Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2021/07/15 til 2021/07/27.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Narkokørsel – Holbækvej, Vig – Odsherred

Kl. 10.16 anholdt og sigtede politiet en 28-årig mand fra Holbæk for kørsel i påvirket tilstand i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende eller andre bevidsthedspåvirkende stoffer. Den 28-årige vil høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret.

Mistænkeligt forhold – Holbæk

Kl. 00.19 modtog politiet flere anmeldelser om mulig skudafgivelse enten i området ved Bjergmarksskolen eller i retning mod Vang-kvarteret herfra. Anmeldelserne medførte en udrykning med flere patruljer, der forsøgte at finde årsagen til disse lyde. Politiet undersøgte flere bydele, ligesom politiet gik rundt i områderne for at få afklaret, hvad årsagen kunne være. Politiet traf kun få personer, der kunne bekræfte, at lyde som skud kunne høres i et eller andet område i byen. Da politiet efter ca. en times undersøgelse ikke havde fået klarlagt, hvad årsagen kunne være, ligesom ingen tilskadekomne var blevet indbragt til de nærmeste skadestuen, afsluttede politiet undersøgelserne i byen.

Anmeldelse om skud var blot fyrværkeri – Ladegårdsparken Øst, Holbæk

Kl. 01.48 fik politiet den første henvendelse om muligt skyderi i boligområdet. Det medførte udrykning af flere patruljer, der få minutter kunne blive beroliget af endnu en anmelder, der oplyste at have set noget affyre fyrværkeri i området. Politiet fik også den oplysning bekræftet ved tilstedeværelsen i området, men ingen kunne drages til ansvar herfor, selv om affyring af fyrværkeri ikke er tilladt på dette tidspunkt af året.

Narkokørsel i frakendelsestiden – Skagerakvej, Holbæk

Kl. 18.04 anholdt og sigtede politiet en 35-årig mand fra Vipperød for kørsel i narkotikapåvirket tilstand og kørsel i frakendelsestiden i en personbil. Han fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer og blev herefter løsladt. Bilejeren – en 60-årig mand fra Holbæk – blev efterfølgende sigtet af politiet for at have overladt føringen af personbilen til en person, der ikke lovligt kunne være fører af køretøjet.

Målrettet færdselskontrol – Holbæk

Færdselspolitiet foretog i tidsrummet kl. 16.30 – 22.00 en målrettet kontrol af trafikanterne i Holbæk kommune, idet politiets fokus for indsatsen primært var spiritus- og narkokørsel, men også andre overtrædelsen af færdselsloven.
Kontrollen medførte følgende sigtelser: en sag om overtrædelse af hastighedsbegrænsningen, så bilisten vil få et klip i kørekortet; en sag om manglende brug af sikkerhedssele under kørslen; en sag om uberettiget kørsel i et køretøj, der var stjålet; to sager om kørsel i et køretøj, selv om føreren var frakendt kørekortet og fire sager om brug af håndholdt mobiltelefon under kørslen.
Alle sigtede kan nu forvente at høre mere fra politiet i nærmeste fremtid, når deres sager skal afgøres.

Narkokørsel – Nykøbingvej, Holbæk

Kl. 17.24 anholdt og sigtede politiet en 25-årig kvinde fra Asnæs for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en peronbil. Hun blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Uro og uorden – Havevang, Holbæk

Kl. 19.38 kontaktede flere borgere politiet, fordi nogle personer var i slagsmål med hinanden i området. Ved politiets ankomst løb flere personer i hver sin retning, så politiet fik kun tilbageholdt en enkelt for at få opklaret, hvad der kunne være årsagen til uroen. Der var tale om en mand, som trods opfordring herom ikke ønskede at identificere sig over for politiet, så han blev anholdt til fastlæggelse af identiteten. Politiet fik klarlagt, at der var tale om en 22-årig mand fra Holbæk, som blev sigtet for overtrædelse af retsplejeloven, fordi han nægtede at opgive sit navn mv. til politiet. Hvad årsagen til uroen var, og hvem der havde været involveret, blev politiet ikke umiddelbart klogere på. Den 22-årige blev efter en times anholdelse løsladt og kan nu forvente at modtage en bøde.

Narkokørsel – L. C. Worsøesvej, Holbæk

Kl. 01.01 anholdt og sigtede politiet en 33-årig mand fra Holbæk for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. En narkometertest indikerede, at den 33-årige formentlig var påvirket af hele tre forskellige stoffer under kørslen: kokain, amfetamin og cannabis. Den 33-årige fører fik derfor udtaget en blodprøve på sygehuset til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer og kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når blodprøven er analyseret.

Spirituskørsel – Taarnvang, Holbæk

Kl. 03.54 blev en 31-årig mand fra Jyderup anholdt og sigtet for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Mindre brand på kro – Slagelsevej, Bromølle, Jyderup – Holbæk

Kl. 20.08 rykkede brandvæsnet og politiet ud til en kro i anledning af en melding om brand. Der var dog ikke brand på stedet, men kun røgudvikling fra formentlig en defekt i en opvaskemaskine ved en varmtvandsbeholder i kroens kælder. Ud over lidt sodsværtning var der ikke sket nogen egentlig skade, hvorfor politiet ikke foretog sig yderligere i anledning af branden.

Flere personer overfaldet i toget – Holbæk

Kl. 23.42 oplyste fjernstyringscentralen for Odsherred-banen, at en lokomotivfører havde aktiveret nødbremsen på grund af noget uorden i toget, der var på i vestlig retning. Toget var nu standset midt på sporet øst for overskæringen ved Tuse Lågevej, men tæt på Nykøbingvej. To personer var stukket af fra toget ad togskinnerne i nordvestlig retning. Flere patruljer, herunder en hundepatrulje, blev sendt til stedet for at få klarlagt, hvad der var sket, samt for eftersøgning af de to undløbne personer.
Ikke mindre end fire personer – to piger på 14 og 15 år fra hhv. Glostrup og Svinninge samt to mænd på 22 og 45 fra hhv. Søborg og Regstrup – var blevet udsat for vold med slag og spark samt verbale trusler af de to mænd, der efterfølgende var flygtet fra toget. En hundepatrulje fulgte spor efter de to mænd over en strækning på ca. 3.500 meter gennem kornmarker, tværs over Kalundborgvej frem til et område ved en autoforhandler tæt på rute 21, hvor politiet på nogen afstand kunne se to personer blive samlet op af et afventende køretøj på rute 21. Køretøjet kørte efterfølgende med høj hastighed væk fra opsamlingsstedet og i østlig retning mod Holbæk.
Den foreløbige efterforskning i sagen har klarlagt, at de to flygtede mænd på grund af en intern uenighed begyndte at overfalde de to piger, hvorefter de to mænd blandede sig og i den anledning selv blev overfaldet. Alle fire ofre blev vejledt om at blive undersøgte på skadestuen, inden de på et senere tidspunkt skal endelig afhøres om sagen. Pigernes værger er også underrettet om sagen.
De to flygtede mænd blev af ofrene beskrevet som: A: Mand, Afrikansk af udseende, 20-25 år, 190-195 cm, Kropsbygning: Spinkel, Hudfarve: Sort, Iført: lilla fodboldtrøje, “PSG”, langærmet; og B: Mand, 18-20 år, 175-180 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Yderligere kendetegn: “hak” i øjenbrynet, Iført: Mørkeblåt joggingsæt, sort kasket og briller.

Politiet i Holbæk hører gerne fra personer, der måtte have set de to mænd på flugt i Tuse-området, eller som kan give oplysninger om deres identitet. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Foto: ABW