Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2021/07/22 til 2021/08/03.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Solouheld på motorcykel – Kisserupvej, Holbæk

Kl. 19.26 skete et solouheld på Kisserupvej i Holbæk, da en motorcyklist væltede i forbindelse med en nedbremsning. Motorcyklisten, en 54-årig kvinde fra Eskebjerg, væltede om på siden og slog overkroppen. Politi og ambulance kørte til stedet, hvor kvinden blev kørt til undersøgelse på sygehuset, hvor hun fik konstateret et brud på overkroppen. Politiet registrerede uheldet.

Spirituskørsel – Sønderstrupvej, Tølløse – Holbæk

Kl. 21.40 blev en 73-årig mand fra Kirke-Eskildstrup sigtet og anholdt for spirituskørsel i en varebil ad Sønderstrupvej i Tølløse. Han kørte i mod syd, da han blev stoppet af patruljen og bedt om at blæse i alkometeret. Promillen viste over det tilladte 0,5, så han blev taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt. Når resultatet af blodprøveanalysen kommer, vil han høre mere i sagen.

Slingrende knallertkørsel – Adelers Alle, Svinninge – Holbæk

Kl. 22.20 undrede en færdselspatrulje sig over, at flere forankørende bilister kørte med meget lav hastighed ad Adelers Alle. Da patruljen undersøgte det nærmere, viste det sig, at en knallertkører kørte meget usikkert og brugte store dele af vejen under kørslen på en knallert. Politiet fik kontakt til knallertkøreren, der standsede af sig selv, så de øvrige bilister kunne komme sikkert forbi og fortsætte deres kørsel med almindelig hastighed. Knallertkøreren var en 46-årig mand fra Hørve, som var kraftigt påvirket af spiritus under kørslen på en 30-knallert. Han blev i sagens natur sigtet for spirituskørsel på knallerten og kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Når analyseerklæringen foreligger, vil han høre nærmere fra politiet om det videre forløb i sagen.

Spirituskørsel – Kalundborgvej, Holbæk

Kl. 21.30 blev en 60-årig kvinde fra Holbæk anholdt og sigtet for spirituskørsel, da hun kørte i bil ad Kalundborgvej mod syd i Holbæk. En alkometertest viste, at hendes promille var over det tilladte, så hun blev taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter hun blev løsladt. Hun vil senere høre mere fra politiet, når resultatet af blodprøven kommer.

Hærværk mod isbutik – Ahlgade, Holbæk

Kl. 00.55 fik politiet anmeldelse om, at to unge mænd havde optrådt støjende og aggressiv adfærd foran butikken Paradis Is i Ahlgade. Mændene havde forøvet hærværk ved at kaste en stol mod forretningens rude, så den revnede, hvorefter de unge løb fra stedet i retning mod Sct. Nikolai Kirke. Poltiet fik oplyst signalementet på de to unge mænd fra den opmærksomme anmelder, og en patrulje satte kursen for at finde frem til de mistænkte hærværksmænd. Patruljen fik kontakt til to unge mænd på 16 år fra Holbæk, som kunne mistænkes for at stå bag hærværket. De blev begge sigtet og kort afhørt til sagen. De unge mænds værger, og de sociale myndigheder blev orienteret om sagen. Politiet indhenter nu et erstatningskrav hos butikken, som de sigtede vil blive præsenteret for. De sigtede vil senere høre mere fra politiet i sagen.

Færdselsuheld / narkokørsel – Kirkevej, Stigs Bjergby, Mørkøv – Holbæk

Kl. 20.03 var en personbil forulykket på Nykøbingvej i Stigs Bjergby, hvor bilen havde påkørt en stenmur ind til kirkegården i byen. På uheldsstedet fik ambulancepersonale og politiet kontakt til en 18-årig mand fra Stenlille, som var ædru, men mistænkt for at være påvirket af narkotika under kørslen i den nu forulykkede personbil. Narkometertesten indikerede, at han var påvirket af cannabis under kørslen. Inden uheldet var den 18-årige kørt ad Nykøbingvej i nordøstlig retning i en svag højrekurve, hvor han ramte kantstenen i højre vejside. Herved mistede han kontrollen over bilen, der ramte kirkegårdsmuren, så fire store sten blev skubbet ud, og muren i øvrigt slog revner efter påkørslen. Den 18-årige blev bragt til skadestuen til kontrol, men var sluppet uden behandlingskrævende skader. Det kan skyldes brug af sikkerhedssele under kørslen, og at bilens airbags blev udløst ved uheldet. En blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer fik den 18-årige udtaget, inden han kunne forlade skadestuen. Ingen øvrige trafikanter var involveret i uheldet.

Narkokørsel – Landevejen, Holbæk

Kl. 17.11 anholdt og sigtede politiet en 29-årig mand fra Snertinge for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil i vestlig retning. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve.

Spirituskørsel – Strandvejen, Svinninge – Holbæk

Kl. 18.16 blev en 59-årig mand fra Hørve anholdt og sigtet for spirituskørsel i en personbil, da han kørte på Strandvejen ved Solholmvej. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Hærværk – ruder knust – Kalundborgvej, Holbæk

Kl. 07.51 fik politiet igen en anmeldelse fra roklubben, hvor en rude igen var blevet knust. Politiet kunne konstatere, at en rude var blevet knust ved brug af en sten, og at det nu var fjerde gang siden 10. juli, at roklubben anmeldte et tilfælde af hærværk. Det senest anmeldte hærværk var blevet begået i løbet af natten, hvilket også typisk har været tilfælde for de øvrige tre tilfælde, og hver anmeldelse omhandler rudeknusning. Efter denne anmeldelse undersøgte politiet området ved roklubben og ledte efter tekniske spor, der måske kan være med til at identificere den eller de personer, der står bag hærværket.

Politiet i Holbæk hører gerne fra personer, der i den senere tid og typisk i nattetimerne har bemærket usædvanlig aktivitet ved roklubben, eller som kunne have en mistanke om, hvem der står bag hærværkstilfældene.

Røg fra taget – Rørvangsvej, Holbæk

Kl. 13.31 rykkede brandvæsnet og politiet ud til en firmaadresse, hvor en brandalarm var gået. Der var lidt røg fra taget, men det skyldtes tagpaparbejde. Herunder var noget tjære blevet opvarmet lidt for meget, så det havde udviklet lidt røg med aktivering af en brandalarm til følge. Der havde ikke været nogen egentlig brand, så der var ikke sket nogen skade på bygningerne.

Færdselsuheld – Holbækvej / Markvænget, Jyderup – Holbæk

Kl. 14.08 rykkede politiet ud til et færdselsuheld i krydset Holbækvej-Markvænget, hvor en bilist og en knallertkører var stødt sammen. Knallertkøreren var efterfølgende flygtet fra stedet uden at deltage i de foranstaltninger, som uheldet gav anledning til. Politiet kunne konstatere, at ingen var kommet til skade ved uheldet, der skete, da en 69-årig mand fra Svinninge kørte i en personbil ad Holbækvej mod øst med lav hastighed. Da han passerede Markvænget, kom en knallert kørende ad Markvænget i nordlig retning og videre ud på Holbækvej, så bilisten med venstre forskærm ramte venstre side af knallerten. Efterfølgende flygtede knallertkøreren ad Holbækvej i vestlig retning, men ud fra oplysninger fra vidner kunne politiet efterfølgende få identificeret knallertkøreren som en 16-årig ung mand fra Jyderup. Politiet har optaget rapport om uheldet for at få klarlagt de nærmere omstændigheder, herunder om nogen kan have overtrådt færdselsloven. Også knallertkøreren slap uskadt fra sammenstødet.

Narkokørsel i frakendelsestiden – bilen beslaglagt – Svinningevej, Svinninge – Holbæk

Kl. 16.42 anholdt og sigtede politiet en 33-årig mand fra Snertinge for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, som han i øvrigt ikke måtte være fører af, fordi han var frakendt kørekortet. Han mistænktes for at være påvirket af cannabis under kørslen og fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse herfor, inden politiet løslod ham.
Politiet kunne i forbindelse med disse sigtelser konstatere, at det nu var syvende gang inden for de seneste tre år, at han blev afsløret i at køre bil uden at have et kørekort. Bilen var ejet af en 24-årig kvinde fra Snertinge, som flere gange tidligere er blevet sigtet for at lade den 33-årige køre i bilen, selv om han ikke lovligt kan være fører på grund af frakendelsen af kørekortet. Politiet beslaglagde på den baggrund personbilen, da politiet med baggrund i sigtelserne mod bilens ejer anså den 33-årige for at være den reelle bruger af køretøjet. Bilejeren gav sit samtykke til beslaglæggelsen med henblik på senere konfiskation, når straffesagen og spørgsmålet om endelig konfiskation skal afgøres i et retsmøde. Forinden vil den 33-årige høre nærmere fra politiet, når analyseresultatet af blodprøven foreligger.

Målrettet færdselskontrol – Holbæk og Odsherred kommuner

Færdselspolitiet foretog i tidsrummet kl. ca. 17.00 – 22.00 en målrettet færdselskontrol i Holbæk og Odsherred kommuner, hvor politiets fokus i kontrollen var både hastighed, kørekortforhold og f.eks. påvirkning af spiritus eller narkotika under kørslen.
Kontrollen medførte samlet følgende sager:
• 18-årig mand fra Føllenslev kørte kl. 20.25 i sin personbil med mindst 158 km/t ad Skovvejen, Knabstrup, Mørkøv, selv om højst tilladte hastighed ifølge skiltningen var 90 km/t. Han fortsatte sin kørsel videre ad Skovvejen, hvor han med mere end 140 km/t passerede område med højst tilladt hastighed 70 km/t (optaget på video i færdselspolitiets patruljebil) – personbil beslaglagt efter de nye bestemmelser om vanvidskørsel – førerretten inddraget hos den 18-årige, der havde erhvervet sit kørekort i september 2020.
• En sag om overtrædelse af hastighedsbestemmelserne
• 45-årig mand fra Sjællands Odde førte en personbil ad Holbækmotorvejen ved Arnakke, selv om han var frakendt kørekortet
• To sager om spirituskørsel, herunder 33-årig mand fra Asnæs som fører af knallert sigtet for kørsel i Asnæs
• En sag om narkokørsel i Svinninge, hvor 44-årig mand fra Svinninge blev sigtet
• En sag om kørsel uden førerret
• En sag om brug af håndholdt mobiltelefon under kørslen
• To sager om sigtelser til ejere af køretøjer, der havde overladt føringen til en person, der ikke lovligt kunne være fører, f.eks. ingen førerret eller i forvejen frakendt førerretten.
Politiets kontrolindsats over for trafikanter i begge kommuner vil fortsætte i den kommende tid og især i Odsherred, hvor der er konstateret en stor stigning i antallet af sager om spiritus- eller narkokørsel.

Narkokørsel – Holbækvej, Vig – Odsherred

Kl. 10.16 anholdt og sigtede politiet en 28-årig mand fra Holbæk for kørsel i påvirket tilstand i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende eller andre bevidsthedspåvirkende stoffer. Den 28-årige vil høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret.

Mistænkeligt forhold – Holbæk

Kl. 00.19 modtog politiet flere anmeldelser om mulig skudafgivelse enten i området ved Bjergmarksskolen eller i retning mod Vang-kvarteret herfra. Anmeldelserne medførte en udrykning med flere patruljer, der forsøgte at finde årsagen til disse lyde. Politiet undersøgte flere bydele, ligesom politiet gik rundt i områderne for at få afklaret, hvad årsagen kunne være. Politiet traf kun få personer, der kunne bekræfte, at lyde som skud kunne høres i et eller andet område i byen. Da politiet efter ca. en times undersøgelse ikke havde fået klarlagt, hvad årsagen kunne være, ligesom ingen tilskadekomne var blevet indbragt til de nærmeste skadestuen, afsluttede politiet undersøgelserne i byen.

Anmeldelse om skud var blot fyrværkeri – Ladegårdsparken Øst, Holbæk

Kl. 01.48 fik politiet den første henvendelse om muligt skyderi i boligområdet. Det medførte udrykning af flere patruljer, der få minutter kunne blive beroliget af endnu en anmelder, der oplyste at have set noget affyre fyrværkeri i området. Politiet fik også den oplysning bekræftet ved tilstedeværelsen i området, men ingen kunne drages til ansvar herfor, selv om affyring af fyrværkeri ikke er tilladt på dette tidspunkt af året.

Indbrud i perioden

Elmegården, Jyderup
Schulin Parken, Tølløse
Eriksholmvej, Vipperød

Foto: ABW