Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2022/07/19 til 2022/08/02.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Traktordæk sprang under kørslen – Gislingevej, Grevinge – Odsherred

Kl. 12.23 kørte en traktor med en tipvogn fyldt med rapsfrø ad Gislingevej i Grevinge, da højre bagdæk sprang under kørslen. Traktorføreren, en 51-årig mand fra lokalområdet, mistede herredømmet over traktoren, som kørte i grøften. Traktoren påkørte en hæk på Gyvelstien, da den kørte af vejen. Føreren slap fra uheldet uden at komme til skade.

Tipvognen med frø væltede på kørebanen, som blev spærret i begge retninger. Der blev bestilt en kran til at fjerne det tunge køretøj, og en sættevogn med “støvsuger” kunne fjerne de tabte frø fra vejen. Der skete skade på asfalten på vejen ved uheldet, hvor der blev opsat tavlevogn og vejen blev udbedret med asfalt.

Knivloven / lov om euforiserende stoffer – Elmegården, Jyderup – Holbæk

Kl. 02.05 kontrollerede en patrulje et køretøj, der holdt parkeret ved Jyderup Hallen. I bilen befandt sig en mand, der blev identificeret som en 27-årig fra Jyderup.

Ved politiets henvendelse forsøgte han at hælde noget hvidt pulver ud på bilens gulv, men blev stoppet heri. Det viste sig at være kokain, der senere blev vejet til 0,43 gram. Den 27-årige blev endvidere fundet i besiddelse af en knap 40 gram hash i en dåse og en dolk i en skede i bilen. De ulovlige effekter blev beslaglagt i forbindelse med sigtelser for overtrædelse af både lov om euforiserende stoffer og knivloven, da han ikke havde noget anerkendelsesværdigt formål at bruge dolken til. Senere kan den 27-årige forvente at høre nærmere fra politiet i anledning af sigtelserne mod ham.

Narkokørsel i frakendelsestiden – Holbækvej, Mørkøv – Holbæk

Kl. 21.12 stoppede en patrulje en personbil, der kørte ad Holbækvej i Mørkøv i et rutinetjek. Manden bag rattet, en 35-årig mand fra Jyderup, burde slet ikke sidde på førersædet. Han havde nemlig ikke noget gyldigt kørekort, da han var frakendt førerretten i 10 år helt frem til 2029 på grund af flere sager om overtrædelse af færdselsloven – herunder narkokørsel. Ved dagens kontrol var den 35-årige påvirket og en test med narkometeret viste positiv for euforiserende stoffer.

Bilisten blev sigtet for narkokørsel i frakendelsestiden, anholdt og fik udtaget en blodprøve. Han blev herefter løsladt, men vil høre mere i sagen, når svaret på blodprøveanalysen kommer. Bilen var en han havde lånt, så bilens ejer blev sigtet for at overdrage sin bil til en person uden gyldigt kørekort. Bilejeren kan forvente en bøde i sagen.

Lov om euforiserende stoffer – Jernbaneplads, Holbæk

Kl. 12.22 var en patrulje fra den forebyggende afdeling på Holbæk politistation rutinemæssigt en tur forbi togstationen, hvor patruljen genkendte en lokal mand, som få dage tidligere var blevet sigtet for besiddelse af hash under ophold ved busholdepladserne ved togstationen.
Ved kontrollen af den 30-årige mand fra Holbæk fandt politiet ham igen i besiddelse af ca. 1½ gram hash, som han tog frem ved synet af patruljen. Hashen blev beslaglagt som bevis i forbindelse med en sigtelse for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

Fuppet af falsk bankmand – Holbæk

Kl. 13.25 anmeldte en 92-årig kvinde fra Holbæk by, at hun var blevet fuppet af en falsk bankmand til at udlevere både sit dankort og nogle pengesedler.
Hun havde kl. ca. 13.00 uventet modtaget et telefonopkald fra en fremmed mand, der oplyste at ringe fra et pengeinstitut. Årsagen var en mistanke om, at den 92-åriges bankkonto var ved at blive misbrugt, så hun blev overtalt til at udlevere sit dankort for at undgå et eventuelt misbrug.

Kort efter dukkede en mand op på hendes bopæl og fik dankortet udleveret, da han også her præsenterede sig som medarbejderen fra banken. Herefter begyndte den falske bankmand at tale om, at nogle af den 92-åriges pengesedler kunne være falske, såfremt de ikke havde de rigtige numre. Det medførte, at den 92-årige udleverede nogle pengesedler til den falske bankmand, der lovede at komme retur nogle “ægte” penge.

Da den falske bankmand havde forladt hendes bopæl, fik den 92-årige anelse om, at hun var blevet fuppet og fik efterfølgende spærret det udleveret dankort, inden et misbrug var sket.

Politiet har nu optaget rapport om fupnummeret og forsøger at få identificeret den falske bankmand, der blev beskrevet som: mand, 25-30 år, 180 cm, Kropsbygning: Muskuløs, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Talte: Dansk, Iført: T-shirt med motiv og blå cowboybukser.

Spirituskørsel – Kalundborgvej, Holbæk

Kl. 02.15 anholdt og sigtede politiet en 26-årig mand fra Holbæk for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Spirituskørsel – Slagelsevej, Holmstrup, Jyderup – Holbæk

Kl. 10.27 fik politiet en henvendelse fra en bilist, der under anmeldelsen fulgte en slingrende bilist på vej mod Jyderup.
Politiet skyndte sig til området ud fra anmelderens oplysninger og fik på Slagelsevej standset den anmeldte personbil, som en 35-årig mand fra Mørkøv var fører af.

Han havde ikke nogen førerret til personbilen og deltog i en alkometertest, der gav udslag over det tilladte. Politiet sigtede derfor den 35-årige fører for spirituskørsel og kørsel uden førerret, inden han blev kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

En 33-årig mand også fra Mørkøv er som bilejer blevet sigtet for at have overladt føringen af personbilen til en person, som ikke havde noget kørekort og derfor ikke måtte være fører af køretøjet.

Voksen mand blev sur på dreng – Jernbaneplads, Holbæk

Kl. 10.08 måtte en medarbejder fra forebyggelsesafdelingen på Holbæk politistation afbryde et møde med Holbæk Kommunes SSP-afdeling i lokaler på Holbæk togstation, idet politimanden kunne høre højlydt råben og barnegråd ud i forhallen på togstationen.

Det viste sig ifølge vidners oplysninger, at en mand var kommet ud fra kiosken og havde sparket til en kuffert, som en 7-årig dreng fra Holbæk i selskab med sin mor havde medbragt. Samtidig havde manden råbt højlydt efter drengen, der var begyndt at græde.

Politiet fik senere på stationen kontakt til en 48-årig mand fra Hvalsø, der blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen på grund af adfærden over for drengen, som ifølge den 48-åriges forklaring havde skubbet sin kuffert ud foran ham, da han forlod kiosken. Han havde derfor råbt ad drengen.
Den 48-årige kan nu forvente at modtage en bøde som afgørelse på sagen.

Lov om euforiserende stoffer – Holbæk

Kl. 15.00 troppede politiet op hos en 17-årig ung mand i det vestlige opland til Holbæk på grund af en mistanke om, at han kunne være i besiddelse af euforiserende stoffer.

Mistanken viste sig at være begrundet, idet politiet ved en ransagning fandt ca. 700 gram hash, flere digitalvægte, pølsemandsposer og et mindre kontantbeløb i hans besiddelse. Hashen var opdelt i mindre portioner, hvilket bestyrkede politiets mistanke om, at hashen formentlig var tiltænkt videreoverdragelse til andre.

Den 17-årige blev sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer, og både hans værge samt de sociale myndigheder i Holbæk kommune blev underrettet om sagen mod ham. Den 17-årige og hans værger vil derfor senere høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Falsk politimand gennemskuet – Mørkøv – Holbæk

Kl. 20.13 anmeldte en 72-årig kvinde fra Mørkøv, at hun i tidsrummet kl. 18.30-19.15 var blevet ringet op af en fremmed mand, der havde præsenteret sig som en medarbejder i Rigspolitiet. Årsagen til henvendelsen var oprettelsen af et lån på 19.000 kr. til køb af en vare på internettet, ligesom den 72-åriges bankkonto var blevet hacket. Hun skulle derfor straks overføre et beløb til Rigspolitiet som et forebyggende tiltag mod at miste nogle penge.
Den 72-årige fattede dog mistanke til den falske politimand og afsluttede opkaldet uden at have oplyst personlige oplysninger til ham.

Politiet behandler anmeldelsen som et forsøg på bedrageri i lighed med andre tilsvarende sager med samme fremgangsmåde.

Spirituskørsel – Holbækmotorvejen, Holbæk

Kl. 15.35 anholdt og sigtede politiet en 54-årig mand fra Nordsjælland for spirituskørsel i en personbil, efter at politiet var blevet kontaktet af andre, der mistænkte ham for at være alt for påvirket af spiritus til lovligt at kunne køre bil. Han skulle være kørt fra Odsherred i retning mod København, hvorefter politiet fandt bilen og fik den standset på Holbækmotorvejen ved Holbæk.
Den 54-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Hans førerret blev inddraget straks, idet politiet forventer, at analyseerklæringen vil afsløre så høj en alkoholkoncentration i blodet, at den 54-årige kan forvente en ubetinget frakendelse af kørekortet ud over straffen for spirituskørslen.

Spirituskørsel – Roskildevej, Tølløse – Holbæk

Kl. 23.43 anholdt og sigtede politiet en 35-årig mand fra Vipperød for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Narkokørsel – Skovvejen, Nr. Jernløse, Regstrup – Holbæk

Kl. 01.00 anholdt og sigtede politiet en 28-årig mand fra Tureby for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en varebil ad Skovvejen i østlig retning. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, efter at narkometertesten havde indikeret påvirkning af kokain under kørslen.

Spiritus-/narkokørsel – Roskildevej, Ll. Grandløse, Holbæk

Kl. 03.38 anholdt og sigtede politiet en 27-årig mand fra Roskilde for kørsel både i narkotika- og spirituspåvirket tilstand i en personbil. Han fik udtaget blodprøver til nærmere undersøgelse for både alkohol og euforiserende stoffer inden sin løsladelse.

Hurtig knallert – Knabstrup Møllebakke, Mørkøv – Holbæk

Kl. 16.52 foretog færdselspolitiet en kontrol på et rullefelt af en knallert, som en 16-årig ung mand fra Ugerløse havde kørt på.
Kontrollen på rullefeltet afslørede, at knallerten kunne køre mindst 79 km/t mod højst tilladt 30 km/t. Endvidere virkede knallertens bagbremse ikke, og knallerten manglede en rød refleks bagpå. Den 16-årige blev sigtet for disse fejl på knallerten og blev samtidig gjort bekendt med, at han ud over en bøde også kunne forvente en betinget frakendelse af knallertkørekortet.

Mulig spritbilist var i besiddelse af narkotika – Ringstedvej, Mørkøv – Holbæk

Kl. 21.50 fik politiet en anmeldelse om, at en nærmere beskrevet mand i en bil formentlig var påvirket af alkohol i en sådan grad, at han ikke lovligt kunne føre den bil, som han måske ville køre i væk fra en parkeringsplads.
En patrulje kørte til området for at lede efter bilen, som politiet ikke fandt, men politiet fandt dog på et stisystem en mand, der passede på beskrivelsen som oplyst i anmeldelsen.
Der var tale om en 26-årig mand uden fast bopæl, som var lettere påvirket af alkohol og måske også af euforiserende stoffer, så politiet undersøgte ham nærmere og fandt ham i besiddelse af 144 gram amfetamin.
Den 26-årige blev derfor anholdt og sigtet for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om besiddelse af narkotika med henblik på videreoverdragelse til andre. Amfetaminen blev beslaglagt som bevis i sagen, hvor den 26-årige efter en nøje vurdering blev løsladt uden fremstilling i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling. Han er fortsat sigtet i sagen, hvor han på et senere tidspunkt vil blive indkaldt til et retsmøde, når straffen skal fastsættes.

Brand i bil – nummerplader inddraget – Holbækvej, Tornved, Jyderup – Holbæk

Kl. 07.59 rykkede brandvæsnet ud til ildebrand i en bil, som en 22-årig mand fra Jyderup havde været fører af. Under kørslen var der pludselig opstået brand i bilen, men den 22-årige var kommet ud uden selv at komme til skade.
Politiet kørte også til brandstedet, men foretog sig ikke yderligere i anledning af branden ud fra de oplyste omstændigheder. Bilens nummerplader blev dog straks inddraget, idet den lovpligtige ansvarsforsikring ikke var blevet betalt, ligesom politiet fik tilkaldt et bugseringskøretøj, så den nu ubrugelige bil blev kørt væk fra stedet.

Narkokørsel – Skagerakvej, Holbæk

Kl. 13.49 blev en 33-årig mand fra Brønshøj sigtet for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, som han førte ad Skagerakvej mod øst. Han fik i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer (mistanke om kokain ifølge narkometertesten).

Narkokørsel – Holbækvej, Tvede, Mørkøv – Holbæk

Kl. 17.37 havde politiet standset en personbil med en 37-årig mand fra Holbæk bag rattet med henblik på rutinemæssig kontrol af føreren og køretøjet.
Den 37-årige kunne mistænkes for at være påvirket af narkotika under kørslen, så han blev kortvarigt anholdt i forbindelse med en sigtelse for narkokørsel i bilen og en efterfølgende udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Foto: ABW