Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2022/03/15 til 2022/03/29.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Uro og uorden – Jernbaneplads, Holbæk

Kl. 15.04 fik politiet via alarm 112 en anmeldelse om, at to grupper var i slagsmål, hvorunder nogen skulle tage kvælertagslignende greb på andre personer.
Ud over at sende patruljer til området kiggede politiet også på de ophængte tryghedskameraer, hvoraf fremgik, at flere personer var gået fra Vestergade ad Lindegade i nordlig retning.
Disse oplysninger gjorde, at politiet i området ved Ahlgade fik kontakt til en gruppe på i alt otte unge i alderen 13-16 år fra Holbæk. De svarede til signalementet på de personer, som ifølge anmelderen skulle have været involveret i uroen i området ved togstationen.
Politiet fik talt med de unge, men ingen af dem havde lidt overlast. De havde ifølge egne forklaringer blot lavet uorden for sjov, så politiet fandt ikke grundlag for at sigte nogen, men formanede dem i anledning af adfærden, som havde givet anledning til bekymring hos andre.

Færdselsuheld – Skovvejen, Jyderup – Holbæk

Kl. 16.00 var der sket et færdselsuheld, idet en bil var forulykket, så en ambulance var sendt til uheldsstedet.
Det viste sig, at en 41-årig mand fra Jyderup under kørsel i en personbil ad Skovvejen mod vest af ukendte årsager havde mistet kontrollen over køretøjet, så han påkørte et skilt i midterrabatten.
Uheldet medførte afspærring af vejen i vestlig retning i forbindelse med oprydning af jord, glas og andet vraggods, der lå på vejen efter uheldet.
Den 41-årige blev sammen med to børn på ét og fem år bragt til skadestuen i Holbæk, men de var alle tre sluppet uskadte fra ulykken.
Vejen blev åbnet i vestlig retning kl. ca. 17.30, og politiet registrerede blot omstændighederne ved uheldet.

Anmeldelse om uorden og muligt knivstikkeri – Ladegårdsparken Vest, Holbæk

Kl. 17.46 fik politiet via alarm 112 melding om et slagsmål, hvor en person måske var blevet stukket med en kniv.
Politiet var fremme i området kl. 17.49 og fik klarlagt ud fra vidneforklaringer, at en mand iført en rødlig trøje var løbet fra stedet i retning mod Kløverstien.
Der var umiddelbart hverken slagsmål eller tilskadekomne i området, som blev afspærret, så politihunde kunne undersøge det for eventuelle spor.
Efter efterforskningen fik politiet kontakt til en lettere kvæstet mand, der havde henvendt sig på skadestuen. Blandt adskillige personer med relationer fik politiet kontakt til en 28-årig mand fra Holbæk, der havde en mindre alvorlig kvæstelse, som ifølge hans egen forklaring var opstået i anden forbindelse end et overfald i Ladegårdsparken.
Politiet undersøgte området i Ladegårdsparken for eventuelle spor efter overfaldet, ligesom politiet indtil videre har ledt forgæves efter den flygtende mand.
Den 28-årige er i forvejen er kendt af politiet fra det tryghedsskabende arbejde i forskellige boligområder i Holbæk, hvorfor politiet nu vil forsøge at få klarlagt hændelsesforløbet og identificeret de involverede personer ud fra eventuel videoovervågning i området samt ud fra oplysninger fra vidner, der havde overværet slagsmålet.

Politiet i Holbæk hører gerne fra personer, der måtte have oplysninger i sagen om enten selve slagsmålet og dets involverede parter eller om den flygtende mand. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Hashryger slingrede ned ad Vestergade – Holbæk

Kl. 20.15 kørte to lokalbetjente på patrulje i Holbæk by, da de bemærkede en 20-årig mand, som de kendte fra tidligere sager om narkobesiddelse. Manden kom slingrende ned ad Vestergade, så betjentene besluttede sig for at tage en snak med ham. Den 20-årige blev skønnet påvirket, og han erkendte da også, at han netop havde røget sig vind og skæv. Patruljen sigtede ham for lov om euforiserede stoffer og visiterede ham. Han blev dog ikke fundet i besiddelse af noget ulovligt, så sigtelsen blev frafaldet, og han fik lov at fortsætte sin færd.

Patruljen stoppede i samme forbindelse også en 19-årig mand fra Holbæk i Vestergade, da han også fremstod påvirket. Han erkendte også, at han netop havde røget hash, men heller ikke han havde noget ulovligt på sig.

Tidligere på aftenen slog patruljen vejen forbi venterummet på Holbæk Station, hvor de traf fire unge, som røg i venteværelset. De unge fik en påtale for at ryge på stationen, og de blev vejledt om, at de kunne få en bøde, hvis det gentog sig. En 17-årig ung mand fra Lolland blev fundet i besiddelse af 1 gram hash, som politiet beslaglagde. Han blev sigtet for lov om euforiserende stoffer og kan forvente en bøde i sagen. Hans værge og de sociale myndigheder blev orienteret om sagen.

Narkobilist oplyste falsk navn – Holbæk Landevej, Ugerløse – Holbæk

Kl. 17.41 kørte en patrulje på Holbækvej i Ugerløse, hvor de stoppede en bil i en rutinekontrol. Bag rattet sad en kvinde, som sagde, at hun havde glemt sit kørekort. Bilisten var påvirket af hash, så hun blev anholdt og sigtet for narkokørsel. Hun oplyste sit navn som værende en 28-årig kvinde. Betjentene gjorde dog de nødvendige undersøgelser for at sikre kvinden identitet og her viste det sig, at hun havde oplyst et falsk navn. Bilisten viste sig at være en 26-årig kvinde fra Hillerød, som ikke havde et gyldigt kørekort.

Hun blev derfor sigtet for at overtræde straffelovens regler om falsk anklage, da den 28-årige kvinde, som hun udgav sig for at være, kunne risikere at blive straffet uberettiget. Kvinden blev desuden fundet i besiddelse af en joint og en lille klump hash, som hun blev sigtet for at besidde. Den 26-årige blev også sigtet for kørsel uden førerret. Hun løsladt efter at have afgivet en blodprøve, og vil nu høre mere i sin sag, når resultatet af blodprøveanalysen kommer.

To gange narkokørsel – Holbæk

Kl. 20.47 blev en 35-årig mand fra Holbæk rutinemæssigt stoppet på Provstehøjen i Holbæk, da han kom kørende i en varebil i nordlig retning. Han havde ikke noget gyldigt kørekort, og en test med narkometeret viste, at han også var påvirket. Den 35-årige blev visiteret og bilen ransaget. Her fandt patruljen to gram hash, som blev beslaglagt. Han blev sigtet for lov om euforiserende stoffer og narkokørsel uden førerret.
Kl. 21.43 på Bjergmarken i Holbæk stoppede politiet en 25-årig kvinde fra Holbæk, som kørte i en varebil mod nord. Hun blev testet med narkometeret, som viste positiv for euforiserende stoffer.

De to bilister blev begge anholdt og taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter de blev løsladt. Når politiet har fået resultatet af blodprøven, vil de høre mere om sagens videre gang.

Påvirket bilist torpederede bagerbutik – Valdemar Sejrsvej, Holbæk

Kl. 05.00 kørte en bilist galt på Valdemar Sejrsvej i et soloheld. Bilisten kørte af ukendte årsager ud i midterrabatten, hvorefter han fortsatte over i en lygtepæl og igennem flere haver, for til sidst at ende i facaden på en bagerbutik. Føreren, en 24-årig mand fra Holbæk og de to passagerer, som var med i bilen slap uskadt fra uheldet. ¨

En patrulje kom frem og anholdt den 24-årige mand, som blev skønnet påvirket af både spiritus og narko. Han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Bilen blev trukket ud af forretningen og uheldsstedet undersøgt for, om der var risiko for sammenstyrtning, hvilket der ikke var. Der skete desuden omfattende skade på de tre haver, som bilen kørte igennem på sin rute. Politiet optog rapport og den 24-årige vil senere høre mere i sin sag.

Lov om euforiserende stoffer mv. – Vestergade, Holbæk

Kl. 05.21 kontrollerede politiet en 33-årig mand fra Ishøj, som blev fundet i besiddelse af 0,5 gram kokain i forbindelse med sit ophold som gæst på et værtshus. Efter en sigtelse for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer blev den 33-årige gjort bekendt med, at han i medfør af restaurationsloven fik meddelt et forbud de næste to år mod at opholde sig som gæst på det værtshus. Senere vil han høre nærmere fra politiet i anledning af sigtelsen for den ulovlige narkotikabesiddelse.

Bil taget fra spiritusbilist med høj promille – Rosen, Holbæk

Kl. 18.10 blev en 55-årig mand fra Holbæk stoppet i en personbil i rutinekontrol på Rosen i Holbæk. Bilisten viste sig at være en 55-årige mand fra Holbæk, som var påvirket af spiritus og frakendt kørekortet. Alkometeret viste en promille på over 2,0, så han blev anholdt, sigtet og taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt. Da promillen var over 2,0 hører sagen ind under reglerne om vanvidskørsel. Politiet beslaglagde derfor den 55-åriges bil, hvilket han accepterede. Når blodprøven er blevet analyseret vil den 55-årige høre mere i sin sag, som vil blive afgjort ved et senere retsmøde. Retten vil her taget stilling til, om bilen kan endeligt konfiskeres.

Flere butikstyve stoppet i samme butik – Stenhusvej, Holbæk

Kl. 14.28 blev to udenlandske mænd tilbageholdt i Elgiganten i Holbæk. Personalet havde på overvågningen bemærket de to mænd i forretningen, som befandt sig i afdelingen med telefontilbehør. Her tog den ene et cover ud af pakken, som han gemte bag hylden. De to mænd blev stoppet, da de forlod kassen uden at betale og bedt om at følge med i baglokalet, hvorefter politiet blev tilkaldt.

En patrulje kom frem til forretningen, hvor de traf de to mænd fra Rumænien på 27 og 39 år. Den 39-årige blev sigtet for butikstyveri, da det var ham som havde taget coveret til en værdi 429 kr. Coveret blev leveret tilbage til butikken, som ikke havde et erstatningskrav.

Den 27-årige var eftersøgt af Nordsjællands Politi i en sag om indbrud. De blev begge anholdt og taget med til politistationen, hvor den 39-årige fik afgjort sin sag med en straksbøde, som han betalte inden han igen blev løsladt. Den 27-årige blev overdraget til Nordsjællands politi.

Kl. 17.06 blev en patrulje igen sendt til Elgiganten i Holbæk. Denne gang blev en 51-årig kvinde fra Valby sigtet for at have stjålet varer for i alt 1859 kr. Den 51-årige var i selskab med en jævnaldrende kvinde, som blev betjent af en medarbejder. Imens listede den 51-årige en højtaler, et tv-modul og et støvsuger mundstykke ned i sin taske, som hun ikke betalte for på vej ud af forretningen. Hun blev stoppet af personalet, som ringede til politiet.

Kvinden blev afhørt til sagen, som hun erkendte. Varerne blev leveret tilbage til Elgiganten, som derfor ikke havde et erstatningskrav. Den 51-årige fik herefter lov til at gå, men kan forvente at høre mere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Narkokørsel – Roskildevej, Holbæk

Kl. 13.24 anholdt og sigtede politiet en 27-årig mand fra Polen, men med en arbejdsmæssig tilknytning til Danmark, for kørsel i en varebil i narkotikapåvirket tilstand. Da politiet henvendte sig til ham, lugtede det kraftigt af hash fra førerkabinen, og den efterfølgende narkometertest gav dog også udslag for mulig påvirkning af cannabis under kørslen.Den 27-årige fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer og blev løsladt bagefter.

Anholdelse – Våbenlovgivningen – Jyderup Lyng, Vig – Odsherred

Kl. 23.13 fik politiet en henvendelse fra en sommerhusgæst, som havde hørt skudlignende lyde fra en bestemt sommerhusadresse, hvor en mand skulle opholde sig.
Politiet kørte til området med flere patruljer, der under den fornødne sikkerhed fik kontakt til manden, så politiet kunne foretage en udramatisk anholdelse af ham.
Der var tale om en 55-årig, spirituspåvirket og lettere uligevægtig mand fra Vig, som ved anholdelsen var i besiddelse af et skydevåben med isat ammunition samt med yderligere ammunition på sig.
Ved den efterfølgende ransagning af det sommerhus, som han opholdt sig i, fandt politiet ikke yderligere ammunition til skydevåbnet. Skydevåbnet og ammunitionen blev beslaglagt som bevis i en sag om overtrædelse af straffelovens bestemmelser om besiddelse af våben under særligt skærpende omstændigheder, idet manden ikke havde nogen tilladelse til at besidde hverken våben eller ammunition. Hvad der havde været årsag til de lyde, som havde givet anledning til anmeldelsen, fandt politiet ingen umiddelbar forklaring på.
Den 55-årige blev bragt til politistationen i Roskilde, hvor han efter et lægetilsyn blev anbragt i detentionen til afrusning, inden han tirsdag formiddag skal afhøres til sagen. Derefter vil politiet og anklagemyndigheden ud fra de konkrete omstændigheder i sagen vurdere, hvorvidt han skal løslades eller fremstilles i grundlovsforhør. Uanset udfaldet af disse vurderinger er den 55-årige fortsat sigtet i sagen, som han således vil høre nærmere om, når den skal afgøres.

Heste på vejen – Odsherredvej, Svinninge, Nørre-Asmindrup – Odsherred

Kl. 04.26 fik politiet henvendelser fra bilister om, at 8-10 heste løb rundt på kørebanen på den befærdede vej.
En patrulje kørte til området, hvorefter hestene straks forsvandt ind på en nærliggende mark. Kl. ca. 05.15 var hestene retur i deres fold, efter politiet havde fået vækket og inddraget den ansvarlige for hestene i opgaven. Ingen blev sigtet i anledning af hestenes udflugt.

Indbrud i perioden

Parallelvej, Holbæk
Birkevænget, Holbæk
Søbæksparken, Jyderup
Holbækvej, Tornved, Jyderup

Foto: ABW