Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2022/04/11 til 2022/04/26.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Brandundersøgelse – Hagesholmvej, Audebo, Svinninge – Holbæk

Kl. 23.17 rykkede brandvæsnet og politiet ud til ildebrand i en campingvogn, efter at en lokal borger havde slået alarm herom.
Den brændende campingvogn stod på en grusvej ved en mark, og campingvognen udbrændte trods brandvæsnets indsats. Der var ingen nummerplade på campingvognen, og ingen personer var kommet til skade som følge af branden.
Politiet har nu optaget rapport om branden i et forsøg på både at finde årsagen til brandens opståen, men også for at få klarlagt ejerforholdet og omstændighederne ved campingvognens placering det pågældende sted.

Kørsel i frakendelsestiden mv. – MC beslaglagt – Holbækvej, Mørkøv – Holbæk

Kl. 15.34 kørte færdselspolitiet i et civil patruljekøretøj og foretog en hastigsmåling på en hurtigkørende motorcyklist, der kørte foran politibilen.
Motorcyklisten blev målt til at køre med mindst 105 km/t på en vejstrækning, hvor højst tilladte hastighed uden for tættere bebygget område var 80 km/t.

Efterfølgende blev motorcyklisten standset, så politiet kunne sigte føreren for overtrædelse af færdselsloven. Føreren blev identificeret som en 62-årig mand fra Mørkøv, som ikke kunne fremvise noget kørekort, fordi han i forvejen var frakendt dette. Den konstatering medførte endnu en sigtelse for overtrædelse af færdselsloven.

Ved nærmere undersøgelse af motorcyklen fandt færdselsbetjenten nogle uregelmæssigheder ved den påsatte nummerplade, som viste sig ikke at være den helt ægte nummerplade. Motorcyklen var således ikke indregistreret og uden den lovpligtige ansvarsforsikring, hvilket også udløste nogle sigtelser til den 62-årige fører.

Politiet kunne ved nærmere undersøgelse af den 62-åriges personlige forhold konstatere, at han to gange tidligere bare i 2022 var blevet sigtet for kørsel i frakendelsestiden. Eftermiddagens kørsel var således tredje gang, at han blev afsløret i at køre i frakendelsestiden, hvorfor politiet beslaglagde hans motorcykel med henblik på senere konfiskation ved et retsmøde, som han vil blive indkaldt til.

Kørsel uden førerret – bil beslaglagt – Holbækvej, Kelstrup, Vig – Odsherred

Kl. 18.40 standsede politiet en personbil med henblik på rutinemæssig kontrol af føreren og køretøjet. Bag rattet sad en 51-årig kvinde fra Holbæk, som ikke kunne fremvise noget kørekort. Hun blev derfor sigtet for at have ført personbil trods den manglende førerret.

Da det ikke var første gang, at hun blev afsløret i den overtrædelse af færdselsloven, besluttede politiet at beslaglægge personbil, som kvinden var bruger af.
Beslaglæggelsen var den 51-årige kvinde ikke indforstået med, hvorfor politiet nu skal have en dommer til at kigge nærmere på grundlaget herfor.

Uro og uorden ved traktortræk-arrangement – Lammefjordsvej, Svinninge – Holbæk

Kl. 19.04 fik politiet en henvendelse fra en vagtmand ved et traktorarrangement om, at der var optræk til uro og måske slagsmål mellem gæster til arrangementet.

Politiet kørte til stedet med flere patruljer, der kunne konstatere, at der var op imod ca. 5.000 tilskuere til arrangementet. Den præventive tilstedeværelse af politiets patruljer medførte, at der ikke var behov for at gribe ind over for nogen ved arrangementet, der ville slutte omkring midnat. Politiets patruljer forlod derfor området efter en præventiv indsats, da der ikke længere var behov for politiets tilstedeværelse.

Kort kørt midnat kørte politiet igen præventivt til området, hvor arrangementet blev afholdt. På dette tidspunkt kunne politiet konstatere, at ca. 10 personer var i slagsmål, så politiet valgte at bruge peberspray for at bringe slagsmålet til ophør, inden nogen kom til skade.

Under politiets fortsatte tilstedeværelse i området kastede en mand shots-emballage efter politiet, ligesom manden optrådte voldeligt, så det endte med, at en 24-årig mand fra Nykøbing F blev anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Han blev transporteret til politistationen i Roskilde, hvor han efter et lægetilsyn blev anbragt i detentionen til afrusning frem til de tidlige morgentimer, hvor han blev løsladt. Den 24-årige kan dog forvente at høre nærmere fra politiet i anledning af sigtelsen.

Færdselsuheld – Bukkerupvej / Tadrevej, Stestrup, Kirke-Eskilstrup – Holbæk

Kl. 23.42 fik politiet melding om, at en bil var forulykket i krydset Bukkerupvej – Tadrevej, hvorfor politiet rykkede ud til uheldsstedet. Her fik politiet klarlagt, at en 18-årig mand fra Roskilde var kørt i en personbil ad Tadrevej mod syd frem til krydset ved Bukkerupvej, hvor han var fortsat ligeud tværs over Bukkerupvej og havnet i et grøft.

Ingen øvrige trafikanter blev involveret i uheldet, som ikke var alvorligere end, at den 18-årige slap uskadt fra uheldet, og bilens airbags blev heller ikke udløst. Politiet registrerede blot omstændigheder ved uheldet, der skete blot fem uger efter, at den 18-årige havde erhvervet sig et kørekort.

Ulovlig afbrænding – Store-Merløse, Holbæk

Kl. 13.40 kørte brandvæsnet til en ejendom uden for Store Merløse, hvor der var indgået en anmeldelse om brand. Brandvæsnet tilkaldte politiet, da det viste sig, at der på gården blev afbrændt affald i form af møbler, elektronikaffald, en boksmadras og diverse kontorartikler. Af miljømæssige årsager er det ikke lovligt at brænde affald af på den måde, så patruljen sigtede en 67-årig mand for ulovlig afbrænding. Bålet blev slukket og gårdejeren afhørt til sagen, hvor han erkendte at have tændt bålet. Den 67-årige kan forvente at høre mere i sagen.

Brand i bil to gange – Ladegårdsparken, Holbæk

Kl. 01.27 kom et alarmopkald fra en forbipasserende borger, om brand i en bil, der holdt på parkeringspladsen ved Ladegårdsparken Øst i Holbæk. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor det røg fra bilens kabine, men det brændte ikke kraftigt. Ilden blev slukket, og patruljen undersøgte brandstedet. Der var knust en rude til bilen, og der var ingen naturlig forklaring på, hvorfor branden startede, så den undersøges som mistænkelig.

Kl. 04.40 brændte den sammen bil igen på samme sted. Ilden havde nu godt fat i bilen, og den udbrændte helt. Ilden blev slukket uden at nogen kom noget til, og branden spredte sig ikke til andet. Brandene undersøges nu nærmere, da der er mistanke om, at de kan være påsatte.

Bilen er en Audi A6 stationcar, mørkgrå, årgang 2015, som holdt parkeret ved Ladegårdsparken Øst på parkeringsområde P4.

Vidner, som har bemærket personer omkring den parkerede bil før eller omkring tidspunktet for brandene, eller som i øvrigt har oplysninger i sagen, bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Ukrudtsbrænder fik fat i hæk – Glæemosevej, Tølløse – Holbæk

Kl. 16.45 kørte politi og brandvæsen til en brand i Tølløse, hvor der var gået ild i en hæk i forbindelse med brug af en ukrudtsbrænder. Ilden blev hurtigt slukket med hjælp fra handlekraftige naboer med en vandslange, så ilden spredte sig ikke til andet og ingen kom noget til. En mand i 40′;erne blev sigtet for beredskabsloven om uforsigtighed med ild i forbindelse med brug af ukrudtsbrænder. Han kan forvente en bøde i sagen.

Falsk bankmand snød kvinde – Tølløse, Holbæk

Kl. 17.09 anmeldte en 84-årig kvinde fra Tølløse, at hun kort forinden var blevet snydt af en falsk bankmand. En patrulje blev sendt til kvinden adresse, hvor hun blev afhørt til sagen. En mand ringede til den 84-årige, og udgav sig for at være fra banken. Han oplyste, at kvinden konto var blevet hacket, så hun skulle overgive sit dankort til en medarbejder, der ville komme hjem til hende.

Den 84-årige udleverede sit kort og pinkode til en mand, som oplyste, at han hed “Lukas Stefansen”. Han beskrives som: omkring 25 år, spinkel af bygning, hvid hu, mørk mellemlangt hår. Mørke øjne og hestehale.

Kvinden konstaterede efterfølgende, at der var hævet 2000 kr fra hendes konto. Hun fik spærret kontoen og anmeldte sagen til politiet.

Affaldsafbrænding spredte sig – Høbjergvej, Nr. Eskilstrup, Tølløse – Holbæk

kl. 13.04 opstod en brand i et autoværksted i forbindelse med afbrænding af affald, der havde bredt sig til nogle dæk og paller. Ilden fik fat i nogle tagplader og skadede en væg. Ingen personer kom noget til, og brandvæsnet fik slukket branden. Politiet optog rapport om branden, og det skal nu afklares, om der er sket nogen brud på brandlovgivningen i forbindelse med branden.

Lånt bil taget fra spritbilist uden kørekort – Svinninge, Holbæk

Kl. 14.20 kørte en patrulje med lokalbetjente i Svinninge, da de bemærkede, at en mand de kendte fra tidligere sager igen igen kørte bil, selvom han er frakendt kørekortet. De standsede den 47-årig mand fra Holbæk, som også ved dagens kontrol var påvirket af spiritus over det tilladte. Han blev anholdt og sigtet for spirituskørsel i frakendelsestiden. Han kørte i en lånt bil, men da han fire gange før var taget kørende uden kørekort i samme bil, kunne politiet beslaglægge bilen med henblik på konfiskation. En bilejer er forpligtet til at sikre sig, at bilen kun lånes ud til personer med gyldigt kørekort. Det var ikke første bil, som politiet beslaglægger fra den 47-årige, i forbindelse med kørsel uden kørekort.

Den 47-årige blev taget med til en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Bilen blev kørt væk på et fejeblad og ejeren underrettet om sagen. Retten vil senere tage stilling til, om bilen kan endeligt konfiskeres. Føreren af bilen og bilejeren kan forvente høre mere fra politiet i sagen.

Vold i nattelivet – Vestergade, Holbæk

Kl. 21.29 kørte en patrulje til anmeldelse om en voldsom gæst på en pub i Vestergade i Holbæk. Personalet på stedet havde bedt den mandlige gæst forlade stedet, hvorved der opstod tumult.

En patrulje kørte til beværtningen, hvor de traf en 41-årig mand fra Holbæk, som var opfarende og havde slået ud efter flere personer på stedet. En kvindelig medarbejder på pubben var blevet ramt i ryggen, men ingen var kommet noget alvorligt til.

Patruljen anholdt den 41-årige mand, som i forbindelse med anholdelsen slog en politibetjent i ansigtet. Den 41-årige blev sigtet for vold og taget med til stationen til afrusning i detentionen, og senere afhøring. Sagen blev herefter vurderet juridisk, og der blev ikke fundet grundlag for at fremstille ham i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling. Han blev løsladt søndag morgen, men kan forvente at høre mere i sin sag senere.

Kl. 04.48 var der en gæst på samme pub i Vestergade i Holbæk, som overfaldt en dørmand, der fik nikket flere skaller. Gerningsmanden løb efterfølgende fra stedet, men en patrulje fandt frem til ham i Nygade, hvor den mistænkte, en 25-årig mand fra Silkeborg blev anholdt og sigtet for vold mod dørmanden. Den anholdte blev taget med til stationen til afhøring og sagsbehandling, hvorefter han blev løsladt. Den 25-årige vil høre mere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Narkokørsel – Valdemar Sejrsvej, Holbæk

kl. 06.02 anholdt en patrulje en 19-årig mand fra Asnæs for narkokørsel, da han blev stoppet på Valdemar Sejrsvej i Holbæk. En rutinekontrol afslørede, at han var påvirket under kørslen, så han blev sigtet og taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt. Når resultatet af blodprøven kommer, vil den 19-årige høre mere i sin sag.

Brandundersøgelse – Hybenvang, Holbæk

Kl. 07.31 rykkede brandvæsnet ud i anledning af ildebrand i en lejlighed hos en 41-årig mand fra Holbæk. Han blev reddet ud og efterfølgende kørt til skadestuen til kontrol for eventuel røgforgiftning.
Branden, som hurtigt blev slukket af brandvæsnet, inden den spredte til andre lejligheder, forrettede begrænsede skader på noget tøj ved klædeskab.
De foreløbige undersøgelser for at få klarlagt brandårsagen tydede på, at den 41-årige, der er ryger, ubemærket kan have tabt en glød, der så udviklede sig til en egentlig brand. Politiet har optaget rapport om branden for at undersøge omstændighederne nærmere. Boligselskabet sørgede for at tilkalde skadeservice til at fjerne de røg- og sodskader, som branden trods alt havde nået at forrette.

Mistænkeligt forhold – Labæk, Holbæk

Kl. 12.05 fik politiet en henvendelse fra en opmærksom borger, som undrede sig over en mands adfærd bag et elskab på hjørnet af Labæk og Østre Skolegade. På stedet lå nogle plastposer, som måske kunne indeholde noget ulovligt ifølge borgeren.
En patrulje kørte til stedet og kunne konstatere, at der var ikke noget ulovligt i de effekter, som lå på stedet. Ifølge politiets opfattelse var der tale om en “skat” til brug i fritidsaktiviteten geocaching, så politiet foretog sig ikke yderligere.

Færdselsuheld – Stenhusvej / Bilbyen, Holbæk

Kl. 13.28 var to personbiler stødt sammen i krydset mellem Bilbyen og Stenhusvej, hvorfor politiet rykkede ud til uheldsstedet for at undersøge omstændighederne nærmere.
Det viste sig, at en 57-årig kvinde fra Tølløse var kørt ad Bilbyen mod øst i en personbil, som hun førte frem over vigelinjen i krydset ved Stenhusvej, idet hun havde til hensigt at lave et venstresving.
Kort efter fremkørslen over vigelinjen påkørte hun højre side af en personbil, som en 38-årig mand fra Herlev førte ad Stenhusvej i sydvestlig retning.
Ingen af parterne kom til skade ved uheldet, som politiet har optaget en rapport om ud fra en mistanke om, at færdselsloven kan være overtrådt i forbindelse med sammenstødet.

Indbrud i perioden

Ahlgade, Holbæk

Østerled, Holbæk
Tingerupvej, Tølløse
Bonderupvej, Ugerløse