Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2022/08/02 til 2022/08/16.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Narkokørsel – Stokkebjergvej, Jyderup – Holbæk

KL. 11.09 sigtede og anholdt politiet en 25-årig mand, som kom kørende i en personbil ad Stokkebjergvej i nordvestlig retning, uagtet at han var påvirket af euforiserende stoffer. Manden fik udtaget en blodprøve og blev derefter løsladt. Han er sigtet i sagen og kan forvente at høre nærmere inden for nærmeste fremtid.

Fodbolddrenge fik stjålet bæltetaske – Slotshaven, Holbæk

Kl. 16.30 fik politiet en anmeldelse fra en 19-årig dreng, som sammen med en kammerat havde spillet fodbold. I forbindelse med at fodbolden var blevet skudt op på et tag, havde drengene forladt boldbanen for at hente bolden. Imens de var ved at hente bolden så de, at den bæltetaske, de havde efterladt på et fodboldmål, blev taget af en mand. De to drenge alarmere politiet og løb efter manden. Ved Ladegårdsparken blev manden – en 58-årig mand – anholdt af politiet, som var kommet frem til stedet. Manden blev senere løsladt til gaden, men er fortsat sigtet for tyveri af tasken.

Narkokørsel – Skamstrupvej, Mørkøv – Holbæk

Kl. 19.12 anholdt og sigtede politiet en 28-årig mand fra Regstrup for narkokørsel samt kørsel uden førerret, da den 28-årige var kommet kørende ad Skamstrupvej i sydgående retning. Manden var anholdt, mens han fik udtaget en blodprøve og blev derefter løsladt. Han er fortsat sigtet i sagen, som afgøres på et senere tidspunkt.

Brand i mark – Ringstedvej, Hellestrup – Holbæk

Kl. 12.22 kom et alarmopkald om en naturbrand på en mark ved Ringstedvej i Hellestrup. Marken var høstet for afgrøder, og branden formentlig opstået i forbindelse med mejetærskning. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor omkring 400-500 km2 stubmark brændte. En landmand assisterede på marken, hvor han ved brug af rendegraver inddæmmede ilden. Efter en times tid var branden slukket, men markejeren holdt de næste par timer øje med, at branden ikke blussede op på ny. Ingen melding om nu brandudvikling på marken.

Vold – Ladegårdsparken, Holbæk

Kl. 13.06 fik politiet anmeldelse fra nogle beboere i Ladegårdsparken om, at der havde været et slagsmål imellem to mand ved springvandet i Ladegårdsparken Øst. Patruljer kørte til stedet, men da var alt roligt.

Kl. 13.26 kom en 24-årig mand fra Holbæk, til politistationen for at anmelde en voldsepisode i Ladegårdsparken kort forinden. Manden havde skader i hovedet og på hånden formentlig forårsaget af en et slag eller stikvåben, så politiet tilkaldte en ambulance, som kørte ham på sygehuset.

Patruljerne, som stadig befandt sig i Ladegårdsparken fandt frem til en mistænkt i sagen, en 29-årig mand fra Holbæk, som blev anholdt og sigtet for at have slået den 24-årige mand i hovedet og stukket ham i hånden med en kniv. Han blev taget med til politistationen til afhøring og sagsbehandling. Hundepatruljer afsøgte området for spor i sagen, og patruljerne afhørte vidner på stedet.

Den 24-årige pådrog sig ikke alvorlige skader, men blev udskrevet fra skadestuen efter behandlingen, hvorefter han blev afhørt til sagen. Motivet til overfaldet skyldes formentlig en intern personlig strid imellem de to parter. Sagen blev vurderet af anklagemyndigheden, som ikke fandt grundlag for at fremstille den 29-årige i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling. Han blev derfor løsladt, og politiet arbejder nu videre med at belyse sagen. Vidner som overværede overfaldet, og som kan komme med oplysninger om hændelsesforløbet bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Holbæk

Holbæk Private Realskole – Lokalbetjent Mohammad kom med fif til skolepatruljerne. Alle var glade for at se politiet, og ingen behov for at give påtaler.

Stenhus og Holbæk Lilleskole – Enkelte cyklister fik påtaler for at cykle på fortovet.

Bjergmarkskolen – Ingen påtaler eller sigtelser.

Færdselsuheld – cyklist omkommet – Bredetvedvej, Bredetved, Holbæk

Kl. 13.18 henvendte pårørende til en 74-årig mand fra Holbæk sig til alarmcentralen med en bekymring om, at der formentlig var sket en ulykke. Den 74-årige havde ifølge de pårørende en alarm på sin cykel, og alarmen havde nu givet signal om, at noget var galt.
Politiet og ambulancepersonalet blev sendt ud for at lede efter den 74-årige i området ved Munkholmvej og Bredetvedvej, hvor politiet fandt den 74-årige liggende livløst på en skovvej for enden af Bredetvedvej og med sin cykel liggende tæt på.

Den 74-årige modtog livreddende førstehjælp, mens en lægehelikopter fløj til området. En læge herfra måtte dog senere konstatere, at den 74-åriges liv ikke stod til at redde, hvorefter han blev bragt til et sygehus. Politiet havde fra starten kontakt til de pårørende, som straks blev underrettet om, at den 74-årige var afgået ved døden.

De nærmere undersøgelser på uheldsstedet med hjælp fra en tilkaldt bilinspektør viste, at der ikke var andre trafikanter involveret i uheldet på skovvejen, hvor der heller ikke havde været vidner til stedet.
På skovvejen lå et mindre træ på tværs af vejen, og den 74-årige havde formentlig af ukendt årsag påkørt træet, så han var væltet. I faldet havde han ramt underlaget bl.a. med sin cykelhjelm, som havde fået skader og var flækket.

Politiet skal nu sammen med en læge undersøge den 74-årige nærmere i et forsøg på at få afklaret, hvorvidt han pådrog sig så alvorlige kvæstelser ved uheldet, at hans liv ikke kunne reddes, eller om dødens indtræden skyldes andre årsager hos den 74-årige.

Narkokørsel – Ringstedvej, Mørkøv – Holbæk

Kl. 18.40 kontrollerede politiet en personbil, som en 31-årig mand fra Vejle var fører af på en parkeringsplads ved et supermarked. Ved kontrollen skønnede politiet den 31-årige påvirket af narkotika under kørslen i bilen, hvorfor han blev sigtet for narkokørsel og kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.
Den 31-årige var ikke helt enig med politiet i mistankegrundlaget for narkokørsel, men han kan nu afvente analyseerklæringen, der vil give svar herpå.

Narkokørsel i frakendelsestiden – Markedsgade, Holbæk

Kl. 00.15 standsede politiet en personbil, som en 36-årig mand fra Brønshøj førte ad Markedsgade. Første sigtelse blev i anledning af kørsel i bilen, selv om han i forvejen var frakendt førerretten.
Ved den følgende kontrol af føreren kunne politiet mistænke ham for at være påvirket af narkotika under kørslen, så den næste sigtelse omhandlede narkokørsel.
Den 31-årige fik derfor i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Han vil høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen fra blodprøven foreligger.

Arbejdsulykke – Tornved Byvej, Tornved, Jyderup – Holbæk

Kl. 13.37 fik politiet via alarm 112 underretning om, at ambulancepersonale var sendt til en mark på Tornved Byvej, hvor en mand var kommet alvorligt til skade.
Politiet traf på stedet to ambulancer, hvis personale var i færd med at tilse en tilskadekommen mand, der var blevet frigjort fra en bigballe (halm).

En lægehelikopter ankom til ulykkesstedet og fløj efterfølgende den tilskadekomne, 57-årige mand fra Mørkøv til Rigshospitalets traumecenter til undersøgelse og behandling.
På ulykkesstedet var en traktor med vogn belæsset med bigballer med en vægt på 4-500 kg og i flere lag. En af disse var faldet ned fra vognen inden fastspændingen og havde ramt den 57-årige, så han kom til skade.

Arbejdstilsynet blev underrettet og ankom til ulykkesstedet for nærmere at undersøge omstændighederne ved ulykken, så Arbejdstilsynet og politiet senere kan afgøre, om nogen kan drages til ansvar for ulykken.
Den tilskadekomne blev indlagt på Rigshospitalet til behandling i anledning af en alvorlig tilskadekomst med flere knoglebrud.

Knivloven – Ladegårdsparken Vest, Holbæk

Kl. 17.20 var en patrulje i præventivt øjemed en tur i Ladegårdsparken Vest, hvor patruljen ved en bænk så to mænd, hvoraf den ene kastede noget fra sig ind i et buskads.
Politiet identificerede de to mænd som en 28-årig mand fra Holbæk og en 25-årig mand fra Hedehusene. Sidstnævnte var ham, der kastede noget fra sig, og ved undersøgelse af buskadset fandt politiet en kniv med et 12 cm langt blad.

Den 25-årige blev derfor sigtet for overtrædelse af knivloven og fik beslaglagt kniven som bevis i sagen, så han kan forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.
Patruljen havde i området bemærket flere personer, der dog nåede at forsvinde ved politiets ankomst, så politiet kun fik kontakt til de to mænd.

Narkokørsel – Kalundborgvej, Allerup, Holbæk

Kl. 02.59 anholdt og sigtede politiet en 30-årig mand fra Ringsted for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Han mente dog ikke at være påvirket, selv om narkometertesten indikerede påvirkning af både cannabis og amfetamin.
Den 30-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Narkobilist med kniv i bilen – Valdemar Sejrsvej, Holbæk

Kl. 03.15 kørte en patrulje på Valdemar Sejrsvej, hvor en 28-årig mand fra Fyn i en personbil, blev stoppet i en rutinekontrol. Den 28-årige blev testet positiv for euforiserende stoffer. Han blev sigtet for narkokørsel og anholdt, for at få udtaget en blodprøve. I bilen fandt patruljen en foldekniv, som den 28-årige ikke havde et anerkendelsesværdigt formål til at besidde. Derfor blev han også sigtet for at overtræde knivloven, og kniven blev beslaglagt. Bilisten blev løsladt efter blodprøveudtagelsen, og nu venter politiet på analyseresultatet, hvorefter han vil høre mere i sine sager.

Narkokørsel og besiddelse af hash – Ny Taastrupvej, Holbæk

Kl. 01.00 anholdt og sigtede politiet en 42-årig mand fra København SV for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil og for besiddelse af to gram hash, som politiet fandt ved visitationen af ham efter anholdelsen.
Den 42-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Brandlovgivningen – Munkholmvej, Bredetved, Holbæk

Kl. 04.15 havde en 28-årig mand fra Holbæk opdaget en brand på sin terrasse, så han havde fået alarmeret naboen, der havde tilkaldt brandvæsnet. Herefter var de begyndt slukning af branden med en havevandslange, så brandvæsnets opgave var minimal.
Branden var opstået som følge af et glemt myggelys, der havde fået antændt stole i plastik og træ samt hynder herpå.
Politiet vurderede ud fra disse omstændigheder, at den 28-årige havde været uforsigtig med myggelyset, der forårsagede branden, så han blev sigtet for overtrædelse af brandlovgivningen. Derfor kan han nu forvente en bøde som afgørelse på sagen.

Mand død efter påkørsel – Ringstedvej/Hellestrupvej, Holbæk

Kl. 01.00 skete et uheld på Ringstedvej ud for Hellestrupvej i Holbæk, da en bilist påkørte en 43-årig mand, som af ukendte årsager opholdt sig på kørebanen. Bilisten, en 18-årig mand fra Holbæk, kørte ad Ringstedvej mod nord, da der pludselig var noget på vejen foran ham. Bilisten kunne ikke se, at det var en person og kunne ikke nå at standse, men påkørte den 43-årige mand fra Holbæk, som pådrog sig livstruende skader.

Politi og ambulance kørte til stedet, hvor der blev ydet førstehjælp til den 43-årige mand. Han blev kørt til sygehuset med politieskorte, men hans liv stod ikke til at redde. Han blev konstateret død ved ankomsten til sygehuset. Den 43-åriges pårørende er underrettet om dødsfaldet.

Patruljen optog rapport om uheldet, og afhørte den stærkt rystede bilist og flere vidner, som havde set manden på vejen. En bilinspektør undersøgte uheldsstedet, og vejen blev først genåbnet omkring kl. 03.00.

Kørsel uden førerret – bil beslaglagt – Nykøbing-Slagelsevej, Jyderup, Vig – Odsherred

Kl. 18.20 standsede politiet en personbil under eftersøgningen af en 21-årig kvinde fra Brøndby, som politiet gerne ville tale med i forbindelse med et betalingsspørgsmål omkring leje af et overnatningssted i Høve-området.
Den standsede personbil blev ført netop af den 21-årige, der tidligere på dagen havde erhvervet sig bilen, selv om hun ikke havde noget kørekort. Derfor blev hun sigtet for kørsel uden førerret i personbilen, hvis tidligere ejer bekræftede, at bilen netop var blevet solgt til den 21-årige kvinde.

Da hun blev skønnet påvirket af narkotika under kørslen, blev hun anholdt og også sigtet for narkokørsel i personbil.
Ved nærmere kontrol af hendes personlige forhold viste det sig, at det nu var tredje gang inden for tre år, at politiet afslørede kvinden i at køre bil trods det manglende kørekort. Den netop erhvervede bil blev derfor på grund af de gentagne kørsler uden førerret beslaglagt af politiet med henblik på senere konfiskation.

Under anholdelsen af den 21-årige og i forbindelse med blodprøveudtagelsen til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer fik politiet klarlagt, at den 21-årige næppe havde haft evnen eller viljen til at betale for lejen af overnatningsstedet i Høve-området. Det medførte yderligere en sigtelse for bedrageri, men politiet løslod hende efter afhøring til de forskellige sager om overtrædelse af lovgivningen. Den 21-årige kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når sagerne mod hende skal afgøres.

Indbrud i perioden

Sasserupvej, Holbæk
Sandbakkevej, Vipperød

Foto: ABW