Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2022/06/30 til 2022/07/12.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

To mænd havde narkotika på sig – Jernbaneplads, Holbæk

Kl. 16.40 fik politiet i forbindelse med en tryghedsskabende kontrol af området ved jernbanestationen kontakt til to mænd, der begge blev skønnet påvirket af narkotika under deres ophold i området.
Der var tale om en 30-årig mand fra Nykøbing Sj., som havde 1,2 gram amfetamin og en joint på sig.

Den anden var en 47-årig mand fra Holbæk, der var i besiddelse af ni joints. Da politiet mistænkte ham for at være i besiddelse af disse joints med henblik på videreformidling, foretog politiet en ransagning af hans bopæl. Her fandt politiet 7,1 gram hash, som sammen med den allerede fundne narkotika hos mændene blev beslaglagt som bevis i sager om overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.
Begge mænd vil derfor høre nærmere fra politiet, når sagerne mod dem skal afgøres.

Mænd i slagsmål – Jernbanevej, Holbæk

Kl. 21.53 rykkede politiet ud til området ved et værtshus på Jernbanevej, idet to mænd var i slagsmål med hinanden.
Ved politiets ankomst var der faldet ro over de to mænd, men politiet fandt med baggrund i deres deltagelse i slagsmålet med hinanden grundlag for at sigte en 30-årig mand uden fast bopæl og en 51-årig mand fra Højby Sj. for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Begge kan nu se frem til at modtage en bøde for deres adfærd i det offentlige rum.

Røg i køkkenet – Lundestrædet, Holbæk

Kl 18.48 måtte politi og brandvæsen igen afsted til røg i køkkenet. En 47-årig mand havde brændt maden på, og det havde givet røglugt i hele bygningen. Der var dog ikke opstået ild og alle kunne derfor køre fra stedet igen uden yderligere.

Slæbt efter bil – Nygade, Holbæk

Kl 22.15 fik politiet anmeldelse om, at en 17-årig mand blev slæbt efter en bil på Jernbanevej i Holbæk. Han blev slæbt i alt cirka 50 meter og fik i den forbindelse en del hudafskrabninger og var generelt forslået, da patrulje nåede frem. Han blev af en ambulance kørt til behandling på sygehuset. Flere unge indfandt sig efterfølgende på sygehuset og skabte en utryg stemning, så flere patruljer blev derfor sendt til sygehuset. De unge forlod dog sygehuset umiddelbart efter. Afhøringer i området viste, at der tilsyneladende havde været en forudgående konflikt mellem flere personer i Nygade. For at undgå yderligere episoder var politiet massivt tilstede i Holbæk i timerne efter. Politiet efterforsker nu, hvad der præcist er foregået.

Mand sigtet for at fælde nabos træer – Store Merløse, Holbæk

Kl. 10.11 fik politiet en anmeldelse om, at en husejer var kommet hjem til sin villa i Store Merløse, hvor han konstaterede, at der var fældet omkring 15 større træer i hans baghave. Husejeren så en ledning fra sin ejendom hen til naboens ejendom, så mistanken blev rettet mod naboen. En patrulje kørte til naboens adresse, hvor de sigtede den 55-årige nabo for groft hærværk. Den 55-årige erkendte at have fældet træerne og kørt træet væk. Han mente, at han havde fået lov til at fælde træerne, da de skyggede for hans grund.

Den 55-årige kan forvente et større erstatningskrav for de 15 træer, der alle havde en højde på omkring 10-12 meter. Han vil desuden høre mere fra politiet i sagen.

Mand anholdt for uorden – Jernbaneplads, Holbæk

Kl. 13.36 blev en patrulje sendt til Holbæk Station, hvor forbipasserende var generet af en mand som råbte og blottede sit underliv. Patruljen traf en 41-årig mand, som i kraftigt påvirket tilstand havde skabt utryghed. Han havde ikke blottet sig bevidst, men havde haft problemer med at holde sine bukser oppe. Den 41-årig blev anholdt og taget med i detentionen til afrusning. Han blev løsladt hen under aften, da han igen kunne tage vare på sig selv.

Spirituskørsel – Holbækmotorvejen, Roskilde

kl. 14.15 stoppede en patrulje en 21-årig mand fra Kirke-Hyllinge på Holbækmotorvejen vestgående, hvor han kørte i en personbil med en alt for høj promille. Den 21-årige blev sigtet, anholdt og fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt.

Narkokørsel – Holbækmotorvejen – Roskilde

Kl. 11.05 blev en 21-årig mand fra Kalundborg sigtet og anholdt for narkokørsel. Manden fik udtaget en blodprøve på sygehuset og blev derefter løsladt. Manden er fortsat sigtet i sagen, som afgøres, når blodprøven er klar.

Narkokørsel – Holbæk Landevej, Ugerløse – Holbæk

Kl. 21.40 blev en 36-årig mand fra Dianalund sigtet og anholdt for narkokørsel. Manden fik udtaget en blodprøve på sygehuset og blev derefter løsladt. Manden er fortsat sigtet i sagen, som afgøres, når blodprøven er klar.

Vanvidsbilist standset – Munkholmvej, Holbæk

Kl. 23.34 blev en patrulje opmærksom på en bilist, som gjorde sig uheldigt bemærket på Valdemar Sejrsvej, da bilen kørte hasarderet. Patruljen aktiverede patruljebilens udrykningssignaler for at få bilisten til at standse, men bilisten efterkom ikke politiets anvisninger, men valgte i stedet at accelerere og køre fra stedet i høj fart. Bilisten kørte herefter frem for rødt lys fire gange og overtrådte hastighedsbegrænsningen ved at køre anslået over 130 km/t i en 60 km-zone. Politiets nærmere undersøgelser af skal dog fastlægge den præcise hastighed. Bilisten – en 46-årig mand fra Holbæk – standsede bilen på Munkholmvej, hvor han blev anholdt og ilagt håndjern. Patruljen skønnede, at manden var påvirket af narkotika, og han fik derfor udtaget en blodprøve på sygehuset. Manden blev sigtede for overtrædelserne samt for ikke at efterkomme politiets anvisninger. Samtidig blev hans kørekort inddraget på stedet. Bilen blev beslaglagt på stedet med henblik på konfiskation, hvilket manden ønskede forelagt en dommer. Denne del vil derfor blive afgjort i retten. Manden blev løsladt kl. 01.53 og vil høre nærmere i forbindelse med sagerne.

Hamp på altanen – Holbæk

kl. 11.55 dukkede en patrulje med narkohunde op ved en lejlighed i Holbæk By, hvor der var mistanke om, at en beboer dyrkede hamp på sin altan. Fra parkeringspladsen så betjentene tydeligt den mistænkelige beplantning på altanen, så de henvendte sig hos den 39-årige mand, som boede i lejligheden.

Patruljen ransagede lejligheden og altanen, hvor der blev fundet 12 hampplanter, som betjentene beslaglagde. Omregnet til marihuana blev det til en sigtelse for at besidde 342 gram mod den 39-årige. Han kan forvente en bøde i sagen.

Brand i fyrhus – Egholmvej, Store-Merløse, Holbæk

Kl. 14.31 kørte politi og brandvæsen til brand i et fritliggende fyrhus ved en ejendom på Egholmvej i Store-Merløse. Der var blevet tændt op i fyret om morgenen, og kl. 14.15 stod der flammer op igennem tagkonstruktionen på fyrhuset. En medarbejder på gården slog alarm.

Brandvæsnet kom frem til stedet, hvor det brændte kraftigt i fyrhuset. De fik kontrol over ilden, som ikke spredte sig til hovedhuset, der ligger omkring 5 meter fra fyrhuset. Lidt efter kl. 15.00 var ilden slukket og ingen personer kom noget til. Politiet undersøger sagen nærmere, for at fastslå brandårsagen.

Butikstyveri – Stenhusvej, Holbæk

Kl. 12.23 anmeldte personalet i elektronikforretningen Elgiganten, at to mænd netop var flygtet fra stedet i en hvid personbil efter tyveri af to kaffemaskiner.
En patrulje kørte til området for at lede efter den hvide flugtbil, som dog ikke blev fundet i første omgang.

Personalet i forretningen oplyste, at to mænd havde taget to kaffemaskiner til en samlet værdi af knap 32.000 kr. og forladt stedet uden at betale. Personalet havde opdaget butikstyveriet og løb efter de to mænd, der også løb hen til en hvid personbil på parkeringspladen. Den ene blev næsten tilbageholdt, men det lykkedes ham at slippe fri, så de begge kunne flygte med kaffemaskinerne i den hvide personbil.
Politiet har nu optaget rapport om butikstyveriet og vil ud fra personalets beskrivelse af bilen samt eventuel videoovervågning i forretningen forsøge at få identificeret de to mistænkte mænd.

Ukrudtsbrænder årsag til mindre brand – Tjørnedevej, Tjørnede, Tølløse – Holbæk

Kl. 17.01 blev brandvæsnet alarmeret på grund af en mindre brand i en dør ind til en lade på en privat adresse.
Brandvæsnet fik hurtigt slukket branden i trædøren ved en gårdsplads, hvor en 35-årig mandlige beboer 30-45 minutter tidligere havde brugt en ukrudtsbrænder. Efter afsluttet arbejde var han gået indenfor, men opdagede pludselig røgudvikling fra området ved døren ind til laden. Han forsøgte at slukke en mindre brand ved døren med en pulverslukker, men forgæves, så brandvæsnet måtte tilkaldes.
Politiet sigtede den 35-årige mand for overtrædelse af brandlovgivningen på grund af den manglede forsigtighed ved brugen af en ukrudtsbrænder. Han kan nu forvente sagen afgjort med en bøde.

Færdselsuheld – Kalundborgvej, Tuse, Holbæk

Kl. 18.06 var en bilist kørt ud fra en tankstation på Kalundborg og i den forbindelse stødt sammen med en knallertkører, så en ambulance var sendt til uheldsstedet.
Det viste sig, at en 32-årig mand fra Fårevejle St. i en personbil ville køre fra en tankstation tværs over en dobbeltrettet cykelsti for at komme ud på Kalundborgvej.
Under passage af den dobbeltrettede cykelsti blev en 15-årig dreng fra Holbæk påkørt, da han kom kørende på en lille 30-knallert i østlig retning ad cykelstien.

Knallertkøreren blev i den tilkaldte ambulance bragt til skadestuen til kontrol, men var sluppet uden behandlingskrævende skader. Den 32-årige var også sluppet uskadt fra sammenstødet, som dog medførte mindre skader på de involverede køretøjer.
Den 15-årige anvendte styrthjelm under kørslen, men politiet tog hans knallert ind til nærmere undersøgelse på grund af en mistanke om, at der måske var udført konstruktive ændringer på den. Endvidere var knallerten uden den lovpligtige ansvarsforsikring som krævet for den slags køretøjer.

Politiet har nu optaget rapport om sammenstødet mellem de to trafikanter for at kunne træffe afgørelse om mulige overtrædelser af færdselsloven.

Færdselsuheld – Hovedgaden / Gartnervænget, Svinninge – Holbæk

Kl. 18.41 var en motorcyklist og en varebil stødt sammen på Hovedgaden ud for sidevejen Gartnervænget i Svinninge.
Politiet kørte til uheldsstedet og fik klarlagt, at en 31-årig mand fra Stubbekøbing var kørt i en varebil i vestlig retning ad Hovedgaden frem til sidevejen Gartnervænget. Her ville han svinge til venstre ad Gartnervænget, men påkørte under svingningen en motorcykel, som en 36-årig mand fra Svinninge førte i østlig retning ad Hovedgaden.
Ingen af de to parter kom til skade ved uheldet, og politiet har nu optaget rapport om sammenstødet ud fra en mistanke om, at færdselsloven kan være overtrådt.

Vold mod opsynsmand – Smedelundsgade, Holbæk

Kl. 10.04 anmeldte en 68-årig, mandlig opsynsmand, at han ca. 20 minutter tidligere var blevet nikket en skalle af en mandlig bilist.
Opsynsmanden havde til opgave at kontrollere, at parkeringspladser ved sygehusets nordlige side kun blev benyttet af bilister med et ærinde på sygehuset under afviklingen af Tour de France-cykelløbet. Tilskuere til cykelløbet blev i stedet henvist til parkeringsarealer på den sydlige side af sygehuset.

Da en mandlig bilist tilsyneladende ikke havde et ærinde på sygehuset, blev bilisten vejledt om at finde en anden parkeringsplads. Bilisten kvitterede for henstillingen ved at nikke opsynsmanden en skalle, inden den mandlige bilist sammen med et par børn forlod stedet. Bilisten kom dog tilbage efter ca. 10 minutter og flyttede sin bil.
Politiet har nu optaget en rapport om vold og vil bl.a. via nummerpladen på bilistens bil forsøge at få identificeret den mand, der kan mistænkes for vold mod opsynsmanden.

Stenkast fra bro – Skovvejen, Jyderup – Holbæk

Kl. 23.47 fik politiet to anmeldelser fra bilister om, at deres biler var blevet ramt af formentlig sten i forbindelse med passage under en bro over Skovvejen.
Begge biler var blevet ramt af noget, der ifølge bilisterne havde lydt som sten. Den ene bils frontrude var gået i stykker, så der var glasskår inde i kabinen. Ingen var dog kommet til skade.

Politiet afspærrede herefter Skovvejen mellem Amtsvejen/Skovvejen og Jyderup-afkørslen ved Skovvejen ved brug af skiltevogne, så der kunne foretages en undersøgelse af vejen for eventuelle genstande, der kunne mistænkes for at være årsagen til skaden på den ene bil. En hundepatrulje deltog i undersøgelserne på Skovvejen, som kl. ca. 02.15 blev åbnet for trafik.
Politiet afventer nu resultaterne af de foretagne undersøgelse i et forsøg på at kunne identificere eventuelle mistænkte i sagen om formentlig stenkast fra en bro mod bilister på Skovvejen.

Politiet vil gerne i kontakt med personer, der måtte have set personer opholde sig på eller ved broen over Skovvejen i Jyderup i tiden op til anmeldelsestidspunktet. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Bil ramt af hardball-skud – Skovvejen, Nr. Jernløse, Regstrup – Holbæk

Kl. 17.09 anmeldte en familie fra Nordsjælland, at deres bil netop var blevet ramt af skud fra en hardball-pistol. Familien kørte ad Skovvejen mod øst i Nr. Jernløse, da en bil kørte op på siden af familiens bil, hvorunder bilen blev ramt af skud fra en hardballpistol.

Bilen som kørte op på siden af familiens bil var en hvid Mercedes, der efterfølgende kørte hurtigt fra stedet. Der kom stenslag i bilens forrude, men ingen kom noget til.

Politiets indsatsleder kørte til stedet, hvor familien blev afhørt. Patruljer ledte i området efter den hvide Mercedes, men fandt den ikke. Politiet undersøger nu sagen nærmere. Vidner som har set en hvid Mercedes personbil køre i høj fart af Skovvejen mod øst ved Nr. Jernløse/Regstrup, og som kan komme med oplysninger i sagen bedes kontakte politiet. Særligt oplysninger om antal personer i bilen og signalement af personerne, har stor relevans for politiets efterforskning. Ring 114, hvis du har oplysninger i sagen.

Knivloven – Henriettevej, Holbæk

Kl. 00.30 stoppede en patrulje en 28-årig mand fra Svinninge i en personbil på Henriettevej i Holbæk i et rutinetjek. Den 28-årige mand havde en hobbykniv i handskerummet, som han ikke havde et anerkendelsesværdigt formål til at besidde. Han blev sigtet for at overtræde knivloven og kniven blev beslaglagt med henblik konfiskation. Han kan forvente at høre mere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Påvirket bilist – Hjortholmvej, Tølløse

Kl 21.45 standsede en patrulje en personbil ført af en 24-årig mand fra Kalundborg, da de var mistanke om, at manden var påvirket. Han blev sigtet for at være påvirket af narkotiske midler og medtaget til blodprøve på sygehuset.

Indbrud i perioden

Rahbeks Have, Holbæk
Skovbrynet, Holbæk (forsøg)
Trønningevej, Kundby, Svinninge

Foto: ABW