regstrup. En borger havde hørt et brag, og så at der var brand i bilen og ringede 112. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor det brændte i bilens kabine. Branden blev slukket og bilen skal nu undersøges nærmere, da brandårsagen ikke med sikkerhed kunne fastslås.

Bilens om brændte er en rød Seat Leon personbil årg. 2006 uden nummerplader.

Vidner som har set personer eller køretøjer omkring bilen op til den brændte. Vidner som har oplysninger om, hvornår den røde bil blev parkeret på Gl. Skovvej bedes også kontakte politiet på tlf. 114.

17-årige bilist kørte slalom på Munkholmvej, Holbæk

Kl. 14.58 sigtede politiet en 17-årig mand fra Svinninge for at have forvoldt fare for liv eller førlighed, da han kom kørende ad Munkholmvej, hvor han kørte imellem de øvrige biler på vejen, lavede hasarderede overhalinger, kørte over i modsatte vejbane samt op på fortovet, hvor bilen var meget tæt på at ramme en kvinde. Bilen påkørte derefter en kantsten, og den 17-årige blev tilbageholdt af vidner til kørslen, som havde alarmeret politiet. Den 17-årige blev anholdt af politiet og blev afhørt på politistationen, hvorefter han blev løsladt. Manden er sigtet og vil høre nærmere fra politiet inden for nærmeste fremtid.

Skyderi – Agervang, Holbæk

Kl 21.43 får politiet anmeldelse om, at to personer er ramt af skud i Agervang. De to mænd på hhv 24 og 25 år sad i en bil på parkeringspladsen og snakkede med en bekendt, da der fra en mindre rød bil bliver affyret et eller to skud. Begge mændene bliver ramt i armen, men ikke kritisk. Den røde bil kører derefter fra stedet. Politiet hører gerne fra vidner, der har bemærket den røde bil i området før eller efter skyderiet. Det er på nuværende tidspunkt for tidligt at sige noget om motivet til skyderiet. Lokalpolitiet vil i dag være tilstede i Grønneparken fra 1000-1130 og igen fra 1400-1530 med den mobile politistation, og borgere, der ønsker at snakke med politiet, er velkomne til at komme forbi.

Personbil påkørte traktor med halmvogn – Hvalsøvej, Kirke Eskilstrup, Holbæk

Kl. 23.27 tirsdag aften kom der et alarmopkald om, at en 26-årig traktorfører med halmvogn havde foretaget et venstresving i sydvestlig retning på Hvalsøvej. En personbil med en 26-årig fører fra Roskilde, der kom kørende fra nordøstlig retning, overså halmvognen og påkørte den. En patrulje kørte til stedet og kunne konstatere, at ingen kom alvorligt til skade under sammenstødet.

Unge knallertkørere fik en snak med lokalbetjente – Regstrup, Holbæk

Borgerne i Regstrup har den seneste tid været generet af unge, som kørte på larmende hurtige knallerter i området. To lokalbetjente lagde i går ved middagstid vejen forbi Brugsen i Regstrup, hvor de så en flere knallerter køre fra stedet, så snart politiet nærmede sig.
En god snak med borgerne i området gjorde, at betjentene fik lokaliseret tre unge mænd, som havde været ude at køre knallert den dag. Politiet tog en snak med de tre 15-årige drenge fra lokalområdet om, hvordan deres kørsel kunne være til gene for andre. Patruljen noterede sig, hvilke knallerter de kørte på, og deres forældre blev kontaktet til en præventiv snak om knallertkørsel og hensigtsmæssig færden i trafikken. Forældrene, der kendte hinanden, blev opfordret til at stikke hovederne sammen og indgå en dialog omkring de unges kørsel, så den både blev mere sikker, men også mindre generende for de omkringboende. Politiet følger senere op, om det kan sætte en dæmper på knallertgenerne i Regstrup.

Kørte uden kørekort – Kalundborgvej, Holbæk

Kl 19.30 standsede en patrulje en 24-årig mand fra Holbæks opland, der kom kørende i en personbil. Ved opslag i politiets registre viste det sig, at manden var frakendt kørekortet, og han blev derfor sigtet for at køre i frakendelsesperioden.

Fandt pistol – Akacievej, Holbæk

Kl 08.45 oplyste en mand fra Holbæk, at han havde været ude i det grønne for at lede efter nødder, da han havde bemærket en taske, der lå henkastet i naturen. Da han kiggede i den, indeholdt den en pistol. Ved nærmere undersøgelse viste det sig, at der var tale om en hardballpistol. I tasken blev også fundet en mindre pose med skunk.

Foto: ABW