Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2021/12/20 til 2022/01/04.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Arbejdsulykke – Holbækvej, Jyderup – Holbæk

Kl. 12.45 rykkede politiet ud til endnu en arbejdsulykke, idet en mand havde skåret sig i den ene hånd.
Det viste sig, at 34-årig mand fra Holbæk havde arbejdet med en sav, hvorfra han ville fjerne et stykke træ ved at påvirke sikkerhedskappen på saven. I den forbindelse fik han sig skåret sig i den ene hånd, så han i den tilkaldte ambulance måtte en tur på skadestuen til fornøden behandling.
Arbejdstilsynet kom til arbejdsstedet og kontrollerede den anvendte sav og dens sikkerhedskappe som et led i de undersøgelser, som Arbejdstilsynet og politiet foretog på stedet for senere at kunne afgøre, om nogen kan drages til ansvar for ulykken.

 

Hastighedsovertrædelse – Skagerakvej, Holbæk

Kl. 17.00 foretog færdselspolitiet en måling af trafikanters hastighed under kørsel ad Skagerakvej, hvor højst tilladte hastighed er 50 km/t inden for bymæssig bebyggelse. Færdselspolitiet anvendte en såkaldt lasermåler til at måle hastigheden, da en personbil med tilkoblet påhængsvogn blev målt til at køre med mindst 72 km/t.
Føreren var en 28-årig mand fra Holbæk, som blev sigtet for den overtrædelse af færdselslovens hastighedsbestemmelser. Han blev samtidig gjort bekendt med, at overtrædelsen var en overskridelse af hastighedsbestemmelserne med mere end 40 %, når han kørte med tilkoblet påhængsvogn, så han kan ud over en bøde også forvente en påstand om betinget frakendelse af kørekortet. Det vil i givet fald medføre krav om en ny teori- og køreprøve, såfremt han vil beholde førerretten fremadrettet og med en prøvetid på tre år, hvor han ikke må begå færdselslovsovertrædelser, der kan medføre f.eks. frakendelse af kørekortet.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Tjebberupvej, Tjebberup, Holbæk

Kl. 18.39 rykkede politiet ud til et færdselsuheld, idet to modkørende bilister var stødt sammen.
På uheldsstedet traf politiet en spirituspåvirket, 61-årig mand fra Holbæk, der blev anholdt og sigtet for spirituskørsel i den personbil, som han havde ført ad Tjebberupvej mod nordøst i forbindelse med færdselsuheldet. I modsat retning kørte en 45-årig mand fra Holbæk også i en personbil, da parterne stødte sammen. Den 61-årige fik udtaget en blodprøve på sygehuset og blev efterfølgende løsladt. Ingen af parterne kom til skade ved uheldet.
Politiet optog rapport for at få klarlagt de nærmere omstændigheder ved sammenstødet og på grund af mistanke om den ene parts spirituskørsel.

Narkokørsel – Slettensbjerg, Stokkebjerg, Jyderup – Holbæk

Kl. 10.25 anholdt og sigtede politiet en 47-årig mand fra Slagelse for kørsel i narkotikapåvirket tilstand og for kørsel uden førerret i en personbil, som politiet standsede i en rutinemæssig kontrol. Narkometertesten indikerede, at den 47-årige var påvirket af cannabis under kørslen, så han fik inden løsladelsen udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Førerretten havde han ikke fået generhvervet efter udløbet af en tidligere frakendelse af førerretten i 2016. Den 47-årige hører nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

Spirituskørsel – Skovvejen, Regstrup – Holbæk Kommune

Kl. 14.30 standsede en patrulje en personbil, som politiet mistænkte blev ført af en påvirket chauffør. Bag rattet sad en 44-årig mand fra Store-Merløse, som blev anholdt imens han fik udtaget en blodprøve. Manden er sigtet for spirituskørsel og vil høre nærmere, når politiet modtager resultatet af blodprøven.

Foto: ABW