Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2022/01/19 til 2022/02/01.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Motorcyklist fik taget kværnen for vanvidskørsel – Landevejen, Gislinge – Holbæk

Kl. 15.44 kørte politiets videobil på Landevejen ved Gislinge, hvor en motorcyklist blev filmet med vanvittig høj fart. Det er tilladt at køre 80 km/t på strækningen, men motorcyklen blev målt til at køre mere en 100% for stærkt.

Motorcyklisten, en 35-årig mand fra Svinninge, blev stoppet og sigtet for vanvidskørsel med en hastighed på mere end 160 km/t. Den 35-åriges kørekort blev inddraget på stedet og motorcyklen blev beslaglagt med henblik på konfiskation, som det er muligt i sager om vanvidskørsel. Han må derfor ikke køre bil eller motorcykel mens sagen behandles.

Den 35-årige accepterede beslaglæggelsen, og han kan forvente at sagen lægges op til en bøde og en ubetinget frakendelse af førerretten. Videooptagelsen sendes nu til udmåling, hvor den præcise hastighed udregnes. Den 35-årige vil høre mere i sagen, som vil blive afgjort i retten. Dommeren vil her tage stilling til, om motorcyklen kan endelig konfiskeres.

Glatføreuheld – Holbækmotorvejen, Roskilde – Lejre

Kl. 10.13 havde en 22-årig mand fra Hinnerup foretaget en lettere opbremsning i den varebil, som han førte ad motorvejen i østgående retning ved afkørsel 15 Gevninge. Han havde opdaget sne på kørebanen og ville derfor nedsætte sin hastighed ved en opbremsning, men mistede herunder kontrollen over varebilen. Dens bagende skred ud, og varebilen snurrede efterfølgende rundt et par gange, inden den ramte autoværnet og standsede.

Den 22-årige fører og en passager i varebilen slap begge uskadte fra uheldet, som dog medførte afspærring af en vognbane og tilkørselsbanen ved 15 Gevninge under oprydningsarbejdet frem til kl. ca. 12.30.

En 47-årig kvinde fra Skibby havde observeret den forulykkede varebil og standsede i sin personbil i nødsporet, da hun ville være behjælpelig. Da hun åbnede førerdøren for at stige ud, blev døren påkørt af en bagfra kommende personbil ført af en 24-årig mand fra Holbæk. Han havde forinden bremset lidt på grund af sne på kørebanen, så hastigheden var lav ved påkørslen af førerdøren i den 47-åriges bil. Også disse to parter slap uskadte fra sammenstødet med hinanden.

Skolekontrol – Asmindrupvej, Vipperød, Holbæk

Kl. 07.30-08.15 fredag morgen var lokalbetjente på Vipperød skole, for at se, om færdselsreglerne på omkring skolen blev overholdt. Politiet havde forud for kontrollen fået anmeldelse om, at bilister standsede og parkerede steder, hvor det ikke var tilladt, hvilket gav anledning til farlige situationer for cyklister og gående.

Betjentene oplevede generelt god trafikadfærd og ingen trafikale problemer på skolen. To cyklister fik en påmindelse om at huske cykellygter fremover, men der blev ikke uddelt nogen bøder. Flere forældre udtrykte deres tilfredshed med politiets tilstedeværelse.

Falsk bankmand – Holbæk

Kl. 17.00 anmeldte pårørende til en 81-årig kvinde fra Holbæk, at hun tidligere på eftermiddagen var blevet ringet op af en fremmed mand, der udgav sig for at være medarbejder i en navngiven bank.

Den falske bankmand havde oplyst, at hendes bankkonto var ved at blive misbrugt, så en medarbejder fra banken ville straks komme til hendes bopæl for at hente hendes betalingskort, så kortet kunne blive spærret.
Under telefonsamtalen ankom en fremmed mand til hendes bopæl og fik udleveret betalingskortet, hvorefter telefonsamtalen ophørte.

Den 81-årige anede efterfølgende uråd og fik med hjælp fra et familiemedlem spærret det udleverede betalingskort. På kontoudtoget kunne hun dog se, at betalingskortet allerede var blevet misbrugt til hævning af 3.000 kr., ligesom der måske var sket hævning af yderligere et kontant beløb i et andet pengeinstitut end den 81-åriges egen.
En patrulje kørte til den 81-åriges bopæl for at afhøre hende i forbindelse med optagelse af en rapport om bedrageri.

Manden, der afhentede betalingskortet, blev af den 81-årige beskrevet som: mand, ca. 20 år, 180-185 cm høj, dansktalende med accent, mørk i huden, iført sort mundbind, mørk jakke med hætte, som var trukket op over hovedet, og sorte bukser.
Politiet efterforsker nu sagen nærmere i et forsøg på at få identificeret den mand, der ringede til den forurettede, og den mand, som afhentede betalingskortet.

Spirituskørsel i frakendelsestiden – Strandvejen, Svinninge – Holbæk

Kl. 04.40 anholdt og sigtede politiet en 68-årig mand fra Hørve for spirituskørsel i en personbil, som han i øvrigt ikke måtte være fører af, fordi han i forvejen var frakendt kørekortet. Derfor blev han også sigtet for den overtrædelse af færdselsloven, inden han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Spiritusuheld – Odsherredvej, Holbæk

Kl. 14.13 skete et solouheld på Odsherredvej/ Rute 21 i nordgående retning, da en 53-årig mand fra Frederiksberg i forbindelse med en overhaling mistede herredømmet over bilen og påkørte autoværnet. Bilen snurrede rundt og endte i højre side af rabatten. Bilisten kom ikke noget til, men bilen fik skader. Der skete ingen større skade på autoværnet. Politiet kørte til stedet, hvor den 53-årige blev testet for, om han var påvirket under kørslen.

En test med alkometeret viste, at han havde en promille en smule over det tilladte. Han blev anholdt og sigtet for spirituskørsel. Efter at have afgivet en blodprøve blev han løsladt, og nu venter politiet på resultatet, som skal afklare om indholdet af alkohol i blodet var for højt i forbindelse med kørslen. Politiet optog rapport om uheldet, og den 53-årige vil høre mere i sagen.

Spirituskørsel – Skovvejen, Nr. Jernløse, Regstrup – Holbæk

Kl. 14.57 sigtede og anholdt politiet en 55-årig kvinde fra Jyderup for spirituskørsel ad Skovvejen i Nr. Jernløse. Hun kørte i en personbil i østlig retning, da en patrulje standsede hende rutinemæssigt. En alkometertest viste, at hun havde en promille over det tilladte. Efter at have fået udtaget en blodprøve blev hun løsladt, men vil høre mere i sagen, når resultatet blodprøveanalysen kommer.

Foto: ABW