Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2021/08/12 til 2021/08/24.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Ukrudtsbrænder satte ild til carport – Ådalen, Regstrup – Holbæk

Kl. 14.36 kørte politi og brandvæsen til brand i en carport i et villakvarter i Sdr. Jernløse i Regstrup. Husejeren havde været i gang med ukrudtsbrænderen omkring carporten, og kort efter kom der røg og flammer fra carportens træbeklædning. Han forsøgte at slukke ilden med vandslangen uden held, da ilden spredte sig til taget. Brandvæsnet kom frem og fik bugt med flammerne, som også nåede at lave skader på naboen skur, som grænser op til carporten. Der skete ikke skade på huset i forbindelse med branden og ingen personer kom noget til. Politiet optog rapport om brandsagen, hvor husejeren blev sigtet for at overtræde beredskabslovens regler om uforsigtighed med ild.

Narkobilist uden førerret mistede bilen – bil beslaglagt – Smedelundsgade, Holbæk

Kl. 18.18 blev en 24-årig mand uden fast bopæl anholdt og sigtet for narkokørsel i en personbil, som han var fører af under kørsel ad Smedelundsgade. En narkometertest indikerede, at den 24-årige kunne mistænkes for at være påvirket af både kokain og cannabis under kørslen. Ved nærmere undersøgelse af bilen viste det sig, at bilen ikke var registreret, men forsynet med et sæt nummerplader, der var meldt stjålne fra Ballerup dagen før. Endvidere viste en nærmere kontrol af den 24-årige også, at han ikke havde nogen førerret, så han blev ud over tyveri af nummerpladerne også sigtet for kørsel uden førerret. Hans personbil bil beslaglagde politiet, da hans kørsel i bilen var tredje gang inden for de seneste tre år, at han blev afsløret i et køre bil trods manglende førerret. Den 24-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Når analyseresultatet af blodprøven foreligger, vil den 24-årige høre nærmere politiet om afgørelse på sagen.

Narkobilist uden førerret – Smedelundsgade, Holbæk

Kl. 19.10 anholdt og sigtede politiet en 33-årig mand fra Holbæk for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, som den 33-årige i øvrigt ikke måtte være fører af, fordi han ikke havde nogen førerret. En narkometertest indikerede, at den 33-årige var påvirket af cannabis og amfetamin under kørslen, så han fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, inden politiet løslod ham.

Brandundersøgelse – Lundemarksvej, Holbæk

Kl. 04.44 slog en 25-årig mand fra Holbæk alarm til brandvæsnet, da der var gået ild i en frituregryde i hans køkken. Ved politiet var den 25-årige selv kommet ud fra det brændende køkken, hvor der var ild i emhætten og loftet. Da han selv havde forsøgt at slukke branden, blev han i en tilkaldt ambulance kørt til kontrol på skadestuen for eventuel røgforgiftning. Branden blev hurtigt slukket, og politiet skal nu havde klarlagt de nærmere omstændigheder for at kunne afgøre, om den 25-årige kan mistænkes for manglende forsigtighed i forbindelse med brugen af frituregryden.

Narkokørsel – Holbækmotorvejen, Holbæk og Lejre

Kl. 12.08 kørte en patrulje fra færdselsafdelingen ad Holbækmotorvejen fra Holbæk mod øst. Ved afkørslen ved Kirke Sonnerup, Lejre standsede patruljen en personbil i en rutinekontrol. Bag rattet sad en 36-årig mand fra Hillerød, som blev testet med narkometeret, som viste positiv for hash, så han blev anholdt, sigtet og taget med til en blodprøveudtagelse. Herefter blev han løsladt, men kan forvente at høre mere i sagen, når resultatet på blodprøven kommer.

Ild i spåntårn – Sandbakkevej, Vipperød, Holbæk

Kl. 19.19 udbrød der brand i et spåntårn i en tømrervirksomhed i Vipperød. Brandvæsen, politi og ambulance rykkede ud, men ilden blev slukket før den spredte sig, og ingen kom noget til ved branden. Branden var slukket omkring kl. 19.35, og der skete ingen skade på fast ejendom.

Brand i lejlighed – Agervang, Holbæk

Kl. 21.51 kom et alarmopkald om brand i en lejlighed på 3. sal i en opgang i Agervang, hvor der var gået ild i et fad med fyrfadslys. Lysene stod på et metalfad i køkkenet, og der udbrød brand i hele fadet med fyrfadslys, som blev overtændt og bredte sig til overskabene. Beboeren forsøgte at slukke ilden med hjælp fra andre personer, som var til stede i lejligheden, men det lykkedes ikke og alle forlod lejligheden. En patrulje i området så røg fra lejligheden, og der blev slået alarm til brandvæsnet og betjentene begyndte evakuering af opgangen som også var røgfyldt.

Brandvæsnet ankom kort efter og begyndte slukningsarbejdet, som blev begrænset til køkkenet i lejligheden. Ilden blev slukket før den spredte sig yderligere, og ingen beboere kom noget til. Lejligheden fik brandskader i køkkenet og sodskader i resten af lejligheden. Der skete sodskader i lejligheden på 4.sal, der ligger over den lejlighed, hvor branden startede. De betjente som stod for evakueringen blev efterfølgende tilset på skadestuen, da de havde indåndet røg, men var ikke kommet noget alvorligt til.

Den kvindelige beboer i lejligheden blev sigtet for at overtræde beredskabslovens regler om uforsigtighed med ild. Hun kan forvente at høre mere fra politiet i sagen.

Mand havde haglgeværer på bopæl – Holbæk

Onsdag middag var politiet på en adresse i Holbæk, da der var mistanke om, at beboeren på stedet opbevarede et skydevåben. Politiet traf i første omgang ingen hjemme, men skaffede sig adgang til ejendommen og gik i gang med at ransage. Mens ransagningen var i gang kom den mistænkte, en 57-årig mand, hjem og blev gjort bekendt med årsagen til de mange politifolks tilstedeværelse.

Ved ransagningen fandt politiet et komplet haglgevær og flere geværdele, som kunne samles til et våben. Derudover blev fundet haglpatroner til geværerne. Den 57-årige havde ingen gyldig våbentilladelse, så han blev anholdt, sigtet for våbenbesiddelse taget med til stationen til afhøring og sagsbehandling. Sagen blev herefter juridisk vurderet, hvor Anklagemyndigheden fandt ikke grundlag for at sigte den 57-årige for at overtræde straffelovens regler om overtrædelse af våbenloven efter skærpende omstændigheder, og ej heller fandt grundlag for at fremstille den 57-årige i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling. Han blev derfor sigtet for våbenloven og løsladt, men er fortsat sigtet i sagen og kan forvente at høre mere fra politiet i sagen.

Narkokørsel uden kørekort og narko i bilen – Ringstedvej, Holbæk

Kl. 19.10 blev en 46-årig kvinde fra Store-Heddinge rutinemæssigt standset i en personbil på Ringstedvej i Holbæk. Kvinden havde aldrig taget et kørekort og var desuden påvirket af euforiserende stoffer. Hun blev derfor anholdt, sigtet for kørsel uden førerret i narkopåvirket tilstand og taget med til en blodprøveudtagelse. Politiet ransagede bilen og visiterede kvinden, som blev fundet i besiddelse af 22,3 gram amfetamin, der blev beslaglagt med henblik på konfiskation. Den 46-årige blev sigtet for at overtræde lov om euforiserende stoffer og blev løsladt efter blodprøveudtagelsen. Hun vil senere høre mere fra politiet i sine sager.

Narkobilist sigtet for narkosalg – Dommerstien, Holbæk

Kl. 20.27 standsede politiet en personbil på Dommerstien i Holbæk i en rutinekontrol. Bag rattet sad en 24-årig mand fra Holbæk, som var narkopåvirket og han havde desuden aldrig erhvervet kørekort. På bilen sad stjålne nummerplader og bilen var afmeldt hos Motorstyrelsen. Føreren blev anholdt og sigtet for de mange lovovertrædelser. Politiet ransagede bilen, hvor der blev fundet en pose med 30 hashklumper, der senere blev kontrolvejet til 60 gram. Den 24-årige havde et firecifret kontantbeløb på sig, som beslaglagde til sagen, da pengene formodes at være udbytte fra salg af hash. Han blev sigtet for narkobesiddelse med henblik på salg, og hashen blev beslaglagt med henblik på konfiskation. Den 24-årig blev taget med til en blodprøveudtagelse og senere løsladt. Når resultatet af blodprøveanalysen kommer, vil den 24-årige høre mere fra politiet i sine mange sager.

Spøgelsesbilist på motorvejen – Kalundborgmotorvejen, Regstrup – Holbæk

Kl. 01.05 fik politiet anmeldelse om en spøgelsesbilist på Kalundborgmotorvejen mod øst ved Regstrup, Holbæk. Flere patruljer kørte mod motorvejen for at standse spøgelsesbilisten, og undervejs kom der flere anmeldelser om, at spøgelsesbilisten havde passeret flere modkørende bilister, der måtte bremse og undvige. Ingen var heldigvis blevet ramt af spøgelsesbilisten, som blev standset af en handlekraftig lastbilchauffør omkring Kirke Sonnerup. Da lastbilchaufføren så forlygter komme imod sig kørte han sit store køretøj på tværs af motorvejen, så spøgelsesbilisten ikke kunne køre videre. I det samme nåede politiet frem og fik kontakt føreren af bilen, der havde kørt i den forkerte retning. Bilisten, en 79-årig mand fra Holbæk kommune, blev sigtet for at overtræde færdselslovens regler om vanvidskørsel. Politiet beslaglagde den 79-åriges bil med henblik på konfiskation og inddrog den 79-åriges kørekort, så han ikke må køre mens sagen behandles.

Hjælpsom mand efterlyses efter røverisk overfald – Industrivej, Tølløse – Holbæk

En hjælpsom mand kom torsdag aften kl. ca. 19.45 en 80-årig mand fra Tølløse til undsætning på Industrivej, Tølløse, i nærheden af den gamle silo, efter at den 80-årige var blevet overfaldet flere unge mennesker. Den 80-årige mand havde været på indkøb og gik med sin rollator ad Industrivej, da fire unge mennesker af anden etnisk oprindelse end skandinavisk sparkede til og fjernede rollatoren fra forurettede. Han faldt omkuld, og liggende på vejen blev han sparket af de unge, som efterfølgende fik udleveret et mindre kontantbeløb, inden de flygtede bl.a. på en knallert. Den 80-årige råbte på hjælp, hvorefter den hjælpsomme mand kom ham til undsætning. Mandens identitet er ukendt for både offeret og politiet, hvorfor politiet nu efterlyser ham som vidne i sagen. Den 80-årige er efterfølgende blevet undersøgt på skadestuen og havde pådraget sig p.t. mindre alvorlige skader som følge af efter overfaldet.
Politiet vil gerne i kontakt med den hjælpsomme mand, som offeret ikke har kunnet beskrive nærmere i forbindelse med en afhøring til sagen. Oplysninger, der kan være med til at identificere manden, bedes givet til Lokal efterforskning på Holbæk politistation via tlf. 114. Endvidere vil politiet også gerne have oplysninger om de unge mistænkte, så de kan blive identificeret og afhørt til sagen.

Patruljebil punkteret – Ladegårdsparken Vest, Holbæk

Kl. 22.07 anmeldte en opmærksom borger, at en mand netop havde stukket en kniv i et dæk på en efterladt, uniformeret patruljebil i boligområdet. Hærværksmanden var iført en hvid jakke og hvide bukser, da han punkterede det ene baghjul på patruljebilen. Politiet var i området for at løse en politiopgave, hvor det var nødvendigt at efterlade patruljebilen. Et par ekstra patruljer, herunder en hundepatrulje, kørte rundt i området for at lede efter den mistænkte, men hverken han eller hans kniv fandt politiet. Et tilkaldt bugseringskøretøj transporterede patruljebilen væk efterfølgende.

Narkobilist havde knojern i bilen – Valdemar Sejrsvej, Holbæk

Kl. 02.06 blev en 30-årig mand fra Jyderup anholdt og sigtet for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Samtidig blev han sigtet for at være fører af bilen, selv om han i forvejen var frakendt kørekortet. Den 30-årige var i besiddelse af nøglerne til bilen, men bilejeren havde ikke givet ham lov til at bruge bilen, så sigtelserne mod den 30-årige kom også til at omfatte overtrædelse af straffelovens bestemmelser om uberettiget brug af et køretøj. Ved ransagning af bilen fandt politiet et knovjern, som den 30-årige ikke lovligt kunne besidde og derfor blev sigtet for overtrædelse af våbenloven. Efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer løslod politiet den 30-årige, der vil høre nærmere fra politiet, når analyseresultatet fra blodprøven foreligger.

Kørsel uden førerret – bil beslaglagt – Holbækmotorvejen, Vipperød – Holbæk

Kl. 11.45 standsede politiet en personbil, der blev ført ad Holbækmotorvejen i østgående retning ved afkørsel 19, med henblik på rutinemæssig kontrol af fører og køretøj. Bag rattet sad en 30-årig mand fra Kirke-Såby, som var ædru, men ikke kunne fremvise et kørekort på forlangende. Han havde ikke fået generhvervet sin førerret, så politiet sigtede ham for at være fører af personbilen trods manglende førerret. Ved nærmere kontrol viste de sig, at den 30-årige nu for tredje gang inden for de seneste tre år var blevet afsløret i at køre bil trods den manglende førerret. Politiet beslaglagde hans personbil med henblik på senere konfiskation, så den 30-årige vil blive indkaldt til et retsmøde, når sagen og spørgsmålet om endelig konfiskation skal afgøres.

Vold mod dørmand – Nygade, Holbæk

Kl. 21.37 anmeldte personalet på et diskotek, at en dørmand var blevet overfaldet af en gæst. Politiet fik kontakt til en 30-årig dørmand, der oplyste at være blevet slået flere gange i hovedet af en 31-årig mand fra Nørre-Asmindrup. Den 31-årige havde været gæst på diskoteket, men havde i løbet af sit ophold fået en adfærd, der generede de øvrige gæster på stedet. Personalet havde derfor besluttet at bortvise ham, hvilket uden for diskoteket havde medført noget tumult, hvorunder han slog dørmanden i hovedet. Den 31-årige, der var påvirket af spiritus, blev anholdt og sigtet for vold mod dørmanden, som blev sendt på skadestuen for at blive undersøgt og registreret sine eventuelle skader. Den anholdte blev afhørt til sagen, men måtte efter et lægetilsyn anbringes i detentionen til afrusning, således at han kunne give anledning til uro. Næste morgen blev han løsladt og kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når voldssagen skal afgøres.

Mand anholdt for uorden – Jernbanevej, Holbæk

Kl. 20.09 fik politiet et alarmopkald om, at en mand gik og slog på ting ved Sankt Nikolai Kirke, men han råbte højt. En patrulje kørte til kirken, men fandt i første omgang ikke frem til manden. Betjentene fandt ingen skader på nogle ting omkring kirken. Ti minutter senere indgik en ny anmeldelse om uorden på Jernbanevej i Holbæk, hvor samme mand nu gik og slog på ting med et jernrør. Politiet traf en 45-årig mand fra Greve, som i kraftigt spirituspåvirket tilstand havde skabt uorden på stedet, men fandt heller ikke her nogle ting beskadigede. Den 45-årige var udadreagerende og råbende, så han blev anholdt for at skabe ro på stedet. Han blev taget med i detentionen, hvor han blev løsladt tidligt mandag morgen uden at være blevet sigtet for noget.

Indbrud i Perioden

Østerled, Holbæk
Anemonevej, Holbæk
Havnevej, Holbæk