Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2022/03/09 til 2022/03/22.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Påvirket bilist torpederede bagerbutik – Valdemar Sejrsvej, Holbæk

Kl. 05.00 kørte en bilist galt på Valdemar Sejrsvej i et soloheld. Bilisten kørte af ukendte årsager ud i midterrabatten, hvorefter han fortsatte over i en lygtepæl og igennem flere haver, for til sidst at ende i facaden på en bagerbutik. Føreren, en 24-årig mand fra Holbæk og de to passagerer, som var med i bilen slap uskadt fra uheldet. ¨

En patrulje kom frem og anholdt den 24-årige mand, som blev skønnet påvirket af både spiritus og narko. Han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Bilen blev trukket ud af forretningen og uheldsstedet undersøgt for, om der var risiko for sammenstyrtning, hvilket der ikke var. Der skete desuden omfattende skade på de tre haver, som bilen kørte igennem på sin rute. Politiet optog rapport og den 24-årige vil senere høre mere i sin sag.

Lørdag – søndag:

Lov om euforiserende stoffer mv. – Vestergade, Holbæk

Kl. 05.21 kontrollerede politiet en 33-årig mand fra Ishøj, som blev fundet i besiddelse af 0,5 gram kokain i forbindelse med sit ophold som gæst på et værtshus. Efter en sigtelse for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer blev den 33-årige gjort bekendt med, at han i medfør af restaurationsloven fik meddelt et forbud de næste to år mod at opholde sig som gæst på det værtshus. Senere vil han høre nærmere fra politiet i anledning af sigtelsen for den ulovlige narkotikabesiddelse.

Bil taget fra spiritusbilist med høj promille – Rosen, Holbæk

Kl. 18.10 blev en 55-årig mand fra Holbæk stoppet i en personbil i rutinekontrol på Rosen i Holbæk. Bilisten viste sig at være en 55-årige mand fra Holbæk, som var påvirket af spiritus og frakendt kørekortet. Alkometeret viste en promille på over 2,0, så han blev anholdt, sigtet og taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt. Da promillen var over 2,0 hører sagen ind under reglerne om vanvidskørsel. Politiet beslaglagde derfor den 55-åriges bil, hvilket han accepterede. Når blodprøven er blevet analyseret vil den 55-årige høre mere i sin sag, som vil blive afgjort ved et senere retsmøde. Retten vil her taget stilling til, om bilen kan endeligt konfiskeres.

Flere butikstyve stoppet i samme butik – Stenhusvej, Holbæk

Kl. 14.28 blev to udenlandske mænd tilbageholdt i Elgiganten i Holbæk. Personalet havde på overvågningen bemærket de to mænd i forretningen, som befandt sig i afdelingen med telefontilbehør. Her tog den ene et cover ud af pakken, som han gemte bag hylden. De to mænd blev stoppet, da de forlod kassen uden at betale og bedt om at følge med i baglokalet, hvorefter politiet blev tilkaldt.

En patrulje kom frem til forretningen, hvor de traf de to mænd fra Rumænien på 27 og 39 år. Den 39-årige blev sigtet for butikstyveri, da det var ham som havde taget coveret til en værdi 429 kr. Coveret blev leveret tilbage til butikken, som ikke havde et erstatningskrav.

Den 27-årige var eftersøgt af Nordsjællands Politi i en sag om indbrud. De blev begge anholdt og taget med til politistationen, hvor den 39-årige fik afgjort sin sag med en straksbøde, som han betalte inden han igen blev løsladt. Den 27-årige blev overdraget til Nordsjællands politi.

Kl. 17.06 blev en patrulje igen sendt til Elgiganten i Holbæk. Denne gang blev en 51-årig kvinde fra Valby sigtet for at have stjålet varer for i alt 1859 kr. Den 51-årige var i selskab med en jævnaldrende kvinde, som blev betjent af en medarbejder. Imens listede den 51-årige en højtaler, et tv-modul og et støvsuger mundstykke ned i sin taske, som hun ikke betalte for på vej ud af forretningen. Hun blev stoppet af personalet, som ringede til politiet.

Kvinden blev afhørt til sagen, som hun erkendte. Varerne blev leveret tilbage til Elgiganten, som derfor ikke havde et erstatningskrav. Den 51-årige fik herefter lov til at gå, men kan forvente at høre mere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Narkokørsel – Roskildevej, Holbæk

Kl. 13.24 anholdt og sigtede politiet en 27-årig mand fra Polen, men med en arbejdsmæssig tilknytning til Danmark, for kørsel i en varebil i narkotikapåvirket tilstand. Da politiet henvendte sig til ham, lugtede det kraftigt af hash fra førerkabinen, og den efterfølgende narkometertest gav dog også udslag for mulig påvirkning af cannabis under kørslen.Den 27-årige fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer og blev løsladt bagefter.

Kørsel uden førerret mv. – Markvænget, Jyderup – Holbæk

Kl. 15.00 bemærkede en patrulje en 24-årig mand fra Holbæk føre en bil ad Markvænget ved Holbækvej. Politiet ville gerne tale med den 24-årige for at kontrollere, om han nu var i besiddelse af et kørekort, men den 24-årige ønskede åbenbart ikke kontakt med politiet.
Han forsvandt i høj fart ad Holbækvej i sydlig retning uden at blive standset med henblik på nærmere kontrol.

Politiet fik efterfølgende bekræftet, at den 24-årige stadig ikke var i besiddelse af et kørekort, og ledte efterfølgende efter bilen, hvis nummerplader var blevet aflæst. Nummerpladerne passede imidlertid ikke til den bil, som den 24-årige var fører af, så disse blev afmonteret senere på eftermiddagen, da politiet fandt den 24-åriges bil efterladt i Jyderup.

Den 24-årige blev efterfølgende telefonisk kontaktet og sigtet for de forskellige overtrædelser af færdselsloven, så han kan nu forvente at høre nærmere fra politiet i anledning af sigtelserne.

Kørsel uden førerret mv. – Skovvejen, Mørkøv – Holbæk

Kl. 15.54 målte færdselspolitiet en varebil til at køre med mindst 98 km/t ad Skovvejen i vestlig retning, selv om højst tilladte hastighed på stedet var 70 km/t.
Varebilen blev ført af en 58-årig mand fra Mørkøv, som indledningsvist blev sigtet for hastighedsovertrædelsen. Det viste sig, at han ikke havde nogen førerret, fordi han ikke havde fået generhvervet sit kørekort. Det medførte endnu en sigtelse for overtrædelse af færdselsloven, hvor hastighedsovertrædelsen ud over en bøde også vil medføre påstand om et såkaldt klip.

Lov om euforiserende stoffer – Labæk, Holbæk

Kl. 19.22 bemærkede en patrulje en gruppe unge opholde sig på Labæk. Da gruppen opdagede patruljebilen, fik især en ung mand fra gruppen travlt med at foretage sig noget i nærheden af noget buskads ikke så langt væk.
Politiet fik efterfølgende kontakt til gruppen, der bestod af fem unge i alderen 14-19 år primært fra Holbæk Kommune

Den unge mand var den 19-årige, som ved politiets kontrol erkendte at være i besiddelse af to gram hash, som han selv fremtog og afleverede til politiet som bevis.

Narkohunde, som havde været i nærheden, undersøgte området omkring gruppen og fandt i buskadset, hvor den 19-årige hurtigt havde været henne, yderligere fem gram hash, en digitalvægt samt mange, tomme pølsemandsposer.

Ud fra politiets indledende observationer kunne politiet også mistænke den 19-årige for at have været i besiddelse af de fundne effekter, så sigtelsen mod ham blev udvidet.
De fire øvrige i gruppen blev ikke fundet i besiddelse af ulovlige effekter.

Sur borger på rådhuset – Rådhuspladsen, Holbæk

Kl. 14.15 henvendte to medarbejder fra Holbæk Kommune sig til politiet, fordi de havde haft en uoverensstemmelse med en borger, der havde kastet æg efter og ramt dem.
En lokal kvinde havde kort før kl. ca. 12.00 henvendt sig personligt i et ærinde, som en 64-årig kvindelig medarbejder ikke kunne honorere. Herefter kastede kvinden to æg efter medarbejderen, der blev ramt. En anden, 44-årig kvindelig medarbejder stillede sig imellem de to parter, hvilket medførte, at kvinden nu kastede æg efter den 44-årige. Hun blev også ramt af flere æg, men hverken hun eller den 64-årige havde lidt fysisk overlast.
Politiet har nu optaget rapport i en sag om vold mod nogen i offentlig tjeneste, hvor de to kommunale medarbejdere skal afhøres nærmere om de konkrete omstændigheder i sagen inden afhøring af den mistænkte kvinde.

Narkokørsel – Ringstedvej, Holbæk

Kl. 19.50 anholdt og sigtede færdselspolitiet en 28-årig mand fra Regstrup for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil ad Ringstedvej omkring Holbækmotorvejen. Narkometertesten indikerede nemlig, at den 28-årige kunne være påvirket af amfetamin under kørslen, hvorfor han fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Forsøg på tyveri fra lastbil – Spættevej, Store-Merløse – Holbæk

Kl. 00.05 anmeldte en opmærksom kvinde, at en mand stod tæt på en lastbil, hvis bruger hun kendte. Da hun nærmerede sig manden for at undersøge, hvad han lavede på stedet, løb manden fra stedet og fik under flugten følgeskab af endnu en mand. De løb begge fra stedet gennem en have og videre ud til en sti, hvor de forsvandt væk på nogle løbehjul.
Mændene var begge ca. 180 cm høje, tætte af bygning, iført mørkt tøj og med sorte skaterhjelme. Den ene havde lidt skæg, og ifølge anmelderen talte de to mænd ikke dansk sammen.
Politiet ledte forgæves efter de to mistænkte, men fik klarlagt, at de måske kunne mistænktes for at have været inde i lastbilen, hvis handskerum var blevet gennemrodet. Der var tilsyneladende ikke stjålet noget fra lastbilen, som ikke havde nogen skader efter opbrydning.

Politiet hører gerne fra personer, der har bemærket de to mænd på flugt i området. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Spirituskørsel – Banevej, Store-Merløse – Holbæk

Kl. 01.14 anholdt og sigtede politiet en 37-årig mand fra Store-Merløse for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Kanonslag sprængt ved butik – Nygade, Holbæk

Kl. 14.16 lød et stort brag i en gyde på Nygade i Holbæk ved en sportsbutik. Vidner så tre unge mænd løbe fra stedet og ringede til politiet, som sendte flere patruljer til Holbæk midtby. En patrulje kørte rundt i området på udkig efter de tre unge mænd, fik på Valdemar Sejrsvej øje på en ung mand, som tydeligvis ikke ville tale med politiet. Han satte i løb væk fra patruljen, som dog hurtigt fik løbet ham op. Den unge mand viste sig at være en 14-årig fra Holbæk.

En anden patrulje havde samtidig tilbageholdt to unge mænd på Jernbanevej i Holbæk, en 14-årig fra Holbæk og en 16-årig fra Mørkøv, som kunne mistænkes for at have været tilstede, da kanonslaget blev skudt af. De blev alle taget med til politistationen til afhøring, deres værger og de sociale myndigheder blev orienteret og var til stede ved afhøringen.

Den 14-årige, som blev stoppet på Valdemar Sejrsvej erkendte, at det var ham, som havde kastet kanonslaget. Da han er under den kriminelle lavalder, kan han ikke straffes i sagen. Politiet vil nu få afklaret, om de to øvrige tilbageholdte unge mænd kan stilles til ansvar for noget i forbindelse med sagen. Butikken fik knust en kælderrude, som følge af sprængningen, og for skal nu opgøre et erstatningskrav i sagen, som den/ eller de mistænkte vil blive præsenteret for.

Mand anholdt for vold i nattelivet – Nygade, Holbæk

Kl. 22.50 fik politiet en anmeldelse om, at en kvinde havde fået et knytnæveslag i ansigtet af en mandlig gæst på en beværtning i Nygade i Holbæk. Politiet kørte til værthuset, hvor de traf en 49-årig kvinde fra Holbæk, som blødte fra næsen. Hun blev kørt med ambulance til undersøgelse og behandling på sygehuset. Hun var dog ikke kommet noget alvorligt til, men havde knækket en tand.

Politiet afhørte flere vidner på stedet, som kunne belyse sagen. To mænd i baren havde haft en generende adfærd, som den 49-årige kvinde havde påtalt. Hun blev i den forbindelse slået i ansigtet af den ene mand, hvorefter de to mænd forlod beværtningen.

En patrulje fandt kort efter frem til den mistænkte i sagen, en 64-årig mand fra Holbæk, som blev anholdt på en anden beværtning i byen kl. 23.10. Han blev sigtet for vold og taget med til politistationen til afhøring og sagsbehandling. Sagen blev herefter vurderet juridisk, men der blev ikke fundet grundlag for at fremstille ham i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling. Han blev derfor løsladt senere på natten, men er fortsat sigtet, og han vil senere høre mere i sagen.

GPS førte bilist på vildspor – Ringstedvej, Frydendal, Mørkøv – Holbæk

Kl. 10.22 fik politiet en henvendelse fra en undrende mand, der ca. 500 meter inde i skoven holdt en personbil med åbne døre og åben bagagerumsklap. Der var ingen personer til stede i området.
Politiet fik undervejs til stedet klarlagt, at bilen ikke var meldt stjålet, men politiet fik i området dog kontakt til en 52-årig kvinde fra Nordsjælland. Hun kunne oplyse, at hun var kørt fast med bilen, da hun havde kørt efter GPSens vejvisning. Området var ukendt for hende, hvorfor hun havde stolet på GPSen. Vejhjælp var nu blevet tilkaldt for at hjælpe hende med at få bilen fri, så køreturen senere kunne fortsættes på veje med et mere fast underlag.

Færdselsuheld – Havnevej / Østre Havnevej, Holbæk

Kl. 12.44 var der sket et færdselsuheld i lyskrydset Havnevej – Østre Havnevej, idet tre bilister var impliceret. En ambulance var også sendt til uheldsstedet.
Det viste sig, at en 32-årig kvinde fra Holbæk var kørt i en personbil ad Havnevej mod øst frem til lyskrydset, hvor hun foretog svingning til venstre ad Østre Havnevej mod nord. I modsat retning ad Havnevej kørte en 70-årig kvinde fra Holbæk, som stødte ind i den 32-åriges bil under hendes svingningsmanøvre.
Sammenstødet mellem de to bilister medførte, at den 70-åriges bil ramte ind i venstre side på en personbil, som en 48-årig mand fra Fårevejle St. førte også ad Havnevej mod øst.
Den 32-årige blev bragt til skadestuen til et check, men var ligesom de to øvrige parter sluppet fra uheldet uden behandlingskrævende skader.
Politiet optog rapport om uheldet, der medførte omfattende skader på de implicerede køretøjer.

Narkokørsel – Amtsvejen/Skovvangen, Jyderup, Holbæk

Kl. 15.44 kørte en patrulje sydlig retning på Amtsvejen i Jyderup, hvor en de standsede en bilist ved Skovvangen i en rutinekontrol. Bilisten, en 35-årig mand fra Vipperød, blev testet med narkometeret, som viste positiv for hash. Han blev derfor anholdt og taget med til en blodprøveudtagelse. Når politiet har fået resultatet af blodprøveanalysen, vil den 35-årige høre mere i sin sag.

 

Heste på vejen – Odsherredvej, Svinninge, Nørre-Asmindrup – Odsherred

Kl. 04.26 fik politiet henvendelser fra bilister om, at 8-10 heste løb rundt på kørebanen på den befærdede vej.
En patrulje kørte til området, hvorefter hestene straks forsvandt ind på en nærliggende mark. Kl. ca. 05.15 var hestene retur i deres fold, efter politiet havde fået vækket og inddraget den ansvarlige for hestene i opgaven. Ingen blev sigtet i anledning af hestenes udflugt.

Indbrud i perioden

Søstrupvej, Holbæk (forsøg)

Foto: ABW