Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2022/05/31 til 2022/06/14.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Narkokørsel – Valdemar Sejrsvej, Holbæk

Kl. 09.25 blev en 28-årig mand fra Holbæk anholdt og sigtet for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en varebil, som han førte ad Valdemar Sejrsvej mod syd, da politiet standsede ham.Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, så han kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

Færdselsuheld – Kalundborgvej / Fjorddraget, Holbæk

Kl. 15.31 var en bilist og en knallertkører stødt sammen i krydset Kalundborgvej-Fjordvej i Holbæk, så en ambulance var sendt til uheldsstedet.
Det viste sig, at en 39-årig mand fra Føllenslev var kørt i en personbil ad Fjorddraget i sydlig retning. I forbindelse med den fortsatte kørsel frem over vigelinjen og den dobbeltrettede cykelsti i forbindelse med et højresving stødte han sammen med en 16-årig ung mand fra Holbæk, som kørte på en lille 30-knallert på cykelstien i østlig retning ad Kalundborgvej. Ambulancepersonale tilså knallertkøreren, der var sluppet med overfladiske skrammer.
Politiet optog rapport om sammenstødet ud fra en mistanke om, at færdselslovens vigepligtsbestemmelser kan være overtrådt.

Brand i bil – Bødkervej, Holbæk

Kl. 18.28 var der udbrudt brand i en bil, så brandvæsnet var blevet tilkaldt. Branden blev hurtigt slukket, og politiet skal nu undersøge brandårsagen nærmere, men ud fra en tese om, at en kortslutning i de elektriske installationer kan være årsagen. Ingen kom til skade ved branden.

Indbrud i transformatorstation – Nybyvej, Vipperød – Holbæk

Kl. 20.11 anmeldte et elselskab, at der var gået en alarm i en transformatorstation på Nybyvej i Vipperød. En montør var på vej til stedet, idet der også tidligere på dagen var gået en alarm fra samme transformatorstation beliggende ved en nedlagt fabrik.
Politiet kørte også mod stedet og kunne sammen med elselskabets montør konstatere, at døre ind til transformationen var åbne, og at der var fjernet både nogle afbrydere og kobberledninger.

I nærheden fandt politiet en personbil efterladt og forsøgt gemt i et grønt område. Der var ingen personer tilstede ved bilen, hvori der var rester af isolering fra kobberledninger.
En hundepatrulje blev tilkaldt til søgning efter spor og mistænkelige personer i området, hvilket medførte, at politiet kort efter på Nybyvej traf to mænd til fods.

Der var tale om en 30-årig mand fra Store-Merløse og en 52-årig mand fra Svinninge, som begge blev anholdt som mistænkte for tyverier fra transformatorstationen. Den 30-årige var nemlig ejer af den personbil, som var fundet efterladt tæt på gerningsstedet.
De to mænd blev løsladt senere på aftenen efter afhøring til sagen, som de vil høre nærmere om, når den skal afgøres.

Utryghedsskabende mand – Smedelundsgade, Holbæk

Kl. 01.40 måtte politiet være personalet på skadestue på sygehuset behjælpelig med at håndtere en mand, som havde en udadreagerende adfærd.

Politiet fik kontakt til en 37-årig mand fra Nykøbing Sj., som dog stadig var lidt opfarende og i øvrigt talte usammenhængende om mange forskellige ting.

Vurderingen af manden var, at han havde brug for hjælp, hvorfor politiet bragte ham til undersøgelse og eventuel behandling på en psykiatrisk skadestue i Slagelse.

Narkopåvirket bilist – Chr Hansensvej, Holbæk

Kl 17.09 standsede en patrulje en bil ført af en 31-årig mand fra Jyderup, da der var mistanke om, at føreren var påvirket af euforiserende stoffer. Manden erkendte, men dog kun at han havde været udsat for passiv hashrygning. Han blev medtaget på sygehuset, så der kunne udtages en blodprøve.

Falsk politimand – Holbæk

Kl 19.56 anmeldte en 70-årig kvinde, at hun var blevet ringet op af en mand, der oplyste, at han var fra politiet, fordi han kunne se, at der blev hævet penge på hendes konto. Kvinden gav dog klart til kende, at hun havde gennemskuet, at manden var ude på at snyde hende. Det fik ham til at true med at sende en patruljevogn ud til kvinden for at sigte hende for medvirken til svindel. Men heller ikke den trussel gjorde kvinden blød i knæene, så hun endte med at lægge på.

Lovgivning om euforiserende stoffer – Tidemandsvej, Holbæk

Kl. 19.46 traf en patrulje en 19-årig mand fra Holbæk i en baggård. Manden var i besiddelse af en pølsemandspose indeholdende 1,5 gram hash til eget brug, som blev konfiskeret af patruljen. Manden er sigtet i sagen, som vil blive afgjort på et senere tidspunkt.

Spiritus-/narkokørsel i stjålet bil / knivloven mv. – Snertinge, Kalundborg / Svinninge, Holbæk

Kl. 19.09 fik politiet flere anmeldelser fra bilister om en anden bilists kørsel, der ifølge anmeldelserne blev beskrevet som hensynsløst og hasarderet. Bilistens kørsel foregik indledningsvist i Snertinge-området, men fortsatte i retning mod Svinninge, hvor borgere kl. ca. 20.00 også bemærkede bilistens hensynsløse kørsel og anmeldte det til politiet.

Undervejs i forløbet var bilistens nummerplade blevet aflæst, hvorefter politiet ved kontakt til bilejeren havde fået klarlagt, at bilen blev benyttet uden bilejerens tilladelse af en person, der ikke havde et kørekort, og som i øvrigt kunne mistænkes for at have stjålet bilen.
Til sidst fik politiet oplysninger fra en opmærksom bilist om, at bilen var henstillet på en parkeringsplads på Hovedgaden, Svinninge, hvor politiet kl. 20.05 traf den mistænkte – en 20-årig mand fra Holbæk – ved den anmeldte bil, som havde flere friske skader formentlig som følge af den hensynsløse kørsel.

Den 20-årige var kraftigt påvirket af spiritus og måske også narkotika, hvorfor han blev sigtet for overtrædelse af færdselsloven og anholdt. Han kunne endvidere ikke fremvise noget kørekort, som han ikke havde erhvervet sig.
Ved visitationen fandt politiet ham i besiddelse af en hobbykniv med en bladlængde på ca. 7 cm. Da han ikke havde noget anerkendelsesværdigt formål med besiddelse af hobbykniven, blev den nu anholdte 20-årige også sigtet for overtrædelse af knivloven.
Bilejeren blev underrettet om fundet af bilen i Svinninge, hvor bilen kunne afhentes.

Senere på aftenen fik politiet en anmeldelse om vold fra pårørende til den ene af to 15-årige drenge, der kl. ca. 19.10 havde opholdt sig på en tankstation på Hovedgaden, Svinninge. Her var de blevet kontaktet af en fremmed mand, der havde spurgt dem efter en cigaret. Det havde de ikke, hvorefter manden havde taget fat i og klemt begge drenge ved kravebenet samt skubbet den ene omkuld, så han faldt ind i sin knallert, der væltede og fik skader. Manden kørte efterfølgende fra stedet i den bil, som flere andre anmeldere havde set køre rundt i Snertinge og Svinninge-området.

Den 20-årige fik udtaget blodprøver til undersøgelse for både alkohol og euforiserende stoffer, og politiet løslod ham efter afhøring til de mange sigtelser i anledning af hans kørsel i den stjålne bil.

Efterforskningen fortsætter i et forsøg på at få klarlagt farligheden i den kørsel, som den 20-årige er mistænkt i Snertinge- og Svinninge-området. Vidner, der endnu ikke er afhørt af politiet, må gerne henvende sig med oplysninger om hans kørsel, så vidnernes forklaringer kan indgå i sagen mod den 20-årige. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Væltet lastbil på mark – Tølløsevej, Ugerløse – Holbæk

Kl. 15.36 fik politiet en melding om, at en lastbil var væltet ude på en mark. Det viste sig, at en 38-årig mand fra Holbæk som fører af en lastbil var kørt ud på en mark for at læsse noget jord af. Han tippede lastbilens lad, men herunder væltede lastbilen uventet om på siden, så den 38-årige chauffør pådrog sig overfladiske skrammer. Han blev derfor bragt til skadestuen til kontrol.
Politiet har nu optaget rapport om ulykken, så politiet i samarbejde med Arbejdstilsynet kan få klarlagt de nærmere omstændigheder, herunder om nogen arbejdsmiljømæssige regler kan være overtrådt.

Ukrudtsbrænder årsag til brand i skur – Palævej, Jyderup – Holbæk

Kl. 13.54 rykkede brandvæsnet og politiet ud til en ildebrand i et skur på en privat adresse.
Ved politiets ankomst til stedet var branden slukket branden, idet en nabo havde brugt sin pulverslukker. Brandvæsnets opgave bestod blot i en efterslukning på brandstedet.
Omstændighederne ved brandens opståen var en brug af en ukrudtsbrænder, som en 62-årig mand fra Jyderup havde brugt til at fjerne ukrudt på adressen. Han blev derfor sigtet for overtrædelse af beredskabsloven på grund af manglende forsigtighed ved brug af ukrudtsbrænderen, så han kan forvente at modtage en bøde som afgørelse på sagen.

Utryghedsskabende unge forsamlet – Seminarieparken, Holbæk

Kl. 16.20 fik politiet en henvendelse fra en lokal kvinde, som oplyste, at nogle unge igen havde forsamlet sig ved et læskur på området ved en skole, hvor de formentlig røg joints. De unge søgte nu læ på stedet på grund af regnvejr.
En patrulje kørte straks efter anmeldelsen til området, men traf ikke nogen personer, hvorfor politiet fik klarlagt identiteten på de unge, der uberettiget bruger området.

Narkokørsel uden førerret – Ladegårdsparken Øst, Holbæk

Kl. 23.10 blev en 24-årig mand fra Jyderup sigtet for kørsel uden førerret i en personbil, som han var fører af under kørsel i Ladegårdsparken Øst. Han havde efter udløbet af en tidligere frakendelse af kørekortet ikke generhvervet førerretten, hvorfor han ikke måtte være fører af personbilen.
Den 24-årige skønnedes endvidere påvirket af narkotika under kørslen og blev derfor yderligere sigtet for narkokørsel. I den anledning fik han i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Han kan derfor forvente at høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

Spirituskørsel – Skovvangen, Jyderup – Holbæk

Kl. 15.08 blev en 49-årig mand fra Hørve anholdt og sigtet for spirituskørsel i en varebil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Færdselsuheld – Hvalsøvej / Stestrupvej, Tingerup, Kirke-Eskilstrup – Holbæk

Kl. 16.14 var to bilister stødt sammen i krydset Hvalsøvej – Stestrupvej, så ambulancepersonale var sendt til uheldsstedet.
En 40-årig mand fra Nykøbing Sj. blev kørt til kontrol på skadestuen, mens den anden part – en 28-årig kvinde fra Kalundborg – blev undersøgt af ambulancepersonalet, men var sluppet med diverse knubs.
Uheldet skete, efter at den 40-årige mand i en varebil var kørt ad Stestrupvej mod sydøst frem til krydset ved Hvalsøvej, hvor han fortsatte frem over vigelinjen med lav hastighed. På Stestrupvej stødte han sammen med en personbil, som den 28-årige kvinde førte ad Hvalsøvej i nordøstlig retning.
Redningsmandskab blev tilkaldt til at foretage oprydning af diverse vragdele og oliespild fra køretøjerne.
Politiet optog rapport om sammenstødet ud fra en mistanke om, at færdselsloven kan være overtrådt.

Spirituskørsel – Valdemar Sejrsvej, Holbæk

Kl. 23.08 anholdt og sigtede politiet en 32-årig mand fra Letland, men med en tilknytning til Danmark, for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Lov om euforiserende stoffer – Jernbaneplads, Holbæk

Kl. 00.40 gik personale fra den præventive afdeling i Holbæk en fodpatrulje i området ved Holbæk togstation, da patruljen kunne erkende en kraftig lugt af cannabis. Ved nærmere eftersyn af togstationens område fandt politiet frem til årsagen, idet 19-årig kvinde fra Ugerløse var i færd med at ryge en joint under ophold på en perron. Hun blev sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer og fik beslaglagt resterne af jointen som bevis i sagen.

Narkokørsel – Skovvejen, Knabstrup, Mørkøv – Holbæk

Kl. 01.05 blev en 37-årig mand fra Tølløse anholdt og sigtet for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Narkokørsel – Gl. Ringstedvej, Holbæk

Kl. 01.20 blev en 24-årig mand fra Jyderup anholdt og sigtet for kørsel i narkotikapåvirket tilstand, da han førte en personbil ad Gl. Ringstedvej ved en døgnåben kiosk. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.
I bilen fandt politiet ved en ransagning 0,4 gram hash, som en 18-årige kvindelig passager fra Holbæk var ejer af. Hun blev derfor sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer og fik hashen beslaglagt som bevis i sagen.

Narkobilist uden kørekort – Orø, Holbæk

kl. 11.07 genkendte sognefogeden på Orø en bilist, som han vidste ikke havde et gyldigt kørekort. Sognefogeden stoppede bilisten, en 55-årig mand fra Holbæk kommune, som ganske rigtigt ikke kunne vise et kørekort. Sognefogeden tilkaldte en politipatrulje, da han også mistænkte, at bilisten var påvirket under kørslen.

Politiet tog til Orø, hvor den 55-årige mand blev testet positiv for hash med narkometeret, så han blev anholdt og sigtet for narkokørsel uden kørekort. Betjentene fandt ingen narko i bilen, som blev parkeret på stedet. Bilen havde den 55-årige lånt af et familiemedlem, som kan forvente at blive sigtet for at overlade sin bil til en person uden kørekort. Den 55-årige blev taget med til sygehuset, hvor han fik udtaget en blodprøve og senere løsladt. Han vil senere høre mere fra politiet, når resultatet af blodprøven kommer.

Bedrageri mod ældre kvinde – Holbæk

Kl. 16.06 anmeldte en 83-årig kvinde fra Holbæk, at hun nogle timer forinden havde fået en opringning fra en mand, der sagde han kom fra “Nets” betalingssystem. Han oplyste, at hendes konto var blevet hacket for 14.999 kr. Undervejs blev samtalen afbrudt, så kvinden ringede tilbage til det nummer, som stod i hendes telefondisplay. Nummeret var rigtig nok til “Nets”, så kvinden lagde på igen efter at have fået bekræftet dette, og kort efter ringede manden tilbage.

Den 83-årige blev overtalt til at aflevere sit kreditkort til “politiet”, og kort efter dukkede en ung mand op på kvinden adresse for at hente kort og kode. Kvinden talte efterfølgende om sagen med et familiemedlem, og de konstaterede nu, at de var blevet hævet 6.000 kr fra kortet. Kortet blev nu lukket af banken og sagen anmeldt til politiet. En patrulje blev sendt til kvinden adresse, hvor hun blev afhørt til sagen.

Kvinden ringede jo fornuftigt nok tilbage til det nummer, som hun kunne se i sit telefondisplay. Desværre er bedragerne så udspekulerede, at de anvender en teknisk funktion på telefonen, som kan vise det telefonnummer de ønsker, som her nummeret til “Nets”.

Narkokørsel uden kørekort med tyvekoster i bilen – Omfartsvejen, Holbæk

kl. 12.05 stoppede en patrulje en personbil i et rutinetjek på Omfartsvejen i Holbæk. Bag rattet sad en 39-årig mand fra Roskilde, som ikke have noget kørekort. Det viste sig dog hurtigt, at det ikke var det eneste, som han havde på samvittigheden, da det viste sig, at han også var påvirket af euforiserende stoffer. Han erkendte, at han havde indtaget kokain tidligere på dagen, så han blev anholdt og sigtet for narkokørsel uden førerret. Betjentene ransagede bilen efter narko, men fandt igen stoffer.

I bilen fandt patruljen i stedet mistænkeligt mange varer fra et byggemarked, som den 39-årige ikke havde en kvittering på, og ikke kunne redegøre for. Den anholdte mand, blev taget med til en blodprøveudtagelse, og blev efterfølgende taget med til afhøring på politistationen, hvor han erkendte, at han havde stjålet varerne fra Biltema i Holbæk tidligere på dagen. Han blev sigtet for tyveri af i alt 11 varer fra Biltema bl.a. en varmeblæser, en gasgrill, et bådovertræk, en rygetønde, et el-spil, bilpærer og et batteri.

Politiet ransagede den 39-åriges adresse i Roskilde, men fandt ikke yderligere koster. Varerne vil blive genudleveret til forretningen, som efterfølgende vil opgøre det samlede beløb af kosterne, og om de har et erstatningskrav.

Den 39-årige blev løsladt senere på aftenen, men vil høre mere fra politiet i sine mange sager. Bilen havde den 39-årige lånt af en bekendt, som blev sigtet for at udlåne sin bil til en person uden gyldigt kørekort.

Madlavning skabte frygt for brand – Markedspladsen, Holbæk

Kl. 05.15 fredag morgen kom et alarmopkald om kraftig røgudvikling i en lejlighed på Markedspladsen i Holbæk. Brandvæsnet kom hurtigt frem, hvor det blev konstateret, at der ikke brændte, men at der var tale om mad i en mikroovn, som var brændt på. En burger i mikroovnen havde fået for lang tid, og havde forårsaget en kraftig røg i lejligheden og på opgangen. Ingen var kommet noget til, og der var ikke sket skade på bygningen. Sagen blev klart med en god udluftning, og der var ikke behov for politiet på stedet.

Arbejdsulykke – Solbærhaven, Vipperød

Kl 08.45 modtog politiet anmeldelse om en arbejdsulykke. En 33-årig mand fra Sorø var ved at læsse paller med rullegræs af fra en lastbil. Pludseligt knækker læsserampen med pallerne på, og manden får både en palleløfter og noget rullegræs ned over sit ben. Han blev efterfølgende kørt til behandling på sygehuset og politiet underrettede Arbejdstilsynet, der nu vil undersøge lastbilen yderligere.

Indbrud i perioden

Hyldekær, Kisserup, Holbæk
Hovedgaden, Mørkøv

Foto: ABW