Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2022/01/26 til 2022/02/08.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Motorcyklist fik taget kværnen for vanvidskørsel – Landevejen, Gislinge – Holbæk

Kl. 15.44 kørte politiets videobil på Landevejen ved Gislinge, hvor en motorcyklist blev filmet med vanvittig høj fart. Det er tilladt at køre 80 km/t på strækningen, men motorcyklen blev målt til at køre mere en 100% for stærkt.

Motorcyklisten, en 35-årig mand fra Svinninge, blev stoppet og sigtet for vanvidskørsel med en hastighed på mere end 160 km/t. Den 35-åriges kørekort blev inddraget på stedet og motorcyklen blev beslaglagt med henblik på konfiskation, som det er muligt i sager om vanvidskørsel. Han må derfor ikke køre bil eller motorcykel mens sagen behandles.

Den 35-årige accepterede beslaglæggelsen, og han kan forvente at sagen lægges op til en bøde og en ubetinget frakendelse af førerretten. Videooptagelsen sendes nu til udmåling, hvor den præcise hastighed udregnes. Den 35-årige vil høre mere i sagen, som vil blive afgjort i retten. Dommeren vil her tage stilling til, om motorcyklen kan endelig konfiskeres.

Brandundersøgelse – Bjergmarken, Holbæk

Kl. 15.38 rykkede brandvæsnet og politiet ud til en lejlighed i en beboelsesejendom, idet der var melding om brand i et køkken i en lejlighed.
Branden var hos en 38-årig kvinde, der sammen med sine børn var kommet ud i sikkerhed, ligesom hun havde advaret øvrige beboere i opgangen om branden.
Brandvæsnet fik hurtigt slukket branden, der havde begrænset til køkkenet i den 38-åriges lejlighed. Der havde ikke umiddelbart ikke været åben ild, men en del røg fra en gryde med olie på komfuret i køkkenet. Brandskaderne begrænsede sig til området omkring komfuret og køkkenelementer i nærheden.

Den kvindelige beboer og hendes børn blev tilset af personalet fra den tilkaldte ambulance, men de havde ikke behov for yderligere behandling.

Politiet har optaget rapport branden, der formentlig er opstået i forbindelse med uforsigtighed med gryden på komfuret. Politiets indsats var afsluttet på stedet efter ca. en time.

Ægkastende bilist – Ringstedvej, Holbæk

Kl. 17.46 anmeldte en 43-årig kvindelig bilist, at hun under kørsel ad Ringstedvej var blevet overhalet af en anden personbil. I forbindelse hermed var der blevet kastet et æg på kvindens bil.

En passager i kvindens bil havde været hurtig med mobilen, hvormed der blev optaget et foto af den overhalende bilist, således at oplysninger om bilistens nummerplade kunne videregives til politiet.

Politiet fik ud fra disse oplysninger identificeret bilejeren som en 18-årig mand fra Holbæk, som politiet senere på aftenen traf på sin bopæl. Han blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen i forbindelse med det kastede æg mod kvindens bil. Den 18-årige erkendte forseelsen og kan nu se frem til at modtage en bøde.

Narkokørsel – Hovedgade, Svinninge – Holbæk

Kl. 21.00 anholdt og sigtede politiet en 40-årig mand fra Kalundborg for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, efter at en narkometertest havde givet politiet mistanke om, at han kunne være påvirket af kokain under kørslen.
Den 40-årige mand blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Narkokørsel – Kalundborgvej, Holbæk

Kl. 22.39 anholdt og sigtede politiet en 34-årig mand fra Hvalsø for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Medicin-/spirituskørsel – Valdemar Sejrsvej, Holbæk

Kl. 02.09 anholdt og sigtede politiet en 50-årig mand fra Holbæk for kørsel i en personbil under påvirkning af både alkohol og trafikfarlige, trekantmærkede medicinske medikamenter. Han blev løsladt efter udtagelse af blodprøve til nærmere undersøgelse for ulovlige stoffer i hans blod, så han vil høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringerne foreligger.

Fire bilister må til ny køreprøve – Skagerrakvej, Holbæk

Lørdag omkring middag kørte en patrulje fra færdselsafdelingen i Holbæk by, og det blev en travl vagt med lasermåleren. På lidt over en time blev det til hele fire hastighedssager med så høj fart, at bilisterne nu skal op til en kontrollerende køreprøve. En af bilisterne blev med målt til at køre 100 km/t var kun én km/t fra at miste bilen. Overskrides fartgrænsen med mere end 100% gælder reglerne om vanvidskørsel, hvor der er fængsel i strafferammen og mulighed for at konfiskere bilen. Alle sagerne blev målt på Skagerrakvej i byzonen med tilladt 50 km/t.

Kl. 12.37 – En 33-årig mand fra København blev i en personbil målt til at køre 94 km/t på Skagerrakvej mod nordvest. Han blev stoppet og sigtet. Sagen lægges op til en bøde på 5400 kr. og en betinget frakendelse.

Kl. 14.07 – Blev dagens hurtigste bilist, en 28-årig mand fra Holbæk, målt til at køre hele 104 km/t. I alle hastighedssager er et fradrag på målingen, som sikkerhed for en mindre usikkerhed på måleudstyret. Ved en fart på over 100 km/t er dette fradrag 4 km/t. Sigtelsen mod den 28-årige lød derfor på at hastighed på 100 km/t – og derved en hastighedsoverskridelse på 100%. Den 28-årige var derfor kun 1 km/t fra at miste sin bil og kørekortet på stedet. Han “slap” derfor med en bøde på 7200 kr. og sagen lægges desuden op til en betinget frakendelse af førerretten.

Kl. 14.34 – En 19-årig kvinde fra Holbæk kørte i en personbil sydøstlig retning, hvor hun blev målt til at køre 86 km/t. Hun havde desuden ikke medbragt sit kørekort. Sagen lægges op til en bøde på 5200 kr. et kørselsforbud i sagen, fordi der er tale om en ny bilist

Kl. 14.37 – Kørte en 18-årig mand fra Holbæk i en personbil i sydøstlig retning, hvor han blev målt til at køre 83 km/t. Sagen lægges op til en bøde på 4200 kr. og et kørselsforbud.

Får man et kørselsforbud betyder det, at man skal bestå en kontrollerende køreprøve før man igen må køre. Afgøres sagen derimod med en betinget frakendelse beholder føreren kørekortet, hvis den kontrollerende køreprøve bestås. Alle de sigtede vil oven i bøden få tillagt et bidrag til offerfonden på 500 kr. Pengene går til ofre for forbrydelser og trafikuheld.

Færdselsuheld – Gl. Ringstedvej, Holbæk

Kl. 17.13 fik politiet via alarm 112 melding om, at en ambulance var sendt til et færdselsuheld, idet en bilist og en fodgænger var impliceret.

Uheldet var dog ikke så alvorligt som først antaget, idet fodgængeren var en 4-årig dreng fra Vipperød. Han havde pådraget sig overfladiske skrammer på sit ene ben, da han som fodgænger var løbet rundt om et hjørne og ind i en personbil, som en 54-årig mand fra Holbæk med lav hastighed førte ad udkørslen fra en parkeringsplads.

Politiet har nu optaget rapport om sammenstødet mellem de to for at få klarlagt de nærmere omstændigheder. Den 4-årige og hans far blev efterfølgende kørt hjem af politiet.

Spiritus-/narkobilist fik bilen beslaglagt – Trønningevej, Kundby, Svinninge – Holbæk

Kl. 21.04 anholdt og sigtede politiet en 20-årig mand fra Svinninge for kørsel i både spiritus- og narkotikapåvirket tilstand i en personbil, hvis ejer – en 18-årig mand fra Svinninge – var med under kørslen. Den 20-årige kunne ikke fremvise noget kørekort, idet han i forvejen var blevet frakendt førerretten frem til 2024 på grund af en tidligere sag om spirituskørsel.

Den 20-årige fører blev mistænkt for at være påvirket af kokain under kørslen, ligesom alkometertesten gav udslag for en alkoholpåvirkning over 2,00 promille.
Derfor faldt den 20-åriges kørsel i spirituspåvirket tilstand ind under vanvidsbestemmelsen, så politiet gjorde både føreren og bilejeren bekendt med, at personbilen blev beslaglagt med henblik på senere konfiskation. Bilejeren var ikke enig heri og ønskede beslaglæggelsen forelagt for retten, så en dommer senere skal tage stilling til, hvorvidt politiet havde hjemmel til at beslaglægge bilen.

Den 20-årige fik udtaget blodprøver til nærmere undersøgelse for både alkohol og euforiserende stoffer, inden han blev løsladt.
Bilejeren blev også sigtet for overtrædelse af færdselsloven, idet han havde overladt føringen af personbilen til en person, som ikke lovligt kunne være fører, fordi den 20-årige var frakendt kørekortet.
Begge sigtede vil således høre fra politiet i nærmeste fremtid.

Spirituskørsel – Valdemar Sejrsvej, Holbæk

Kl. 05.01 fik politiet en anmeldelse om, at en personbil havde strejfet en mur ved en fastfoodrestaurant og efterfølgende var kørt ad Valdemar Sejrsvej mod syd. Inden politiets ankomst var bilisten igen kommet retur til området ved en tankstation ved fastfoodrestauranten, hvor bilisten blev forsøgt tilbageholdt.

Politiet fik i området næsten kontakt til bilisten, som dog kørte fra stedet ad Valdemar Sejrsvej mod syd, indtil politiet til sidst fik standset bilisten på Rørvangsvej.

Bilisten var en 34-årig mand fra Holbæk, som var påvirket i en sådan grad, at alkometertesten gav udslag ud over det tilladte. Han blev sigtet for spirituskørsel og kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Voldsom butikstyv – Jernbaneplads, Holbæk

Kl. 08.09 forsøgte personalet i 7-Eleven at tilbageholde en butikstyv, som forsøgte at forlade butikken uden at betale for to pakke cigaretter. Da medarbejderen tog fat i den mistænkte, en 38-årig mand fra Korsør, blev manden udadreagerende og slog efter den mandlige ekspedient. Den 38-årige tog en hjulnøgle ud af sit ærme, og slog ud efter medarbejderen, men ramte ham ikke. Det lykkedes personalet at tage cigaretterne fra den 38-årige, som tabte sit slagvåben. Han samlede hjulnøglen op og forlod butikken med uforettet sag. Personalet slog herefter alarm.

En patrulje kørte hastigt til stedet, hvor de på Holbæk Station mødte den mistænkte 38-årige mand på perronen. Han blev anholdt og sigtet for røveri og våbenbesiddelse, da han ved at anvende hjulnøglen som slagvåben, havde forsøgt at få cigaretterne med sig. Den 38-årige blev taget med til politistationen til afhøring og sagsbehandling. Sagen blev herefter vurderet juridisk, hvor det blev besluttet, at der ikke var grundlag for at fremstille ham i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling. Han blev løsladt senere på aftenen, men vil senere høre mere fra politiet i sagen.

Narkobilist forsøgte at snyde politiet – Ringstedvej, Ordrup, Store- Merløse – Holbæk

Kl. 21.50 tændte en patrulje for udrykningssignalerne for at stoppe en bil i en rutinekontrol på Ringstedvej i Ordrup. Da bilen stoppede skete der sære ting i kabinen, da føreren af bilen hoppede om på bagsædet, mens passageren satte sig på førersædet. Betjentene så det bemærkelsesværdige optrin og henvendte sig ved bilen. På førersædet sad nu ejerne af bilen, en 23-årig mand fra Svinninge. På bagsædet sad en 24-årig mand fra Jyderup, som ifølge betjentenes observationer havde ført bilen frem til stedet. Den 24-årige mand havde ikke noget gyldigt kørekort, da han var blevet frakendt førerretten i fire år i en sag om blandt andet narkokørsel.

Patruljen testede den 24-årige med narkometeret, som viste positiv for kokain. Han blev anholdt, sigtet for narkokørsel og kørsel i frakendelsestiden. Ejeren af bilen blev sigtet for at overlade føringen af sin bil til en person uden kørekort. Den 24-årige fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Nu afventer politiet resultatet af blodprøven, så kan han forvente at høre mere i sine sager.

Narkokørsel i frakendelsestiden – Præstemarken, Jyderup – Holbæk

Kl. 19.26 anholdt og sigtede politiet en 24-årig mand fra Jyderup både for kørsel i narkotikapåvirket tilstand og for kørsel i frakendelsestiden i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Uheld på motorvejen – Holbækmotorvejen, Holbæk

kl. 19.06 skete et uheld på Holbækmotorvejen i vestgående retning, da en bagfrakommende bilist kørte op i en forankørende bil. Forrest kørte en 46-årig kvinde fra Tølløse, som blev ramt af en 24-årig mand fra Nykøbing Sj, som ikke nåede at bremse. Der skete skader på fronten af den 24-åriges bil der fik trykket køleren, og på bagenden af den 46-åriges bil, som smadrede bagruden og kofangeren faldt af. En 20-årig kvinde fra Højby var passager i den forreste bil. Hun blev kørt til tjek på sygehuset, men ingen personer kom noget alvorligt til ved uheldet. Motorvejen var spærret til omkring kl. 20.15 indtil bilerne var fjernet.

Bilist kørte uden kørekort for 11. gang – bilen beslaglagt – Hovedgaden, Svinninge – Holbæk

Kl.21.53 kørte en patrulje i Svinninge, da de rutinemæssigt stoppede en personbil. Bag rattet sad en 30-årig mand fra Brøndby, som efterhånden må kende rutinen, når han stoppes af politiet. Turen stoppede her. Det var nemlig 11.gang den 30-årige blev sigtet for kørsel uden førerret. Bilen blev beslaglagt, som det er muligt ifølge færdselslovens regler, når en bilist kører i sin bil uden kørekort mindst tre gange inden for tre år. Bilisten accepterede, at politiet beslaglagde han bil.

Den 30-årige fik sit kørekort første gang i 2017, men fik i 2020 et kørselsforbud efter to klip. Et kørselsforbud gives til førstegangsbilister, som inden for de første tre år efter de har taget kørekort får enten to klip, eller på anden måde får en betinget frakendelse af førerretten. Den sigtede kan forvente at høre mere i sine sager, som vil blive afgjort ved et senere retsmøde, hvor der også vil blive taget stilling til, om bilen kan endeligt konfiskeres.

 

Glatføreuheld – Holbækmotorvejen, Roskilde – Lejre

Kl. 10.13 havde en 22-årig mand fra Hinnerup foretaget en lettere opbremsning i den varebil, som han førte ad motorvejen i østgående retning ved afkørsel 15 Gevninge. Han havde opdaget sne på kørebanen og ville derfor nedsætte sin hastighed ved en opbremsning, men mistede herunder kontrollen over varebilen. Dens bagende skred ud, og varebilen snurrede efterfølgende rundt et par gange, inden den ramte autoværnet og standsede.

Den 22-årige fører og en passager i varebilen slap begge uskadte fra uheldet, som dog medførte afspærring af en vognbane og tilkørselsbanen ved 15 Gevninge under oprydningsarbejdet frem til kl. ca. 12.30.

En 47-årig kvinde fra Skibby havde observeret den forulykkede varebil og standsede i sin personbil i nødsporet, da hun ville være behjælpelig. Da hun åbnede førerdøren for at stige ud, blev døren påkørt af en bagfra kommende personbil ført af en 24-årig mand fra Holbæk. Han havde forinden bremset lidt på grund af sne på kørebanen, så hastigheden var lav ved påkørslen af førerdøren i den 47-åriges bil. Også disse to parter slap uskadte fra sammenstødet med hinanden.

Skolekontrol – Asmindrupvej, Vipperød, Holbæk

Kl. 07.30-08.15 fredag morgen var lokalbetjente på Vipperød skole, for at se, om færdselsreglerne på omkring skolen blev overholdt. Politiet havde forud for kontrollen fået anmeldelse om, at bilister standsede og parkerede steder, hvor det ikke var tilladt, hvilket gav anledning til farlige situationer for cyklister og gående.

Betjentene oplevede generelt god trafikadfærd og ingen trafikale problemer på skolen. To cyklister fik en påmindelse om at huske cykellygter fremover, men der blev ikke uddelt nogen bøder. Flere forældre udtrykte deres tilfredshed med politiets tilstedeværelse.

Falsk bankmand – Holbæk

Kl. 17.00 anmeldte pårørende til en 81-årig kvinde fra Holbæk, at hun tidligere på eftermiddagen var blevet ringet op af en fremmed mand, der udgav sig for at være medarbejder i en navngiven bank.

Den falske bankmand havde oplyst, at hendes bankkonto var ved at blive misbrugt, så en medarbejder fra banken ville straks komme til hendes bopæl for at hente hendes betalingskort, så kortet kunne blive spærret.
Under telefonsamtalen ankom en fremmed mand til hendes bopæl og fik udleveret betalingskortet, hvorefter telefonsamtalen ophørte.

Den 81-årige anede efterfølgende uråd og fik med hjælp fra et familiemedlem spærret det udleverede betalingskort. På kontoudtoget kunne hun dog se, at betalingskortet allerede var blevet misbrugt til hævning af 3.000 kr., ligesom der måske var sket hævning af yderligere et kontant beløb i et andet pengeinstitut end den 81-åriges egen.
En patrulje kørte til den 81-åriges bopæl for at afhøre hende i forbindelse med optagelse af en rapport om bedrageri.

Manden, der afhentede betalingskortet, blev af den 81-årige beskrevet som: mand, ca. 20 år, 180-185 cm høj, dansktalende med accent, mørk i huden, iført sort mundbind, mørk jakke med hætte, som var trukket op over hovedet, og sorte bukser.
Politiet efterforsker nu sagen nærmere i et forsøg på at få identificeret den mand, der ringede til den forurettede, og den mand, som afhentede betalingskortet.

Spirituskørsel i frakendelsestiden – Strandvejen, Svinninge – Holbæk

Kl. 04.40 anholdt og sigtede politiet en 68-årig mand fra Hørve for spirituskørsel i en personbil, som han i øvrigt ikke måtte være fører af, fordi han i forvejen var frakendt kørekortet. Derfor blev han også sigtet for den overtrædelse af færdselsloven, inden han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Spiritusuheld – Odsherredvej, Holbæk

Kl. 14.13 skete et solouheld på Odsherredvej/ Rute 21 i nordgående retning, da en 53-årig mand fra Frederiksberg i forbindelse med en overhaling mistede herredømmet over bilen og påkørte autoværnet. Bilen snurrede rundt og endte i højre side af rabatten. Bilisten kom ikke noget til, men bilen fik skader. Der skete ingen større skade på autoværnet. Politiet kørte til stedet, hvor den 53-årige blev testet for, om han var påvirket under kørslen.

En test med alkometeret viste, at han havde en promille en smule over det tilladte. Han blev anholdt og sigtet for spirituskørsel. Efter at have afgivet en blodprøve blev han løsladt, og nu venter politiet på resultatet, som skal afklare om indholdet af alkohol i blodet var for højt i forbindelse med kørslen. Politiet optog rapport om uheldet, og den 53-årige vil høre mere i sagen.

Spirituskørsel – Skovvejen, Nr. Jernløse, Regstrup – Holbæk

Kl. 14.57 sigtede og anholdt politiet en 55-årig kvinde fra Jyderup for spirituskørsel ad Skovvejen i Nr. Jernløse. Hun kørte i en personbil i østlig retning, da en patrulje standsede hende rutinemæssigt. En alkometertest viste, at hun havde en promille over det tilladte. Efter at have fået udtaget en blodprøve blev hun løsladt, men vil høre mere i sagen, når resultatet blodprøveanalysen kommer.

Indbrud i perioden

Faurbjergvej, Tuse Næs, Holbæk
Kalundborgvej, Holbæk
Provstehøjen, Holbæk
Møllehaven, Holbæk
Baggesens Have, Holbæk
Knabstrup Møllebakke, Mørkøv
Hovedgaden, Svinninge