Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2022/07/25 til 2022/08/08.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Traktordæk sprang under kørslen – Gislingevej, Grevinge – Odsherred

Kl. 12.23 kørte en traktor med en tipvogn fyldt med rapsfrø ad Gislingevej i Grevinge, da højre bagdæk sprang under kørslen. Traktorføreren, en 51-årig mand fra lokalområdet, mistede herredømmet over traktoren, som kørte i grøften. Traktoren påkørte en hæk på Gyvelstien, da den kørte af vejen. Føreren slap fra uheldet uden at komme til skade.

Tipvognen med frø væltede på kørebanen, som blev spærret i begge retninger. Der blev bestilt en kran til at fjerne det tunge køretøj, og en sættevogn med “støvsuger” kunne fjerne de tabte frø fra vejen. Der skete skade på asfalten på vejen ved uheldet, hvor der blev opsat tavlevogn og vejen blev udbedret med asfalt.

Narkobilist med kniv i bilen – Valdemar Sejrsvej, Holbæk

Kl. 03.15 kørte en patrulje på Valdemar Sejrsvej, hvor en 28-årig mand fra Fyn i en personbil, blev stoppet i en rutinekontrol. Den 28-årige blev testet positiv for euforiserende stoffer. Han blev sigtet for narkokørsel og anholdt, for at få udtaget en blodprøve. I bilen fandt patruljen en foldekniv, som den 28-årige ikke havde et anerkendelsesværdigt formål til at besidde. Derfor blev han også sigtet for at overtræde knivloven, og kniven blev beslaglagt. Bilisten blev løsladt efter blodprøveudtagelsen, og nu venter politiet på analyseresultatet, hvorefter han vil høre mere i sine sager.

Narkokørsel og besiddelse af hash – Ny Taastrupvej, Holbæk

Kl. 01.00 anholdt og sigtede politiet en 42-årig mand fra København SV for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil og for besiddelse af to gram hash, som politiet fandt ved visitationen af ham efter anholdelsen.
Den 42-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Brandlovgivningen – Munkholmvej, Bredetved, Holbæk

Kl. 04.15 havde en 28-årig mand fra Holbæk opdaget en brand på sin terrasse, så han havde fået alarmeret naboen, der havde tilkaldt brandvæsnet. Herefter var de begyndt slukning af branden med en havevandslange, så brandvæsnets opgave var minimal.
Branden var opstået som følge af et glemt myggelys, der havde fået antændt stole i plastik og træ samt hynder herpå.
Politiet vurderede ud fra disse omstændigheder, at den 28-årige havde været uforsigtig med myggelyset, der forårsagede branden, så han blev sigtet for overtrædelse af brandlovgivningen. Derfor kan han nu forvente en bøde som afgørelse på sagen.

Mand død efter påkørsel – Ringstedvej/Hellestrupvej, Holbæk

Kl. 01.00 skete et uheld på Ringstedvej ud for Hellestrupvej i Holbæk, da en bilist påkørte en 43-årig mand, som af ukendte årsager opholdt sig på kørebanen. Bilisten, en 18-årig mand fra Holbæk, kørte ad Ringstedvej mod nord, da der pludselig var noget på vejen foran ham. Bilisten kunne ikke se, at det var en person og kunne ikke nå at standse, men påkørte den 43-årige mand fra Holbæk, som pådrog sig livstruende skader.

Politi og ambulance kørte til stedet, hvor der blev ydet førstehjælp til den 43-årige mand. Han blev kørt til sygehuset med politieskorte, men hans liv stod ikke til at redde. Han blev konstateret død ved ankomsten til sygehuset. Den 43-åriges pårørende er underrettet om dødsfaldet.

Patruljen optog rapport om uheldet, og afhørte den stærkt rystede bilist og flere vidner, som havde set manden på vejen. En bilinspektør undersøgte uheldsstedet, og vejen blev først genåbnet omkring kl. 03.00.

Narkobilist i varebil – Hovedgaden, Mørkøv – Holbæk

Kl. 17.15 stoppede en patrulje en varebil med en 27-årig mand fra Vemmelev bag rattet. Han kørte på Hovedgaden mod nord, da betjentene blinkede ham ind til siden i en rutinekontrol. En test med narkometeret viste positiv for euforiserende stoffer, men den 27-årige nægtede at være påvirket. Han blev sigtet, anholdt og fik udtaget en blodprøve, som nu skal afklare, om han havde stoffer i blodet under kørslen. Når resultatet af blodprøveanalysen kommer vil den 27-årige høre mere i sin sag.

Narkokørsel – Skamstrupvej, Skamstrup, Mørkøv – Holbæk

Kl. 10.27 anholdt og sigtede politiet en 58-årig mand fra Ruds-Vedby for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil ad Skamstrupvej i sydlig retning.
Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, så han vil høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

Humanitær eftersøgning – Smedelundsgade, Holbæk

Kl. 11.35 iværksatte politiet en humanitær eftersøgning efter en 17-årig ung mand, der var indlagt på børneafdelingen på Holbæk sygehus. Den unge mand var der sammen med en pædagog fra den institution, hvor han opholdt sig, i anledning af en nødvendig behandling af betydning for hans helbred.

Den 17-årige ønskede umiddelbart ikke at være på sygehuset og så sit snit til at flygte ud ad et vindue, hvilket bekymrede det sundhedsfaglige personale, at han ikke længere var til stede, så han kunne få den nødvendige og livsvigtige behandling.
Flere patruljer ledte efter den 17-årige, som efter ca. 30 minutter blev fundet i god behold på Holbæk station. Han blev herefter bragt retur til sygehuset til fortsat behandling, hvorefter politiets tilstedeværelse i den centrale del af Holbæk blev normaliseret.

Knivloven / lov om euforiserende stoffer – Elmegården, Jyderup – Holbæk

Kl. 02.05 kontrollerede en patrulje et køretøj, der holdt parkeret ved Jyderup Hallen. I bilen befandt sig en mand, der blev identificeret som en 27-årig fra Jyderup.

Ved politiets henvendelse forsøgte han at hælde noget hvidt pulver ud på bilens gulv, men blev stoppet heri. Det viste sig at være kokain, der senere blev vejet til 0,43 gram. Den 27-årige blev endvidere fundet i besiddelse af en knap 40 gram hash i en dåse og en dolk i en skede i bilen. De ulovlige effekter blev beslaglagt i forbindelse med sigtelser for overtrædelse af både lov om euforiserende stoffer og knivloven, da han ikke havde noget anerkendelsesværdigt formål at bruge dolken til. Senere kan den 27-årige forvente at høre nærmere fra politiet i anledning af sigtelserne mod ham.

Narkokørsel i frakendelsestiden – Holbækvej, Mørkøv – Holbæk

Kl. 21.12 stoppede en patrulje en personbil, der kørte ad Holbækvej i Mørkøv i et rutinetjek. Manden bag rattet, en 35-årig mand fra Jyderup, burde slet ikke sidde på førersædet. Han havde nemlig ikke noget gyldigt kørekort, da han var frakendt førerretten i 10 år helt frem til 2029 på grund af flere sager om overtrædelse af færdselsloven – herunder narkokørsel. Ved dagens kontrol var den 35-årige påvirket og en test med narkometeret viste positiv for euforiserende stoffer.

Bilisten blev sigtet for narkokørsel i frakendelsestiden, anholdt og fik udtaget en blodprøve. Han blev herefter løsladt, men vil høre mere i sagen, når svaret på blodprøveanalysen kommer. Bilen var en han havde lånt, så bilens ejer blev sigtet for at overdrage sin bil til en person uden gyldigt kørekort. Bilejeren kan forvente en bøde i sagen.

Lov om euforiserende stoffer – Jernbaneplads, Holbæk

Kl. 12.22 var en patrulje fra den forebyggende afdeling på Holbæk politistation rutinemæssigt en tur forbi togstationen, hvor patruljen genkendte en lokal mand, som få dage tidligere var blevet sigtet for besiddelse af hash under ophold ved busholdepladserne ved togstationen.
Ved kontrollen af den 30-årige mand fra Holbæk fandt politiet ham igen i besiddelse af ca. 1½ gram hash, som han tog frem ved synet af patruljen. Hashen blev beslaglagt som bevis i forbindelse med en sigtelse for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

Fuppet af falsk bankmand – Holbæk

Kl. 13.25 anmeldte en 92-årig kvinde fra Holbæk by, at hun var blevet fuppet af en falsk bankmand til at udlevere både sit dankort og nogle pengesedler.
Hun havde kl. ca. 13.00 uventet modtaget et telefonopkald fra en fremmed mand, der oplyste at ringe fra et pengeinstitut. Årsagen var en mistanke om, at den 92-åriges bankkonto var ved at blive misbrugt, så hun blev overtalt til at udlevere sit dankort for at undgå et eventuelt misbrug.

Kort efter dukkede en mand op på hendes bopæl og fik dankortet udleveret, da han også her præsenterede sig som medarbejderen fra banken. Herefter begyndte den falske bankmand at tale om, at nogle af den 92-åriges pengesedler kunne være falske, såfremt de ikke havde de rigtige numre. Det medførte, at den 92-årige udleverede nogle pengesedler til den falske bankmand, der lovede at komme retur nogle “ægte” penge.

Da den falske bankmand havde forladt hendes bopæl, fik den 92-årige anelse om, at hun var blevet fuppet og fik efterfølgende spærret det udleveret dankort, inden et misbrug var sket.

Politiet har nu optaget rapport om fupnummeret og forsøger at få identificeret den falske bankmand, der blev beskrevet som: mand, 25-30 år, 180 cm, Kropsbygning: Muskuløs, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Talte: Dansk, Iført: T-shirt med motiv og blå cowboybukser.

Spirituskørsel – Kalundborgvej, Holbæk

Kl. 02.15 anholdt og sigtede politiet en 26-årig mand fra Holbæk for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Indbrud i perioden

Sasserupvej, Holbæk
Sandbakkevej, Vipperød

Foto: ABW