Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2021/11/03 til 2021/11/16.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Spirituskørsel – Landevejen, Gislinge – Holbæk

Kl. 02.08 stoppede politiet en 58-årig kvinde fa Roskilde, da hun kom kørende på Landevejen i Gislinge, Holbæk. Kvinden blev rutinemæssigt kontrolleret og en alkometertest viste, at hun var påvirket over det tilladte. Den 58-årige blev derfor sigtet for spirituskørsel, anholdt og taget med til en blodprøveudtagelse på sygehuset, hvorefter hun blev løsladt. Når politiet har fået resultatet af blodprøveanalysen, vil den 58-årige høre mere i sagen.

Brandundersøgelse – Søndermarken, Tølløse – Holbæk

Kl. 17.07 fik politiet via alarm 112 melding om, at et par personer var blevet forbrændt i forbindelse med en eksplosion i en pejs. Ved politiets ankomst var en 55-årig stærk forbrændt mand ved at bruse sig med vand, inden ambulance- og redningspersonale sørgede for, at han i en tilkaldt lægehelikopter blev fløjet til Rigshospitalets traumecenter til fornøden behandling for sine brandskader på store dele af kroppen.
På stedet var også en 47-årig kvinde, som havde lettere forbrændinger. Hun havde været i stand til at underrette naboen om ulykken, hvorefter naboen havde slået alarm.
Politiet fik klarlagt, at eksplosionen inde i familiens bolig var sket ved en biopejs, som man ville efterfylde med bioethanol-væske. I forbindelse hermed opstod der en eksplosion, som især ramte den 55-årige, der forestod genopfyldningen. Biopejsen havde beboerne haft gennem flere år, og politiet har nu optaget rapport om ulykken for at få klarlagt de konkrete omstændigheder, så andre kan undgå at komme i en lignende situation.
Den 55-årige er fortsat indlagt på Rigshospitalet, men er uden for livsfare, og kvinden blev kørt til fornøden behandling på skadestuen i Holbæk.

Uro og uorden – Holbæk Have, Holbæk

Kl. 22.48 fik politiet en anmeldelse om, at nogen kastede kanonslag fra en bro ned på bilister, der passerede forbi. Flere patruljer kørte til området, hvor to mænd på 20 og 29 år blev truffet. De havde ikke noget ulovligt fyrværkeri på sig, og politiet havde ikke grundlag for at sigte nogen af dem.
Kl. 23.45 kom en fornyet anmeldelse om det samme fra samme sted. Denne gang traf politiet ingen personer i området, hvor der i øvrigt heller ikke lugtede af krudt. Politiet foretog sig således ikke yderligere i anledning af anmeldelsen.

Humanitær eftersøgning – Vipperød – Holbæk

Kl. 09.48 anmodede hjemmeplejen om assistance fra politiet til at lede efter 75-årig mand fra Vipperød, som formentlig i løbet af natten havde forladt sin bopæl. Han har svært ved at kunne finde retur, og hjemmeplejens egen eftersøgning havde ikke givet resultat, så man frygtede, at den dårligt gående 75-årige mand kunne være i hjælpeløs tilstand et ukendt sted.
Politiet iværksatte en humanitær eftersøgning med flere patruljer, herunder en hundepatrulje, i området omkring mandens bopæl. Desuden blev Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi anmodet om at checke mandens tidligere bopæl.
Kl. ca. 12.30 blev den 75-årige fundet i live ved spejderhytten på Vipperød Mark, hvorfra han i en tilkaldt ambulance blev kørt på skadestuen og indlagt til observation.

Slagsmål ved togstationen – Jernbaneplads, Holbæk

Kl. 16.24 anmeldte vidner, at to mænd var i slagsmål ude foran togstationen i Holbæk. Mændene var måske også i besiddelse af knive, og de to mænd
Politiet kørte til stationsområdet, som blev afspærret, så politiet kunne foretage undersøgelser på stedet efter slagsmål. De to involverede mænd var efterfølgende stukket af i hver sin retning. På perronen holdt et par tog, som politiet havde fået tilbageholdt hos DSB, så togene kunne undersøges for mistænkte i anledning af slagsmålet.

I et tog fik politiet med hjælp fra andre passagerer udpeget en svedig mand, der kort forinden havde taget plads på et sæde. Der var tale om en 20-årig mand fra den sydvestlige del af Holbæk Kommune Han blev anholdt som mistænkt for at have deltaget i slagsmålet, og ved undersøgelse af toget fandt politiet to knive gemt ved det sted, hvor han befandt sig. Knivene blev beslaglagt som bevis i en sag om overtrædelse af knivloven, som den 20-årige kunne mistænkes for at have overtrådt. Den 20-årige var uden skader efter slagsmålet, som ifølge den anholdte var opstået på grund af et personligt uvenskab med modparten. Politihunde afsøgte perroner og stationsområdet for eventuelle spor efter slagsmålet, inden togdriften blev genoptaget.

Under efterforskningen fik politiet en indikation på modparten, som blev identificeret som en 18-årig mand fra Holbæk. Ham fandt politiet frem til senere på aftenen, hvor han blev anholdt i området ved sin bopæl. Heller ikke den 18-årige havde nogen skader som følge af slagmålet med den 20-årige modpart. Begge blev i løbet af aftenen afhørt til en sag om forsøg på grov vold og også for overtrædelse af knivloven for den 20-åriges vedkommende. Begge anholdte blev løsladt efter afhøring til sagerne, og de vil begge høre nærmere fra politiet i anledning af sigtelserne.

Færdselsuheld – Hagesholmvej, Audebo, Holbæk

Kl. 11.45 fik politiet en anmeldelse om, at en bil var kørt ud i en afvandingskanal. Ambulancepersonale og politiet kørte til stedet, hvor en personbil stod næsten under vand ude i en afvandingskanal. Både en ambulancebehandler og en politibetjent gik sammen ud i vanden for at kontrollere, om der måtte være personer i nød inde i bilen. Bilen var tom, så intet tydede på, at nogen var kommet til skade som følge af uheldet.

Politiet fik foranlediget, at bilen blev trukket på land igen, mens politiet forsøgte at få klarlagt omstændighederne ved uheldet. Det viste sig, at en 63-årig mand fra Fårevejle St. havde været fører af bilen. Han var sluppet uskadt fra uheldet, der skete, efter han var kørt ad Hagesholmvej i østlig retning frem mod en kurve, hvor han fortsatte ligeud og kørte ud over en skrænt direkte ned i afvandingskanalen. Politiet registrerede blot omstændighederne ved uheldet og foretog sig ikke yderligere.

Brand i værelse i villa – Chr. F Jensensvej, Jyderup – Holbæk

Kl. 02.25 kom et alarmopkald om brand i et værelse i en villa på Chr. F. Jensensvej i Jyderup. En beboer opdagede røg fra et udlejet værelse på villaen førstesal og slog alarm. Hun fik skaffet en nøgle til værelset, så beboerne i værelset kunne reddes ud. Politi, ambulance og brandvæsen kørte til Jyderup, hvor røgdykkere fik reddet en 61-årig mand ud af værelset. Han blev kørt til sygehuset, hvor han blev indlagt til observation for røgforgiftning. Alle andre beboere kom selv ud af ejendommen uden at kommet noget til. Under redningen fik en betjent indåndet røg, så han blev tjekket for røgforgiftning, men han havde ikke brug for behandling.

Brandvæsnet fik kontrol over ilden, før den spredte sig til resten af villaen. Branden viste sig at være startet omkring en stikkontakt, og havde smeltet en skummadras. Politiets brandefterforskere skal nu undersøge branden nærmere for at afklare, om en kortsluttet mobiloplader kan have startet branden.

Gasudslip – Kvarmløsevej, Tølløse – Holbæk

Kl. 10.41 kørte politiet til Kvarmløsevej for at foretage afspærring af vejen i forbindelse med et gasudslip. Gasselskabet var allerede til stede og ønskede afspærringen foretaget i forbindelse med reparation af lækagen. En 23-årig mand fra Kalundborg havde i forbindelse med gravearbejde på stedet ved et uheld gravet en gasledning over. Ingen var kommet til skade ved uheldet, og afspærringen af området blev ophævet kl. ca. 11.30.

Færdselsuheld – Holløsevej, Nørre Jernløse, Regstrup – Holbæk

Kl. 11.18 havde en 65-årig kvinde fra Holbæk kommune påkørt en sten i højre side af vejen, da hun i en personbil kørte i sydvestlig retning. Hun blev undersøgt af personalet fra den tilkaldte ambulance, men var ikke kommet til skade. Påkørslen af stenen var sket i forbindelse med akut opstået ildebefindende. I forbindelse med politiets undersøgelse af, hvorvidt den 65-årige opfyldte de helbredsmæssige betingelser for at være i besiddelse af et kørekort, fik politiet klarlagt, at det ikke var første gang, at hun havde været i kontakt med politiet i anledning af akut opstået ildebefindende under hendes bilkørsel. Politiet besluttede sig for at inddrage hendes kørekort og førerret, således at hun skal gennemgå en lægelig undersøgelse til vurdering af, hvorvidt hun opfylder de helbredsmæssige betingelser for at have et kørekort. Ingen øvrige trafikanter blev involveret i uheldet.

Røglugt i opgang – Agervang, Holbæk

Kl. 00.38 anmeldte en lokal borger, at det lugtede af røg i en opgang i en af beboelsesejendommene på Agervang. En patrulje kørte til stedet og fik kontakt til en 33-årig mand fra Holbæk, fra hvis bopæl en anelse røg trængte ud. Der var formentlig efter cigaretrygning gået ild i noget brændbart i mandens lejlighed, hvilket havde forårsaget en lettere røgudvikling, men uden behov for at tilkalde brandvæsnet. Politiet fandt efter et kig på mandens bopæl anledning til at blive bekymret for mandens evne til holde sin bopæl i sundhedsmæssig forsvarlig tilstand. Derfor udfærdigede politiet en socialrapport, så de sociale myndigheder i Holbæk Kommune får muligheden for at tilbyde manden den fornødne hjælp.

Mand skabte utryghed med kniv – Smedelundsgade, Holbæk

Kl. 20.36 fik politiet et alarmopkald om, at en mand var set med en kniv i et supermarked i Smedelundsgade i Holbæk. Ingen var umiddelbart blev truet af manden, men han skabte utryghed. En hundepatrulje kørte hastigt til stedet, hvor betjentene traf en 46-årig mand uden fast bopæl, som var oprevet og uligevægtig. Han blev fundet i besiddelse af en kniv og en skarp skruetrækker, som han ikke havde en god grund til at bære i det offentlige rum. Den 46-årige blev sigtet for at overtræde knivloven og våbnene taget fra ham. Manden ville gerne have hjælp og blev indlagt til behandling.

Færdselsuheld – Roskildevej, Ll. Grandløse, Holbæk

Kl. 17.58 fik politiet via alarm 112 en anmeldelse om, at to bilister var stødt sammen på Roskildevej, så ambulancepersonale var blevet sendt til uheldsstedet, hvor trafikken indledningsvist var spærret i begge retninger.
To personbiler var impliceret i uheldet, der skete, da en 36-årig mand fra Holbæk bakkede ud fra en indkørsel ud på Roskildevej. Her blev han påkørt af en anden personbil, der blev ført i nordlig retning af en 49-årig mand fra Holbæk. Den 36-årige blev bragt til kontrol på skadestuen i Holbæk, men var sluppet uden behandlingskrævende skader. Begge biler kunne hurtigt fjernes fra kørebanen, så Roskildevej kunne åbnes for trafik kl. ca. 18.25. Politiet optog rapport om sammenstødet ud fra en mistanke om, at færdselslovens vigepligtsbestemmelser kan være overtrådt.

Færdselsuheld – Tømmerupvej, Tømmerup, Mørkøv – Holbæk

Kl. 01.44 fik politiet en anmeldelse om, at en bilist var forulykket i et solouheld. Det viste sig, at en 19-årig mand fra Nykøbing F havde mistet kontrollen over sin personbil, da han kørte ad Tømmerupvej i østlig retning. Som følge heraf havde han påkørte han et skur på en privat adresse, ligesom et træ efterfølgende hældte faretruende ud over vejen. En nabo til ejeren af det påkørte skur kom til stedet med en motorsav, så træet kunne fældes og således ikke længere udgjorde en fare for at vælte på tværs af vejen. Den 19-årige fører var ædru og slap i øvrigt uskadt fra ulykken, hvor ingen andre trafikanter blev impliceret.

Spiritus og narkokørsel – Holbæk og Roskilde

Kl. 17.51 blev en 24-årig mand fra København anholdt og sigtet for narkokørsel. Han blev standset rutinemæssigt ved Universitetsparken i Trekroner i en personbil, hvor en narkometertest viste positiv for amfetamin og kokain. Bilen blev ransaget uden fund af narko. Den 24-årige blev løsladt efter at have afgivet en blodprøve.

Kl. 20.15 blev en 19-årig mand fra Varde sigtet og anholdt af en patrulje fra færdselsafdelingen, som var på gaden og lave målrettet indsats mod påvirkede bilister i forbindelse med J-dag. Den 19-årige blev stoppet i en personbil på Bonderupvej i Store Merløse, hvor han blæste alkometeret op over det tilladte. Han blev derfor kørt i patruljebil til en blodprøveudtagelse.

Kl. 20.55 på Holbækmotorvejen i Holbæk blev en 23-årig mand fra Kalundborg stoppet i en personbil i en rutinekontrol. Den 23-årige var blev testet med narkometeret, som viste at han var påvirket under kørslen.

Kl. 23.20 stoppede politiet en 39-årig mand fra Holbæk kommune i en bil på Ringstedvej ved Holbækmotorvejen i Holbæk. Den 39-årig blev testet positiv i en narkometertest, så hans køretur stoppede også her. Han blev anholdt, sigtet og taget med til blodprøveudtagelse.

De blev alle løsladt efter at have afgivet en blodprøve, som politiet nu afventer resultatet af, hvorefter de alle vil høre mere i deres sager.

Vold, uorden og slagsmål i nattelivet – Roskilde, Holbæk og Odsherred

kl. 20.08 var en patrulje i Hersegade efter en anmeldelse om uorden på stedet. En dørmand havde tilbageholdt en udadreagerende mand ved indgangen til en natklub. En patrulje kørte til Hersegade, hvor de anholdt en 25-årig mand fra Kirke-Hyllinge, som blev sigtet for vold, da han havde slået, skubbet og spyttet på en 21-årig mand. Mens politiet var i gang med anholdelsen blandede en kvindelig bekendt til den 25-årige sig i politiets arbejde. Politiet anholdt kvinden, en 21-årig kvinde fra Kirke-Hyllinge, som i forbindelse med anholdelse sparkede en betjent over benet. Hun blev derfor sigtet for vold mod politiet. Begge blev taget med til stationen til afrusning i detentionen. De blev begge afhørt til hver deres voldssag og løsladt ud på natten. De vil senere høre mere fra politiet i sagerne.

Kl. 23.34 tilbageholdt dørmændene på et diskotek i Jernbanegade to personer, som havde optrådt voldsomt. Politiet anholdt en 19-årig kvinde fra Jyllinge og en 18-årig mand fra Jyllinge, der begge var spirituspåvirkede og nægtede at efterkomme politiets anvisninger. De blev begge taget med i detentionen for at skabe ro i byen. De blev løsladt senere på natten, da de var faldet til ro igen. Ingen af dem blev sigtet for noget i den forbindelse.

Kl. 00.05 fik politiet anmeldelse om, at der var to mænd, som var ved at ryge i totterne på hinanden ved en natklub i Nygade i Holbæk. En hundepatrulje var hurtigt fremme, men da var optrinnet overstået uden at episoden udviklede sig voldeligt.

Kl. 01.14 kørte en patrulje til en anmeldelse om vold på Trekroner Station i Roskilde, hvor en 14-årig dreng var blevet slået i ansigtet af en ung mand, han ikke kendte. De to mødte hinanden på stationen, og der opstod en konflikt imellem dem, da den ene bad om at låne en lighter. Politiet afhørte den 14-årige og en mistænkt 17-årig ung mand fra Roskilde, som blev anholdt og sigtet for vold mod den 14-årige og taget med til stationen. De sociale myndigheder og de unges værger blev orienteret om sagen. Den 17-årige blev senere løsladt, men er fortsat sigtet i sagen.

kl. 02.23 anholdt politiet en 29-årig mand fra Roskilde, som var kraftigt påvirket af alkohol og optrådte provokerende foran en beværtning i Borchsgade i Roskilde. Han forsøgte at indlede sig i slagsmål, men det satte patruljen en stopper for, da den 29-årige fik lov at sove ud i detentionen.

Kl. 02.54 indgik en anmeldelse om slagsmål foran en beværtning i Nygade i Holbæk. En patrulje blev sendt til stedet, hvor en 36-årig mand fra Hvalsø blev anholdt og sigtet for at overtræde ordensbekendtgørelsen. Han blev taget med til Politigården i Roskilde, hvor han blev sat i til afrusning i detentionen. Han blev løsladt lørdag morgen, og kan forvente en bøde i sagen.

Kl. 03.37 indlod tre mænd sig i slagsmål foran et diskotek i Jernbanegade i Roskilde. En dørmand forsøgte at skille mændene ad, men blev i den forbindelse slået i hovedet af en 23-årig mand fra Hvidovre og en 21-årig mand fra Herlev. De blev begge anholdt, sigtet for vold og taget med i detentionen til afrusning. De blev løsladt lørdag morgen, men kan forvente at høre mere fra politiet i sagen.

Kl. 03.57 kørte en politipatrulje og en ambulance til en kro på Havnegade i Nykøbing Sjælland til en anmeldelse om vold. En 41-årig lokal mand havde forsøgt at hjælpe dørmanden med en bortvist gæst, som ikke ville forlade stedet. Den 41-årige blev i den forbindelse slået i ansigtet af den opfarende gæst og faldt om. Den 41-årige kom ikke noget alvorligt til, og politiet anholdt en mistænkt 27-årig lokal mand, som blev sigtet for vold mod den 41-årige. Han blev taget med til stationen til afhøring og sagsbehandling. Næste morgen blev den 27-årige løsladt, men kan forvente at høre mere fra politiet i sagen.

Uro og uorden – Ladegårdsparken Vest, Holbæk

Kl. 16.29 fik politiet via alarm 112 et opkald om en mandlig gæst i et skur, hvor andre var tilstede. Manden skabte problemer for de øvrige tilstedeværende, idet han var udadreagerende og i den forbindelse havde knust nogle flasker.
Politiet kørte til stedet og fik kontakt til en 35-årig mand fra Holbæk, som blev bortvist fra stedet, da han var faldet til ro ved politiets ankomst. Den 35-årige blev ikke sigtet for noget i anledning af sin adfærd på stedet.

Lyde som skudafgivelse – Nørrevang, Holbæk

Kl. 00.25 fik politiet en anmeldelse fra en lokal mand om, at han havde hørt nogle lyde, som kunne minde om skudafgivelser i området ved Apotekerhaven.
Anmeldelsen medførte udrykning fra flere patruljer, der både afsøgte området ved Apotekerhaven, men også andre steder i Holbæk for at finde årsagen til lyden som angivet i anmeldelsen. Herunder fik politiet kontakt til personer, der også havde hørt tilsvarende lyde komme fra et køretøj, der tidligere var set køre frem og tilbage ad Valdemar Sejrsvej.
Kl. ca. 00.35 lykkedes det politiet i området ved Apotekerhaven at finde et køretøj, hvis udstødningssystemet var i stand til at lave lyde, der kunne minde om skudsalver. Politiet fandt i øvrigt heller ingen tegn på, at nogen havde afgivet skud med et rigtigt skydevåben.

Uro og uorden ved taxa – Jernbaneplads, Holbæk

Kl. 05.49 bad en 31-årig mandlig taxachauffør om hjælp fra politiet, fordi han havde afvist et par mænd, som ville hyre taxaen, som en anden kunde havde bestilt. Det blev mændene så sure over, at de begyndte at pille ved taxaens nummerplade, ligesom de verbalt overfusede taxachaufføren.
På taxaholdepladsen ved stationen fik politiet kontakt til to mænd på 22 og 30 år fra Holbæk, som blev udpeget som de uroskabende på stedet. Den 22-årige var så påvirket, at politiet måtte frihedsberøve ham, så han kunne afruses i politiets varetægt. Politiet forsøger at få klarlagt de to mænds adfærd over for taxachaufføren og hans taxa, så mistankegrundlaget mod dem kan afklares inden eventuelle sigtelser og erstatningskrav.

Indbrud i perioden

Bjergmarken, Holbæk (2 anmeldelser)
Ringstedvej, Mørkøv

Foto: ABW