Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2021/12/14 til 2021/12/28.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Slingrende lastbil – Slagelsevej, Holmstrup, Jyderup – Holbæk

Kl. 11.07 anmeldte en årvågen bilist, at en lastbil blev ført usikkert og slingrende ad Slagelsevej i nordlig retning ved Holmstrup, så bilisten var fulgt efter og havde formået at få standset lastbilen på Skovvejen. Bilisten, der kontaktede politiet, formodede, at en teknisk defekt på lastbilen kunne være årsagen.
En patrulje blev sendt til stedet og fik kontakt til en ædru, 48-årig mandlig lastbilchauffør, der havde været fører af en større, hvid lastbil ad bl.a. Slagelsevej (rute 255) i nordlig retning på vej mod et værksted for at få lastbilen efterset. Politiet valgte dog at lade lastbilen bugsere bort fra vejene, så en bilinspektør i første omgang kan få kigget på køretøjet for at fastlægge årsagen til den mulige slingrende kørsel, som lastbilchaufføren mistænkes for. Bilinspektøren vil senere komme med en erklæring til brug for en strafferetlig vurdering af chaufførens kørsel.
Politiet vil i samme anledning gerne i kontakt med bilister, der forud for anmeldelsen har mødt eller overhalet den større, hvide lastbil på rute 255 Slagelsevej for at få oplysninger om lastbilens køreegenskaber og egne oplevelser i den forbindelse. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Færdselsuheld – Holbækmotorvejen, Holbæk

Kl. 18.59 ville en 19-årig mand fra Gislinge undvige en forankørende bilist, der kørte med lavere hastighed end ham selv. Den 19-årige undveg ud i nødsporet og ramte autoværnet, hvilket medførte, at han derefter strejfrede højre af den bilist, som han indledningsvist ville undvige. Herved mistede den 19-årige kontrollen over bilen, der efterfølgende ramte autoværnet på midten af motorvejen og standsede. Modparten var en 58-årig kvinde fra Hørve, der ligesom den 19-årige kørte i østgående retning. Ingen af parterne kom til skade ved uheldet, der medførte spærring af den ene vognbane, indtil det forulykkede køretøj var bugseret væk kl. ca. 20.00.

Anmeldelse om skyderi – Ladegårdsparken Øst, Holbæk

Kl. 22.31 fik politiet flere anmeldelser om, at der var hørt skud-lignende lyde i området, og at et par personer var set flygte i vestlig retning.
Anmeldelsen medførte udrykning af flere patruljer, herunder en hundepatrulje, til området for at lede efter de to flygtende, som blev beskrevet som mænd, 18-20 år, 160-170 cm høje, den ene iført sort dunvest og kasket, den anden mørkt tøj.
I området traf politiet nogle personer, som også havde hørt lydende, men var overbevist om, at der var tale om fyrværkeri.
Politiet iværksatte diverse undersøgelser i området og fandt herunder en opgangsdør, hvis rude var knust. Endvidere fandtes et par skudhuller i døren, og i området omkring opgangen i den østlige del af beboelseskvarteret fandt politiet også patronhylstre.
Ingen personer var tilsyneladende kommet til skade som følge af skyderiet med skarpe skud, idet politiet ikke fandt spor efter kvæstede personer. Ved forhøring hos forskellige sygehuse var ingen blevet indbragt med kvæstelser efter et skyderi, ligesom politiet heller ikke har fået kontakt til en eller flere personer, der kunne have været målet for skyderiet.
Politiet og kriminalteknikere gennemførte tekniske undersøgelser i området i forsøget på at finde frem til spor, der kan identificere det anvendte våben og mistænkte bag skyderiet. Undersøgelserne blev afsluttet og afspærringen ophævet i området kl. ca. 03.00.
Vidner og andre, der har været i området før, under og efter skyderiet opfordres til at kontakte politiet med oplysninger om eventuelle mistænkelige personer eller køretøjer i området, idet politiet ikke umiddelbart fik identificeret de to flygtende mænd i området. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen, ligesom de to flygtende mænd opfordres til at give sig til kende med henblik på afhøring til sagen.

Biltyv anholdt og puttet i fængsel – Kirke-Eskilstrup – Holbæk

Fredag formiddag fik politiet oplysninger om, at en stjålet bil fra Sorø kunne spores til Kirke-Eskilstrup-området, så flere patruljer blev sendt til området for at lede efter bilen.
Den stjålne personbil blev fundet efterladt på Syrenvej, hvor spor i sneen førte væk fra stedet. Endvidere fik patruljerne god hjælp fra borgere i området, der havde set en person færdes i området.
Til lykkedes det politiet at opspore den mistænkelig person, som kl. ca. 12.05 blev fundet i området ved Brinken i Kirke-Eskilstrup. Der var tale om en 21-årig mand fra Sorø, som efter afhøring til denne sag om den stjålne bil blev afleveret til Kriminalforsorgen. Han var nemlig i forvejen udeblevet fra afsoning af en frihedsstraf i et fængsel i Jylland, så den 21-årige blev indledningsvist afleveret i Køge arrest som en start på sin afsoning.
I forbindelse med eftersøgningen af den 21-årige i Kirke-Eskilstrup fandt politiet en anden efterlyst personbil, som var blevet stjålet i Kirke-Hvalsø nogle dage tidligere. Også den bilejer blev underrettet om fundet af køretøjet, så ejeren kunne sætte sig i besiddelse af sin bil igen.

Spirituskørsel i frakendelsestiden mv. – Kalundborgvej, Tuse, Holbæk

Kl. 14.36 anholdt og sigtede politiet en 55-årig mand fra Holbæk for både spirituskørsel og kørsel i frakendelsestiden i en personbil, hvori han medbragte sit eget barn og en voksen passager under kørslen.
Den 55-årige fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol og samtidig gjort bekendt med, at politiet ville udfærdige en socialrapport om kørslen, fordi han nu for anden gang medbragte sin datter i et køretøj, som han var mistænkt for at have ført i spirituspåvirket tilstand. Desuden mistænker politiet ham for uberettiget at have taget bilen fra bilens ejer, idet han ikke havde lov til at låne den.
Den 55-årige mistænkte vil derfor høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen fra den udtagne blodprøve foreligger.

Varetægtsfængsling – Vold i nære relationer – Tølløse – Holbæk

Kl. 15.01 anmeldte en 32-årig kvinde fra Tølløse, at hun meget tidligt om morgenen til juleaftens dag på sin bopæl var blevet overfaldet af en 25-årig mandlig bekendt. I forbindelse med et skænderi havde han slået hende i ansigtet, bidt hende og taget et kvælertag som et led i den vold, han havde udøvet over for hende.
Politiet kunne efter anmeldelsen anholde den 25-årige mandlige bekendte tillige fra Tølløse, som blev sigtet for grov vold mod hans bekendte. Efter afhøring til sagen overnattede han i et arresthus, inden han juledag (lørdag) blev fremstillet i et grundlovsforhør ved Retten i Roskilde med krav fra anklagemyndigheden om varetægtsfængsling. Dommeren bestemte, at den 25-årige skulle varetægtsfængsles foreløbigt frem til den 13. januar 2022.

Forsøg på tyveri fra fyrværkericontainer – Omfartsvejen, Holbæk

Kl. 04.43 fik politiet en anmeldelse om mistænkelig adfærd ved nogle containere indeholdende fyrværkeri. Videoovervågning ved containerne indikerede, at nogen var ved at bryde ind i disse.
Flere patruljer, herunder en hundepatrulje, blev sendt til området ved en gokartbane, hvor politiet fandt to biler henstillet. Der var ingen personer i området, hvor en vinkelsliber fandtes efterladt. Ingen af de opstillede containere var blev åbnet, så der var tale om et forsøg på tyveri derfra.
Hundepatruljen gik spor fra området med containerne ind over gokartbanen, gennem buskads og via en skrænt, hvorefter sporet efter de flygtende personer i sydlig retning krydsede Holbækmotorvejen. Sporet fra dem fortsatte videre mod syd ud over en mark og gennem et vandløb, inden politiet på en ny mark kunne ane skikkelsen af fem flygtende personer. Da de ikke standsede trods opfordring hertil, blev en politihund sluppet løs, så den fik fat i en 16-årig ung mand fra Nordsjælland. Herefter valgte de fire øvrige at stoppe flugten, og de viste sig at være en 19-årig mand fra København NV og tre mænd på 20, 21 og 30 år fra Nordsjælland. Den 16-årige blev kørt til undersøgelse og fornøden behandling på en skadestue, mens de øvrige fire anholdte blev kørt til afhøring på en politistation. Alle fem blev sigtet for forsøg på tyveri fra containerne og løsladt i løbet af morgenen. De vil dog alle høre nærmere fra politiet, når sagen mod dem skal afgøres.

Kvinder i slagsmål ved bussen – Jernbaneplads, Holbæk

Kl. 16.18 anmeldte en 53-årig, mandlig buschauffør, at han havde lagt sig imellem i et slagsmål mellem to kvinder ved en bus. Herunder var buschaufføren blevet spyttet i ansigtet, men havde ikke lidt yderligere overlast.
En patrulje kørte til stedet og fik kontakt til en 22-årig kvinde fra Holbæk, der som den ene part i slagsmålet blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Den anden kvinden var forsvundet, og politiet forsøger nu at få klarlagt, om der er grundlag for at sigte den anden part, når hun bliver identificeret. Den 22-årige sigtede kan nu forvente at få en bøde som afgørelse på deltagelse i slagsmålet, hvis årsag er ukendt.

Spirituskørsel i frakendelsestiden – bil beslaglagt – Landevejen, Drusebjerg, Svinninge – Holbæk

Kl. 16.55 anholdt og sigtede politiet en 33-årig mand fra Føllenslev for spirituskørsel og kørsel i frakendelsestiden i en personbil. Politiet kunne konstatere, at det nu var tredje gang inden for de seneste tre år, at den 33-årige blev afsløret i at køre bil trods manglende førerret. Derfor beslaglagde politiet hans personbil med henblik på senere konfiskation. Den 33-årige blev afhørt til sagerne og løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Narkokørsel / penge beslaglagt – Gl. Ringstedvej, Holbæk

Kl. 00.05 standsede politiet en personbil, som blev ført af en 23-årig mand uden fast bopæl. I bilen var også et par passagerer, som dog ikke blev kontrolleret nærmere af politiet. Føreren deltog i en narkometertest, der gav udslag for påvirkning af kokain under kørslen. Den 23-årige blev derfor sigtet for narkokørsel og anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Ved visitationen af ham fandt politiet ham i besiddelse af et fircifret kontantbeløb, hvoraf størstedelen blev beslaglagt på grund af gæld til det offentlige. Den beslaglæggelse ønskede den 23-årige, at en dommer skulle se nærmere på grundlaget for, så politiet indbringer beslaglæggelsen for retten til vurdering.
Ved ransagning af den 23-åriges bil fandt politiet knap 10 gram hash, så han blev også sigtet for den ulovlige besiddelse af hashen. Efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer løslod politiet den 23-årige, der således vil høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

Færdselsuheld – Køllevej, Mørkøv – Holbæk

Kl. 00.33 var en 28-årig mand fra Svinninge kørt i en personbil ad Køllevej mod øst med lav hastighed. I en kurve foretog han en nedbremsning, men mistede kontrollen over bilen på grund af glat føre. Herved gled bilen ind i et autoværn, så der skete skade på bilen og autoværnet. Den 28-årige selv slap uskadt fra uheldet, og han vil senere selv sørge for at få fjernet bilen var uheldsstedet. Ingen øvrige trafikanter var involveret i ulykken.

Grundlovsforhør – Efterlyst mand fra livsfarligt knivangreb anholdt – Holbæk

Et tip kort før tirsdag kl. 18.00 om, at den efterlyste, 20-årige mand fra Holbæk var set i området ved Slotshaven, Holbæk, førte til en anholdelse af ham få minutter senere, da flere politipatruljer fandt frem til ham. Anholdelsen foregik udramatisk, hvorefter den 20-årige blev sigtet for det livsfarlige knivangreb over for en 18-årig mand foran Holbæk togstation lørdag den 13. november 2021 om eftermiddagen.
Den anholdte 20-årige har efter afhøring til sagen overnattet i et arresthus og vil senere i løbet af onsdagen blive fremstillet i Retten i Holbæk med krav fra anklagemyndighedens side om varetægtsfængsling.
I samme sag havde politiet også efterlyst et vidne, som henvendte sig til politiet i Holbæk mandag formiddag, hvor han afgav forklaring om sine observationer i forbindelse med angrebet på den 18-årige.
Politiet opfordrer medier og andre nyhedsformidlere til at fjerne fotos af den efterlyste, så offentligheden ikke længere har adgang til fotos af ham.

Buspassager uden mundbind – Jernbaneplads, Holbæk

Kl 2023 anmeldte en buschauffør, at han i sin bus havde en passager, der ikke havde mundbind på og desuden heller ikke havde penge på sit rejsekort til at kunne betale for sin rejse. Manden ville ikke umiddelbart forlade bussen. En patrulje blev sendt til stedet og bortviste manden.

Efterlyst vidne i sag om livsfarligt knivangreb identificeret – Jernbaneplads, Holbæk

En 74-årig mand fra Frederikssund har mandag formiddag identificeret sig som det vidne, politiet har efterlyst i forbindelse med det livsfarlige knivangreb på en 18-årig mand ved Holbæk togstation lørdag den 13. november 2021 om eftermiddagen. Han var i forbindelse med en mistænkts flugt blevet skubbet omkuld og havde forladt området, inden politiet fik talt med ham som vidne. Den 74-årige har nu afgivet vidneforklaring til politiet om sine iagttagelser i forbindelse med angrebet på den 18-årige.
Politiet leder fortsat efter den mistænkte, 20-årige Deyaa Alhamdo Alhasan, som siden den 10. december 2021 har været efterlyst offentligt for at få offentlighedens hjælp til at få ham lokaliseret. Trods flere tip er det endnu ikke lykkedes politiet at få den efterlyste lokaliseret, så politiet modtager fortsat gerne tip og oplysninger om hans opholdssted på tlf. 46351448 eller via nærmeste politiet på tlf. 114.

Rytter overfuset – Aggersvold, Jyderup – Holbæk

Kl. 14.46 fik politiet en henvendelse fra en 55-årig kvinde fra Jyderup, som ønskede at oplyse politiet om, at hun kort forinden var blevet verbalt overfuset. Hun havde redet på sin hest ad Aggersvoldvej, da en mandlig bilist havde henvendt sig og var stærkt utilfreds med hendes adfærd i trafikken. Under overfusningen af rytteren daskede manden til hesten, som blev lidt forskrækket, hvorefter manden kørte fra stedet i sin bil. Anmelderen havde umiddelbart ikke yderligere oplysninger om mandens bil, men ønskede hændelsen registreret hos politiet.

Fyrværkeri mod patruljebil – Kalundborgvej, Allerup, Holbæk

Kl. 00.06 kørte en politipatrulje ad Kalundborgvej, da der fra en modkørende personbil blev kastet et kanonslag ud på kørebanen, så et kanonslag sprang ca. tre meter fra patruljebilen.

Efter fik politiet standset den modkørende bil, hvorfra en 21-årig mand fra sigtet for at kastet kanonslaget og dermed mistænkt for at have overtrådt fyrværkeriloven. Ved ransagning af bilen, hvori der befandt sig flere personer, fandt politiet et ulovligt kanonslag. Den 21-årige blev også mistænkt for at være besidderen af dette ulovlige kanonslag, som blev beslaglagt som bevis i sagen.
Den 21-årige kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen mod ham skal afgøres.

Påvirket mand anholdt for uorden – Smedelundsgade, Holbæk

Kl. 21.21 blev politiet tilkaldt til akutmodtagelsen på Holbæk sygehus, hvor en mand skabte uro. Han havde været til behandling på sygehuset, men forlod ikke stedet efter sin behandling. Hans opførsel var til gene for de øvrige patienter. En patrulje kørte til stedet, hvor de traf en 38-årig mand fra Korsør, som var påvirket i en grad, så han ikke kunne tage vare på sig selv. Han blev derfor taget med til politistationen og sat til afrusning i detentionen. Han blev løsladt tidligt mandag morgen, da han igen var klar til at færdes på egen hånd. Den 38-årige blev ikke sigtet for noget i den forbindelse.

Brand i juledekoration – Bellisvej, Holbæk

Kl. 14.06 måtte en familie fra Bellisvej ringe efter brandvæsnet, da der var gået ild i en juledekoration. Den 52-årige mandlige beboer begyndte slukning af branden med en brandslukker, så brandvæsnet kom ikke på arbejde, da branden var blevet slukket af beboeren ved brandvæsnets ankomst. Den mandlige beboer havde dog fået lidt røg i lungerne under brandslukningen, så han blev i en tilkaldt ambulance bragt til skadestuen og udskrevet efter en kontrol.

Varetægtsfængsling – Ulovlig våbenbesiddelse og lov om euforiserendes stoffer – H/F Granløseparken, Holbæk

En 59-årig mand fra Holbæk blev torsdag fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Holbæk som sigtet for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om ulovlig våbenbesiddelse under særligt skærpende omstændigheder samt for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.
Optakten til grundlovsforhøret var en ransagning af et kolonihavehus, som den 59-årige havde rådighed over, fordi politiet mistænkte ham for at være i besiddelse af euforiserende stoffer. Det var han også, idet politiet fandt knap 53 gram hash og godt 19 gram marihuana, som politiet mistænkte ham for at besidde med henblik på videreoverdragelse til andre. Endvidere fandt politiet også et oversavet jagtgevær og tilhørende ammunition hos den 59-årige, der således blev anholdt onsdag formiddag i anledning af disse fund.
Retsmødet, der blev behandlet for lukkede døre, endte med en varetægtsfængsling foreløbigt frem til den 11. januar 2022.

Varetægtsfængsling – Ulovlig våbenbesiddelse – H/F Granløseparken, Holbæk

I fortsættelse af ovennævnte grundlovsforhør blev en 49-årig kvinde og en 57-årig mand begge fra Holbæk kommunes opland også fremstillet i et grundlovsforhør i Retten i Holbæk, hvor de begge blev sigtet for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om ulovlig våbenbesiddelse.
Politiet havde onsdag formiddag i forbindelse med en ransagning af et kolonihavehus, som de havde rådighed over, fundet en pistol og en revolver samt tilhørende ammunition til begge håndskydevåben. I dette tilfælde var det også en mistanke hos politiet om, at der blev opbevaret en eller anden form for våben i det pågældende kolonihavehus, som førte til ransagning af stedet.
Begge nægtede sig skyldige i sigtelsen for den ulovlige våbenbesiddelse, hvorefter dørene blev lukket for offentligheden i forbindelse med den resterende del af grundlovsforhøret. Retsmødet endte med, at begge blev varetægtsfængslet foreløbigt frem til den 11. januar 2022.

Indbrud i perioden

Strandgården Vest, Kastrup, Holbæk
Lundemarksvej, Holbæk
Rahbeks Have, Holbæk
Roskildevej, Holbæk
Aggersvoldvej, Jyderup

Foto: ABW