Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2021/08/19 til 2021/08/31.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

1,2 kg skunk fundet i bil – Ringstedvej, Holbæk

Mandag omkring middagstid standsede en patrulje en personbil på Ringstedvej i en rutinekontrol. I bilen fandt politiet en større mængde skunk (hash) i 12 mindre poser med 100 gram i hver. Skunken blev senere kontrolvejet til 1214 gram. Føreren af bilen, en 45-årig kvinde fra Odsherred, blev anholdt og sigtet for narkobesiddelse med henblik på videreoverdragelse. Hun blev testet med narkometeret, men hun var ikke påvirket under kørslen. Den 45-årige blev taget med til politistationen til afhøring.

Skunken blev beslaglagt med henblik på konfiskation. Politiet ransagede herefter kvinden bopæl, hvor der blev fundet tegn på, at kvinden havde dyrket skunken i et værelse i et væksttelt med skunklaboratorium. I teltet stod 18 hashplanter med afklippede topskud. Alle remedier til vækstlaboratoriet og hashplanterne blev beslaglagt til sagen. Efter endt afhøring og sagsbehandling blev den 45-årige løsladt, men hun kan forvente at høre mere når sagen skal afgøres.

Sag om hestemishandling – Holbæk

Politiet har tidligere udsendt en pressemeddelelse vedrørende en sag om hestemishandling begået på en rideskole i Holbæk. Sagen efterforskes og politiet arbejder lige nu på at gennemgå flere tips, som er kommet fra borgerne.

I forbindelse med pressemeddelelsen var en beskrivelse af den mistænkte mand. Politiet er nu klar til at komme med yderligere detaljer i signalementet og mindre ændringer. Den mistænkte vurderes lidt ældre end først beskrevet.

Han beskrives som: 30-35 år, 160-170 cm høj, lys i huden, slank og senet af bygning, kortklippet hår med tydelige bakkenbarter. Han var iført skjorte, shorts og iført Jodhpurs – korte ankelstøvler i læder med elastikker i siden.

Politiet er meget glade for de mange tips fra borgerne, og vil stadig meget gerne høre fra vidner, som har oplysninger om den beskrevne mand, der kan være kendt i gadebilledet med sixpence, bakkenbarter og korte ankelstøvler – såkaldte Jodhpurs med elastik.

Politiet kan på nuværende tidspunkt ikke oplyse yderligere detaljer i efterforskningen.

Kontakt politiet på tlf. 114, hvis du har oplysninger i sagen.

Varetægtsfængsling – Røveriforsøg mod taxachauffør – Holbæk

Kl. 06.17 lørdag morgen anmeldte en 73-årig mandlig taxachauffør, at to mænd netop havde forsøgt at begå et røveri mod ham. De to mænd, der havde været passagerer i taxaen, var det lykkedes chaufføren at flygte fra med taxaen og uden at udlevere et udbytte.
De to mistænkte havde hyret taxaen, som kl. ca. 06.15 var standset for rødt lys i krydset Rosen-Smedelundsgade. De to kunder truede pludselig taxachaufføren med en kniv og en fukssvans, samtidig med at den ene tildelte chaufføren nogle slag i forbindelse med krav om at få nogle penge udleveret.

Under røveriforsøget steg de to mænd ud af taxaen, så taxachaufføren så sit snit til at flygte fra stedet. Efterfølgende slog han alarm, så flere patruljer straks begyndte at lede efter de to mænd i området med bl.a. en hundepatrulje, ligesom anden efterforskning blev iværksat. Det førte til, at politiet kort før kl. 07.30 kunne anholde en 19-årig mand fra Sorø kommune og en 23-årig mand fra Holbæk kommune, der blev fundet på en adresse i den centrale del af Holbæk. Taxachauffør blev undersøgt på en skadestue, idet han havde pådraget sig lettere kvæstelser efter røveriforsøget. Efter afhøring til sagen blev de to anholdte senere lørdag fremstillet i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling. Retten besluttede, at de to mænd begge skulle varetægtsfængsles foreløbigt frem til den 21. september 2021.

Trodsede forbud – Nygade, Holbæk

Kl. 00.30 foretog politiet rutinemæssigt et tilsyn på et diskotek, hvor politiet fik kontakt til en mand, som dørmændene havde haft lidt problemer med. Manden identificerede sig som en 19-årig mand fra Holbæk, som ved nærmere kontrol viste sig at være meddelt et forbud mod at være gæst på stedet efter bestemmelserne i restaurationsloven. Baggrunden var en sag om besiddelse af euforiserende stoffer i forbindelse med et besøg på samme restauration i marts 2020. Ud over en straf for besiddelse af de ulovlige stoffer havde den nu 19-årige altså fået et forbud mod at være gæst på stedet frem til marts 2022. Den 19-årige blev sigtelsen for det ulovlige ophold på stedet bortvist og kan nu se frem til at høre nærmere fra politiet, når straffesagen skal afgøres.

Bilist undveg og ramte lysmast – Skagerakvej/Rørvangsvej, Holbæk

Kl. 14.43 skete et uheld i krydset Skagerakve/Rørvangsvej i Holbæk, da en bilist i forbindelse med svingning kørte ud foran en modkørende bilist, som måtte undvige. En 20-årig mand fra Mørkøv kørte ad Skagerakvej mod vest, hvor han skulle svinge til venstre ad Rørvangsvej mod syd. Imod ham kørte en 38-årig mand fra Holbæk ad Skagerakvej mod øst, som den 20-årige overså i forbindelse med svingningen. Da den 20-årige foretog sit venstresving, måtte den 38-årige undvige, for at ikke at ramme den svingende bil. Ved undvigemanøvren skred den 38-åriges bil ud i græsrabatten, hvor den ramte en lygtepæl, som fik skader med blotlagte ledninger. En tekniker blev tilkaldt til at udbedre skaderne.

En passager i den 38-åriges bil blev kørt til tjek på sygehuset i ambulance, men ingen personer var kommet noget alvorligt til. Politiet optog rapport om uheldet, da der var mistanke om en vigepligtsforseelse.

Brand i gammel ejendom undersøges nærmere – Sorøvej, Ugerløse – Holbæk

kl. 19.18 kørte politi og brandvæsen til brand i en ubeboet landejendom i Ugerløse, hvor der var synlige flammer i en længe, hvor det brændte i noget halm. Patruljen forsøgte at slukke ilden med en skumslukker, men brandvæsnet kom hurtigt frem og fik kontrol over ilden. Branden blev slukket før den nåede at forårsage større skader på den ældre ejendom. Den ene vognbane på Sorøvej blev spærret af slukningskøretøjer. Branden var slukket omkring kl. 19.53. Ingen personer kom noget til ved branden. Politiet kigger nu nærmere på brandstedet for at fastslå brandårsagen.

Høje brag blev undersøgt – Kløvestien, Holbæk

Kl. 22.21 anmeldte en borger, at han havde hørt nogle brag, som kunne være skud i området nord for Kløverstien i retning mod Ladegårdsparken. Flere patruljer kørte til stedet, for at undersøge sagen, hvor også hundepatruljer blev indsat til at søge efter tegn på skudafgivelse. Mens patruljerne var i området, kunne betjentene høre flere biler, som havde udstødningsrør der sagde høje lyde, der kunne lyde som brag eller knald. Politiet fandt ingen tegn på skud eller noget andet mistænkeligt.

Færdselsuheld, Ringstedvej – Holbæk, Holbæk Kommune

Kl. 09.30 fik politiet en anmeldelse om et færdselsuheld i krydset Ringstedvej/Gl. Skovvej. Uheldet skete, da en 36-årig mand fra Holbæk kom cyklende ind i krydset, og her blev han påkørt af en bil, der skulle dreje til højre i krydset, hvor cyklisten skulle ligeud. Bilen, som blev ført af en 58-årig mand fra Holbæk, ramte cyklen, hvorved den 36-årig mand styrtede på cyklen og faldt ind i rabatten. Den 36-årig cyklist fik småskrammer ved uheldet og blev kørt på sygehuset i en ambulance til tjek. Politiet optog rapport i sagen.

Brand i institution, Kalundborgvej, Holbæk – Holbæk Kommune

Kl. 11.32 fik politiet et alarmopkald vedrørende brand i en daginstitution. Politiet kom frem til stedet, hvor børn og voksne var kommet uskadt ud af bygningen. Børn og voksne blev evakueret til et nærliggende grønt område. Det viste sig, at branden var opstået i et køkken, hvor den hurtigt kom under kontrol. Politiets brandefterforskere skal nu klarlægge omstændighederne omkring branden.

Mand frastjålet kontanter – Vestergade, Tølløse – Holbæk Kommune

Kl. 13.17 anmeldte en 69-årig mand fra Tølløse, at han var blevet kontaktet af en kvinde, der fortalte, at hun indsamlede penge til døve i udlandet. Manden ville gerne give 100 kr. og rakte derfor den kvindelige indsamler en 500 kroner-seddel, som han gerne ville have vekslet, så han kunne give 100 kr. til indsamlingen. Den kvindelige indsamler tog imod 500-kroner-sedlen, hvorefter hun løb fra stedet uden at give manden de 400 kroner tilbage som aftalt.
Kvinden beskrives som: Kvinde, 25-30 år, 165 cm, kraftig af bygning, mørk i huden og sort mellemlangt hår. Kvinden var iført blå jakke med hætte og medbragte en taske.

Kontakt politiet på 114, hvis du har oplysninger i sagen.

Politiet opfordrer borgerne til at være skeptiske, såfremt personer uopfordret retter henvendelse med anmodning om at yde et kontant beløb ved en indsamling. Indsamlinger kræver politiets tilladelse.

 

2 x hastighedsovertrædelse – Skovvejen, Mørkøv – Holbæk Kommune

Kl. 20.02 blev en 39-årig kvinde fra Holbæk sigtet for at have kørt for stærkt på en strækning, hvor man maksimalt må køre 70 km i timen. Den 39-årige fik en bøde på 3500 kr. for hastighedsovertrædelsen og skal derudover betale 500 kr. som bidrag til offerfond. Politiet har nedlagt påstand om betinget frakendelse af førerretten, og kvinden vil høre nærmere, når denne del er afgjort.

Kl. 20.20 sigtede politiet en 28-årig kvinde uden fast bopæl for at køre for stærkt på en strækning, hvor man maksimalt på køre 70 km/t. Den 28-årige var desuden frakendt førerretten, ligesom hun var påvirket af euforiserende stoffer. Hun blev anholdt af politiet i forbindelse med, at der skulle udtages en blodprøve og blev derefter løsladt til gaden. Sagerne vil blive afgjort, når resultatet af blodprøven er klart.

Ukrudtsbrænder satte ild til carport – Ådalen, Regstrup – Holbæk

Kl. 14.36 kørte politi og brandvæsen til brand i en carport i et villakvarter i Sdr. Jernløse i Regstrup. Husejeren havde været i gang med ukrudtsbrænderen omkring carporten, og kort efter kom der røg og flammer fra carportens træbeklædning. Han forsøgte at slukke ilden med vandslangen uden held, da ilden spredte sig til taget. Brandvæsnet kom frem og fik bugt med flammerne, som også nåede at lave skader på naboen skur, som grænser op til carporten. Der skete ikke skade på huset i forbindelse med branden og ingen personer kom noget til. Politiet optog rapport om brandsagen, hvor husejeren blev sigtet for at overtræde beredskabslovens regler om uforsigtighed med ild.

Narkobilist uden førerret mistede bilen – bil beslaglagt – Smedelundsgade, Holbæk

Kl. 18.18 blev en 24-årig mand uden fast bopæl anholdt og sigtet for narkokørsel i en personbil, som han var fører af under kørsel ad Smedelundsgade. En narkometertest indikerede, at den 24-årige kunne mistænkes for at være påvirket af både kokain og cannabis under kørslen. Ved nærmere undersøgelse af bilen viste det sig, at bilen ikke var registreret, men forsynet med et sæt nummerplader, der var meldt stjålne fra Ballerup dagen før. Endvidere viste en nærmere kontrol af den 24-årige også, at han ikke havde nogen førerret, så han blev ud over tyveri af nummerpladerne også sigtet for kørsel uden førerret. Hans personbil bil beslaglagde politiet, da hans kørsel i bilen var tredje gang inden for de seneste tre år, at han blev afsløret i et køre bil trods manglende førerret. Den 24-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Når analyseresultatet af blodprøven foreligger, vil den 24-årige høre nærmere politiet om afgørelse på sagen.

Narkobilist uden førerret – Smedelundsgade, Holbæk

Kl. 19.10 anholdt og sigtede politiet en 33-årig mand fra Holbæk for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, som den 33-årige i øvrigt ikke måtte være fører af, fordi han ikke havde nogen førerret. En narkometertest indikerede, at den 33-årige var påvirket af cannabis og amfetamin under kørslen, så han fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, inden politiet løslod ham.

Brandundersøgelse – Lundemarksvej, Holbæk

Kl. 04.44 slog en 25-årig mand fra Holbæk alarm til brandvæsnet, da der var gået ild i en frituregryde i hans køkken. Ved politiet var den 25-årige selv kommet ud fra det brændende køkken, hvor der var ild i emhætten og loftet. Da han selv havde forsøgt at slukke branden, blev han i en tilkaldt ambulance kørt til kontrol på skadestuen for eventuel røgforgiftning. Branden blev hurtigt slukket, og politiet skal nu havde klarlagt de nærmere omstændigheder for at kunne afgøre, om den 25-årige kan mistænkes for manglende forsigtighed i forbindelse med brugen af frituregryden.

Narkokørsel – Holbækmotorvejen, Holbæk og Lejre

Kl. 12.08 kørte en patrulje fra færdselsafdelingen ad Holbækmotorvejen fra Holbæk mod øst. Ved afkørslen ved Kirke Sonnerup, Lejre standsede patruljen en personbil i en rutinekontrol. Bag rattet sad en 36-årig mand fra Hillerød, som blev testet med narkometeret, som viste positiv for hash, så han blev anholdt, sigtet og taget med til en blodprøveudtagelse. Herefter blev han løsladt, men kan forvente at høre mere i sagen, når resultatet på blodprøven kommer.

 

Indbrud i Perioden

Markedspladsen, Holbæk
Østerled, Holbæk
Anemonevej, Holbæk