Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2021/09/16 til 2021/09/28.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Mand til fare for sig selv i trafikken – Hovedgaden, Mørkøv – Holbæk

Kl. 17.25 måtte politiet en tur til Mørkøv, idet en formentlig kraftig spirituspåvirket mand gik rundt på gaden og var til fare for sig selv i trafikken. Inden politiets ankomst til Hovedgaden havde manden sat sig op ad en lygtepæl og nærmest halvsov, da politiet ankom. Politiet vurderede, at manden på grund af sit forudgående alkoholindtag ikke ville være i stand til at klare sig selv, hvorfor han blev frihedsberøvet til afrusning. Efter et lægetilsyn blev en 50-årig mand uden fast bopæl anbragt i detentionen frem til omkring midnat, hvor han blev løsladt og i øvrigt skønnet i stand til at kunne klare sig selv.

Råbte mod politiet – Ladegårdsparken Øst, Holbæk

Kl. 22.39 syntes en 22-årig mand fra Holbæk åbenbart ikke så godt om politiets tilstedeværende af tryghedsskabende og præventive årsager i boligområdet. Han gav sin mening højlydt til kende ved at råbe nedsættende ord flere gange mod en patruljevogns personale, således at politiet vurderede, at den offentlige orden blev forstyrret. Politiet foretog en kortvarigt anholdelse af manden, der blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Han kan nu forvente at modtage en bøde i sin e-boks på grund af adfærden over for politiet.

Narkobilist med børn i bilen – Holbækvej, Tvede, Mørkøv – Holbæk

Kl. 15.53 anholdt og sigtede politiet en 48-årig kvinde fra Hvidovre for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, hvori hun medbragte tre børn alle på 11 år. Mistanken om narkokørsel opstod, da en narkometertest indikerede, at hun var påvirket af amfetamin under kørslen. Ved visitationen af den 48-årige efter anholdelsen fandt politiet hende i besiddelse af 0,1 gram amfetamin, så hun blev også sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

Politiet medtog både den anholdte kvindelige fører og de tre børn til Holbæk politistation, hvor bekendte til børnene afhentede dem, inden føreren på et sygehus fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer og løsladelsen senere på eftermiddagen. Politiet har tillige udfærdiget en socialrapport til de sociale myndigheder i Hvidovre kommune, hvis socialvagt telefonisk blev underrettet om politiets dispositioner i forhold til de tre børn. Når blodprøven er blevet analyseret, vil den 48-årige sigtede fører høre nærmere fra politiet om sagens afgørelse.

Mand med kniv var udadreagerende – Nygade, Holbæk

Kl. 06.09 fik en patrulje kontakt til en 23-årig mand fra Holbæk, som smed en kniv fra sig, da han opdagede politiet. Forinden havde han ifølge et vidne været i en verbal konflikt med en anden. Der var tale om en ulovlig kniv med en bladlængde på ca. otte cm, og den 23-årige havde af ukendt årsag fået snitskader på den ene hånd. Den 23-årige var særdeles ophidset, ligesom han råbte og skreg. For at få skabt ro blev den 23-årige frihedsberøvet, hvorefter han i en tilkaldt ambulance blev kørt til skadestuen, før han blev anbragt i detentionen til afrusning. Den 23-årige blev i forbindelse med politiets involvering sigtet for både overtrædelse af knivloven og ordensbekendtgørelsen, så han kan forvente at høre nærmere fra politiet, når sagerne skal afgøres. Han blev løsladt lidt op ad formiddagen søndag efter opholdet i detentionen til afrusning.

To solouheld uden tilskadekomst – Holbæk

Kl. 19.39 kørte en 21-årig mand fra Regstrup på Skovvejen ved Mørkøv, da et rådyr løb ud foran bilen. Bilisten kunne ikke undgå at ramme rådyret og endte i grøften, som følge af sammenstødet. Politi og ambulance kørte til stedet, hvor den 21-årige blev tilset. Airbaggen på bilen blev udløst, og den 21-årige var sluppet uskadt fra uheldet.

Kl. 01.08 mistede en 18-årig mand fra Rødby kontrollen over sin bil i en blød højre kurve på Grydebjergvej i Mørkøv. Bilen påkørte et træ i modsatte side af vejen, men den 18-årige nåede at bremse, så sammenstødet skete ved lav hastighed. Politi og ambulance kørte til stedet, men bilisten havde ikke brug for behandling. Patruljen registrerede uheldet.

Cykeltyv afsløret – Holbæk by

Torsdag kl. 9.50 bankede en patrulje på døren til en lejlighed i den sydlige del af Holbæk, da politiet havde fået oplysninger om, at der blev opbevaret en del cykle på stedet, som kunne være stjålet. Betjentene traf to personer i lejligheden, en 34-årig kvinde og en 39-årig mand, som blev gjort bekendt med mistanke om, at der blev opbevaret stjålne cykler på adressen.

Manden fremviste selv 24 cykler, som han havde i lejligheden. Han oplyste, at han havde fundet cyklerne i Holbæk by især omkring stationen, men tænkte ingen ejede dem. Politiet besigtigede cyklerne, som var af ældre model og uden større værdi hver især. Den 39-årige blev sigtet for tyveri af cyklerne, der alle blev indbragt til politistationen.

Politiet vil nu gennemgå cyklerne i forsøget på at finde frem til rette ejermænd. Er cyklerne efterlyst vil politiet kontakte ejeren, som vil få cyklen udleveret.

Sagen vil senere blive vurderet for, om sigtelse alternativt skal lyde på ulovlig omgang med hittegods vedrørende nogen af cyklerne. Den sigtede kan forvente at høre mere fra politiet i sagen.

Narkokørsel – Holbækvej, Regstrup – Holbæk

Kl. 17.05 blev en 20-årig mand fra lokalområdet standset i en personbil på Holbækvej i Regstrup i en rutinekontrol. En narkometertest viste, at den 20-årige var positiv for kokain, så han blev anholdt, sigtet og taget med til en blodprøveudtagelse. Herefter blev han løsladt, men kan forvente at høre fra politiet når resultatet af blodprøven kommer.

Kraftig vind væltede træer og genstande – Odsherred, Holbæk og Greve

Varslingen om kraftig vind med vindstød af stormstyrke især i den nordvestlige del af Sjælland gav som forventet lidt at se til på vejene. Der skete dog ingen uheld som følge af vinden og ingen personer kom noget til.

Odsherred
Kl.17.29 – Ellinge Skovvej, Højby Sj. – Væltet træ der ligger over kørebanen ved Havebovej. Busruten forbi stedet blev omlagt indtil brandvæsnet fik fjernet træet.
Kl. 17.58 Anneberg Stræde, Nykøbing Sj. – Større træ væltet over vejen mellem Odsherredvej og Anneberg Bakke. Fjernet af brandvæsnet.
Kl. 17.59 Nykøbingvej, Vig – Et træ var væltet over kørebanen nord for Hagested. Fjernet af brandvæsnet.
Kl. 18.24 Adelers Alle, Kirkebyen, Fårevejle – Skilte ved vejarbejde var væltet ud på vejen i blæsten, så de lå til fare for trafikken.

Kommunen underrettet.
Kl. 18.34 Rørvigvej, Nykøbing Sj. – Et træ var væltet over kørebanen ud for nr.126. Fjernet af brandvæsnet.
Kl. 19.29 Egebjergvej, Nykøbing Sj. – En jolle var stukket til søs uden personer i.
Kl. 20.19 Sandbyhagevej, Hørve – Træ væltet og ligger midt på vejen. Brandvæsnet tilkaldt.

Holbæk
Kl. 20.38 Skovvejen, Mørkøv – En stor gren på vejen. Vejdirektoratet sende folk til stedet.

Greve
Kl. 18.48 mellem Hundige Centervej/Lillevangsvej, Greve – Lyskurve havde revet sig løs og hang ind over kørebanen. Tekniker tilkaldt.
Kl. 20.08 Kongens Enge, Karlslunde, Greve – Afspærring ved vejarbejde blæste væk fra en udgravning. Vej og park fulgte op.

Trafikale udfordringer ved vejarbejde – Kvarmløsevej, Tølløse – Holbæk

Et større vejarbejde er i gang i forbindelse med ny kloakering på Kvarmløsevej i Tølløse. I de næste to uger vil der derfor være midlertidigt lukket for gennemkørsel på Kvarmløsevej ud for Tølløse Privat – og Efterskole ud for Birkevej. Der er opsat skiltning med omkørsel på stedet, men det til trods opstod der i denne uge trafikale udfordringer på Kvarmløsevej, da flere bilister overså skiltningen og kørte videre. Det gav trafikale problemer, når de så nåede afspærringen ud skolen, hvor bilisterne var nødt at vende. Samtidig blev der arbejdet med større entreprenørmaskiner foran indkørslen til skolen.

Beboer og ærindekørsel til skolen kan fortsat ske ad Kvarmløsevej. Besøgende på skolen kan vende på skolens område Øvrige blister opfordres til at køre alternative ruter igennem Tølløse. Omkørsel kan ske via Hjertebjærgvej/Jernbanevej eller vejene uden om byen.

Lokalbetjente har de seneste dage været til stede på Kvarmløsevej i morgentrafikken mellem kl. 07.45-08.30, hvor der er mest trafik til skolen. Betjentene vejledte de trafikanter de mødte om, hvordan de skulle køre på Kvarmløsevej og om at vise hensyn til vejarbejdet. Ingen blev sigtet i forbindelse med indsatsen, men omkring flere bilister blev gjort opmærksomme på, at holde øje med skiltningen på stedet. Politiet opfordrer borgerne til at vise forståelse og agtpågivenhed over for vejarbejdere. Politiet vil fortsat følge den trafikale situation på Kvarmløsevej, mens afspærringen står på.

Gårdbrand – Sdr. Jensløsevej, Sdr. Jernløse, Regstrup – Holbæk

Kl. 18.15 fik politiet en anmeldelse om brand i en trelænget gård med bindingsværk. En beboer på stedet havde slået græs kort før branden startede. Græsslåmaskinen blev parkeret i garagen, og kort efter opdagede beboeren røg fra garagen. Han forsøgte at slukke ilden med en pulverslukker, men det brændte for kraftigt, og der blev slået alarm.

Alle personer kom sikkert ud fra gården, men den ene længe var overtændt, og der hørtes flere brag fra branden, idet der fandtes gasflasker i bygningen. Røgsøjlen kunne ses langt fra branden, men der var ikke behov for at evakuere omkringboende. Kl. 19.30 forlod politiet stedet, mens brandvæsnet fortsatte efterslukningsarbejdet. Der skete større skader på de af de træ længer på gården. Brandårsagen vil blive undersøgt, når brandefterforskere har mulighed for at se nærmere på den nedbrændte længe, men det mistænkes, at branden kan være startet omkring græsslåmaskinen i garagen.

Mand fængslet i sag om afpresning og vidnetrusler – Holbæk

Onsdag blev en 19-årig mand fra Holbæk fremstillet i grundlovsforhør i en sag om afpresning og vidnetrusler mod en jævnaldrende mand fra Holbæk i forbindelse med en økonomisk twist mellem de to. Sagen foregik og blev anmeldt tirsdag aften, og kort efter anholdt politiet den 19-årige. Han blev onsdag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Holbæk, hvor dommeren varetægtsfængslede den 19-årige til den 19. oktober. Den 19-årige kærede varetægtsfængslingen, som nu skal bedømmes af Landsretten. Retsmødet foregik for lukkede døre, så politiet kan ikke oplyse yderligere på nuværende tidspunkt.

Kørsel uden førerret – bil beslaglagt – Holbækvej, Kalundborg

Kl. 08.09 standsede politiet en personbil for at foretage en rutinemæssig kontrol af fører og køretøjet, idet bilejeren ikke havde førerret. Det viste sig, at føreren var identisk med bilejeren, så en 19-årig mand fra Jerslev Sj. blev sigtet for kørsel uden førerret. Han havde i forbindelse med en vigepligtsforseelse i april i år fået et kørselsforbud, således at han ikke må være fører af et køretøj, før han har bestået en ny teori- og køreprøve.
Politiet kunne i forbindelse med sigtelsen af den 19-årige konstatere, at det nu var tredje gang inden for de seneste tre år, at han blev afsløret i at køre bil trods manglende førerret. Derfor beslaglagde politiet nu hans personbil ud fra gældende regler i færdselsloven, så den 19-årige kan forvente at blive indkaldt til et retsmøde, når både strafspørgsmålet og beslutningen om endelig konfiskation af bilen skal afgøres.

Færdselsuheld – Skovvejen, Jyderup – Holbæk

Kl. 15.52 fik politiet via alarm 112 melding om, at en bil var forulykket og nu lå på taget. Det viste sig, at 28-årig mand fra Roskilde som fører af den forulykkede personbil var sluppet med diverse knubs, idet han selv kunne kravle ud af bilen efter ulykken. Han havde kørt ad Skovvejen mod øst, inden han på grund af aquaplanning mistede kontrollen over bilen, der via rabatten havnede på den nærliggende Holbækvej. Her fortsatte bilen tværs over vejen og påkørte herunder nogle færdselstavler, inden bilen væltede rundt og landede på taget på en græsplæne. Ingen øvrige trafikanter blev involveret i ulykken, så politiet underrettede relevante parter om de skader, bilen havde forvoldt. Uheldet blev blot registreret hos politiet med de anførte omstændigheder.

Tyveri af gasflasker – Spånnebæk, Holbæk

Kl. 08.11 anmeldte personalet fra et byggemarked, at i alt 93 gasflasker var blevet stjålet i forbindelse med indbrud i et lagerrum på et ukendt tidspunkt fra lørdag eftermiddag til mandag morgen. Ukendte gerningsmænd havde først lavet et hul i hegnet og herefter opbrudt en dør til et lagerrum, hvorfra gasflaskerne var blevet stjålet. De stjålne gasflasker var både fyldte og tømte og bestod i øvrigt af gasflasker i størrelserne 5 og 10 kg. Herudover var der også stjålet en gasgrill, en haveparasol og en kompressor. Politiet har foretaget diverse tekniske undersøgelser ved byggemarkedet i et forsøg på at finde spor, der kan identificere den eller de personer, der står bag indbruddet. Politiet formoder, at de stjålne effekter kan være transporteret væk i et køretøj. Derfor vil politiet gerne vil i kontakt med personer, der enten har bemærket usædvanlig aktivitet i området eller bemærket et køretøj til borttransport af tyvekosterne. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Truende butikstyve – Frejasvej, Holbæk

Kl. 11.19 anmeldte personalet i Biltema i Holbæk Megacenter, at de kort forinden havde taget to mænd i at stjæle værktøj fra forretningen. Da en medarbejder ville tilbageholde de to mænd, truede de personalet, og det lykkedes mændene at køre fra stedet i en mindre varebil.

Mændene beskrives som.
A: mand, 25-30 år, 180 cm høj, tynd af bygning, kort blondt hår, iført sort dynejakke og sorte arbejdsbukser, har tatoveringer ved hænderne.
B: mand, 25-30 år, 185 cm høj, tynd af bygning, iført mørk hættetrøje og ankelshorts.

Politiet efterforsker nu sagen, for at forsøge at finde frem til de to butikstyve med den truende adfærd. Vidner, som har bemærket de to mænd, og som kan komme med oplysninger i sagen, bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Tyveri af penge – Smedelundsgade, Holbæk

Kl. 23.21 anmeldte en 27-årig kvinde fra Regstrup, at hun havde fået stjålet 700 kr. fra en pengeautomat, hvor hun netop havde hævet disse. Under hævningen kort før anmeldelsen var hun blevet distraheret af et telefonopkald, så hun under samtalen var blevet uopmærksom på pengene, som pengeautomaten udbetalte. Da hun under telefonsamtalen stod lidt væk fra pengeautomaten, benyttede en fremmed mand lejligheden til at stjæle de 700 kr. Den 27-årige påtalte tyveriet over for den fremmede mand, der ikke lod sig anfægte heraf og forsvandt i ukendt retning. Manden blev beskrevet som udenlandsk af udseende, 160-165 cm høj, mørkt hår, mørkt skæg og iført en sort vest med sort bæltetaske hængende over skulderen. Politiet vil nu bl.a. ud fra videoovervågningen fra pengeautomaten forsøge at få identificeret tyven.

Færdselsuheld – Kløvermarksvej, Holbæk

Kl. 01.17 fik politiet via alarmcentralen melding om et færdselsuheld, idet en motorcyklist havde påkørte en parkeret bil. Ambulancepersonale og politiet fik på uheldsstedet kontakt til en kvæstet, 48-årig mand fra Holbæk, som i en ambulance blev kørt til skadestuen i Køge til undersøgelse og indlæggelse i anledning af sin alvorlige tilskadekomst. Politiet fik udtaget blodprøver til nærmere undersøgelse for eventuel påvirkning af alkohol og/eller euforiserende stoffer. Ingen øvrige trafikanter var involveret i ulykken, der blev undersøgt nærmere af en tilkaldt bilinspektør.

Den foreløbige konklusion efter undersøgelserne på uheldsstedet viste, at den 48-årige som fører af en motorcykel var kørt ad Kløvermarksvej i østlig retning. I en svag venstrekurve påkørte han bagenden af en personbil, der var parkeret med fronten i østlig retning i højre side af vejen i motorcyklistens kørselsretning. Ved sammenstødet fløj motorcyklisten nogle meter hen ad vejen og kom som følge af påkørslen til skade. Motorcyklisten anvendte ikke styrthjelm under kørslen, og politiet har ikke afhørt ham om de nærmere omstændigheder ved uheldet på grund af indlæggelsen på hospitalet. Politiet afventer nu en erklæring fra bilinspektøren samt analyseresultatet af de udtagne blodprøver.

Indbrud i perioden

Stenhusvej, Holbæk
Lupinvej, Tølløse

Foto: ABW