Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2021/11/17 til 2021/11/30.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Færdselsuheld / spiritus-/narkokørsel – Ringstedvej, Brorfelde, Ugerløse – Holbæk

Kl. 18.16 fik politiet via alarm 112 melding om, at en personbil var forulykket og endt i rabatten på Ringstedvej ved Brorfelde.
På uheldsstedet fik politiet kontakt til en 27-årig kvinde fra Stenlille, som inden uheldet havde kørt i sin personbil ad Ringstedvej i nordlig retning. Under kørslen ville hun undvige en større genstand, der lå på vejen. Herunder mistede hun kontrollen over bilen, der første ramte et vejskilt, inden den krydsede vejen, ramte et autoværn og endte i rabatten. Den 27-årige slap uskadt fra uheldet, hvor ingen øvrige trafikanter blev involveret.
Den 27-årige kvindelige fører deltog i en alkometertest, der gav udslag for påvirkning af alkohol i et sådant omfang, at hun kunne mistænkes for spirituskørsel. Endvidere skønnede politiet hende påvirket af euforiserende stoffer, så hun i forbindelse med en kortvarigt frihedsberøvelse fik udtaget blodprøver til nærmere undersøgelser for både alkohol og euforiserende stoffer. Politiet afventer nu resultaterne fra analyserne af blodprøverne, før sagen kan afgøres.

Personpåkørsel – mand omkommet – Tølløse – Holbæk

Kl. 23.03 fik politiet en melding fra et togselskab om, at en person var blevet påkørt på jernbanesporet tæt på Tølløse station. Ambulancepersonale blev sammen med lægehelikopteren sendt til området, hvor politiet på jernbanesporet fandt en så hårdt kvæstet person, at vedkommende var afgået ved døden.
Togdriften var blevet indstillet i forbindelse med personpåkørslen, og den omkomne blev senere identificeret som en 21-årig mand fra lokalområdet. Hans pårørende er blevet underrettet, og togdriften blev genoptaget kl. ca. 00.30.
Politiet fandt ikke grundlag for at mistænke nogen for at have begået en strafbar handling i forbindelse med personpåkørslen.

Mand taget med økse i nattelivet – Nygade, Holbæk

Kl. 02.35 fik politiet oplysninger om, at et vidne havde set en mand på en beværtning i Nygade, som havde medbragt en økse på værtshuset. En patrulje som var tæt ved stedet gik straks ind på værtshuset, hvor de mødte en mand, som passede på beskrivelsen. Den mistænkte, en 21-årig mand fra Holbæk, var påvirket af narkotika og ønskede ikke at samarbejde med politiet. Han blev anholdt og visiteret, hvor politiet fandt ham i besiddelse af en lille økse med en skede om bladet.

Han blev desuden fundet i besiddelse af en mindre mængde hvidt pulver, som ved test og kontrolvejning viste sig at være 0,84 gram metamfetamin. Den 21-årige blev sigtet for at overtræde våbenloven og lov om euforiserende stoffer. Han blev taget med til politigården i Roskilde, hvor han blev sat til afrusning i detentionen.

Næste dag blev han afhørt og sagen vurderet juridisk. Der blev ikke fundet grundlag for at fremstille ham i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling. Den 21-årige fik et forbud i medfør af restaurationsloven, så han ikke må komme på beværtningen de næste to år. Han blev derfor løsladt, men er fortsat sigtet i sagen og kan forvente et retsligt efterspil senere. Her vil retten også vil tage stilling til, om han kan idømmes et generelt forbud mod at komme i nattelivet.

Lov om euforiserende stoffer – Vestergade, Holbæk

Kl. 23.30 havde personale på et værtshus overrasket en ung mand, der på toilettet var i besiddelse af et hvidt stof. Politiet blev tilkaldt og fik efterfølgende kontakt til 31-årig mand fra Holbæk, som var i besiddelse af knap et gram kokain, så han blev sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer og fik beslaglagt kokainen som bevis og med henblik på senere destruktion.

Urinerede på gaden – Vestergade, Holbæk

Kl. 23.44 bemærkede politiet, der var i Vestergade i anden anledning i forvejen, at en kvinde urinerede på gaden. Der var tale om en 21-årig kvinde fra Mørkøv, som blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen i den anledning. En bøde på 1.000 kr. er allerede på vej til kvinden.

Knivloven mv. – Nygade, Holbæk

I forbindelse med præventiv patruljering i nattelivet traf politiet kl. 01.20 i Nygade i nærheden af et diskotek en spirituspåvirket, 29-årig mand fra Holbæk, som politiet kendte i forvejen. Ved nærmere kontrol af ham bemærkede politiet et skæfte af noget, han opbevarede i sin jakke. Det viste sig at være en mindre økse, og ved en nærmere kontrol var han også i besiddelse af en ulovlig kniv samt et par klumper hash med en samlet vægt på ca. 1½ gram. Politiet beslaglagde de ulovlige effekter som bevis og sigtede ham for overtrædelse af knivloven og lov om euforiserende stoffer. Ud over en straf for besiddelse af disse ulovlige effekter overvejer politiet nu, om der kan iværksættes yderligere sanktioner over for den 29-årige efter besiddelse af de angivne ulovlige effekter på offentlig område i nattelivet.

Urinerede på gaden – Nygade, Holbæk

Kl. 01.41 kunne en mand ikke tilbageholde trangen til at urinere på et offentligt område, så en 18-årig mand fra Ringsted blev sigtet for at overtrædelse af ordensbekendtgørelsen i den anledning. En bøde på 1.000 kr. er også allerede på vej til ham for den overtrædelse af lovgivningen.

Bilist flygtede efter påkørsel – Ellegårdsvej, Ugerløse – Holbæk

Kl. 12.10 skete et uheld i krydset Ellegårdsvej/Østrupvej i Ugerløse, hvor en bilist blev ramt i siden af en anden bil i forbindelse med et venstresving. Bilisten, en 77-årig mand fra Holbæk, kørte ad Østrupvej mod øst, hvor han skulle svinge til venstre ad Ellegårdsvej. I forbindelse med svingningen blev den 77-åriges bil påkørt på venstre side af en bil, som i det samme overhalede den 77-årige bagfra.

Den 77-åriges bil fik skader ved døren, så han ikke kunne stige ud af bilen. Han var ikke selv kommet noget alvorligt til. Den anden bil i uheldet stoppede i første omgang længere fremme, men føreren steg ikke ud af bilen. En forbipasserende hjalp den 77-årige ud af bilen, og i det samme kørte den anden bilist fra uheldsstedet uden at have været i kontakt med nogen eller give sine oplysninger til den 77-årige.

Den flygtende bil beskrives som: Sølvgrå stationcar personbil af lidt ældre årgang. Bilen fik skader på forlygten og kofangeren slæbte hen af jorden efter sammenstødet. Den kørte fra stedet ad Ellegårdsvej mod nord.

Politi og ambulance kørte til uheldsstedet, hvor den 77-årige blev tilset og afhørt. Han havde ikke brug for behandling, men var rystet oven på oplevelsen. Politiet optog rapport om uheldet og afhørte vidner på stedet.

Vidner til uheldet søges, da politiet meget gerne vil i kontakt med føreren af den flygtende bil, som ikke har opfyldt sine forpligtigelser i forbindelse med færdselsuheldet. Som part i et uheld har man pligt til straks at standse, hjælpe og give sine oplysninger til modparten.

Borgere som har set den beskrevne ældre sølvgrå stationcar, før eller efter uheldet, og som kan komme med yderligere oplysninger bedes kontakte politiet. Bilen må have vakt opsigt efter uheldet, da det havde fået tydelige skader.

Ring til politiet på tlf. 114, hvis du har oplysninger i sagen.

Stjålet bil spottet – Hvalsøvej, Store-Merløse – Holbæk

Kl. 01.07 ønskede politiet at kontrollere en personbil, der kørte ad Hvalsøvej i retning mod Hvalsø. Ved den indledende kontrol via bilens nummerplade fik patruljen oplysninger, at bilen var meldt stjålet fra Munke-Bjergby natten mellem tirsdag og onsdag.
Da føreren af den stjålne bil opdagede politiet bagved, blev hastigheden sat op indtil Hvalsø, hvor den stjålne bil blev ført ad forskellige veje, indtil føreren til sidst kørte ud af Hvalsø ad Bentsensvej mod nord. I en vejkurve efter sidevejen Boerbjergvej mistede føreren kontrollen over personbilen, der kørte ind over en græsplæne og efterfølgende standsede op ad en ca. to meter høj skrænt.
To mænd flygtede fra bilen og løb i hver sin retning, men blev eftersøgt af personale fra den forfølgende patruljebil og politihunde fra en hundepatrulje, som kort efter ankom til uheldsstedet. På bagsædet i bilen traf politiet to piger på 14 og 15 år, hvoraf den 14-årige var kommet lettere til skade som følge uheldet. Hun blev derfor i en tilkaldt ambulance bragt til skadestuen til undersøgelse og fornøden behandling.
Hundepatruljen fik i den mellemliggende tid fundet de to undløbne unge mænd, som viste sig begge at være 16 år.
De tre personer blev alle bragt til politistationen i Roskilde, hvor den ene 16-årige fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for eventuel påvirkning af euforiserende stoffer under kørslen i den stjålne bil.
Politiet underrettede de sociale myndigheder i de tilbageholdtes hjemkommuner, hvorved politiet fik klarlagt, at alle fire unge var anbragt på institutioner for børn/unge i det midtsjællandske område. Personale herfra afhentede derfor de unge på politistationen i Roskilde, da efterforskningen og afhøringerne i sagen var afsluttet. Også den 14-årige, der blev bragt til skadestuen, blev derfra afhentet af personale fra den institution, hvor hun var anbragt.
Alle fire og de sociale myndigheder i de respektive kommuner vil alle høre nærmere fra politiet, når den strafferetlige del af nattens køretur skal afgøres. Ejeren af den stjålne bil er blevet underrettet om, hvor bilen kan afhentes.

Tricktyveri ved kundevogne – Elmegade, Kalundborg og Nyvej, Jyderup – Holbæk

Kl. 11.26 anmeldte et ægtepar på 88 år og 91 år fra Kalundborg, at de kort forinden havde været udsat for tricktyveri, da de handlede i supermarkedet Lidl på Elmegade i Kalundborg. Tre mænd stod ved indkøbsvognene og lod til at have problemer med dem, så den 88-årige kvinde hjalp dem med vognen. Da ægteparret kom ud i deres bil opdagede de, at mandens pung manglede fra konens taske. En kunde i supermarkedet fortalte efterfølgende, at en af de tre unge mænd havde stukket hånden ned i kvindens taske, mens de stod ved vognene. Pungen indeholdt 2000 kr i kontanter og diverse kort, som hurtigt blev spærret.

Kl. 12.28 blev en 69-årig mand fra Holbæk frastjålet sin pung, da han på lignende måde blev afledt opmærksomheden ved kundevognene, mens han handlede i Super Brugsen i Jyderup. Tre mænd stod ved kundevognene, da den ene bad om hjælp fordi en vognmønt gav problemer. Manden talte engelsk til den 69-årige, og bad om at få byttet mønten. Dette afslog den 69-årige, men han opdagede efterfølgende, at hans pung nu manglede fra baglommen. Pungen indeholdt hans mobiltelefon, kontanter og diverse kort.

Den 69-årige råbte de tre mænd an, hvilket fik dem til at flygte fra stedet i en mindre sort personbil.

De tre mænd beskrives som:

A: Mand, Sydeuropæisk af udseende, 20-25 år, 170-180 cm, Kropsbygning: Spinkel, Hudfarve: Brun, Yderligere kendetegn: Sort skæg. Iført: Mørkt gråt joggingtøj med hætte. Talte engelsk.

B: Mand, Sydeuropæisk af udseende, 20-25 år, 170-175 cm, Kropsbygning: Kraftig. Hudfarve: Brun, Iført: Mørk tophue, briller og mørk striktrøje.

C: Mand, Sydeuropæisk af udseende, ca. 60 år år, 170-175 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Brun. Yderligere kendetegn: Høje tindinger og mørke solbriller. Røg cigaretter.

Politiet efterforsker nu sagen, som ud fra metoden menes at have en sammenhæng. Vidner, der har bemærket de tre beskrevne mænd, og som kan komme med yderligere oplysninger, bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Færdselsuheld – Roskildevej / Skagerakvej, Holbæk

Kl. 07.46 rykkede politiet ud til det tredje færdselsuheld denne morgen, idet en bilist og en cyklist var stødt sammen. En ambulance var også sendt til uheldsstedet i en rundkørsel ved Roskildevej og Skagerakvej. En 51-årig kvindelig cyklist fra Holbæk blev i ambulancen kørt til kontrol på skadestuen, men var sluppet fra uheldet med diverse knubs.
Modparten i sammenstødet var en 95-årig mand fra Holbæk, der var kørt i en varebil ad Roskildevej i nordlig retning og videre ind i rundkørslen. I den forbindelse ramte han den kvindelige cyklist, så hun væltede som følge af påkørslen. Politiet har optaget rapport om sammenstødet ud fra en mistanke om, at færdselslovens vigepligtsbestemmelser kan være overtrådt.

Færdselsuheld – Ringstedvej, Gudmandstrup, Svinninge – Holbæk

Kl. 15.51 havde en bilist påkørt et hus på Ringstedvej i Svinninge, så en ambulance var sendt til uheldsstedet. Politiet kørte også til stedet og fik kontakt til en uskadt, 79-årig mand fra Svinninge, der havde været fører af en personbil. Han var inden påkørslen af huset kørt ad Ringstedvej mod syd, da han i en venstrekurve af ukendte årsager var fortsat ligeud. Herved påkørte han et hus tilhørende en 69-årig mand. Heller ikke nogen personer i huset kom til skade ved uheldet, men sagkyndige blev tilkaldt til at besigtige de materielle skader og træffe beslutning om, hvorvidt huset skulle afstives for at undgå yderligere skader. Politiet optog rapport om uheldet på grund af skadernes omfang.

Uro og uorden – Heibergs Have, Holbæk

Kl. 17.01 fik politiet via alarm 112 melding om et slagsmål mellem en mand og en kvinde, der befandt sig på et stisystem. Et par patrulje kørte hastigt til stedet og fik kontakt til to spirituspåvirkede personer, der begge var uskadte. Det viste sig være en 26-årig kvinde og en 30-årig mand begge fra Holbæk, som kendte hinanden i forvejen, men en intern uenighed havde så udviklet sig lidt. Da politiet havde fået lagt en dæmper på parret, foretog politiet sig ikke yderligere i forhold til deres adfærd i det offentlige rum.

Hastighedsmåling -Skagerakvej, Holbæk

Søndag aften foretog betjente fra færdselsafdelingen en hastighedsmåling med laser på Skagerakvej i Holbæk. Målingen foregik fra Ladegårdsalléen, hvor der er byzone og en hastighedsbegrænsning på 50 km/t. Tre bilister kørte mere end 30 % for hurtigt, så de ud over bøden får et klip i kørekortet. En bilist kørte mere end 60% for så hurtigt, og det udløser et kørselsforbud.

Kl. 19.39 blev en 24-årig mand fra Holbæk målt til at køre 67 km/t.
Kl. 19.52 målte politiet en 19-årig kvinde fra Holbæk til at køre 71 km/t. Bøde og klip.
Kl. 20.07 standsede betjentene en 21-årig mand fra Hørve, som var blevet målt til at køre 71 km/t. De får alle tre en bøde og et klip.

Kl. 20.16 blev dagens hurtigste bil målt til at køre hele 89 km/t. Bilisten, en 18-årig mand fra Holbæk, havde kun haft kørekort i lidt mere end et år, og derfor lægges sagen op til et kørselsforbud. Det vil sige, at når afgørelse i sagen er faldet, må den unge mand ikke køre før han har bestået en kontrollerende teori- og køreprøve.

De sigtede kan ud over klip og kørselsforbud forvente bøder på mellem 2500 og 4000 kr – og oveni kommer et bidrag til offerfonden på 500 kr.

Flere påvirkede bilister – Odsherred og Holbæk

Kl. 17.10 Rørvigvej, Nykøbing Sj. En 51-årig mand fra Rørvig kørte spirituspåvirket i bil. En alkometertest viste en promille over det tilladte, så han blev anholdt og sigtet.

Kl. 23.49 på Skagerakvej i Holbæk sigtede og anholdt en patrulje en 29-årig mand fra Hadsund for narkokørsel i en personbil. Et narkometertest viste positiv for hash, så han fik udtaget en blodprøve. Den 29-årige var frakendt førerretten og havde flere sager om narkokørsel på samvittigheden. Nu venter politiet på resultatet af blodprøven, hvorefter han kan forvente at høre mere i sin sag. Han kan forvente at få afgjort sine flere verserende sager samtidig ved et senere retsmøde.

Kl. 01.40 blev en 28-årig mand fra Nyborg standset på Borgmestergårdsvej i Holbæk, hvor han kørte bil i narkopåvirket tilstand. Han blev havde desuden ikke gyldig førerret, og kørte i en lånt bil. Han blev anholdt, sigtet og fik udtaget en blodprøve. Ejeren af bilen blev sigtet for at låne sin bil ud til en person, der ikke lovligt kunne føre den.

Kattens uheld – Mørkøv Kirkeby, Mørkøv – Holbæk

Kl. 23.06 kørte en 82-årig lokal mand galt, da en kat pludselig løb ud foran hans bil på Mørkøv Kirkeby. Han kørte i østlig retning, da han blev overrasket af en kat, som krydsede vejen. Den 82-årige bilist undveg venstre om og mistede herredømmet over bilen, der påkørte et el-skab til fibernet. Hverken bilisten eller katten kom noget til, men el-skabet blev torpederet. Politiet kørte til stedet og fik tilkaldt el-selskabet til at lukke strømmen på el-skabet. Patruljen registrerede uheldet.

Løs hest med ukendt ejer – Odsherredvej, Svinninge, Nørre-Asmindrup – Odsherred

Kl. 13.17 anmeldte Københavns Politi, at en patrulje tilfældigt under kørsel i sydlig retning på Odsherredvej (rute 21) havde opdaget en løsgående hest. Patruljen fra København havde indfanget hesten, som kort efter blev overdraget til en patrulje fra Midt- og Vestsjællands Politi. En hestekyndig kvinde kom til stedet og tilbød at opstalde hesten, indtil politiet fandt frem til ejeren. Hesten var uden hovedtøj, og politiet ved ikke præcist, hvorfra hesten er løbet. Den hestekyndige kvinde fra Vig ville formentlig fremlyse hesten via de sociale medier i lokalområdet, så ejeren af hesten kan findes. Hesten var ikke årsag til nogen trafikuheld eller andre ulykker under sin udflugt uden for sin indhegning.

Slingrende fodgænger – Brændtvej, Svinninge, Nørre Asmindrup – Odsherred

Kl. 20.45 undrede en patrulje sig over, at en mandlig fodgænger gik slingrende ad Brændtvej. Politiet tog kontakt til manden, der var en 27-årig mand fra Højby Sj. Han skønnedes påvirket af euforiserende stoffer, og ved en nærmere kontrol fandt politiet ham i besiddelse af knap et gram amfetamin og ca. 1½ gram hash. Det medførte en sigtelse for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer samt beslaglæggelse af narkotikaen. Han vil nu senere høre nærmere fra politiet i anledning af sigtelsen.

Foto: ABW