Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2021/09/03 til 2021/09/14.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Brand i lejlighed – Ladegårdsparken, Holbæk

Kl. 12.33 kom et alarmopkald om brand i lejlighed i Ladegårdsparken i Holbæk. En 31-årig kvinde på legepladsen tæt ved hørte røgalarmen og kunne lugte røg. Hun slog alarm og løb hen til lejligheden for at hjælpe, sammen med flere andre handlekraftige borgere. Da politiet kom frem var den 61-årige beboer i lejligheden blev hjulpet ud, og en kraftigt rygende dyne var blevet trukket ud på græsplænen foran bebyggelsen. Patruljen slukkede ilden i dynen med en pulverslukker.

Da brandvæsnet kom frem blev en brændende madras trukket ud af lejligheden og slukket. Brandvæsnet fik slukket ilden før den spredte sig. Den 61-årige beboer blev kørt til sygehuset i ambulance til tjek for røgforgiftning. En af de hjælpsomme borgere, en 27-årig kvinde, blev tilset for røgforgiftning i ambulance, men havde ikke brug for yderligere behandling. Den 61-årige skal senere afhøres til sagen. Politiet optog rapport om brandsagen og skal forsøge at afklare, om brandårsagen kan være rygning eller anden brug af åben ild i lejligheden.

Vågen medbilist anmeldte farlig kørsel – Odsherredvej, Holbæk/Odsherred

Kl. 02.30 anmeldte en bekymret bilist, at der på Odsherredvej – Rute 21 i nordgående retning kørte en bilist, som under kørslen slingrede kraftigt og havde ramt midterste autoværn, men blot var fortsat videre. Den vågne anmelder fulgte efter og kunne melde til politiets vagtcentral, at bilen kørte af ved Asnæs, hvor en patrulje holdt klar til at tage imod den farlige bilist.

Politiet standsede bilisten på Ny Holbækvej i Asnæs, hvor betjentene konstaterede, at føreren var spirituspåvirket over det tilladte. Bilisten, en 22-årig mand fra Svinninge, blev anholdt og sigtet for at forårsage færdselsuheld i spirituspåvirket tilstand i forbindelse med det påkørte autoværn. Han blev taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt. Nu venter politiet på resultatet af blodprøveanalysen, hvorefter den 22-årige vil høre mere i sagen.
Takket være den vågne anmelder var det muligt for politiet at skride ind over for den farlige kørsel og få standset den påvirkede bilist. Politiet hørte altid gerne fra borgere, der oplever noget lignende – og er det muligt at følge efter en slingrende bil, så forbedrer det politiets muligheder for at finde den mistænkelige bil betragteligt.

Lørdag – søndag:

Færdselsuheld – Landevejen, Tuse, Holbæk

Kl. 11.47 rykkede brandvæsnet, ambulancepersonale og politiet ud til et færdselsuheld, efter at to bilister var stødt sammen. Det viste sig, at en 58-årig mand fra Gadstrup i en personbil var kørt ad Landevejen mod øst frem til rundkørslen ved Holbækmotorvejen, hvor den 58-årige havde til hensigt at svinge til højre. Inden svingning blev han med lav hastighed bagfra af en 25-årig mand fra Svinninge, der var kørt i samme retning som den 58-årige. Redningspersonalet klippede taget op på den 58-åriges bil for at redde ham på grund af mistanke om kvæstelser i nakken. En efterfølgende kontrol på skadestuen viste ingen tegn på behandlingskrævende skader hos den 58-årige, hvorfor politiet blot registrerede parterne og omstændighederne ved uheldet.

Forebyggende besøg på uddannelsesinstitutioner – Holbæk og Roskilde

Politiet har i denne uge gennemført forebyggende besøg på uddannelsesinstitutioner i Holbæk og Roskilde efter aftale med uddannelsesinstitutionerne. Politiets hundes markeringer betød, at ni personer blev visteret af politiet, og 2 personer blev sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer til eget brug i Holbæk. I Roskilde gjorde politiet to fund. Personerne er sigtet i sagerne, og vil høre nærmere herom fra politiet. Politiet vil opfordre til, at personer med misbrug eller pårørende til personer med misbrug benytter sig af muligheden for anonym rådgivning med henblik på at komme ud af deres misbrug. I Holbæk kan Ungebehandlingen Sofiehuset hjælpe og i Roskilde kan Spottet hjælpe. På sundhed.dk kan lignende tilbud i kredsens andre kommuner findes.

Kørsel i påvirket tilstand, uden førerret og med falske nummerplader, Ladegårdsalleen, Holbæk

Kl. 14.05 standsede politiet en varebil, der blev ført af en 34-årig mand, som var påvirket af narko, frakendt førerretten og som havde påmonteret falske nummerplader på sit køretøj, som ej var registreret eller forsikret. Politiet anholdte den 34-årig mand, som fik udtaget en blodprøve. Manden er sigtet for forholdene, som vil blive afgjort samlet, når resultatet af blodprøve foreligger.

Indbruds- og biltyv fremstilles i grundlovsforhør – Tåstruphøj, Holbæk

Kl. 12.45 fik politiet en anmeldelse om, at en yngre kvinde fra sit eget hjem havde fået stjålet sin taske samt bilnøgle. Gerningsmanden var gået ind i huset via en ulåst dør og havde stjålet tasken med nøglerne, og kørte efterfølgende væk fra stedet i bilen. Bilejeren så ham flygte og kontaktede straks politiet, der kørte hurtigt til stedet. En eftersøgning blev sat i værk og kort efter fandt politiet frem til bl.a. via nummerpladegenkendelse, at tyven var kørt mod København. Bilen blev standset i Vanløse, hvor den mistænkte, en 49-årig mand fra Frederiksberg blev anholdt kl. 13.22 og sigtet for indbrud og brugstyveri af bilen. Han havde ikke et gyldigt kørekort, så han blev også sigtet for kørsel uden førerret. Bilen er blev leveret tilbage til rette ejer. Den 49-årige blev taget med til stationen, og han vil tirsdag formiddag blive fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Holbæk med begæring om varetægtsfængsling.

Motorcyklist alvorligt tilskadekommen efter sammenstød – Nykøbingvej, Holbæk

Kl. 16.27 skete et alvorligt uheld på Nykøbingvej i Holbæk, da en motorcyklist kørte ind i en bil med trailer, som foretog en uvending. Politi og redning kørte til Nykøbingvej, der blev spærret i begge retninger. Motorcyklisten, en 60-årig mand fra København, kom slemt til skade ved sammenstødet. Han blev kørt til akut behandling på Holbæk Sygehus, men senere overført til Rigshospitalet i kritisk tilstand.

Motorcyklisten kørte ad Nykøbingvej mod nord, da han stødte sammen med bilen med trailer på, der foretog en uvending fra nord mod syd. Bilinspektøren blev tilkaldt til at undersøge uheldsstedet, og vejen forblev spærret, mens undersøgelserne stod på indtil omkring k. 19.13. Bilisten, en 66-årig mand fra Holbæk, slap uskadt fra uheldet. Politiet optog rapport om sagen, som skal belyse årsagen til uheldet. Lørdag kunne motorcyklisten meldes uden for livsfare, men han er fortsat indlagt til behandling for sine alvorlige skader. Nu afventes bilinspektørens rapport, hvorefter parterne vil høre mere i sagen.

Harmonikasammenstød – Odsherredvej, Holbæk

Kl. 12.52 skete et harmonikasammenstød på Rute 21- Odsherredvej i nordgående retning i Holbæk, da tre biler stødte sammen på grund af en nedbremsning forude. En af bilerne påkørte autoværnet i forbindelse med uheldet. Politi og ambulance kørte til stedet, hvor de implicerede bilister blev tilset. Ingen var kommet noget alvorligt til. Vejen blev spærret i nordgående retning som følge af sammenstødet, så der opstod kø frem mod uheldsstedet. Omkring kl. 13.56 var bilerne flyttet, så vejen igen blev fri. Politiet orienterede Vejdirektoratet om det påkørte autoværn og registrerede uheldet.

Brand i strømboks – Bilbyen, Holbæk

Kl. 14.02 opstod der brand i en større transformer/strømboks i Holbæk Megacenter. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor området omkring strømboksen blev afspærret, men slukningsarbejdet stod på. Strømmen var afbrudt i de forretninger, som fik strøm fra boksen i omkring halvanden time, indtil SEAS kom frem og fik udbedret skaderne.

Narkokørsel – Lindevej, Holbæk

Kl. 06.25 blev en 18-årig mand fra Kalundborg anholdt og sigtet for at køre bil i påvirket tilstand. Den 18-årige førte en personbil mod nord ad Lindevej, og da politiet rettede henvendelse til bilen, forsøgte føreren at løbe fra stedet. Betjentene fik fat i manden på Bysøstræde, og han ønskede ikke at medvirke til narkometertest. Politiet fik sat manden ind i patruljebilen, og det forladte køretøj, som den 18-årige havde siddet bag rattet i, blev ransaget. Her fandt patruljen flere poser indeholdende kokain, som blev beslaglagt. Den 18-årige fik udtaget en blodprøve på sygehuset, som skal bruges til sagen om narkokørsel. Han blev efterfølgende løsladt, men er fortsat sigtet og vil høre nærmere om sagerne, når de skal afgøres.

Søndag – mandag

Indbrud i Perioden

Tåstruphøj, Holbæk
Lundemarksvej, Holbæk