Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2022/05/10 til 2022/05/24.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Tyveri fra taske / dankort misbrugt – Borgm. N. E. Hansensvej, Holbæk

Kl. 09.45 anmeldte en 84-årig kvinde fra Holbæk, at hun søndag havde fået stjålet sin pung fra den taske, som hun havde medbragt til indkøb i supermarkedet Aldi kl. ca. 13.00.
Hun havde betalt for sine varer ved brug af dankortet og indtastning af PIN-kode, hvorefter dankortet var blevet lagt retur i pungen og ned i tasken.
Da den 84-årige senere søndag eftermiddag i et andet supermarked i Holbæk igen skulle bruge sit dankort, opdagede hun, at pungen på ukendt sted og ukendt måde var blevet stjålet fra hendes taske.
Efterfølgende kunne hun i samarbejde med sin bank konstatere, at dankortet var blevet misbrugt til to kontanthævninger, hvoraf det ene var foregået i Ahlgade, Holbæk, søndag kl. 13.37. I alt havde hun mistet 2.100 kr. ved misbrug af det stjålne dankort med rette PIN-kode.

Politiet opfordrer til at beskytte PIN-koden på et betalings-/kreditkort i forbindelse med betaling for varer i forretninger, idet et kort uden PIN-koden intet er værd for en tyv.
Stil dig tæt på betalingsterminalen, når PIN-koden indtastes, og sørg for, at ingen kan kigge dig over skulderen. Brug eventuelt den frie hånd til at skærme for indtastningen af PIN-koden, så et stjålet dankort ikke kan misbruges til f.eks. hævning af kontanter efterfølgende.

Brand i lastbil – Ringstedvej, Holbæk

Kl. 16.53 rykkede brandvæsnet og politiet ud til en lastbil, som var brudt i brand midt på vejen.
Det viste sig, at en 33-årig kvindelige chauffør fra Fyn som fører af lastbilen med et læs grus havde hørt en mistænkelig lyd. Da hun kort efter standsede for at undersøge lyden nærmere, kunne hun konstatere, at der indledningsvist kom røg fra lastbilen, som brød i brand.
Branden og slukningsarbejdet betød, at Ringstedvej (rute 57) blev spærret i begge retninger, og Movia måtte omlægge busruterne på vejen.
Ingen var kommet til skade ved branden, der havde forårsaget, at lidt dieselolie var løbet ud. Kommunens miljø blev derfor tilkaldt til stedet for at vurdere, hvad der skulle gøre i den anledning.
Et bugseringskøretøj blev også tilkaldt til brandstedet for at fjerne lastbilen, hvilket var klaret kl. ca. 18.55, så vejen igen var åben for trafik i begge retninger.
Politiet foretager ikke yderligere i anledning af branden i lastbilen ud de oplyste omstændigheder.

Narkokørsel – Hyldevang, Tuse, Holbæk

Kl. 20.25 blev en 27-årig mand fra Glostrup sigtet for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en varebil, efter at politiet kunne mistænke ham for at være påvirket af cannabis under kørslen. I øvrigt skulle den 27-årige have ladet bilen stå, idet hans førerret 14 dage tidligere var blevet inddraget af politiet i forbindelse med en anden sag også om narkokørsel.
Den 27-årige fik i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer og blev løsladt bagefter.

Narkokørsel – Kalundborgvej, Allerup, Holbæk

Kl. 22.10 anholdt og sigtede politiet en 27-årig mand fra Glostrup for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, som han førte ad Kalundborgvej. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, som der ifølge den 27-åriges opfattelse ikke burde være i blodet. En analyseerklæring fra den udtagne blodprøve vil senere give et svar herpå.

To dømt over for overfald i Holbæk

Et skænderi mellem flere mænd endte i maj 2020 med, at en mand på Munkholmvej i Holbæk fik flere slag og spark og blev stukket i baglåret med en kniv. En kammerat til den overfaldne fik desuden et slag i ansigtet af en af gerningsmændene.
Tre mænd sad mandag på anklagebænken ved Retten i Holbæk tiltalt for grov vold for at stå bag overfaldet.
En 26-årig mand fik otte måneders ubetinget fængsel, mens en 24-årig mand fik ni måneders fængsel, der dog også rummede en mindre reststraf fra en tidligere sag. En tredje mand på 24 år blev frifundet af retten.
De to dømte valgte at tænke over, om de vil anke dommen.

Færdselsuheld – Smedelundsgade / Kastanievej, Holbæk

Kl. 15.05 var to biler stødt sammen i det lysregulerede vejkryds Smedelundsgade – Kastanievej, så politiet rykkede ud til stedet for at undersøge omstændighederne nærmere.
Det viste sig, at en 40-årig mand fra Georgien var kørt i en polsk registreret personbil ad Smedelundsgade mod syd. I lyskrydset med Kastanievej – Borgmester N. E. Hansensvej var han stødt sammen med en anden personbil, som en 58-årig mand fra Holbæk førte ad Kastanievej mod øst i den hensigt at fortsætte ligeud i lyskrydset.
Der skete kun materiel skade på de to implicerede køretøjer, idet ingen af parterne pådrog sig skader som følge af sammenstødet.
Politiet har nu optaget rapport om sammenstødet for at få afklaret de nærmere omstændigheder, herunder lyssignalets visning i de to parters færdselsretninger.

Narkokørsel uden førerret – Skovvejen, Jyderup – Holbæk

Kl. 17.25 anholdt og sigtede politiet en 41-årig mand fra Haslev for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, som han i øvrigt ikke måtte være fører af, fordi han ikke havde generhvervet sig kørekort efter udløbet af en tidligere frakendelse.
Den 41-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.
Bilen, som den 41-årige var fører af, er ejet af en 41-årig kvinde fra Haslev, som er blevet sigtet for at have overladt føring af personbilen til en person, som ikke lovligt kunne være fører.
Begge sigtede vil således høre nærmere fra politiet, når sagerne mod dem hver især skal afgøres.

Narkokørsel uden førerret mv. – Borgergade, Kirke-Eskilstrup – Holbæk

Kl. 21.40 blev en 32-årig mand fra Store-Merløse sigtet for både kørsel uden førerret og for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, idet en narkometertest gav udslag for påvirkning af cannabis.
Efter anholdelsen blev den 32-årige i forbindelse med visitationen fundet i besiddelse af ca. 0,5 gram hash, som blev beslaglagt i forbindelse med en sigtelse for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.
Den 32-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, så han vil høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

Varetægtsfængsling – Forsøg på indbrud / narkobesiddelse mv. – Holbæk

Kl. 02.19 slog et par unge mænd alarm til politiet, da de under ophold i et kælderlokale formodede, at nogen var ved at begå indbrud på stedet. Da der tidligere havde været forsøgt indbrud på stedet, havde de taget ophold i lokalet, hvis indbrudstyven skulle vende retur.
Politiet rykkede med baggrund i mistanken om et igangværende indbrud hurtigt ud til området med flere køretøjer, hvilket medførte, at politiet få meter fra indgangen til kælderen fik kontakt til en 48-årig mand fra Holbæk med en rygsæk med diverse indbrudsværktøj.
Den 48-årige blev straks anholdt som mistænkt for forsøg på indbrud i kælderlokalet, hvorefter en hundepatrulje med politihundene undersøgte området. Her fandt politiet nogle opbrudte containere, som den 48-årige måske kunne mistænkes for at have brudt ind i.
Ved en efterfølgende ransagning af bopælen hos en 54-årige kvinde fra Holbæk, hvor den 48-årige opholder sig i dagligdagen, fandt politiet ud en masse tyvekoster, der formodes at stamme fra diverse tyverier i den senere tid i Holbæk-området.
I forbindelse med ransagningen fandt også et femcifret kontantbeløb, en peberspray og ca. 500 gram hvidligt pulver, der viste sig at være amfetamin.
Fundet af amfetaminen medførte en anholdelse også af den 54-årige kvinde, som sammen med den 48-årige mand blev mistænkt for i fællesskab at have været i besiddelse af amfetaminen.
Begge blev søndag fremstillet i et grundlovsforhør søndag, hvor en dommer besluttede, at begge skulle varetægtsfængsles foreløbigt frem til den 16. juni 2022.
Politiet vil den kommende tid prøve at identificere ejerne af de tyvekoster, som er blevet beslaglagt hos de to mistænkte med henblik på udlevering til rette ejer.

Varetægtsfængsling – Grov vold – Lindevej, Holbæk

Kl. 05.57 fik politiet via et alarmopkald oplysninger om et større slagsmål uden for et værtshus i Vestergade, Holbæk.
Opkaldet medførte en hurtig udrykning fra politiet, som dog kunne konstatere, at slagsmålet var ophørt af sig selv uden politiets indblanding. Politiet fik dog klarlagt, at nogle udlændinge var kommet i konflikt med en gruppe danskere, men hvor uordenen mellem disse to parter var stoppet af sig selv.
De samme udlændinge havde kort efter været forsamlet på Lindevej, hvor de pludselig overfaldt en 29-årig mand fra Asnæs. Ifølge vidner mistænkte de ham for at være en del af det tidligere slagsmål, hvilket ikke havde været tilfældet ifølge vidner.
Den 29-årige blev overfaldet med diverse slag og spark mod ben og kroppen, så han kom lettere til skade som følge af overfaldet. Vidner kom den 29-årige til undsætning, ligesom vidner efterfølgende kunne hjælpe politiet med at udpege de mistænkte til overfaldet kort efter.
Kl. 06.10 foretog politiet anholdelse af tre mænd på 19, 21 og 24 år alle fra Rumænien, som alle blev sigtet for grov vold mod det 29-årige og sagesløse offer.
Alle tre anholdte blev i løbet af søndagen fremstillet i grundlovsforhør, som endte med, at alle tre blev varetægtsfængslet foreløbigt frem til den 7. juni 2022 som sigtede for grov vold.

Mistænkelig brand i bil – Ladegårdsparken, Holbæk

Kl. 00.24 indgik flere anmeldelser om brand i en bil ved Ladegårdsparken øst i Holbæk, hvor der var høje flammer i en personbil, der holdt ved parkeringspladsen ud for nr. 53. Vidner havde set to mænd løbe fra stedet kort før branden startede. De beskrives som:

A: Mand, 20-25 år, 165-170 cm, Kropsbygning: Kraftig, Hudfarve: Hvid, Iført: Kasket, sort hættetrøje, bukser og sko.

B: Mand, 20-25 år, 170-175 cm, Kropsbygning: Spinkel, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Iført: Sort kasket, lysebrun jakke, muligvis med hætte, mørke bukser, sorte sko, Medbragte: hvid plasticpose.

Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor flere patruljer blev sat ind til at køre i området på udkig efter de beskrevne mænd, men fandt dem ikke. Brandvæsnet fik kontrol over ilden, som ikke fik spredt sig til andre ting og ingen andre biler fik varmeskader. Bilen fik dog store skader og politiet undersøgte stedet. Politihunde søgte i området efter spor fra en evt. ildspåsættelse, men det var ikke muligt at fastslå brandårsagen med sikkerhed.

Branden undersøges nu nærmere, og politiet vil meget gerne tale med de to mænd, som blev set løbe fra stedet, for at afklare, om de har en rolle i sagen. Vidner som har oplysninger i sagen bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Ny bilist tæt på at blive vanvidsbilist – Skagerakvej, Holbæk

Kl.18.11 sad en færdselsbetjent klar i sin bil med en lasermåler, da bilist kom kørende i alt for høj fart ad Skagerakvej mod nordvest. Bilisten blev målt til at køre 101 km/t, så færdselsbetjenten kørte efter og fik stoppet en 18-årig mand fra Ringsted, som slog bremsen i, da politiet var i hælene på ham. I bilen traf politiet foruden føreren to unge kvinder, som var med som passagerer.

Den 18-årige bilist blev sigtet for at køre alt alt for hurtigt inden for byzonen, hvor det er tilladt at køre 50 km/t. Det var dog tæt på at gå endnu værre for den unge bilist, som lå lige under grænsen for vanvidskørsel på 100 % overskridelse. Der fratrækkes nemlig 4 km/t fra målingen som usikkerhedsmargen, så sigtelsen lød på 97 km/t. Havde hastigheden været bare 4 km/t hurtigere, så var kørekort og bil røget på stedet.

Han står nu til at miste sit knap et år gamle kørekort, da sagen lægges op til et kørselsforbud. Den 18-årige var ikke stolt ved situationen, men må nu se realiteterne i øjnene. Det betyder, at han ikke må køre, når sagen er afgjort – FØR han har gennemført et særligt undervisningsforløb og har været oppe til en kontrollerende køre og teoriprøve. Et kørselsforbud gives i stedet for en betinget frakendelse til førstegangsbilister inden for de første tre år efter de har taget kørekort.

Det særlige undervisningsforløb består af mindst otte undervisningsdage med mindst otte teoritimer og otte køretimer, hvor der er fokus på trafikadfærd, grundregler for bilkørsel og manøvre på vej. Herefter kan han gå op til den kontrollerende teori- og køreprøve, som skal bestås før kørekortet er generhvervet.

Den 18-årige kan desuden forvente en bøde på 6600 kr. og et bidrag til offerfonden på 500 kr, som går til trafikofre og ofre for forbrydelser.

Narkokørsel – Valdemar Sejrsvej, Holbæk

Kl. 14.48 blev en 37-årig kvinde fra Grevinge sigtet for narkokørsel i en personbil, da politiet havde standset hende og fået gennemført en narkometertest, der indikerede påvirkning af cannabis under kørslen.

I forbindelse med en kortvarig anholdelse fik kvinden udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, så hun nu kan forvente at høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

Splatterpistol fundet i opgang – Ladegårdsparken Øst, Holbæk

Kl. 20.54 fandt en 60-årig kvinde fra Holbæk en pistollignende genstand i en opgang i Ladegårdsparken, hvor hun var på besøg. Forud for fundet hørte kvinden en lyd i opgangen og ville se, hvad der skete. Under trappen fandt kvinden en pistol, som hun synes så ægte ud. Hun tog pistolen med sig hjem, hvorefter hun kontaktede politiet, som vejledte hende om, ikke at røre mere ved pistolen. Både af hensyn til hendes sikkerhed, men også for at undersøge våbnet nærmere.

En patrulje kørte til kvinden adresse, hvor det viste sig at der var tale om en såkaldt “Splatterpistol”, som kan skyde med farvekugler. Politiet tog pistolen med sig som hittegods.

Spirituskørsel – Bjergbyvej, Kundby, Svinninge – Holbæk

Kl. 20.18 anholdt og sigtede en 53-årig mand fra Holbæk for spirituskørsel i en varebil, som han førte ad Bjergbyvej i nordlig retning. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol, så den 53-årige kan forvente at høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

Mistænkelig adfærd var legalt forhold – Brogade, Holbæk

Kl. 20.48 fik politiet via alarm 112 en henvendelse fra en opmærksom mand, der kunne se en anden mand stå på en cykel for at komme ind ad et vindue, hvis rude var blevet knust. Anmelderen opfattede mandens adfærd som et igangværende indbrud i en lejlighed i en beboelsesejendom.

Politiet satte kursen mod stedet med flere patruljer, hvor den første fik kontakt til en 25-årig mand fra Holbæk, som boede på stedet. Han var påvirket af narkotika og oplyste at have låst sig ude af sin bopæl, hvorfor han havde knust en rude i et forsøg på at komme ind ad den vej.

Politiet undersøgte den 25-årige nærmere, fordi han var påvirket af narkotika, og fandt ham i besiddelse af 0,3 gram heroin. Stoffet blev beslaglagt i forbindelse med en sag om overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

Trods sigtelsen mod manden var politiet ham behjælpelig med at komme ind i sin lejlighed igen, så den ene politimand kravlede op på skulderen af den anden for at kunne komme ind ad den knuste rude til den 25-åriges lejlighed. Pengene, som han sparede til en låsesmed, kan den 25-årige nok forvente at skulle bruge til en bøde som afgørelse på sagen om besiddelse af heroinen.

En af de andre patruljer på vej til denne opgave var en uniformeret patruljebil, der kørte ad Ahlgade i østlig retning. En 28-årig mandlig politibetjent kørte patruljebilen med tændt udrykningssignal og højere hastighed end normalt på grund af den hastende politimæssige opgave, hvilket havde den konsekvens, at en 23-årig mand fra Holbæk som fører af en personbil ad Blegstræde mod syd og videre ud på Ahlgade stødte sammen med patruljebilen. Ingen af parterne kom til skade ved uheldet.

Politiet har optaget rapport om sammenstødet mellem de to bilister for at få afklaret de nærmere omstændigheder, herunder hvorvidt færdselsloven eller andre regler kan være overtrådt i forbindelse med de to parters kørsel i krydset.

Varetægtsfængsling – Vold mod flere i lokaltoget – Holbæk

En 29-årig mand fra Østjylland blev ved et grundlovsforhør i Retten i Holbæk varetægtsfængslet foreløbigt frem til den 14. juni 2022 som sigtet for bl.a. vold mod to piger i lokaltoget ved Tuse ved Holbæk i sommeren 2021.

I forbindelse med efterforskningen var den 29-årige blevet identificeret og derfor blevet efterlyst siden, da politiet ikke kunne finde ham hverken på Sjælland eller i Østjylland. Først da han bragte sig selv i politiets søgelys i Østjylland mandag aften, blev han anholdt til denne sag.

Den 29-årige nægtede sig skyldig i sigtelsen for vold og tog i øvrigt forbehold for kære af kendelsen om varetægtsfængslingen i sagen.

Uro og uorden ved cykelstativer – Jernbaneplads, Holbæk

Kl. 22.00 fik politiet et par henvendelse om uro og uorden i området foran Holbæk togstation, hvor en gruppe unge var forsamlet og skabte utryghed. Især en af dem var truende over for de øvrige, ligesom manden også havde lavet uorden og måske sparket på de henstillede cykler ved cykelparkeringen.

En hundepatrulje var hurtigt fremme og fik kontakt til en påvirket, 26-årig mand fra Vipperød, som blev frihedsberøvet for at få skabt ro i området og med henblik på afrusning, idet politiet mistænkte ham for at være påvirket af narkotika.

Ved visitationen efter frihedsberøvelsen fandt politiet ham i besiddelse af ca. et gram hash, som blev beslaglagt som bevis i forbindelse med en sigtelse for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

Efter et lægetilsyn blev den 26-årige anbragt i detentionen til afrusning frem til tidligt tirsdag morgen, hvor han blev løsladt. Han kan nu forvente at høre nærmere fra politiet i anledning af den ulovlige hashbesiddelse.

Grundlovsforhør – Vold i toget – Nykøbingvej, Holbæk

En nu 29-årig mand fra Østjylland bliver tirsdag kl. 12.00 fremstillet i et grundlovsforhør ved Retten i Holbæk som mistænkt i en sag om vold i toget mellem Holbæk og Nykøbing Sj. søndag den 18. juli 2021 kl. ca. 23.40, hvor han sammen med en dengang 17-årig ung mand overfaldt to piger. To passagerer kom pigerne til undsætning, men passagererne blev efterfølgende også overfaldet af de to voldelige mænd.

Den 29-årige blev via efterforskning identificeret og efterlyst som mistænkt i sagen, idet hverken Midt- og Vestsjællands Politi eller Østjyllands Politi umiddelbart kunne finde ham. Natten til i dag tirsdag bragte han sig selv i Østjyllands Politis søgelys og blev anholdt på grund af efterlysningen i denne sag.

Tidligere i denne sag blev den 17-årige i oktober 2021 idømt fire måneders fængsel og betinget udvisning for vold mod den ene af pigerne og de to passagerer. De overfaldne pådrog sig mindre fysiske skader ved volden.

Brand ved komfur – Vandtårnsvej, Holbæk

Kl. 07.19 kørte politi og brandvæsen til brand ved et komfur i en institution på Vandtårnsvej i Holbæk, hvor der havde været ild i en em-hætte. Personalet havde lagt brandtæpper på, hvilket havde slukket ilden. Alle børn og voksne var kommet ud af bygningen, men der havde kun minimal røgudvikling, så efter en udluftning kunne alle komme tilbage i bygningen. Ingen kom noget til.

Politiets brandefterforskere undersøgte stedet, hvor en el-kedel i plastic havde stået halvt på kogepladen, som ved en fejl var blevet tændt på en af drejeknapperne. Arbejdstilsynet blev orienteret om branden, og myndighederne skal sammen afklare, om der er sket brud på nogen regler i forbindelse med branden.

Brandundersøgelse – Vandtårnsvej, Holbæk

Kl. 15.10 fik politiet flere henvendelser om affyring af fyrværkeri i området ved den gamle svømmehal.En patrulje kørte til området, hvor politiet kunne konstatere, at der havde været ild i en bunke skrald. Brandvæsnet var på stedet og skulle foretage efterslukning med skum. Der var ikke sket skade på nogen fast ejendom, og der var ikke umiddelbart klart, hvordan branden kunne være opstået, ligesom politiet heller ikke fandt nogen, der kunne drages til ansvar herfor.

Kl. 16.13 fik brandvæsnet og politiet en ny anmeldelse om, at der var brand tæt på en ejendom. Der var nu brand i nogle visne blade og lidt af den bunke skrald, som der tidligere havde været ild i.

Politiet foretog igen en undersøgelse for at finde brandårsagen og nogle personer, der måske kunne drages til ansvar herfor. En hundepatrulje deltog i undersøgelserne og fandt bl.a. noget affyret fyrværkeri, som blev sikret til nærmere undersøgelse i et forsøg på at finde frem til nogen ansvarlige for de mindre brande i området.

Narko-/spirituskørsel – Ringstedvej, Holbæk

Kl. 21.55 anholdt og sigtede politiet en 34-årig mand fra Holbæk for både spirituskørsel og kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en varebil. Han blev løsladt efter udtagelse af blodprøver til nærmere undersøgelse for både alkohol og euforiserende stoffer, så han vil høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringerne foreligger.

Brand i bil – Tåstruphøj, Holbæk

Kl. 23.14 slog en 50-årig mand fra Holbæk som bilejer alarm til brandvæsnet, da der kom røg ud fra instrumentpanelet i hans bil, som han kort forinden havde parkeret på Tåstruphøj. Han havde været væk i nogle få minutter og opdagede røgen, da han kom tilbage til bilen.

Der var intet mistænkeligt omkring bilen, som ikke var blevet udsat for noget, mens bilejeren havde været væk. Brandvæsnet fik slukket branden i bilen, men politiet vurderede, at der ikke var foregået noget strafbart i forbindelse med brandens opståen. Det var med stor sandsynlighed en eller anden form for teknisk fejl i køretøj. Ingen kom til skade ved bilbranden.

Brand – Peder Billesvej, Holbæk

Kl. 20.50 kørte brandvæsnet sammen med politiet til brand i container op ad husmur ved badmintonhallen i Holbæk. Containeren udbrændte og der er umiddelbart ikke nogle spor af, hvordan branden skulle være opstået. En tilkaldt hundepatrulje forsøgte at gå spor i området efter eventuelle gerningsmænd, men uden resultat. Politiet arbejder nu videre med sagen for at klarlægge, hvad der er skyld i branden.

Narkokørsel mv. – Holbækvej, Jyderup – Holbæk

Kl. 08.35 standsede politiet en 32-årig mand fra Jyderup med henblik på rutinemæssig kontrol af føreren og køretøjet, da han kom kørende på en lille 30-knallert ad Holbækvej. Politiet kunne kort efter mistænke ham for at være påvirket af narkotika under kørslen, så han blev anholdt og sigtet for narkokørsel på knallerten.

Ved visitationen efter anholdelsen fandt politiet ham i besiddelse af seks gram hash, et gram speed og en joint, hvorfor politiet besluttede også at foretage en ransagning af den 32-åriges bopæl. Her fandt politiet yderligere 36,5 gram speed og tre gram skunk, som sammen med stoffer på den 32-åriges selv blev beslaglagt som bevis i en sag om overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.
Den 32-årige fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse og inden sin løsladelse afhørt i anledning af sigtelserne mod ham. Når analyseerklæringen fra blodprøven foreligger, vil han høre nærmere fra politiet.

Glemt pande årsag til brand – Vandværksbakken, Jyderup – Holbæk

Kl. 18.20 havde en 76-årig mand fra Jyderup slået alarm til brandvæsnet, fordi der var gået ild i emhætten over komfuret, hvor han havde glemt en stegepande. Brandvæsnet gik kort efter i gang med slukningen af branden, der fra emhætten havde bredt videre op mod taget på rækkehuset.

Beboeren var kommet uskadt ud fra boligen og kunne oplyse, at han på komfuret havde tændt for en stegepande med olie. Han var blevet forstyrret af et telefonopkald, så han havde ikke haft sin opmærksomhed rettet mod køkkenet, hvor emhætten var blevet antændt.
Politiet sigtede den 76-årige for overtrædelse af beredskabslovgivningen på grund af den manglende opmærksomhed ved noget, der kunne medføre en ildebrand. Han kan nu forvente at modtage en bøde som afgørelse på sagen.

Humanitær eftersøgning – Holbæk

Kl. 22.34 fik politiet en henvendelse fra hjemmeplejen om, at en 82-årig mand fra Holbæk ikke var til stede på sin bopæl som forventet, idet han havde været forsvundet siden tidligere på aftenen.

Flere familiemedlemmer havde i løbet af aftenen været i gang med at lede efter den savnede mand, der har besvær med at finde rundt og ikke husker så godt.
Politiet iværksatte herefter en humanitær eftersøgning efter den savnede 82-årige mand, der blev meldt savnet hos forskellige trafikselskaber og lokale taxa-vognmænd. Familien havde tillige efterlyst ham via de sociale medier, hvilket betød, at politiet først på natten fik oplysninger om, at den savnede måske var set på Københavns Hovedbanegård tidligere på aftenen.

Den savnede kunne derfor formodes at søge mod sin tidligere bopæl i Nordsjælland, hvorfor Nordsjællands Politi nu også blev involveret i eftersøgningen af den 82-årige. Han blev tillige efterlyst via politiets Twitter-konto med foto, ligesom politiet fik yderligere oplysninger fra DSB om, at den savnede kunne være taget med toget til Nordsjælland.
Familien til den 82-årige ledte i området omkring Kystbanen-togstrækningen, ligesom de lokale taxa-vognmænd i Nordsjælland blev informeret om den savnede mand.

Først kl. ca. 05.45 bemærkede en hundelufter den savnede mand i Rungsted-området, hvorefter han i god behold straks blev genforenet med sin familie. Politiet kunne dermed afslutte den humanitære eftersøgning.

Foto: ABW