Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2022/06/16 til 2022/06/28.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Påvirket på løbehjul – Holbækvej, Jyderup

Kl 06.45 stoppede politiet en 24-årig mand på el-løbehjul. Manden havde ikke hjelm på, som loven ellers kræver, og samtidigt skønnede patruljen, at han også var påvirket af euforiserende stoffer. Han blev derfor medtaget til sygehuset, så der kan udtages en blodprøve

Lyn slog ned i taget – Søstrup Parken, Søstrup, Holbæk

Kl. 20.35 rykkede brandvæsnet og politiet ud til en mindre ildebrand i tagryggen på en bygning, idet et lyn var slået ned i tagryggen og starten branden.

De tilstedeværende blev kortvarigt evakueret. Der var ikke nogen større flammer ved branden, der udviklede let røg fra taget.
Brandvæsnet måtte i forbindelse med brandslukningen fjerne et par kvadratmeter tag, men fik hurtigt slukket branden. Ingen kom til skade ved branden, som politiet ikke undersøger nærmere ud fra de oplyste omstændigheder.

Borger anmeldte spirituskørsel – Holbækmotorvejen, Roskilde og Holbæk

kl. 04.36 fik politiet anmeldelse fra en bekymret borger, som havde bemærket en slingrende personbil, der kørte ad Holbækvejen mod vest ved Roskilde. Politiets vagtcentral meldte til patruljerne, at der kørte en bil med en muligt påvirket fører på Holbækmotorvejen.

En patrulje fik kontakt til bilen på Holbækmotorvejen ved Regstrup, Holbæk. Bilen blev stoppet og bag rattet sad en 42-årig mand, som var spirituspåvirket over det tilladte. Han blev anholdt, sigtet og fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Den 42-årige kendte imidlertid turen, for dagen forinden blev han også anholdt og sigtet for spirituskørsel i København.

Nu afventer politiet promilleerklæringerne, hvorefter den 42-årige vil høre mere i sine sager, herunder hvad det kommer til at betyde for hans kørekort.

Pige på jernbanebro – L. C. Worsøesvej, Holbæk

Kl. 10.09 fik politiet en henvendelse fra en handlekraftig mand, der havde taget fat i en pige, som stod på den forkerte side af gelænderet på en bro over jernbanen. Alarmcentralen havde fået togdriften indstillet, indtil politiet nåede frem til stedet og fik pigen i sikkerhed. Togdriften kunne genoptages i normalt omfang kl. ca. 10.15.
Der var tale om en 15-årig pige fra Holbæk kommune, hvis pårørende havde forsøgt at få hjælp til hende, fordi hun var ked af det. Hun var imidlertid stukket af og var så blevet fundet på jernbanebroen.
Politiet fik tilkaldt en ambulance, som bragte pigen til et hospital til fornøden undersøgelse og behandling i anledning af hendes sindstilstand.

Ordensbekendtgørelsen – Jernbaneplads, Holbæk

Kl. 14.43 fik politiet en anmeldelse fra en kommunal medarbejder, der havde bemærket en mand optræde højrøstet og voldelig ved Holbæk station. Manden havde også sparket ud efter en gruppe, så politiet måtte tilkaldes.
Politiet fik på stedet kontakt til en 46-årig mand fra Svinninge, som nu var faldet lidt til ro, men de unge var forsvundet fra stationsområdet. På grund af den 46-åriges tidligere adfærd i stationsområdet sigtede politiet ham for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, så han nu kan forvente at få en bøde.

Maritim kontrol – Holbæk fjord – Holbæk

Midt- og Vestsjællands Politi foretog i tidsrummet kl. 18.30 – 22.30 en maritim kontrol på Holbæk fjord, hvor 41 motordrevne fartøjer blev kontrolleret i forbindelse med Sankt Hans-aften.
Ni rapporter blev optaget, idet politiet konstaterede følgende overtrædelser af søfartslovgivningen: 1 sag vedr. manglende speedbådscertifikat, 1 sag vedr. manglende forsikring for fartøjet, 5 sager vedr. manglende medbringelse af forsikringscertifikater og 2 sager vedr. manglende redningsvest til ALLE ombordværende (et fartøj med fem om bord havde kun tre brugbare veste, og et andet fartøj med otte personer ombord havde kun medbragt seks brugbare redningsveste).
De sigtede kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, der udførte kontrollen i strålende solskin og næsten ingen vind til søs. Trods sigtelserne fik politiet dog tilkendegivelser om, at kontrollen til søs var velkommen, men skete for sjældent.

Varetægtsfængsling – Besiddelse af og handel med narkotika – Holbæk

En efterforskning i en sag om berigelseskriminalitet i Holbæk førte politiet på sporet af en 33-årig mand fra den københavnske vestegn, idet han kunne mistænkes for handel med narkotika.
Mistanken blev onsdag morgen fulgt op med en ransagning på den 33-åriges bopæl, hvor politiet fandt 555 gram kokain. Endvidere kunne han mistænkes forud herfor allerede at have solgt mindst 188 gram kokain til et større antal personer for godt 66.000 kr.
Den 33-årige blev anholdt og onsdag fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Holbæk som sigtet for overtrædelse af straffelovens § 191 om besiddelse af og handel med narkotika, idet han ud over den kokain, som blev fundet på hans bopæl, også blev sigtet for at have overdraget narkotika til en 48-årig mand fra Holbæk i maj måned. Retsmødet endte med, at den 33-årige blev varetægtsfængslet foreløbigt frem til den 12. juli 2022.
Den 48-årige mand fra Holbæk er også sigtet i sagen og har været varetægtsfængslet siden slutningen af maj. Politiet har ikke yderligere oplysninger af hensyn til den fortsatte efterforskning i sagen.

Indbrud i perioden

Dahliavej, Holbæk
Christiansmindevej, Holbæk
Erantisvej, Holbæk

Foto: ABW