Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2022/01/12 til 2022/01/25.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Narkokørsel – Landevejen, Gislinge – Holbæk

Kl. 16.48 blev en 26-årig mand fra Falster sigtet for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil ad Landevejen. Han havde forinden deltaget i en narkometertest, der gav udslag for påvirkning af cannabis, så den 26-årige fik i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Arbejdsulykke – Svinninge, Holbæk

Kl. 10.37 skete en arbejdsulykke i forbindelse med hjulskifte på en gylleudlægger. En 34-årig mand fra Holbæk kommune, som arbejdede på vognen kom i klemme, da den faldt ned fra de bukke og donkraften den stod på. Politi og ambulance kørte til stedet, hvor den 34-årige blev kørt til sygehuset til behandling for brud på overkroppen. Hans skader var ikke livstruende.

Politiet orienterede arbejdstilsynet om ulykken. Arbejdstilsynet kørte til stedet og vil i samarbejde med politiet forestå undersøgelserne af ulykkesstedet. Politiet optog rapport om ulykken, som skal klarlægge om der er sket brud på arbejdsmiljøloven.

Narkobilist – Heibergs Have, Holbæk

Kl. 00.00 stoppede en hundepatrulje en personbil rutinemæssigt på Heibergs Have. Bilisten, en 32-årig mand fra Holbæk, kørte i østlig retning ad Heibergs Have i Holbæk by, da patruljen blinkede ham ind til siden. En test med narkometeret viste positiv for flere euforiserende stoffer. Der var hattrick, da bilisten blev testet positiv for både amfetamin, methamfetamin og hash. Han blev derfor anholdt, sigtet og taget med til sygehuset, hvor han fik udtaget en blodprøve. Herefter blev bilisten løsladt, og nu venter politiet på svaret på analysen, hvorefter den 32-årige vil høre mere i sin sag.

Spiritus-/narkokørsel – Svinningevej, Svinninge – Holbæk

Kl. 11.13 anholdt og sigtede politiet en 19-årig mand fra Snertinge for både spiritus- og narkokørsel i en personbil, idet han blev mistænkt for at være påvirket af både alkohol og euforiserende stoffer (cannabis) under kørslen. I forbindelse med en kortvarig anholdelse fik den 19-årige udtaget blodprøver til at nærmere undersøgelse for både alkohol og euforiserende stoffer.

Uro og uorden – Ladegårdsparken Vest, Holbæk

Kl. 14.59 modtog en henvendelse fra en lokal beboer om, at i alt 20-25 personer i to grupper var forsamlet i området. Anmelderens indtryk var, at nogle var uvenner, idet der blev råbt ad hinanden, ligesom en af personerne måske kunne være i besiddelse af et slagvåben. Flere patruljer kørte til området, hvorfra nogle af personerne ifølge den lokale beboer var løbet væk inden politiets ankomst. Dog fik politiet kontakt til ca. 10 personer fra Holbæk, der alle var ubevæbnede og i øvrigt ikke havde indikationer på at have været i slagsmål eller anden uorden med andre. Politiet var således præventivt til stede i boligområdet i ca. en time og fandt ikke grundlag for at sigte nogen for noget i anledning af anmeldelsen.

Færdselsuheld / narkokørsel på knallert – Gl. Ringstedvej, Holbæk

Kort før kl. 18.46 bemærkede en patrulje på Gl. Ringstedvej en knallert komme hurtigt fra området ved Ladegårdsparken og herefter køre ad vejen i østlig retning mod Valdemar Sejrsvej. På knallerten befandt sig to personer, som begge var delvist maskerede, hvorfor politiet ønskede at kontrollere dem nærmere.

Føreren af knallerten ønskede umiddelbart ikke at tale med politiet og forsøgte at flygte fra patruljebilen ved bl.a. at køre op på fortovet, hvor en mand og et barn kom gående som fodgængere. De måtte vige til siden og presse sig op ad en hæk for at undgå at blive påkørt af knallerten.

Knallerten fortsatte videre med skønsmæssig højere hastighed end tilladt for knallerter i østlig retning og kørte ind på en tankstation, hvor en parkeret bil blev strejfet på et sidespejl og et hjørne af bilen. Knallerten med de to væltede herved, og passageren flygtede til fods. Føreren af knallerten fortsatte sin kørsel væk fra tankstationen over et græsareal, hvor han igen mistede kontrollen og væltede. Også føreren flygtede nu til fods, men blev indhentet og anholdt.

Føreren var en 21-årig mand fra Holbæk, som deltog i en narkometertest, der gav udslag for påvirkning af euforiserende stoffer under kørslen. Han havde endvidere ikke noget kørekort hverken til bil eller en lille knallert, så han måtte ikke være fører af knallerten, hvor han i øvrigt medbragte en passager. Den 21-årige blev også sigtet for at have udsat de to fodgængere for overhængende fare, da han kørte tæt forbi dem på fortovet under flugten fra politiet.

Efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer og afhøring i anledning af de forskellige sigtelser løslod politiet den 21-årige, der kan forvente at høre nærmere efterforskningen i sagerne er afsluttet, herunder undersøgelse af knallerten i forhold til eventuelle konstruktive ændringer.

Den flygtede passager fra knallerten lykkedes det ikke politiet at finde i første omgang, ligesom manden og barnet heller ikke er identificeret.

Politiet i Holbæk vil derfor gerne i kontakt med manden og barnet for at kunne afhøre dem som vidner til den 21-åriges kørsel, ligesom politiet gerne vil i kontakt med personer, der har bemærket den flygtende passager fra knallerten i området. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Bekymring for overfald – Jernbaneplads, Holbæk

Kl. 21.38 kontaktede en 22-årig lokal kvinde politiet, fordi hun ved jernbanestationen havde bemærket fem unge mænd. De råbte højlydt, og de fire skulle måske være i verbal strid med den femte.

En patrulje kørte til området for at lede efter gruppen, der ifølge anmelderen nok var gået i retning mod Nygade. Politiet fandt ikke nogen fra gruppen, så det kunne blive afklaret, hvorfor der var blevet råbt højt i området.

Våbenloven – Østervang, Holbæk

Kl. 19.58 stoppede en hundepatrulje en personbil på i krydset Mosevang/Østervang i Holbæk i en rutinekontrol. I bilen sad fire personer i 20′;erne fra Holbæk og omegn. En 24-årig mand fra Tølløse blev fundet i besiddelse af en ulovlig springkniv på 9 cm, som blev beslaglagt med henblik på konfiskation. Den 24-årige blev sigtet for at overtræde våbenloven og afhørt til sagen. Han gav sit samtykke til at politiet tog hans kniv, og han kan nu forvente at høre mere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Mand søgte asyl efter ulovligt ophold i Danmark – Holbæk

Udlændingeafdelingen hos Midt- og Vestsjællands Politi gennemførte onsdag formiddag i Holbæk by en kontrol af udenlandsk arbejdskraft på en arbejdsplads inden for autobranchen.
Politiet traf en udenlandsk mand, der umiddelbart ikke kunne fremvise hverken opholds- eller arbejdstilladelse i Danmark eller identitetspapirer i øvrigt, hvorfor manden blev anholdt som mistænkt for overtrædelse af udlændingeloven og med henblik på konstatering af hans identitet.
Manden blev efterfølgende identificeret som en 38-årig mand fra Jordan, som blev sigtet for overtrædelse af udlændingeloven på grund af ulovligt ophold i Danmark. Sagen blev straks afgjort, hvorefter den 38-årige fremsatte et ønske om asylsagsbehandling i Danmark, da politiet forelagde sagen for Udlændingestyrelsen med hensyn til en eventuel udvisning af Danmark. Den 38-årige jordaner blev efterfølgende overgivet til asylsagsbehandlingen hos udlændingemyndighederne.

Flere opkald fra falsk politimand – Nykøbing Sj./Holbæk/Jyllinge

Midt- og Vestsjællands Politi har i løbet af eftermiddagen og aftenen registreret i alt tre henvendelser fra borgere, der havde oplevet at modtage et uventet opkald fra en mand, der havde udgivet sig for at være fra politiet.

Kl. 14.30 anmeldte en 86-årig mand fra Nykøbing Sj., at han kl. ca. 13.30 var blevet ringet op af en mand, der oplyste at være politimand hos Københavns Vestegns Politi. Manden havde ringet fra et mobilnummer og bedt om personlige oplysning af den 86-årige, der benægtede at være blevet hacket. Manden havde endvidere spurgt om, hvornår en patrulje kunne komme til hans bopæl for at lave en yderligere afhøring af ham. Den 86-årige havde efter opkaldet anet uråd og havde forhørt sig hos Københavns Vestegns Politi, som ikke kendte noget til det telefonnummer, manden havde ringet fra.

Kl. 15.56 anmeldte en 90-årig mand fra Holbæk, at han kl. ca. 14.00 var blevet kontaktet af en mand, der havde ringet fra et telefonnummer, hvis fire sidste cifre var de velkendte 1448. Manden havde oplyst et navn som medarbejder hos Roskilde Politi. Den fremmede mand havde oplyst, at der uberettiget var overført nogle fra den 90-åriges bankkonto, så han nu skulle overføre nogle penge til en anden konto.
Den 90-årige fattede mistanke om, at noget var galt, og afbrød derfor samtalen, hvorefter han lidt senere underrettede politiet om telefonopkaldet fra den falske politimand.

Kl. 21.02 kontaktede en 74-årig kvinde fra Jyllinge politiet, fordi hun få minutter tidligere havde fået et uventet opkald fra et telefonnummer, hvis fire sidste cifre var 1448. En fremmed mand havde udgivet sig for at være fra Rigspolitiet og havde forklaret, at der var blevet optaget et forbrugslån i den 74-åriges navn. Derfor skulle den fremmede mand bruge personlige oplysninger om hende, men den 74-årige anede uråd og afbrød samtalen, hvorefter det rigtige politi blev underrettet om opkaldet.

Politiet har noteret sig disse henvendelser, hvor nogen udgiver sig for at være fra politiet. De tre borgere skal roses for at have udvist en naturlig skepsis i forbindelse med omstændighederne ved telefonopkaldene, som er forsøgt camoufleret som værende opkald fra politiets telefonnumre.

Hvorvidt der er tale om den samme mand, har politiet ingen konkrete oplysninger om på nuværende tidspunkt. Politiet vil dog fortsat opfordre borgerne til at være skeptiske, når nogen uventet henvender sig og udgiver sig for at være fra f.eks. politiet, banken eller andre myndigheder i et forsøg på at lokke personlige oplysninger ud af borgerne.

Narkobilist gjorde opmærksom på sig selv – Ringstedvej, Holbæk

Kl. 14.10 bemærkede en patrulje, at en bilist på Ringstedvej foretog en overhaling, der var til ulempe for en modkørende, der måtte bremse op for at undgå et sammenstød.
Efterfølgende standsede politiet den overhalende bilist, hvor en 41-årig mand fra Helsingør sad bag rattet. Indledningsvist blev han sigtet for den ulovlige overhaling, og efterfølgende måtte politiet anholde ham, fordi han blev skønnet påvirket af amfetamin under kørslen. Han blev således også sigtet for narkokørsel i en personbil, inden han fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer og derefter løsladt. Han vil høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen fra blodprøven foreligger.

Narkokørsel og knivloven – Slagelsevej, Jyderup – Holbæk

Kl. 15.09 anholdt og sigtede politiet en 33-årig mand fra Slagelse for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Ved visitationen af den 33-årige fandt politiet ham i besiddelse af en kniv i en jakkelomme, så han også blev sigtet for overtrædelse af knivloven. Efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer løslod politiet den 33-årige, der kan forvente at høre nærmere fra politiet, når analyseresultatet af blodprøven foreligger.

Lov om euforiserende stoffer – Jernbaneplads, Holbæk

Kl. 19.15 kørte en patrulje forbi området ved Holbæk station for at kontrollere, om nogen skabte utryghed i området. På perronen traf politiet en 15-årig ung mand fra Holbæk, som blev kontrolleret og fundet i besiddelse af et gram hash. Han blev derfor sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer og fik hashen beslaglagt som bevis i sagen. Den 15-årige og hans værger kan nu forvente en henvendelse fra politiet, når sagen skal afgøres.

Fem påvirkede bilister anholdt – Solrød, Greve, Odsherred og Holbæk

Kl. 08.50 – Køge Bugt Motorvejen mod syd, Solrød: Patruljen bemærkede en bilist, som ikke holdt til højre over en strækning på 1300 m og besluttede at standse ham rutinemæssigt. Bag rattet sad 24-årig mand fra Gentofte, der ved en narkotest blev testet positiv for hash. Han anholdt, sigtet for narkokørsel og fik udtaget en blodprøve.

Kl. 11.58 – Munkholmvej, Tjebberup, Holbæk. En færdselsbetjent stoppede en 32-årig bilist fra Roskilde i en rutinekontrol. Han var spirituspåvirket over det tilladte og havde desuden ikke et gyldigt kørekort, så han blev sigtet, anholdt og blev kørt til en blodprøveudtagelse.

Kl. 16.20 – Flagkær, Gislinge, Holbæk. En patrulje testede en 53-årig mand med narkometeret i en rutinekontrol. Han viste positiv for bevidsthedspåvirkende stoffer og blev anholdt og sigtet for narkokørsel.

Kl. 16.58 – Hundige Centervej, Karlslunde – Greve. Stoppede politiet en 39-årig mand fra Greve, som kørte uden kørekort og desuden var påvirket af hash. Han måtte med en tur på sygehuset til en blodprøve.

Kl. 18.20 – Esterhøjsvej, Asnæs – Odsherred. En 55-årig lokal kvinde blev stoppet rutinemæssigt af en patrulje. Hun havde en alkoholpromille over det tilladte, så hun blev sigtet, anholdt og løsladt efter at have afgivet en blodprøve.

Kl. 01.52 – Hovedgaden, Havdrup, Solrød. En hundepatrulje kørte i Havdrup, hvor de standsede en 19-årig bilist til et rutinetjek. En hashtåge mødte betjentene, da vinduet til bilen blev åbnet. Lige uden for bilen fandt patruljen to friske jointskodder. Bilen blev ransaget, hvor der blev fundet 1,31 gram hash, som den 19-årige blev sigtet for at besidde. En 18-årig kvinde fra Solrød, der sad som passager i bilen, blev fundet i besiddelse af en bushammer. Hun blev sigtet for at overtræde våbenloven og de ulovlige ting blev beslaglagt. Den 19-årige blev ved en narkometertest testet positiv for hash, så han blev anholdt, sigtet og fik udtaget en blodprøve.

Alle de anholdte blev løsladt efter blodprøveudtagelsen. Nu venter politiet på resultatet af blodprøverne, hvorefter de sigtede vil høre mere i deres sager.

Tyveri fra personbiler – Knabstrup, Mørkøv – Holbæk

Seks personbiler er i løbet af aften- og nattetimerne fra lørdag til søndag blevet udsat for tyveri eller forsøg herpå. Alle bilerne har været parkeret på vejene Holbækvej, Bakken og Gartnerhaven i Knabstrup, da tyverierne eller forsøg herpå skete.

Flere af køretøjerne har været ulåste, så tyven har haft let adgang til at stjæle løse genstande som f.eks. punge med indhold, mindre kontantbeløb, personlige kort, solbriller, sko og tasker fra nogle af bilerne. I et par køretøjer er der blot foretaget gennemrodning uden at stjæle noget.

Videoovervågning på en privat adresse på Holbækvej viste natten mellem lørdag og søndag kort efter midnat, at en fremmed mand var inde i den private indkørsel og undersøgte et ulåst køretøj, men dog uden at stjæle noget. Den fremmede mand blev beskrevet som: mand, nordeuropæisk af udseende, 20-30 år, almindelig af bygning, iført mørkt tøj og mørke sko.

Politiet har nu optaget rapport om de foreløbigt seks anmeldelser om tyveri fra biler eller forsøg herpå, men flere anmeldelser kan være på vej.

Lokalpolitiet i Holbæk hører endvidere gerne fra personer, der har set mistænkelige personer eller køretøjer i området natten mellem lørdag og søndag, idet oplysningerne kan være interessante i forhold til identificering af personen i den private indkørsel på Holbækvej. Oplysninger gives til politiet på tlf. 114.

Fyrværkeri lød som skud – Ladegårdsparken Vest, Holbæk

Kl. 13.15 anmeldte en lokal kvinde, at hun i boligområdet havde hørt flere lyde, der mindede om skudafgivelse. Politiet rykkede ud med flere patruljer, herunder bl.a. en hundepatrulje, i et forsøg på at finde årsagen til anmeldelsen. Politiet fandt hverken kvæstede personer eller afskudte patronhylstre, men derimod rester af afskudt fyrværkeri i boligområdet. Fyrværkeriet formodes at være årsagen til de skudlignende lyde, som anmelderen havde hørt, så politiet foretog sig derfor ikke yderligere.

Sovende mand på gaden – Egehaven, Strøby Egede, Køge – Stevns
Kl. 17.37 fik politiet en anmeldelse om, at en måske spirituspåvirket mand lå og sov på gaden. En anmelderen var tilfældigt kommet forbi og havde tilbudt sin hjælp, men manden havde dårligt kunne svare og talte endda udenlandsk.

Politiet kørte til stedet og fik kontakt til en 49-årig mand fra Litauen, men med en relation til Danmark. Han var spirituspåvirket i en sådan grad, at han efter politiets vurdering ikke var i stand til at tage vare på sig selv. Derfor blev han frihedsberøvet og taget med til politistationen i Roskilde, hvor han efter et lægetilsyn blev anbragt i detentionen til afrusning. Her forblev han – også nattens stormfulde vejr taget i betragtning – frem til mandag morgen, hvor han blev løsladt, da politiet nu vurderede ham egnet til at kunne klare sig selv.

Indbrud i perioden

Kikhøjparken, Holbæk

Foto: ABW