Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2021/11/24 til 2021/12/07.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Valdemar Sejrsvej / Lundemarksvej, Holbæk

Kl. 19.40 blev en patrulje kontaktet af to parter, der havde været impliceret i et færdselsuheld på Valdemar Sejrsvej, men nu befandt sig på Skagerakvej.
De to parter var en 34-årig mand fra Søborg og en 42-årig mand fra Holbæk, som begge var uskadte. På Skagerakvej holdt deres personbiler, som havde skader svarende til, at den ene bil var blevet påkørt bagpå, idet den anden bil havde skader i fronten efter et sammenstød på Valdemar Sejrsvej i lyskrydset ved Lundemarksvej få minutter tidligere.
Den 34-årige var påvirket af spiritus, så han blev anholdt og sigtet for spirituskørsel i forbindelse med færdselsuheldet, hvor han i sin personbil var kørt ad Valdemar Sejrsvej mod syd frem til lyskrydset ved Lundemarksvej. Her var den 42-årige standset for rødt lys i sin personbil, der pludselig blev påkørt bagpå af den 34-årige. Efter en kort samtale på uheldsstedet kørte den 34-årige fra stedet, men med den 42-årige bagefter, indtil den 42-årige fik den 34-årige stoppet på Skagerakvej. Ved nærmere undersøgelse af den 34-åriges personlige forhold viste det sig, at den 34-årige i forvejen allerede var frakendt kørekort og derfor ikke måtte være fører af sin personbil. Derfor blev også sigtet for den overtrædelse af færdselsloven, inden han fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol og blev løsladt. Når analyseerklæringen foreligger, vil den 34-årige høre nærmere fra politiet.

Tricktyveri- Odsherred og Holbæk

Kl. 19.35 blev Rema 1000 i Lumsås udsat for et tricktyveri, da to mænd havde narret penge fra en medarbejder ved kassen. De to mænd ville betale for en plade chokolade, og vekslede samtidig 3000 kr til mindre sedler. Det lykkedes i den forbindelse at snyde medarbejderen, og tabet af det mindre pengebeløb blev først opdaget, da kassen blev gjort op. Ved gennemgang af overvågningen blev tricktyveriet opdaget og anmeldt til politiet.

Kl. 20.41 anmeldte Rema 1000 supermarked på Roskildevej i Holbæk, at de kort forinden havde været udsat for et forsøg på tricktyveri. To mænd henvendte sig ved kassen, hvor den ene forsøgte at veksle 3000 kr hos kassemedarbejderen. Personalet blev opmærksomme på de to mænd, som havde en mistænkelig adfærd, hvor de forsøgte at forvirre medarbejderen i kassen. Da de to mænd opdagede, at de var blevet afsløret stak de af fra stedet uden at have fået nogen penge ud af det.

De to mænd beskrives som:

A: Mand, 35-45 år, 170 cm, Kropsbygning: Fedladen, Hudfarve: Brun, Yderligere kendetegn: Stort sort fuldskæg, Talte: Engelsk, Iført: Hue, mundbind, sort tynd dunjakke, lyse joggingbukser

B: Mand, 35-45 år, 180 cm, Kropsbygning: Spinkel, Hudfarve: Hvid, Talte: Engelsk, Iført: Hue, mundbind, blå tynd vat jakke.

Politiet efterforsker nu de to sager om tricktyveri, som ud fra metode og signalement formodes at være blevet udført af de samme to mænd. Vidner som har oplysninger om de to beskrevne mænd, eller som i øvrigt kan komme med oplysninger i sagen bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Færdselsuheld – Omfartsvejen / Ringstedvej, Holbæk

Kl. 13.20 havde en 22-årig mand fra Gadstrup påkørt en lyssignalstander i krydset Omfartsvejen-Ringstedvej, efter at han var kørt ad Omfartsvejen i østlig retning og ville svinge til højre ad Ringstedvej. Da kørebanen var glat, mistede han kontrollen over bilen og påkørte lyssignalet, som måtte repareres efterfølgende, da det viste konstant rødt i den ene færdselsretning. Ingen kom til skade ved uheldet, hvor ingen øvrige trafikanter blev involveret.

Varetægtsfængsling – Trusler på livet – Svinninge – Holbæk

Kl. 18.38 fik politiet en anmeldelse om, at en 29-årig mand fra Svinninge var blevet truet på livet af to mænd, der var dukket op på hans bopæl. De havde fremvist noget, der kunne minde om et skydevåben og truet ham på livet i forbindelse med en privat tvist mellem parterne. Efterfølgende var de to mænd kørt fra stedet i en større personbil.

Politiet rykkede ud for at lede efter bilen med de to mænd, som blev truffet kørende i Gislinge-området, hvor politiet efterfølgende kl. 18.45 kunne foretage anholdelse af to mænd på 52 og 53 år fra Holbæk. Føreren var den 53-årige, som blev skønnet påvirket af både narkotika og spiritus under kørslen.

I relation til trusselssagen foretog politiet undersøgelser og fandt i den anledning i det område, hvor de sidst var set køre i bilen, et formentlig brugbart skydevåben med tilhørende ammunition, som de begge kunne mistænkes at have været i besiddelse af.

Begge mænd blev derfor sigtet for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om besiddelse af et skydevåben, og den 53-årige fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for både euforiserende stoffer og alkohol.

Begge anholdte forblev i politiets varetægt lørdag aften, idet begge mænd blev fremstillet i grundlovsforhør søndag. Dette retsmøde sluttede med, at begge blev varetægtsfængslet foreløbigt frem til den 21. december 2021.

Færdselsuheld – Landevejen / Solbjerggård, Svinninge – Holbæk

Kl. 18.58 var en 30-årig kvinde fra Svinninge forulykket under kørsel ad Landevejen i vestlig retning, så to ambulancer og en lægebil var rykket ud til uheldsstedet. Der var ingen andre trafikanter involveret i uheldet, hvor der ikke blev brug for det sundhedsfaglige personale, idet ingen var kommet til skade.

Den 30-årige kvinde havde af ukendte årsager påkørt et helleanlæg, så der opstod skade på bilen, herunder udslip af olie, så brandvæsnet måtte tilkaldes til rengøring af kørebanen. Politiet registrerede blot omstændighederne og parten i anledning af uheldet.

Mange gæster på diskotek – Nygade, Holbæk

Kl. 03.20 assisterede politiet personalet på et diskotek med at få lukket gæster ud, idet nogle få var blevet dårlige på grund af en høj temperatur i restaurationens lokaler. De tilstedeværende gæster blev lukket ud, efter at de havde været til stede ved en koncert. Ingen var kommet egentlig til skade, og diskoteket besluttede at lukke for resten af natten. Gæsterne forlod området i god ro og orden.

Brandundersøgelse – Annexgårdsvej, Ugerløse – Holbæk

Kl. 03.51 fik politiet via alarm 112 melding om, at der var udbrudt brand i en industribygning. Ved politiets og brandvæsnets ankomst til steder var der store flammer, idet branden havde godt fat i bygningen. Brandvæsnet, der tilkaldte forstærkninger til brandslukningen, koncentrerede sig om at inddæmme branden, da den var så kraftig i selve bygningen, at denne ikke kunne reddes.

Der var ingen personer til stede i industribygningen, hvori branden stort set var slukket kl. ca. 06.00, hvorefter efterslukningen begyndte. Røgen fra branden drev i vestlig retning og delvist ind over Ugerløse, men myndighederne vurderede, at der ikke var behov for evakuering, såfremt døre og vinduer forblev lukkede.

Politiet kender ikke brandårsagen i bygningen, hvor der bl.a. er et flis-fyr installeret i det område i bygningen, hvor branden startede. Brandefterforskere skal i den kommende tid undersøge brandstedet for at finde brandårsagen, herunder hvilken rolle flis-fyret kan have haft i relation til brandens opståen. Ejeren af bygningen blev underrettet i nattens løb om branden.

Hest død efter påkørsel – Landevejen/Søholmvej, Holbæk

Kl.16.43 blev en hest ramt af en bil på Landevejen ved Søholmvej i Holbæk. Hesten var løbet fra en nærliggende gård, og den stod pludselig på kørebanen, hvor et midalderende ægtepar fra Holbæk kom kørende i østlige retning.

Føreren af bilen, en 60-årig mand, kunne ikke nå at standse for hesten, men ramte den med venstre side af fronten på bilen. Ingen personer kom noget til ved uheldet, men hesten afgik ved døden kort efter påkørslen. Politiet kørte til stedet, hvor hestens ejer var ankommet. Hesten var løbet fra ejeren kort før uheldet. Ejeren fik trukket hesten væk fra kørebanen med en traktor, så trafikken igen kunne passere i krydset. Parterne blev afhørt og politiet optog rapport om uheldet.

Ransagning efter ulovligt fyrværkeri – Ladegårdsparken Vest, Holbæk

Kl. 09.00 iværksatte politiet en ransagning af et kælderrum i en beboelsesejendom i Ladegårdsparken Vest på grund af en mistanke om, at der blev opbevaret ulovligt fyrværkeri på stedet.
Ved ransagningen deltog en hundepatrulje med hunde specialtrænet i at finde eksplosiver og andre tilsvarende, livsfarlige effekter, og politiet fandt af politimæssigt interessante ting kun en hardball-pistol, som i sig er lovlig ved brug af den 19-årige, lokale mand, der har rådighed over kælderrummet. Han var til stede ved ransagningen og blev gjort bekendt med, at der ikke ville ske yderligere over for ham som følge af ransagningen.

Færdselsuheld – Jernbanevej, Tølløse – Holbæk

Kl. 14.03 rykkede politiet ud til et færdselsuheld, idet en lastbil havde påkørt et hus. Det viste sig at være lidt mindre dramatisk, idet en 51-årig mandlig lastbilchauffør fra Polen med sin polske lastbil ville foretage en U-vending. Herunder ramte den bageste del af lastbilens påhængsvogn ind i et hjørne af en bygning. Der var dog ingen sammenstyrtningsfare, men politiet optog rapport om uheldet på grund af skaderne forårsaget af et udenlandsk køretøj.

Knivloven mv. – Agervang, Holbæk

Kl. 18.20 var en lokal mand bekymret for, hvad der skete i en opgang i en beboelsesejendom, idet flere personer var forsamlet og fremsatte truende ytringer over for hinanden.
Et par patruljer kørte til stedet, hvorfra politiet fik kontakt til fire personer, mens en femte lykkedes med at flygte. Der var tale om flere lokale mænd, hvoraf en 30-årig blev fundet i besiddelse af en meget lang kniv. Han blev derfor anholdt og sigtet for overtrædelse af knivloven. I forbindelse med visitationen af ham fandt politiet nogle kontanter, hvoraf en del blev beslaglagt, fordi han skyldte penge til det offentlige.
Efter afhøring til sagen om overtrædelse af knivloven løslod politiet den 30-årige, som nu kan forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres. Ingen af de trufne havde lidt overlast efter de truende ytringer internt i gruppen.

Flammer fra skorsten – Sorøvej, Ugerløse – Holbæk

Kl. 09.10 bemærkede en forbikørende anmelder, at der var flammer fra skorstenen på en privat bolig. Brandvæsnet blev tilkaldt, og politiet rykkede ud til stedet, hvor der få minutter senere hverken var flammer eller røg fra skorstenen. Der var heller ikke noget usædvanligt inde i selve boligen, hvis ejer blev underrettet om myndighedernes udrykning til stedet. Politiet foretog sig ikke yderligere i anledning af anmeldelsen.

Færdselsuheld – Nørupvej / Søstrupvej, Holbæk

Kl. 14.52 rykkede politiet ud og optog rapport om et færdselsuheld, efter at to køretøjer var stødt sammen i krydset Nørupvej-Søstrupvej. Ingen af parterne var kommet til skade ved uheldet, der skete, efter at en 23-årig mand fra Helsingør var kørt ad Nørupvej mod øst i en varebil. I krydset fortsatte han ud på Søstrupvej, hvor han stødte sammen med en personbil, der blev ført af en 37-årig mand fra Greve ad Søstrupvej i sydlig retning. De materielle skader på de to implicerede biler var kun af mindre omfang.

Færdselsuheld – Landevejen, Tuse, Holbæk

Kl. 16.56 rykkede politiet igen ud til et færdselsuheld, idet en patruljebil var blevet impliceret i et sammenstød med en anden bilist. Sammenstødet medførte spærring for trafikken ad Landevejen i begge retninger, så Movia måtte omlægge bustrafikken.
Uheldet skete i forbindelse med patruljekørsel ad Landevejen, hvor patruljebilen stødte sammen med en personbil ført af en 40-årig kvinde fra Holbæk. I hendes bil befandt sig to børn, som slap uskadte fra sammenstødet, men den 40-årige samt passageren i patruljebilen blev bragt til skadestuen til observation.
Politiet har nu optaget rapport om sammenstødet for at klarlægge de nærmere omstændigheder. En bilinspektør blev tilkaldt for at undersøge både uheldsstedet og de implicerede køretøjer, som dog blev bugseret væk til nærmere undersøgelse senere. Vejen var ryddet kl. ca. 19.40, så trafikken kunne normaliseres.

Færdselsuheld – Gl. Ringstedvej / Valdemar Sejrsvej, Holbæk

Kl. 17.43 fik politiet melding om et færdselsuheld i krydset Gl. Ringstedvej – Valdemar Sejrsvej, idet en fodgænger var blevet påkørt. En ambulance var sendt til stedet.
Det viste sig, at en 58-årig mand fra Holbæk kørte i en personbil ad Gl. Ringstedvej og i krydset ville svinge til højre ad Valdemar Sejrsvej. I forbindelse med svingningen påkørte han en 66-årig mand fra Holbæk, som i et fodgængerfelt var ved at krydse Valdemar Sejrsvej i nordøstlig retning.
Den 58-årige bilist standsede straks efter påkørslen, som bevirkede, at fodgængeren blev liggende på kørebanen ved siden af bilen, som havde ramt ham. Kort efter kom endnu en bilist fra Gl. Ringstedvej og foretog et højresving ad Valdemar Sejrsvej mod syd uden om den 58-åriges bil. Føreren af denne svingende personbil var en 33-årig kvinde fra Holbæk, som ikke havde set fodgængeren ligge på kørebanen og derfor kørte hen over hans ben.
Fodgængeren blev i den tilkaldte ambulance bragt til skadestuen i Holbæk, hvor han blev tilset, men tilsyneladende var sluppet uden behandlingskrævende skader.
Politiet har nu optaget to rapporter om færdselsuheld ud fra de beskrevne omstændigheder. De to bilister slap hver især uskadte fra uheldene.

Mistænkelig lyd – Ladegårdsparken Øst, Holbæk

Kl. 00.22 fik politiet en henvendelse fra en lokal kvinde, som havde hørt noget, der kunne minde om et skud i boligområdet og måske i retning mod Gl. Ringstedvej.
Et par patruljer kørte til området for at lede efter årsagen og fik herunder kontakt til et vidne, der også havde hørt lyden, som vidnet anså for at være et kanonslag.
Da politiet trods intensiv eftersøgning ikke fandt noget mistænkeligt eller den konkrete årsag til skudlyden, overgik patruljerne til almindelig patruljering i Holbæk og andre steder i politikredsen.

Kørsel uden førerret – bil beslaglagt – Roskildevej, Ll. Grandløse, Holbæk

Kl. 04.48 standsede politiet en personbil, der kørte ad Roskildevej mod syd, for rutinemæssig kontrol af køretøjet og føreren, idet den registrerede ejer af køretøjer ikke var registreret med oplysninger om et kørekort.
Personbilen blev rent faktisk ført af ejeren, der var en 37-årig mand fra Holbæk. Han havde ikke noget kørekort og blev derfor sigtet for kørsel uden førerret i personbilen. Politiet kunne i forbindelse med sagen konstatere, at den 37-årige nu for tredje gang inden for de seneste tre år var blevet afsløret i at køre bil uden at have et kørekort. Hans personbil blev derfor beslaglagt med henblik på senere konfiskation, som retten vil tage stilling til i et retsmøde, som den 37-årige bilejer vil blive indkaldt til.

Færdselsuheld / spiritus-/narkokørsel – Ringstedvej, Brorfelde, Ugerløse – Holbæk

Kl. 18.16 fik politiet via alarm 112 melding om, at en personbil var forulykket og endt i rabatten på Ringstedvej ved Brorfelde.
På uheldsstedet fik politiet kontakt til en 27-årig kvinde fra Stenlille, som inden uheldet havde kørt i sin personbil ad Ringstedvej i nordlig retning. Under kørslen ville hun undvige en større genstand, der lå på vejen. Herunder mistede hun kontrollen over bilen, der første ramte et vejskilt, inden den krydsede vejen, ramte et autoværn og endte i rabatten. Den 27-årige slap uskadt fra uheldet, hvor ingen øvrige trafikanter blev involveret.
Den 27-årige kvindelige fører deltog i en alkometertest, der gav udslag for påvirkning af alkohol i et sådant omfang, at hun kunne mistænkes for spirituskørsel. Endvidere skønnede politiet hende påvirket af euforiserende stoffer, så hun i forbindelse med en kortvarigt frihedsberøvelse fik udtaget blodprøver til nærmere undersøgelser for både alkohol og euforiserende stoffer. Politiet afventer nu resultaterne fra analyserne af blodprøverne, før sagen kan afgøres.

Personpåkørsel – mand omkommet – Tølløse – Holbæk

Kl. 23.03 fik politiet en melding fra et togselskab om, at en person var blevet påkørt på jernbanesporet tæt på Tølløse station. Ambulancepersonale blev sammen med lægehelikopteren sendt til området, hvor politiet på jernbanesporet fandt en så hårdt kvæstet person, at vedkommende var afgået ved døden.
Togdriften var blevet indstillet i forbindelse med personpåkørslen, og den omkomne blev senere identificeret som en 21-årig mand fra lokalområdet. Hans pårørende er blevet underrettet, og togdriften blev genoptaget kl. ca. 00.30.
Politiet fandt ikke grundlag for at mistænke nogen for at have begået en strafbar handling i forbindelse med personpåkørslen.

Mand taget med økse i nattelivet – Nygade, Holbæk

Kl. 02.35 fik politiet oplysninger om, at et vidne havde set en mand på en beværtning i Nygade, som havde medbragt en økse på værtshuset. En patrulje som var tæt ved stedet gik straks ind på værtshuset, hvor de mødte en mand, som passede på beskrivelsen. Den mistænkte, en 21-årig mand fra Holbæk, var påvirket af narkotika og ønskede ikke at samarbejde med politiet. Han blev anholdt og visiteret, hvor politiet fandt ham i besiddelse af en lille økse med en skede om bladet.

Han blev desuden fundet i besiddelse af en mindre mængde hvidt pulver, som ved test og kontrolvejning viste sig at være 0,84 gram metamfetamin. Den 21-årige blev sigtet for at overtræde våbenloven og lov om euforiserende stoffer. Han blev taget med til politigården i Roskilde, hvor han blev sat til afrusning i detentionen.

Næste dag blev han afhørt og sagen vurderet juridisk. Der blev ikke fundet grundlag for at fremstille ham i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling. Den 21-årige fik et forbud i medfør af restaurationsloven, så han ikke må komme på beværtningen de næste to år. Han blev derfor løsladt, men er fortsat sigtet i sagen og kan forvente et retsligt efterspil senere. Her vil retten også vil tage stilling til, om han kan idømmes et generelt forbud mod at komme i nattelivet.

Lov om euforiserende stoffer – Vestergade, Holbæk

Kl. 23.30 havde personale på et værtshus overrasket en ung mand, der på toilettet var i besiddelse af et hvidt stof. Politiet blev tilkaldt og fik efterfølgende kontakt til 31-årig mand fra Holbæk, som var i besiddelse af knap et gram kokain, så han blev sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer og fik beslaglagt kokainen som bevis og med henblik på senere destruktion.

Urinerede på gaden – Vestergade, Holbæk

Kl. 23.44 bemærkede politiet, der var i Vestergade i anden anledning i forvejen, at en kvinde urinerede på gaden. Der var tale om en 21-årig kvinde fra Mørkøv, som blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen i den anledning. En bøde på 1.000 kr. er allerede på vej til kvinden.

Knivloven mv. – Nygade, Holbæk

I forbindelse med præventiv patruljering i nattelivet traf politiet kl. 01.20 i Nygade i nærheden af et diskotek en spirituspåvirket, 29-årig mand fra Holbæk, som politiet kendte i forvejen. Ved nærmere kontrol af ham bemærkede politiet et skæfte af noget, han opbevarede i sin jakke. Det viste sig at være en mindre økse, og ved en nærmere kontrol var han også i besiddelse af en ulovlig kniv samt et par klumper hash med en samlet vægt på ca. 1½ gram. Politiet beslaglagde de ulovlige effekter som bevis og sigtede ham for overtrædelse af knivloven og lov om euforiserende stoffer. Ud over en straf for besiddelse af disse ulovlige effekter overvejer politiet nu, om der kan iværksættes yderligere sanktioner over for den 29-årige efter besiddelse af de angivne ulovlige effekter på offentlig område i nattelivet.

Urinerede på gaden – Nygade, Holbæk

Kl. 01.41 kunne en mand ikke tilbageholde trangen til at urinere på et offentligt område, så en 18-årig mand fra Ringsted blev sigtet for at overtrædelse af ordensbekendtgørelsen i den anledning. En bøde på 1.000 kr. er også allerede på vej til ham for den overtrædelse af lovgivningen.

 

Bilist flygtede efter påkørsel – Ellegårdsvej, Ugerløse – Holbæk

Kl. 12.10 skete et uheld i krydset Ellegårdsvej/Østrupvej i Ugerløse, hvor en bilist blev ramt i siden af en anden bil i forbindelse med et venstresving. Bilisten, en 77-årig mand fra Holbæk, kørte ad Østrupvej mod øst, hvor han skulle svinge til venstre ad Ellegårdsvej. I forbindelse med svingningen blev den 77-åriges bil påkørt på venstre side af en bil, som i det samme overhalede den 77-årige bagfra.

Den 77-åriges bil fik skader ved døren, så han ikke kunne stige ud af bilen. Han var ikke selv kommet noget alvorligt til. Den anden bil i uheldet stoppede i første omgang længere fremme, men føreren steg ikke ud af bilen. En forbipasserende hjalp den 77-årige ud af bilen, og i det samme kørte den anden bilist fra uheldsstedet uden at have været i kontakt med nogen eller give sine oplysninger til den 77-årige.

Den flygtende bil beskrives som: Sølvgrå stationcar personbil af lidt ældre årgang. Bilen fik skader på forlygten og kofangeren slæbte hen af jorden efter sammenstødet. Den kørte fra stedet ad Ellegårdsvej mod nord.

Politi og ambulance kørte til uheldsstedet, hvor den 77-årige blev tilset og afhørt. Han havde ikke brug for behandling, men var rystet oven på oplevelsen. Politiet optog rapport om uheldet og afhørte vidner på stedet.

Vidner til uheldet søges, da politiet meget gerne vil i kontakt med føreren af den flygtende bil, som ikke har opfyldt sine forpligtigelser i forbindelse med færdselsuheldet. Som part i et uheld har man pligt til straks at standse, hjælpe og give sine oplysninger til modparten.

Borgere som har set den beskrevne ældre sølvgrå stationcar, før eller efter uheldet, og som kan komme med yderligere oplysninger bedes kontakte politiet. Bilen må have vakt opsigt efter uheldet, da det havde fået tydelige skader.

Ring til politiet på tlf. 114, hvis du har oplysninger i sagen.

Indbrud i perioden

Parallelvej, Holbæk

Stærvej, Ugerløse

Foto: ABW