Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2016-03-14 til 2016-03-30.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at fortælle offentligheden om. Ikke-anmeldte eller af politiet ignorerede hændelser omtales ikke i det følgende.

Har du kendskab til forbrydelser, som ikke har politiets opmærksomhed, er du velkommen til at kontakte vores redaktion på mail: redaktion@dit-holbaek.dk

Tricktyveri

Kl. 1120 anholdt politiet tre bulgarske statsborgere i Holbæk. De tre havde forinden stjålet en pung fra en 68-årig kvinde, der var på indkøb i Lidl på Tåstrup Møllevej.

Tyveriet skete kl. 1046 og blev overværet af politiet, der efterfølgende fulgte efter de tre gerningsmænd, der forsøgte at hæve penge i flere pengeautomater i Holbæk uden held. De tre personer, en mand på 52 år og to kvinder på 22 år blev anholdt og sigtet for tyveri og forsøg på at hæve penge på det stjålne kort.

Yderligere en bulgarsk kvinde på 57 år blev anholdt på en adresse i Bjæverskov, hvor de pgl. holdt til. Sidstnævnte blev løsladt efter afhøring.

Manden og de to kvinder sidder fortsat anholdt, og politiets jurister vil i løbet af onsdagen vurdere, om de skal fremstilles i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling.Den ene af kvinderne har i forvejen et indrejseforbud i Danmark fra 2013 grundet lignende kriminalitet.

Forsøg på indbrud i guldsmed – Jyderup

Kl. 1155 blev anmeldt om indbrudsforsøg hos en guldsmed på Skarridsøgade, hvor der tirsdag kl. 0335-0340 var opbrudt skydedøre til Jyderup Stationscenter og dernæst opbrudt en dør til en tom forretning. Herfra havde man forsøgt murgennembrydning til guldsmeden uden held.

En mindre hvid bil set forlade centret på det aktuelle tidspunkt. Intet signalement.

Knivstikkeri 

Påsken har brudt på sag om knivstikkeri 250316 kl. 0045 i Holbæk, hvor to drenge anholdt og sigtet for at stikke en jævnaldrende dreng med en kniv. De to blev fængslet i surrogat. Sagen har været omtalt i medierne i løbet af påsken.

Hærværk / graffiti mod tog – Jernbaneplads

Kl. 2230 fik politiet en henvendelse fra en rengøringsmand, der netop skulle til at rengøre et tog. I den forbindelse overraskedes fire gerningsmænd i sort tøj i færd med at male ca. 150 cm høje bogstaver over en strækning på ca. ni meter på den ene side af toget. Graffitimalerne tog flugten i østlig retning langs banelegemet. Politiet måtte derfor bede om at få togdriften standset, medens en hundepatrulje ledte efter gerningsmændene. Politihundene fandt ikke nogen af de fire gerningsmænd, men fandt en handske, som politiet nu undersøger nærmere for at få identificeret en af gerningsmændene.

Lokalpolitiet i Holbæk hører gerne fra personer, der har bemærket de fire gerningsmænd i området eller på flugtruten. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Problemer med diskoteksgæst – Nygade

Kl. 0148 kontaktede dørmænd på et diskotek politiet, fordi de havde problemer med en gæst. Det viste sig, at en 17-årig mand fra Holbæk havde taget halsgreb på nogle af de andre gæster og derfor blev bortvist af dørmændene. Han blev ophidset over den behandling og råbte ad dørmændene. Politifolkene blev tiltalt med skældsord, så den 17-årige blev sidst anholdt og sigtet for dels overtrædelse af restaurationsloven på grund af sin adfærd på diskoteket, dels for overtrædelse af straffeloven på grund af fornærmelig tiltale til politiet. Ved ankomsten til Roskilde politistation var han faldet til ro, så politiet ville køre ham retur til sine forældre i Holbæk for at aflevere ham der. Ved ankomsten til bopælen hidsede han sig op igen og tiltalte i forældrenes påsyn igen politiet med diverse nedsættende ord. Til sidst måtte politiet bruge peberspray for at pacificere ham og igen køre ham retur til politistationen i Roskilde til “afkøling” – med forældrenes billigelse. Den 17-årig vil blive løsladt i løbet af formiddagen og kan ud over at høre nærmere fra politiet, når sagerne mod skal afgøres, indstille sig på at blive væk fra diskoteket i de næste to år. Han har allerede på grund af sin adfærd fået et forbud mod at være gæst på stedet.

Færdselsuheld – Slotsvolden

Kl. 1645 kørte politiet og ambulancepersonale ud til et færdselsuheld med en motorcyklist involveret. Det viste sig, at en 21-årig mand fra Ringsted kørte ad Slotsvolden mod øst i sin personbil. I krydset ved Valdemar Sejrs Vej ville han svinge til venstre, men overså en motorcykel, der blev ført af en 54-årig mand fra Gentofte i nordlig retning. Parterne stødte sammen, og motorcyklisten blev kørt på skadestuen, hvor han fik behandling for en forstuvet hånd. Der skete mindre materiel skade på de involverede køretøjer. Den 21-årige kan forvente at høre nærmere fra politiet, når politiets sagsbehandling er afsluttet.

Spirituskørsel – Holbækvej, Knabstrup, Mørkøv

Kl. 0042 anholdt og sigtede politiet en 30-årig mand fra Hedehusene for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve.

Spirituskørsel – bil beslaglagt – Vestergade

Kl. 0350 anholdt og sigtede politiet en 34-årig mand fra Ugerløse for spirituskørsel i en personbil. En alkometertest indikerede, at promillen i den 34-åriges blodprøve ville overstige 2,00 promille. Derfor beslaglagde politiet straks hans personbil med henblik på senere konfiskation. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol og kan forvente at blive indkaldt til et retsmøde, når straffen og spørgsmålet om endelig konfiskation af bilen skal afgøres.

Tyveri fra taske

Kl. 1406 blev anmeldt om et tyveri fra en taske på Netto på Jernbanevej. En 68-årig kvinde fra Regstrup var inde at handle og hendes taske lå på en indkøbsvogn. I et ubemærket øjeblik stjal to personer pungen fra tasken og forsvandt ud af forretningen. Pungen indeholdt kontanter, hævekort m.v.

Brugstyveri af personbil – Svinninge

Kl. 0238 modtog politiet en anmeldelse om tyveri af en bil, der stod parkeret på Parkvej i Svinninge. Bilen blev efterlyst, og kl. 0301 fik en politipatrulje kontakt med bilen på Vald. Sejrs Vej i Holbæk og dernæst videre ad Kalundborgvej med ca. 120 km/t. I rundkørslen ved Tuse Lågevej fortsatte bilen ad Landevejen mod vest. Bilen var tilsyneladende punkteret, og heldigvis havde gerningsmanden derfor nedsat hastigheden. Alligevel gik det galt ved Trønningevej, hvor bilen kørte i grøften. Forinden kørte bilen ind i en forfølgende politibil. Tre personer stak af fra bilen, men alle tre blev kort efter anholdt af flere politipatruljer.

De anholdte er en 19-årig mand fra Svinninge, og to 19-årige mænd fra Gislinge.

De tre sidder fortsat anholdt, og de vil blive afhørt i løbet af formiddagen, og dernæst forventes de løsladt med henblik på senere afregning i retten.

Spirituskørsel – Nygade

Kl. 2240 anholdt og sigtede politiet en 24-årig mand fra Holbæk for spirituskørsel på en lille knallert. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve.

Færdselsuheld – Ringstedvej, Igelsø

Kl. 2359 rykkede politiet ud til et færdselsuheld, hvor to bilister var kørt frontalt sammen. Det viste sig, at en 52-årig kvinde fra Askeby muligt var faldet i søvn bag rattet og var kørt over i modsatte kørebanehalvdel. En modkørende, 18-årig mand fra Holbæk undveg den 52-åriges bil ved at køre ud i rabatten, men kunne efterfølgende ikke undgå at støde delvist frontalt sammen med en personbil ført af en 41-årig kvinde fra Ugerløse, da han rettede sin bil op igen. Der skete mirakuløst kun mindre materiel skade ved uheldet, og ingen kom til skade. Politiet har optaget rapport om uheldet for at kunne afgøre, hvordan skal afgøres strafferetligt på et senere tidspunkt.

Færdselsuheld – Kalundborgmotorvejen

Kl. 0422 rykkede politiet og ambulancepersonale ud til et færdselsuheld, idet en personbil var forulykket ved sammenfletningen med Holbækmotorvejen. På uheldsstedet blev en sovende mand fundet liggende uden for bilen, der i et solouheld og af ukendte årsager var rullet rundt flere gange. Den sovende mand – en 22-årig mand fra København K – blev vækket og bragt til skadestuen til undersøgelse og behandling. En hundepatrulje afsøgte området, men fandt ikke yderligere personer med relation til bilen. Politiet fik udtaget en blodprøve af den 22-årige, der mistænkes for at være påvirket af både alkohol og euforiserende stoffer på ulykkestidspunktet. Den 22-årige havde kun pådraget sig mindre skader som følge af uheldet.

Indbrud i perioden

Gl. Skovvej, Søby, Holbæk

Valmuevej, Holbæk
Stjernedalen, Holbæk
Ny Taastrupvej, Holbæk
Skarridsøgade, Jyderup
Ørnevej, Store Merløse

Industrivej, Tølløse