Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2021/09/29 til 2021/10/12.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Narkokørsel – Gislingevej, Grevinge – Odsherred

Kl. 10.23 anholdt og sigtede politiet en 53-årig mand fra Holbæk for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Narkometertesten indikerede nemlig, at han kunne være påvirket af cannabis under kørslen. Efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer løslod politiet den 53-årige, der hører nærmere, når analyseresultatet foreligger.

Arbejdsulykke – Tjebberupparken, Tjebberup, Holbæk

Kl. 08.44 måtte en elektriker tilkalde en ambulance for at blive kørt på skadestuen til et check. Der var tale om en 58-årig mand fra Stenlille, der under sit arbejde som elektriker utilsigtet havde fået et kraftigt stød, så han følte sig dårlig efterfølgende. Politiet har nu optaget rapport om ulykken for at få klarlagt hændelsesforløbet, så politiet sammen med Arbejdstilsynet senere afgøre, om nogen kan drages strafferetligt til ansvar for ulykken.

Narkokørsel uden førerret mv. – bil beslaglagt – Ellegårdsvej, Ugerløse – Holbæk

Kl. 13.28 fik en patrulje øje på en personbil, som tidligere på dagen var blevet anmeldt for at holde på en parkeringsplads og forsynet med nummerplader tilhørende et andet køretøj. Patruljen standsede bilen, der af en mand blev ført ad Ellegårdsvej i Ugerløse. En 21-årig mand fra Mørkøv sad bag rattet i bilen, der ganske korrekt var forsynet med nummerplader tilhørende et andet køretøj.

Bilen var derfor hverken registreret eller forsikret, og den 21-årige havde heller ikke nogen førerret, så han lovligt kunne sidde bag rattet i bilen. Desuden afslørede en narkometertest, at han kunne mistænkes for at være påvirket af cannabis under kørslen. Den 21-årige blev sigtet for de mange overtrædelse af færdselslovgivningen og fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Politiet kunne i forbindelse med sigtelsen for kørsel uden førerret konstatere, at det nu var tredje gang på blot to måneder, at den 21-årige blev afsløret i at køre bil uden førerret. Derfor blev den 21-åriges bil beslaglagt med henblik på senere konfiskation ved et retsmøde, som han senere vil blive indkaldt til.

Narkokørsel uden førerret mv. – bil beslaglagt – Hjortholmvej, Tølløse – Holbæk

Kl. 21.20 standsede politiet en personbil, der var forsynet med nummerplader, der var afmeldt hos Motorstyrelsen. Bag rattet sad en spirituspåvirket, 30-årig mand fra Eskebjerg, som blev sigtet for både spirituskørsel og kørsel uden førerret i bilen. Ved en ransagning af bilen fandt politiet to knive, som var ulovlige, hvilket også medførte en sigtelse for overtrædelse af knivloven. Den 30-årige blev kortvarigt frihedsberøvet i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Politiet valgte at beslaglægge hans personbil, idet den 30-årige flere gange inden for de seneste tre år var blevet sigtet for kørsel uden førerret i et køretøj, hvortil et kørekort var påkrævet. Den 30-årige var uenig i beslaglæggelsen, så en dommer skal nu se nærmere på grundlaget for beslaglæggelse af personbilen.

Den 30-åriges møde med politiet var faktisk anden gang inden for ca. 15 minutter, idet politiet kl. 21.10 var blevet kaldt til Vestergade, Tølløse, idet flere personer var ved at komme i slagsmål. Ingen var kommet til skade ved uordenen i Vestergade, så politiet bortviste de uroskabende personer, hvoraf den 30-årige i øvrigt var en fra den bortviste personkreds.

Vold i nattelivet – Kanalstræde, Holbæk

Kl. 01.57 rykkede politiet ud til et diskotek, idet en mand havde slået en anden mandlig gæst. Politiet fik kontakt til en 57-årig mand fra Svebølle, der havde mindre skader i ansigtet efter et slag, så han blev sendt på skadestuen til fornøden undersøgelse og behandling. Modparten var en 48-årig mand fra Fårevejle St., som blev anholdt og sigtet for vold mod den 57-årige i anledning af en uoverensstemmelse parterne imellem. De kendte hinanden i forvejen og var i deres spirituspåvirket tilstand blevet uenige om et privat mellemværende. Den anholdte blev løsladt efter afhøring til sagen, som senere vil blive afgjort i forbindelse med et retsmøde.
Kl. 04.39 var der igen ballade på samme diskotek, idet en 44-årig mand fra Holbæk var blevet tildelt flere slag i ansigtet. Modparten var en spirituspåvirket, 33-årig mand fra Holbæk, som blev anholdt og sigtet for vold, efter at de to parterne havde lavet uorden inde på diskoteket. Politiet løslod den 33-årige efter afhøring til sagen, hvor politiet prøver at få klarlagt optakten og detaljerne i hændelsesforløbet.

Motorcykel taget ved vanvidskørsel – Holbækmotorvejen, Holbæk

Kl. 15.30 kørte politiets videobil på Holbækmotorvejen, hvor patruljen rutinemæssigt havde standset en bilist på Torkilstrup Rasteplads ved Kirke-Sonnerup. Betjenten hørte lyden fra en meget hurtig motorcykel, som han ud fra lyden af accelerationen vurderede kørte op imod 200 km/t. Kort efter kom motorcyklen blæsende forbi rastepladsen med en hastighed langt over det tilladte.

Færdselsbetjenten satte efter det hurtige køretøj, men nåede helt til Vipperød før han fik øje på motorcyklen igen. Ved Vipperød havde en anden færdselspatrulje standset en bilist, så patruljen holdt med blå blink langs motorvejen. Her sænkede motorcyklisten kortvarigt hastigheden, men herefter gassede han kraftigt op igen. Videobilen filmede motorcyklistens hasarderede kørsel, som betjenten skønnede lå imellem 220 km/t og 245 km/t, selvom den tilladte hastighed på strækningen er på mellem 110 og 120 km/t.

Betjenten standsede motorcyklisten, en 37-årig mand fra Holbæk, som standsede så snart han så de blå blink. Han kørte på en spritny hurtig motorcykel, der var indregistreret første gang i foråret 2021. Motorcyklisten blev sigtet for vanvidskørsel, da han havde kørt med en hastighed på mere end 200 km/t. Den 37-årige fik lov til at se videoen af sin kørsel, og betjenten forklarede ham, hvad det ville betyde for hans kørekort. Politiet tog hans kørekort på stedet, og han må ikke køre hverken bil eller motorcykel, mens sagen behandles. Standardstraffen i sager om vanvidskørsel lægges op til en ubetinget frakendelse af kørekortet i 3 år og en klækkelig bøde.

“Der er ingen kære mor, når det kommer til sager om vanvidskørsel. Efter reglerne er blevet strammet, mister man sit kørekort i tre år og køretøjet bliver konfiskeret. Den form for kørsel vanvittig farlig og helt uacceptabel” siger vicepolitiinspektør Thomas Tarpgaard, der er leder af Færdselsafdelingen hos Midt- og Vestsjællands Politi.

Den spritnye motorcykel blev beslaglagt, hvilket den 37-årige accepterede. Videoen af motorcyklistens vanvidskørsel blev mandag formiddag gennemgået af Nationalt Færdselscenter, som kan lave en præcis beregning af gennemsnitshastigheden på den kørte strækning. Resultatet viste, at han kørte med en gennemsnitshastighed på 217 km/t over en strækning på1490 meter. På fotoet ses den hastighed, som patruljebilen måtte køre for at indhente motorcyklisten.

Når sagen er færdigbehandlet hos politiet, vil den blive sendt til retten, som vil tage stilling til, om motorcyklen kan endeligt konfiskeres i forbindelse med at hastighedssagen afgøres.

Lommetyve – Sølystvej, Jyderup – Holbæk

Kl. 15.23 fik politiet anmeldelse om, at en 91-årig mand fra Jyderup havde fået stjålet sin pung, da han var på Jyderup Apotek kort forinden. To mænd havde stået tæt på den 91-årige, og de kunne ifølge anmelderen stå bag tyveriet af pungen.

Mændene beskrives som:
A: Mand, Mellemøstlig af udseende, 30 år, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: Skægstubbe, velfriseret., Talte: Fremmedsprog, Iført: Lys jakke/hættetrøje, lysebukser., Medbragte: En rød/hvid stofpose, som var viklet rundt om hånden.

B: Mand, Mellemøstlig af udseende, 30 år, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: Velfriseret, Talte: Fremmedsprog

Den 91-årige fik kort efter spærret sit kreditkort, men der var allerede forsøgt hævet på kortet. Pungen indeholdt ingen penge, men kun personlige kort. Sagen blev anmeldt til banken, og politiet efterforsker nu sagen.

Vidner som har bemærket de beskrevne mænd og som kan komme med oplysninger om personerne eller et evt. om et køretøj bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Traktor taget for spirituskørsel uden kørekort – Mørkøv, Holbæk

Kl. 18.09 kontaktede en bilist politiet efter et uheld på en mindre vej i Mørkøv. Bilisten, en 33-årig mand fra Holbæk, kom kørende med sin familie bilen, da han mødte en modkørende traktor på den smalle vej. Han trak ud til siden, for at undgå traktoren, men hans bil ramte en skraldespand og fik en skade på sidespejlet.

Den 33-årige fulgte efter traktoren til en nærliggende gård, for at tale med føreren af traktoren om uheldet. Bilisten bemærkede at traktoren slingrede under kørslen. På gårdspladsen undskyldte traktorføreren og tilbød at betale for sidespejlet, hvorefter han gik fra stedet. Den 33-årige fandt traktorførerens kørsel og adfærd mistænkelig, så han kontaktede politiet, som sendte en patrulje til stedet.

Politiet kørte til gården, hvor de fandt traktorføreren, en mand i 50′;erne, i laden. En alkometertest viste, at han var påvirket af spiritus over det tilladte, så han blev anholdt, sigtet og taget med til en blodprøveudtagelse. Traktorføreren havde desuden ikke noget kørekort, da det var blevet inddraget i forbindelse med en tidligere sag om spirituskørsel.
På grund af de tidligere sager blev sagen vurderet juridisk, hvor det blev besluttet, at mandens traktor skulle beslaglægges med henblik på konfiskation.

Traktoren blev hentet på en blokvogn og kørt til politiets opbevaringsplads. Den anholdte blev løsladt efter blodprøveudtagelsen, og nu afventer resultatet af blodrprøveanalysen. Retten vil senere tage stilling til, om traktoren kan endeligt konfiskeres i forbindelse med, at sagen afgøres. Traktorføreren kan forvente at høre mere fra politiet i sagen.

Spiritusbilist kørte ind i parkeret bil – Smedelundsgade, Holbæk

Kl. 20.20 fik politiet en anmeldelse fra en 35-årig kvinde, som fra sin lejlighed havde hørt støj fra gaden. Her så hun en bilist, der havde påkørt en parkeret bil. Den 35-årige gik ned, for at se, om hun kunne hjælpe. Her bemærkede den vakse anmelder, at kvinden som havde påkørt en bil lugtede af spiritus, så den 35-årige kontaktede politiet.
En patrulje kørte til Smedelundsgade, hvor de den kvindelige bilist, en 48-årig kvinde fra Holbæk, der blev bedt om at blæse i alkometeret. Resultatet viste en promille væsentlig over det tilladte, så hun blev anholdt, sigtet og taget med til en blodprøveudtagelse.

Herefter blev den 48-årige løsladt, og nu afventer politiet resultatet af blodprøven, hvorefter hun vil høre mere i sagen. Politiet orienterede den påkørte bils ejer om uheldet og registrerede påkørslen.

Hurtig motorcyklist må til køreprøve – Holbækvej, Ringsted

Kl. 21.00 var betjente fra politiets færdselsafdeling på Holbækvej i Benløse, Ringsted for at lave en hastighedsmåling med laser. Det er tilladt at køre 50 km/t på strækningen, som er byzone. To bilister blev taget i at køre så stærkt, at de får et klip og en bøde. Den ene, en 68-årig dansk mand med bopæl i Canada, fik en straksbøde, som han betalte på stedet.

En motorcyklist blev målt til at køre 97 km/t i østlig retning og blev vinket ind til siden. Motorcyklisten, en 53-årig mand fra Ruds-Vedby, blev sigtet for at overskride hastighedsbegrænsningen i byen. Han kan nu forvente en bøde, og at sagen lægges på til en frakendelse af kørekortet. Han kan derfor forvente at skulle op til en kontrollerende køreprøve.

Lov om euforiserende stoffer – Holbæk

Kl. 12.05 henvendte politiet med narkohunde sig på en adresse i den centrale del af Holbæk by på grund af mistanke om, at personer, der opholdt sig på adressen, kunne være i besiddelse af euforiserende stoffer.
Efter adgang til stedet fik politiet kontakt til en 23-årig mand og en 19-årig kvinde fra Holbæk, som blev gjort bekendt med årsagen til politiets henvendelse, inden den 19-årige kvinde forlod stedet.
Ved den efterfølgende ransagning fandt politiet flere pølsemandsposer indeholdende 5,6 gram kokain samt 28 gram hash, knap seks gram marihuana og et femcifret kontant pengebeløb, som politiet mistænkte at stamme fra handel med euforiserende stoffer. På grund af fundene blev den 23-årige anholdt og sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.
Under politiets arbejde på stedet kom pludselig en 17-årig ung mand fra Holbæk på besøg. Han blev meget overrasket over, at politiet åbnede døren, og da han med baggrund i hans udsagn om årsagen til henvendelsen på stedet kunne mistænkes for måske at være meddelagtig i hashhandlen, blev han også anholdt. Herefter fandt politiet han i besiddelse af flere pølsemandsposer magen til dem, som allerede var blevet fundet i den 23-åriges lejlighed. Ved den efterfølgende ransagning af den 17-åriges bopæl beslaglagde politiet flere pølsemandsposer og en digitalvægt. Begge anholdte blev løsladt efter afhøring til sagerne og vil høre nærmere fra politiet, når sagerne skal afgøres.
Den 19-årige blev efterfølgende sigtet for besiddelse af et gram hash, som hun havde gemt i en taske på den 23-åriges bopæl.

Narkokørsel – Holbækvej, Jyderup – Holbæk

Kl. 23.08 anholdt og sigtede politiet en 25-årig mand fra Tølløse for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Narkometertesten indikerede, at han kunne mistænkes for narkokørsel, så den 25-årige fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, inden han blev løsladt.

Mand kvæstet efter overfald – Ladegårdsparken, Holbæk

Kl. 23.31 fik politiet via alarm 112 flere opkald fra borgere om, at der i området ved Ladegårdsparken var hørt flere skudafgivelser. En ambulance var sendt til området.
Anmeldelserne medførte udrykning med flere patruljer, der i området ud over vidner fik kontakt til en lettere kvæstet, 19-årig mand fra Holbæk. Han oplyste, at han sammen med en kammerat havde gået på en sti mellem boligblokkene, da de blev overfaldet af en gruppe på 10-12 personer. Enkelte fra gruppen havde formentlig med skarpe redskaber angrebet den 19-årige, så han blev lettere kvæstet flere steder på kroppen. Han kunne dog flygte fra stedet sammen med kammeraten, der var uskadt.
Politiet afspærrede området, som efterfølgende blev undersøgt med bl.a. politihunde i et forsøg på at finde spor, der kunne relatere sig til både overfaldet på den 19-årige og anmeldernes oplysninger om afgivelse af skud. Ved søgningen i området fandt politiet flere patronhylstre, som nu er sikret med henblik på tekniske undersøgelser.
I forbindelse med anmeldelserne har politiet ikke fået kontakt til personer, som måske har været målet for skudafgivelserne, ligesom politiet heller ingen oplysninger har om personer med skudlæsioner.
Gruppen af personer, der overfaldt den 19-årige, kan kun beskrives som mørkklædte og bærende en form for maskering.
Tirsdag formiddag vil politiet med politihunde igen gennemsøge området i dagslys for at lede efter eventuelle yderligere spor.
Politiets lokale nærbetjente vil både i dag tirsdag og igen i morgen onsdag fra middagstid være synligt til stede i området ved Ladegårdsparken i et tryghedsskabende øjemed. Formålet er også at komme i kontakt med personer, der har gjort observationer i området forud for anmeldelsen mandag kl. 23.31, så politiet kan få nye oplysninger til brug for efterforskningen i sagen, der af politiet behandles som en anmeldelse om alvorlig personfarlig kriminalitet.

Brandundersøgelse – Skimmedevej, Ågerup, Vipperød – Holbæk

Kl. 19.00 rykkede brandvæsnet og politiet ud til en brand i en lagerbygning. Branden havde ved politiet godt fat i bygningen, hvor 3-4 meter høje flammer kunne ses fra taget. Røgfanen gik nordvestlig retning, men ingen personer var i fare hverken som direkte følge af branden eller som følge af røgen. Der blev ikke foretaget nogen evakuering af personer i området, men nogle lastbiler i nærheden blev flyttet af sikkerhedsmæssige årsager.
Ved den brændende var nogle håndværkere til stede, og de var alle i sikkerhed i forbindelse med branden. Der var tale om personer, der havde udført elarbejde ved den nu brændende bygning. I forbindelse med arbejdet skulle en lednings plastbelægning krympes, hvortil en bunsenbrænder var blevet anvendt. Den åbne ild herfra havde ved et uheld fået fat i noget brændbart materiale, som håndværkerne ikke selv kunne få slukke branden i, inden ilden bredte sig til andre dele af lagerbygningen.
Brandslukningsarbejdet varede frem til midt på natten, og politiet skal nu efterprøve håndværkernes forklaring om brandårsagen, før politiet tager stilling til eventuel yderligere brandundersøgelse og eventuelt ansvar i forhold til uforsigtighed med brugen af bunsenbrænderen.

Brand i bil – Enghavevej, Svinninge – Holbæk

Kl. 00.54 udbrød der brand i en bil, der stod i det fri i en privat indkørsel. Brandvæsnet fik slukket ilden bilen, men en nærliggende carport havde fået lidt varme- og sodskader. Ingen kom til skade ved branden, der formodes opstået i bilens motorrum. Der er ingen mistanke om noget strafbart, men politiet arbejder ud fra en formodning om, at en eller anden fejl i bilens installationer i motorrummet er årsagen til brandens opståen.

Narkokørsel – Stationen – Svinninge – Holbæk Kommune

Kl. 17.00 standsede en patrulje en personbil med henblik på at lave en rutinemæssig kontrol af fører og køretøj. Patruljen skønnede, at føreren af bilen – en 25-årig mand fra Holbæk, var påvirket af narkotika, hvilken patruljebilens narkometer bekræftede. Den 25-årige mand blev derfor sigtet og anholdt i forbindelse med, at der blev udtaget en blodprøve – derefter blev han løsladt. Manden er fortsat sigtet i sagen, som vil blive afgjort, når resultatet af blodprøven foreligger.

Kørsel uden førerret – Hovedgaden, Svinninge – Holbæk Kommune

Kl. 21.12 standsede politiet en personbil. Bag rattet sad en 50-årig kvinde, som ikke havde førerret. Kvinden blev sigtet for kørsel uden førerret og vil høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Foto: ABW